Ammodramus bairdiiBairds spurv

Af John Kauphusman

Geografisk rækkevidde

De fleste befolkninger iBairds spurv(Ammodramus bairdii) er endemiske for de høje græsarealer i de nordamerikanske store sletter i løbet af foråret og sommeren. Specifikt er de placeret i North Dakota, South Dakota, Alberta, Saskatchewan og det sydlige Manitoba (Stephen og Sealy, 1998). Der findes få populationer i Montana og Minnesota (Wiggins, 2006).

I løbet af efteråret vandrer de til deres overvintringspladser. Størstedelen af ​​Bairds spurvevintringspladser er placeret i de korte græsarealer i det nordlige Mexico og det sydlige USA (dvs. Texas, Arizona og New Mexico) (Ahlering, Johnson og Faaborg, 2009).(Ahlering, et al., 2009; Stephen og Sealy, 1998; Wiggins, 2006)



  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk

Habitat

Ammodramus bairdiii løbet af forårs- og sommermånederne foretrækker at leve i de terrestriske nordamerikanske store sletter. Her plejer de at blive fundet, der bor i de duske høje tempererede græsser, der støder op til busksamfund. På grund af stigende habitatfragmentering og omdannelsen af ​​græsarealer til landbrugsarealerBairds spurvehar vist sig at leve i frøede græsgange, afgrødearealer og høland (Stephen og Sealy, 1998). Højderne af disse græsarealer, som de lever i, i både varme og kolde måneder, har tendens til at være i intervallet 1200 til 2000 meter (BirdLife International, 2016). Deres overvintringshabitater er af kortere mindre tætte tempererede græsarealer. Årsagen til ændringen i præference fra høje til korte græsarealer er, at korte græsarealer om vinteren har mere overflod af frø, og der er lettere adgang til at fouragere efter dem (Stephen og Sealy, 1998).(BirdLife International, 2016; Stephen og Sealy, 1998)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    1200 til 2000 m
    3937,01 til 6561,68 ft

Fysisk beskrivelse

Bairds spurve er lysebrune, stribet med en gul-brun og med subtile sorte aftegninger i ansigtet. Hovederne er flade med en stor næb og en kort gaffelhale. De har en bred okkergul central kronestribe og et smalt bånd af sorte striber hen over det hvide brystkasse. Der er ingen seksuel dimorfi. Begge køn har en tendens til at veje mellem 17 og 21 g og har en gennemsnitlig længde på 12 cm. Vingespændene er typisk i gennemsnit 23 cm lange. Unge dyr ligner voksne i udseende, bortset fra at de er mere stribede ('Baird's Sparrow', 2015).('Baird's Sparrow', 2015)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    17 til 21 g
    0,60 til 0,74 oz
  • Gennemsnitlig længde
    12 cm
    4,72 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    23 cm
    9,06 tommer

Reproduktion

De fleste Bairds spurve har monogame parringer i ynglesæsonen, selvom nogle hanner med store territorier vil være polygyne. De monogame par forbliver sammen i et år, selvom der ikke er oplysninger om en år-til-år parbinding på grund af, at meget få individer vender tilbage for at yngle på samme sted. I den tidlige ynglesæson vil hanner ankomme til ynglepladserne før hunnerne og begynde at skabe deres territorier. Når hunnerne ankommer, vil hannerne begynde at udføre frieri, hvor de vil synge fra deres højeste siddepinde i deres territorium for at lokke en mage ind. De vil også flyve mellem grænserne af deres territorium for at understrege dets størrelse for at tiltrække hunner (Wiggins, 2006).



  • Parringssystem
  • monogam
  • polygyn

Seksuel modenhed begynder ved et års alderen for begge køn. Når par er dannet, og parringen er fuldført, vil hunnerne lægge mellem 3 og 6 æg i en rede. Reder er placeret på jorden blandt græsset i dybe lavninger uden skjulte overliggende. De er lavet af græsser, stængler, blade på ydersiden, og indvendigt er foret med smalle bladgræsser og rødder. Redernes dimensioner er 6,2 cm i diameter og 4,6 cm i dybden (Stephen og Sealy, 1998). Æg er gråhvide med brune pletter og pletter ('Baird's Sparrow', 2015). Inkubation af æggene varer typisk i 11 til 12 dage før udklækning. Unge er flygtige og uafhængige i alderen 8 til 11 dage, selvom de stadig ikke er i stand til at flyve i en uge eller to (Wiggins, 2006).('Baird's Sparrow', 2015; Stephen og Sealy, 1998; Wiggins, 2006)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Baird-spurven producerer én yngel om et år, selvom det er blevet registreret, at få vil producere to (Wiggins, 2006).
  • Parringssæson
    En til muligvis to koblinger plejer at blive lagt mellem 29. maj til 31. juli.
  • Range æg pr. sæson
    3 til 6
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    5
  • Tid til klækning
    11 til 12 dage
  • Range fledging alder
    8 til 11 dage
  • Tid til uafhængighed
    8 til 11 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 år

For de fleste, der er monogame, beskytter og plejer begge køn reden, når først æg er lagt til, når de er blevet fløjet til uafhængighed. Dette tager typisk omkring 19 til 23 dage. Forældre ruger (fodrer) typisk unger i tre minutters intervaller flere gange i løbet af dagen. I de første 15 dage har hunnerne en tendens til at lave det meste af fodring til ungerne, og de sidste par dage fodrer hannen, indtil ungerne er flygtet. For at afskrække rovdyr fra reden fodrer hanner og hunner ikke hinanden i reden, men derimod et sted væk fra redestedet. Beskyttelsen er begrænset til hovedsagelig hemmeligholdelse af redeplaceringen fra rovdyr, og hvis reden er præderede på, vil forældrene højst sandsynligt opgive i stedet for at slås. Hvis det er tidligt i ynglesæsonen, vil forældre prøve endnu en yngle, hvis den første bliver forladt (Wiggins, 2006).(Wiggins, 2006)

