Amandava

Af Sarah Weitzel

Geografisk rækkevidde

Røde avadavats kan findes i hele det sydlige og sydøstlige Asien, fra Indien til den malaysiske halvø og de omkringliggende øer. Disse fugle er med succes blevet introduceret til Filippinerne, Japan, Puerto Rico og Hawaii.(Goodwin, 1982)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • introduceret
  • Orientalsk
    • introduceret
    • hjemmehørende
  • oceaniske øer
    • introduceret

Habitat

Røde avadavats findes i græsklædte områder, såsom junglelysninger, haver og enge. De besøger også sukkerrørsmarker og områder i nærheden af ​​vandområder, såsom moser. Røde avadavats er vant til tropiske temperaturer og vil miste fjerdragtens intensitet i køligere, tørrere omgivelser.('avadavat', 2009; 'Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • river

Fysisk beskrivelse

Røde avadavater er omkring 10,16 centimeter lange (3 til 4 tommer).('avadavat', 2009; 'avadavat', 2009; 'avadavat', 2009; 'avadavat', 2009)



Hanner og hunner smelter til ynglende fjerdragt hvert år. I yngletiden har hannerne en dyb rød krone og ryg, og der er hvide striber under øjnene. Siderne af hovedet, ned langs brystet og undersiden er skarlagen. Vingerne, haleoverfjerene og flankerne er mørkerøde med hvide pletter. Halefjerene er sorte. Hannernes næb er røde. Når hunnerne går ind i ynglesæsonen smelter de ofte, og brystet og underlivet bliver lysere gul-orange.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982; Harrison, 1962)

I slutningen af ​​ynglesæsonen begynder hannerne at smelte til en fjerdragt, der ligner hunnernes farve. Farven på undermaven varierer fra en cremet tan til cremet gul, og der er sorte striber under øjnene. Kronen, ryggen, vingerne og halen er mørkebrune med færre hvide pletter end hanner i yngletiden. Unge af denne art er matte gråbrune overalt. Dette er den første fældning fra nestling-stadiet. Unger er mærket med mørk hud og dun, og har markeringer omkring munden.(Goodwin, 1982)



aggressiv boarding af hunde

Røde avadavats er blevet introduceret i mange lande som en burfugl. Under dårlige forhold mister fjerdragtfarvningen sin intensitet. Når de opbevares ved varme temperaturer (40 grader Celsius), opbevares i sollys og fodres på passende måde, vil fjerdragten forblive lys.(Goodwin, 1982)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mandlige mere farverige
  • Rækkevidde
    10,16 (høj) cm
    4,00 (høj) in
  • Gennemsnitligt vingefang
    49 cm
    19,29 tommer

Reproduktion

Røde mandlige avadavater bruger deres lyse røde fjerdragt ud over en parringsdans for at tiltrække hunner. Dansen begynder med hanner, en græsstængel eller fjer i munden, dybt bukkede med oprejste fjer. Normalt synger og hopper fuglene mellem buerne. Både hanner og kvinder vises. Når fuglene har parret sig, skilles de fra den større gruppe for at bygge en rede. Røde avadavater er monogame inden for en ynglesæson, men der kunne ikke findes information om potentiel livslang monogami.(Harrison, 1962; Langham, 1987; Harrison, 1962; Langham, 1987; Harrison, 1962; Langham, 1987; Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Langham, 1987)

Hos fugle i fangenskab vil hanner, der er parret, efterligne en visning, der ligner tiggeri af flyveunger efterfulgt af et angreb, hvis en hun eller anden fugl kommer for tæt på. Hunnerne vil udvise aggression mod andre hunner såvel som brune hanner, hvis en han i ynglende fjerdragt er til stede.(Goodwin, 1982)



  • Parringssystem
  • monogam

Røde avadavater yngler i anden halvdel af regntiden og ind i den efterfølgende tørre sæson. Ynglemånederne varierer regionalt. Hannerne begynder at smelte ind i deres lyse røde fjerdragt, når ynglesæsonen begynder. Uden for ynglesæsonen mister hannerne ofte ikke helt deres røde fjerdragt, før de begynder at smelte til ynglesæsonen. Ynglepar har mellem 4 til 6 æg i en kobling. Æggene tager omkring 11 dage at klække; Unger tager omkring 20 dage at flyve.(Goodwin, 1982; Langham, 1987)

hvalpeveterinær
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Røde avadavater yngler en gang om året.
  • Parringssæson
    Yngle kan forekomme fra januar til april, varierende regionalt.
  • Range æg pr. sæson
    4 til 6
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    11 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    20 dage

