Amblyornis macgregoriaeMacGregors buerfugl

Af Hadley Seniff

Geografisk rækkevidde

Macgregors bowerbirds (Amblyornis macgregoriae) er udbredt i det østlige og centrale Papua, Ny Guinea. De spænder fra den østlige Owen Stanley Range til Adelbert Range i Papua, Ny Guinea.(McKean og Schodde, 1973; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1982; Stiles og Pratt, 1985)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Macgregors bowerbird tilbringer primært det meste af deres liv med jævne mellemrum inden for tilgængelige habitat i isolerede områder, der forekommer i høje højder (1.200 og 1.400 m) i bjergkæder på tværs af det centrale og østlige New Guinea. De lever i blandede skove mellem Montane og Nothofagus i højere højder langs højdedrag.(Borgia, 1997; McKean og Schodde, 1973; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1982; Stiles og Pratt, 1985)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • bjerge
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • Rækkevidde højde
    1.200 til 1.400 m
    til ft

Fysisk beskrivelse

Macgregors bowerbirds er små og tætte med en kraftig og mørk næb. Voksne hunner bliver omkring 26 cm og er generelt mørkebrune med olivenfarve og blegere ansigter og halse. Voksne hanner har en skinnende orange farve, der tipper sine fjer, som er mørkegrønne, sorte og brune i farve. Hannen har en lys orange hovedfane, hvilket får dem til at skille sig ud mere end hunnerne.(Borgia, 1997; Frith og Clifford, 2004)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mandlige mere farverige
  • Gennemsnitlig længde
    26 cm
    10,24 tommer

Reproduktion

Bowers er afgørende for hanner i parringsinteraktioner med hunner. Han Macgregors bowerbirds vil ikke tiltrække en mage uden en omfattende og komplet buer. Jo mere tid og kræfter hannen bruger på boweren, øger den potentielt hannens reproduktive succes. Macgregors bowerbirds er polygame. Hunnen inspicerer hannens bue, og hvis hun kan lide det, udtrykker hun hun-valg og parrer sig med hannen. Efter parring forlader hunnen boweren og bygger sin egen rede af plantemateriale og lægger et eller to æg. Hannen fortsætter med at arbejde på sin bower og forsøger at tiltrække så mange hunner, som han kan.(Diamond, 1986; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)

  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Han Macgregors bowerbirds bygger strukturer ud af pinde kaldet en bower. Hunnen nærmer sig denne bue og vælger, om hun vil parre sig med hannen, der byggede den. Mens hunnen inspicerer buen, danser hannen og viser sine klare farver. Den mere indviklede bue og den længste dansende han er normalt hunnens valg, fordi den repræsenterer hannens kondition. Når hunnen vælger en han, tillader hun ham at parre sig. Når parringen er afsluttet, bygger hun sin egen rede og forældre afkommet alene. Hannen fortsætter med at arbejde på sin bue og parre sig med andre hunner.(Diamond, 1986; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Hyppigheden af ​​parring er ukendt.
  • Parringssæson
    Macgregors bowerbirds yngler mellem september og februar.
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    1 til 2
  • Tid til klækning
    19 til 24 dage

Efter parring bygger hunnen sin egen rede tæt på hannens bower/territorium. Hunnen har adgang til proviant (frugt) på hannens territorium. Hunnerne opdrætter æg og unger på egen hånd.(Diamond, 1986; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Lidt er kendt om Macgregors bowerbirds levetid.

