Amazilia tzacatlrufous-tailed kolibri

Af Holly Borchardt

Geografisk rækkevidde

Rufous-tailed kolibrier lever primært i det centrale-østlige, muligvis nordøstlige Mexico til det centrale Panama. De nordligste bestande migrerer højst sandsynligt til Mexicos Stillehav og Caribiske kyst i vintermånederne (Guerrero og Yucatan). Trækmønstrene for rødbrune kolibrier i andre dele af Mellemamerika er ukendte. Men sæsonbestemte bevægelser forekommer fra Colombia gennem Ecuador. Også flere individer af denne art er blevet registreret i det sydlige Texas om sommeren og efteråret.(del Hoyo, et al., 1999)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Rufous-tailed kolibrier findes primært på kanten af ​​fugtige stedsegrønne skove, banan- eller kaffeplantager, menneskelige boliger og lysninger. Disse fugle findes normalt ikke inde i den tætte skov, men ofte i anden vækst og halvåbne områder. Disse krat-rige områder findes i Sydamerika og er i galleri skov og bjergzoner. Den højde, hvor disse fugle forekommer, varierer fra region til region. Deres højdefordeling er korreleret med blomstringsperioderne for madplanter. I Costa Rica og Panama gennem det subtropiske bælte findes rødbrune kolibrier i lavere bjergzoner, fra havniveau op til 1200 m. I Colombia og Panama-øerne består deres habitat af primær skov samt buskede kysthabitater, endda strande. I Andesbjergene kan kolibrierne findes op til 2500 m, nogle gange endnu højere. Nogle racer i det sydvestlige Colombia spænder fra lavlandet til den subtropiske zone med våd, åben skov op til 2500 m.(del Hoyo, et al., 1999; Jackson, et al., 2002)



synger hunde
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • chaparral
  • regnskov
  • bjerge
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Andre habitatfunktioner
  • by
  • forstad
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    0 til 2500 m
    0,00 til 8202,10 ft

Fysisk beskrivelse

Hanner og hunner af rødhalet kolibri adskiller sig lidt i fysisk udseende. Hannerne er større og vejer 5,5 g. Han-rufous-tailed kolibrier har også længere kroppe. Den maksimale længde af en han-rufous-tailed kolibri er omkring 11 cm. De har en lige næb, som er mellemstor, kødfuld rød med en mørk spids og en overkæbe, der er sortlig. De øverste dele af hannens krop, flankerne og bugen, er gyldengrønne til bronzegrønne. Halsen er glitrende gyldengrøn og har nogle gange et turkis skær i et vist lys. Bugen er askegrå til gråbrun. Halen har spor af bronzegrøn og kobber.



Rufous-tailed hunhummingbirds er mindre end hannerne og har lidt anderledes farve. Hunnerne har en masse på omkring 5,2 g og deres kropslængde er normalt omkring 8 cm. Der er en grålig subterminal stang på halsfjerene, og de har en hvid mave.

Umodne rødbrune kolibrier er mørkere og grålige mod bugen. Fjerkanterne i ansigtet og på kronen har ofte en bronzykant. Den øvre mandible hos yngre individer er ofte sort.



Kolibrierne er forskellige fra race til race. Dethandleyiracen er større og tungere end den gennemsnitlige rødbrune kolibri. Den er også en lidt mørkere bronzegrøn. Detfuscicaudataracen er mindre end en gennemsnitlig rødhalet kolibri. Detdejligrace har en længere næb i forhold til dens størrelse med smalle marginer i de ydre rektricer.

Det gennemsnitlige vingefang for alle kolibrier er et sted mellem 2 og 2,4 cm. Hannerne har ofte større vingefang end hunnerne.(del Hoyo, et al., 1999; Ridgway, 1892; Stiles og Skutch, 1989)

Kolibrier har en af ​​de højeste basale metaboliske hastigheder af nogen fugle på grund af deres meget lille størrelse, deres type flyvning og den mængde energi, der er nødvendig for at opretholde deres flyvning. Den gennemsnitlige kolibri-metabolisme er 1600 kcal/kg/dag.(Ritchison, 2003)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mandlige mere farverige
  • Rækkevidde masse
    5,2 til 5,5 g
    0,18 til 0,19 oz
  • Rækkevidde
    8 til 11 cm
    3,15 til 4,33 tommer
  • Range vingefang
    2 til 2,4 cm
    0,79 til 0,94 tommer

Reproduktion

Rufous-tailed kolibrier kan rede i løse kolonier. De er blevet observeret stjæle redematerialer fra deres naboer.(del Hoyo, et al., 1999)

Rufous-tailed kolibrier er polygyne. Kolibrier har kun kontakt med det modsatte køn i få øjeblikke under befrugtningen. Hannerne er meget territoriale og gør ofte krav på et område med blomster som deres eget i parringssæsonen.(Baker, 2003)

  • Parringssystem
  • polygyn

Avl sker på forskellige tidspunkter af året i hele deres udbredelsesområde. I de nordlige dele af Mellemamerika kan der ske rede fra december til september. I Mexico er ynglesæsonen fra marts til august. I Costa Rica er avlen styret af den tørre sæson og toppe i januar til maj. Langs Stillehavsskråningen sker ynglen fra maj til november. Langs den caribiske skråning opstår yngle i oktober til januar. Yngle i Sydamerika og Panama finder sted i januar til april.