Æggene afAmandava amandavaruges af begge forældre i løbet af dagen. Hunnerne tager normalt over om natten. Før befrugtning samler både hanner og hunner græs og pinde for at skabe en rede. Reden er foret med bløde fjer, træbomuld (findes inde i frøstande af træer af slægtenBombax) og græs. Forældre udviser aggressiv adfærd, hvis en anden fugl af samme eller en anden art kommer for tæt på reden. Begge forældre fodrer redeunger. Hvis hunnerne producerer endnu en kobling, før det første sæt unger er i stand til at passe sig selv, vil hannerne tage ansvaret for at fodre ungerne.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Der kunne ikke findes oplysninger om levetid i naturlige eller fangede miljøer.(Goodwin, 1982)



Opførsel

Når de ikke er i ynglesæsonen, opholder røde avadavater sig i store sociale flokke på op til 100 fugle. Betegnelsen for denne sammenkomst klumper sig. I løbet af denne tid engagerer de sig i social præning (grooming), som kan tjene til at skabe og vedligeholde bånd. Alloprøning er også almindelig blandt ynglende par og mellem ikke-ynglende hanner og hunner. Imidlertid viser parrede hanner og hunner aggression over for andre artsspecifikke hanner og hunner. Røde avadavats kan sidde oprejst mellem to lodrette stolper. Dette er et produkt af at have et stort greb og evne til at forlænge benene i modsatte retninger.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Sparks, 1963)

Unger udfører ofte en 'tiggende' adfærd for mad. De kan udføre en række forskellige adfærd fra blot at åbne deres mund i en hvilestilling til vingefladder. Voksne vil normalt ikke adoptere unger i naturen, medmindre deres egne unger er klar til at forlade reden.(Goodwin, 1982)



  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social

Hjemmebane

Lidt information kan findes om hjemmesortimentet af røde avadavats i naturen. De er ikke en trækfugl. Røde avadavater beskytter reden, men når de ikke er i ynglesæsonen, lever de i store grupper. De yngler og forbliver generelt tæt på jorden.(Goodwin, 1982)

Kommunikation og perception

Røde avadavats har lange vokaliseringer, der bruges som lokationsopkald. Kvinder har en kortere, blødere version af opkaldet og bruger det sjældnere. Både hanner og hunner af arten bruger vokaler under parringsvisninger. I begyndelsen af ​​ynglesæsonen skifter hannerne deres fjerdragt fra brun til rød. Når røde avadavats udviser aggressiv adfærd, vil de bruge et skingrende kald. Et højere kald bruges, når medlemmer af arten opfatter fare for deres unger. Unge lærer sange af deres fædre, mens de er i reden.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Røde avadavats lever af en række forskellige fødekilder. I fangenskab foretrækker røde avadavater frø fra spirende hirse. Når de fodrer unger, foretrækker de myrelarver og pupper, tusindben og larver. De er hovedsageligt kendt som jordfødere.('Red Avadavat', 2009; Goodwin, 1982)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder

Predation

For at beskytte mod prædation opholder røde avadavater sig i store grupper, især i den ikke-ynglesæson. Når de bliver alarmerede, flytter de også halen fra side til side og i en nedadgående vinkel. I den ikke-ynglesæson mister farvestrålende hanner deres fjerdragt og bliver brune, ligesom hunnerne. Denne brune fjerdragt kan tjene som camouflage i den tørre sæson. Både ynglende og ikke-ynglende fugle bruger et skingrende kald, hvis de opfatter fare, og advarer andre gruppemedlemmer. Der er lidt information om rovdyr af røde adavavats.(Goodwin, 1982; Harrison, 1962; Sparks, 1963)

kan hunde have mejeriprodukter
  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Fordi røde avadavats lever af frø og små insekter, har de sandsynligvis en rolle i frøspredning såvel som skadedyrsbekæmpelse. De er også bytte for større rovdyr. Der er få yderligere oplysninger om de roller røde avadavats har på økosystemet.('Red Avadavat', 2009)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Røde avadavats er populære burfugle. Almindelige navne i kæledyrshandelen er jordbærfink eller jordbærvoksnæb. Navnet stammer fra den skarlagenrøde af halsen, brystet og underlivet, såvel som deres hvide pletter.(Goodwin, 1982)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger afAmandava amandavapå mennesker.

Bevaringsstatus

Ifølge IUCNs rødliste er røde avadavater et dyr, der giver mindst bekymring på grund af deres store bestandsstørrelse og store geografiske udbredelse.

Bidragydere

Sarah Weitzel (forfatter), James Madison University, Suzanne Baker (redaktør, instruktør), James Madison University, Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.