Opførsel

Bowerbirds konstruerer en majstangsbower på ridgelines med en gennemsnitlig interbower-afstand på 182,8 m. Hannerne er tilbøjelige til at være jævnligt fordelt i tilgængelige levesteder på højdedrag og bjergskove. En majstangsbue består af kviste stablet op omkring et ungt ungt træ dekoreret med frugt, svamp, trækul og insektfrass udvalgt efter farver og størrelser og bruges i frieri. Hannen Macgregors bowerbird forsvarer aggressivt denne bower og forbliver altid inden for en radius af 20 m fra boweren. Bower building afslører et socialt system bestående af både lekadfærd og territorialitet. Der blev fundet en signifikant sammenhæng mellem bower-kompleksiteten (mængden af ​​dekorationer, størrelse, farve osv.) og lillehjernens størrelse. Dette forhold er drevet af seksuel selektion; jo mere udførlig buen er, jo større lillehjernen og en stigning i konditionen er et resultat.(Day, et al., 2005; Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • frygtelig
  • fluer
  • daglige
  • tusmørke
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • dominanshierarkier
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    20 m^2

Kommunikation og perception

Macgregors bowerbirds kommunikerer gennem visuelle visninger og signaler i parring gennem frieri og konstruktionen af ​​en buer af hannerne. De bruger også vokaliseringer i frierisignaler til kvinderne. Hanner bruger kropssprog gennem modbevægelserne omkring den centrale bower for at kommunikere med hunnen på den anden side.(Borgia, 1997)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • mimik
  • duetter
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Macgregors bowerbirds er nøjsomme. Hannerne samler frugt til bower dekoration, hvilket er en særskilt adfærd end madopbevaring. 95% af Macgregor's bowerbirds kost består af mellemstore til store drupes og arillate frugter. Det blev fundet, at leddyr udgør resten af ​​kosten. Macgregor bowerbird fouragerer alene eller i små grupper. Hunner, unge og hanner fouragerer alle i de samme områder og afslører, at hannerne ikke forsvarer nogen fødekilder. Hannerne deltager også i frugtcaching, som kun finder sted i ynglesæsonen. De hanner, der havde de mest komplicerede og komplette buer, viste sig at have flest cache-steder.(Pruett-Jones og Pruett-Jones, 1985)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • frugivore
  • Plantefødevarer
  • frugt
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

Macgregors bowerbirds deltager i lek-opvisninger, og det menes, at denne adfærd kan reducere prædation. Bower og frieriet viser distraherer rovdyr væk fra nærliggende reder, men der er ingen tegn på prædation på hanner eller hunner under disse visninger. Disse buer og reder er lavet på jorden langs højdedrag, hvor der ikke er særlig mange rovdyr. Specifikke rovdyr er ukendte for Macgregors bowerbirds.(Borgia, 1997; Phillips, 1990)



  • Tilpasninger mod rovdyr
  • aposematisk
  • kryptisk

Økosystem roller

Macgregors bowerbirds er strengt taget frugivores, og antages derfor at have indflydelse på størrelsen og strukturen af ​​frugtdyrkning i deres sortiment. Planterne har vist en tilpasning til Macgregors bowerbirds fodringsvaner for at forbedre visse frøspredningsmønstre.(Stiles og Pratt, 1985)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Macgregors bowerbirds kommer sjældent i kontakt med mennesker undtagen når de lander i de oprindelige folks hellige steder og haver. Bowerbirds generelt leverer stor forskning for seksuel selektion.(Thomas, 2009)



  • Positive påvirkninger
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Macgregors bowerbird er ikke kendt for at have nogen negative virkninger på mennesker.

Bevaringsstatus

Det tropiske bjergklima i skovene, som Macgregors bowerbirds bebor, har effektivt begrænset havebrug af de oprindelige folk i dette område gennem dets høje højder og rige terræn. Der er også hellige steder afsat af de oprindelige folk, som forbyder drab af fugle og pattedyr. Macgregors bowerbirds-populationer anses i øjeblikket for at være mindst bekymrede af IUCN, men forventes at falde med tabet og nedbrydningen af ​​deres habitat.('Birdlife International', 2007; Thomas, 2009)

de gør ikke

Bidragydere

Hadley Seniff (forfatter), Hobart & William Smith Colleges, Jim Ryan (redaktør), Hobart & William Smith Colleges, Laura Podzikowski (redaktør), Special Projects.