Redning er ret specialiseret for rødbrune kolibrier. Deres foretrukne steder at bygge rede er på vandrette grene i mindre træer og buske. Rederne er normalt 2 til 5 meter fra jorden. Nogle gange bygges rederne i en grens gaffel.

Materialer, der bruges til redekonstruktion, omfatter plantedun, gulbrune til gråbrune fibre, spindelvæv og stykker af døde blade. Ydersiden af ​​deres rede er kraftigt dekoreret med stumper af lav og nogle gange mos. Disse materialer er normalt formet til en kompakt kop rede. Hvis en rede bliver ødelagt eller tabt, kan opførelsen af ​​en ny rede begynde inden for en uge.(del Hoyo, et al., 1999; Stiles og Skutch, 1989)



Hunnerne lægger normalt to æg pr. Inkubationen varer 15 til 16 dage. Unger forlader reden, når de er mellem 18 og 22 dage gamle. Unge rødbrune kolibrier fodres af hunnen i 58 dage.(Skutch, 1976)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen varierer afhængigt af region.
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    to
  • Tid til klækning
    15 til 16 dage
  • Range fledging alder
    18 til 22 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    58 dage

Inkubationen varer 15 til 16 dage og udføres kun af hunnen. Unger forlader reden, når de er mellem 18 og 22 dage gamle. Når kolibrier flyver, venter de på deres forældre på et bestemt sted, der normalt ikke er langt fra reden. De følger ikke deres forældre rundt, mens de fouragerer, men venter på at få mad. Når hunnen fylder sin afgrøde med nektar, små insekter og edderkopper, vender hun tilbage for at fodre sine unger. De unge rødbrune kolibrier fodres på denne måde i 58 dage. Mænd yder ingen forældrepleje.(del Hoyo, et al., 1999; Skutch, 1976)

  • Forældreinvestering
  • ingen forældreinvolvering
  • altrisk
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Selvom der er lidt forskning om kolibriers levetid, anslår forskere, at en gennemsnitlig kolibri lever 3 til 5 år. Den længst registrerede levende hun var en bredhalet kolibri, fundet i Colorado i en alder af 12. I fangenskab kan de overleve omkring 10 år.('All About Hummingbirds', 2002; 'About Hummingbirds', dato ukendt)

Opførsel

Disse fugle kan være meget aggressive og territoriale ved rige blomsterklumper. Indtrængende gæster som større kolibrier, sommerfugle og euglossine-bier bliver nogle gange angrebet med en dykkerflyvning.(Jackson, et al., 2002; Stiles og Skutch, 1989)

Rufous-tailed kolibrier kan danne meget løse redekolonier. De er generelt mere stillesiddende i fugtige områder og er daglige eller crepuskulære, afhængigt af regionen.(del Hoyo, et al., 1999)

små aktive hunde

Rufous-tailed kolibrier (sammen med mange andre kolibriarter) har så høje stofskiftehastigheder, at de ofte går i torpor i løbet af natten for at spare energi.(Baker, 2003)

Kolibrier har en unik form for flyvning, der er noget insektlignende. Hastigheden på en kolibris flyvning afhænger af fuglens størrelse. Det gennemsnitlige antal vingeklap er omkring 53 i sekundet ved normal flyvning. De er i stand til at flyve i alle retninger, inklusive fremad, side til side og endda baglæns. De er i stand til at opnå dette gennem deres stærkt modificerede og muskuløse kroppe. De er også i stand til at kontrollere vinklen mellem deres kropsakse og vingerotationsaksen. De har også en meget unik evne til at svæve.('Ofte stillede spørgsmål', dato ukendt)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • tusmørke
  • bevægelig
  • vandrende
  • stillesiddende
  • daglig torpor
  • territoriale
  • koloniale

Hjemmebane

Vi har ikke oplysninger om hjemmeområde for denne art på nuværende tidspunkt.

Kommunikation og perception

Rufous-tailed kolibrier har et karakteristisk kald. Det er en lav tonechupellerudkastnogle gange udført i en sputterende serie. Tonerne, der synges, inkluderer en eller flere skingre toner, der stiger og accelererer. Kolibrihanens sang fløjtes i en bevidst rytme. For eksempel:tse vi ts viellertse tseu wip tsik tsew, efterfulgt af en pause. Hannerne synger mest i løbet af den tidlige morgen fra daggry til solopgang. De synger på spredte siddepinde nær blomster eller i små løst sammensatte grupper nær blomster.(Stiles og Skutch, 1989)

Hankolibrierne bruger sang til at gøre krav på deres territorier. Hvis en anden han forsøger at komme ind, synges der normalt en høj snak af territoriets ejer. Indtrængende gæster som større kolibrier, sommerfugle og euglossine-bier bliver nogle gange angrebet med en dykkerflyvning.(Gates and Gates, 2003)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • omkvæd
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Rufous-tailed kolibrier lever af nektar og leddyr. Kolibrier udvinder nektar fra planter med deres hule, udstrakte tunger, der er kløvet i spidsen. De lever af en bred vifte af planter, herunderAntigonon,Callistrimon,Klitoria,Cosus,hysteri,Hamelia,Heliconia,Stachytarpheta,TabebuiaogLantana. De lever også af en række dyrkede træarter, især banan- og kaffetræer. De lever af små insekter og edderkopper ved at tage dem fra blade og grene, en metode kaldet opsamling. De er meget territoriale, når de fodrer, og ubudne gæster bliver angrebet med dykkerflyvninger.(Baker, 2003; del Hoyo, et al., 1999)

På grund af deres høje stofskifte kræver kolibrier en stor mængde mad for at overleve. De skal muligvis spise flere gange deres kropsvægt i nektar på en dag.('Hummingbird', 2001; Baker, 2003)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • Plantefødevarer
  • nektar

Predation

Hovedårsagen til dødelighed for kolibrier er prædation af æg og unger i reden. Predation på voksne kolibrier er ualmindeligt. Dette skyldes den smidighed, som kolibrier besidder under flugten. Nogle kendte rovdyr af kolibriæg, kyllinger og voksne omfatter: huskatte (Puma), små høge (familieAccipitridae), små ugler (ordenStrigiformes), Shrikes (familieLaniidae), vejløbere (slægtGeococcyx), orioler (familieIcteridae), vestlige tanagers (Piranga ludoviciana), grakles (Quiscalus mexicanus), måger (familieLaridae), largemouth bas (Micropterus salmoides), frøer (ordreAnura) og mantider (familieMantidae).('Om kolibrier', dato ukendt; 'Ofte stillede spørgsmål', dato ukendt)

Økosystem roller

Der har været co-evolution mellem kolibrier og de blomster, de lever af. Hummingbird blomster har meget forskellige egenskaber, der tjener til at tiltrække kolibrier. De har også andre egenskaber for at sikre, at bestøvning finder sted. Mange blomster er specielt tilpasset til at lade pollen aflejres på kolibrier på en sådan måde, at pollen når en anden blomst. Dette er et kritisk trin i processen med plantereproduktion. Hummingbird næb er også specielt tilpasset til at fodre fra kolibriblomster.

De specifikke planter, som rødhalede kolibrier får nektar fra, ville ikke være i stand til at overleve uden fuglene til at bestøve dem. Nogle eksempler på planter bestøvet af rødbrune kolibrier omfatter:Antigonon,Klitoria,Hamelia,Heliconia,StachytarphetaogTabebuia.(Grant og Grant, 1968)

  • Økosystempåvirkning
  • bestøver
Mutualistiske arter
  • Antigonon
  • Klitoria
  • Hamelia
  • Heliconia
  • Stachytarpheta
  • Tabebuia

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Kolibrier er vigtige for mennesker på grund af deres rolle i bestøvningen. Rufous-tailed kolibrier bestøver ofte vigtige afgrøder som banan og kaffe. Da disse fugle spiser insekter, kan de også spille en meget aktiv rolle i skadedyrsbekæmpelse. De er også vigtige i økoturisme og er populære blandt fuglekiggere.(del Hoyo, et al., 1999; Grant og Grant, 1968)

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme
  • bestøver afgrøder
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte skadelige virkninger af rødhalede kolibrier på mennesker.

petco bur

Bevaringsstatus

Rufous-tailed kolibrier er almindelige eller meget almindelige i det meste af deres udbredelsesområde. Fuglene har været i stand til at tilpasse sig menneskeskabte levesteder og findes derfor omkring landbrugs-, forstads- og byområder. De er opført som bilag II af CITES.(del Hoyo, et al., 1999)

Bidragydere

Alaine Camfield (redaktør), Animal Agents.

Holly Borchardt (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.