  • Forældreinvestering
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
    • beskytter
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
    • beskytter

Levetid/Længde

Der er begrænset information om Baird-spurvenes levetid for det faktum, at båndede fugle ikke vender tilbage til det samme forårssted. Selvom det er blevet nævnt, at de typisk lever til 4,5 år i gennemsnit i naturen. Hvis man sammenlignerBairds spurvmed det congeneriskegræshoppespurvsom lever 3 år i gennemsnit, så er deres generations tid sandsynligvis 2-3 år. Dødeligheden forudsiges at være meget høj på grund af optegnelserne fra slægten, selvom årlige overlevelsesdata ikke kendes på grund af problemet med banding. Dødelighed er typisk fra prædation og støkastiske hændelser (COSEWIC, 2012).('COSEWIC Assessment and Status Report on the Baird's Sparrow Ammodramus bairdii in Canada', 2012)



skød hunde
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    4,5 år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    2 til 3 år

Opførsel

Størstedelen af ​​Baird's spurveliv er ensom, undtagen i ynglesæsonen og når de trækker til overvintringspladserne. Disse gråspurve er daglige, og flyver typisk gennem deres territorier og søger føde tidligt om morgenen. Om foråret og sommeren har hannerne territorier på 0,012-0,015 km^2, selvom mænd i overbelastede levesteder kun kan have territorier på 0,004 til 0,008 km^2. Hanner vil konstant beskytte deres territorier fra modstridende konkurrerende hanner ved at foretage opkald til afdelingskonkurrenter, og nogle tilfælde vil angribe konkurrerende hanner, der kommer ind i territoriet. Hunnerne besidder ikke territorier, da de har lov til at være i ethvert mandligt territorium, men bliver for det meste i deres partnere. På overvintringspladserne er hannerne ikke længere territoriale i de sydlige græsarealer, da de er rigelige af føde og ingen konkurrence om parring (Wiggins, 2006).(Wiggins, 2006)

  • Nøgleadfærd
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Områdets størrelse
    0,004 til 0,015 km ^ 2

Hjemmebane

Baird's Sparrow er en trækfugl, der er specialiseret til at leve i de nordlige og sydlige prærieoverdrev i Nordamerika (Ahlering, Johnson og Faaborg, 2009). Træk finder sted med mange fugle, der flyver i stor højde om natten gennem Midtvesten i det sene efterår (Wiggins, 2006).(Ahlering, et al., 2009; Wiggins, 2006)

Kommunikation og perception

Karakteristika for de fleste hvirveldyr, Bairds spurve har sanserne visuel perception og taktil fornemmelse. Der har ikke været nogen undersøgelse af Baird-spurvenes lugteevner. Kommunikation er instrueret til at blive udført af mænds akustik inden for deres territorium for at afskrække rivaliserende mænd fra at komme ind og tiltrække kvinder til at komme ind. Kvinder kan foretage opkald, selvom årsagerne er spekulative (Wiggins, 2006).(Wiggins, 2006)



  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Småspurven er en altædende fodergænger til græsarealerne, hvor den type føde, den spiser, afhænger af årstiden. I løbet af det tidlige forår og det tidlige efterår er de granædere til forårets og efterårets enåriges frø, såsom lammefjerdinger, russisk svinemad og sennep. I de varme sommersæsoner er de insektædere, vermivorer og spiser andre leddyr såsom edderkopper og isopoder. Disse spurve foretrækker disse højproteinfødekilder, da det er en bedre fødekilde for deres afkom og er i høj overflod i disse tider. De har også brug for de høje proteinkilder, da de skal opbevare mere fedt, så de har energien til at migrere i det sene efterår. På overvintringspladserne vil de spise nogle hvirvelløse dyr, og også de etåriges frø som durra, grønt brisegræs, ambrosie og bomegrass (Wiggins, 2006).(Wiggins, 2006)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
    • spiser ikke-insekt leddyr
    • vermivore
  • planteæder
    • granivore
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • terrestriske orme
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder

Predation

Redeprædation af pattedyr er almindelig inden for arten på grund af, at deres jordreder er let tilgængelige for stribede stinkdyr og tretten-linede jordegern. Voksne er prædateret af fuglerovdyr som f.eks. den nordlige harrier, og for at undgå prædation vil spurvene ikke flyve væk, men vil løbe på jorden gennem præriens høje græs for at undslippe (Stephen og Sealy, 1998).(Stephen og Sealy, 1998)



  • Kendte rovdyr
    • stribede stinkdyr (Mephitis mephitis)
    • trettenforede jordegern (Ictidomys tridecemlineatus)

Økosystem roller

Bairds spurv og andre fugle af slægtenAmmodramusrolle i økosystemsamfundet er, at de spreder frø fra fodring, bestøver græsser og kontrollerer populationer af hvirvelløse dyr ved forbrug (Kumaresan et al., 2014). Reder udsættes for redeparasitisme af brunhovedet kofuglen, hvor hunnerne lægger æg i Bardens spurvereder og narre fuglen til at opdrage kofuglene unger. Redeparasitisme påvirker 36% af spurverederne og koster 1,1 flyvespurv pr. parasitiseret rede (Stephen og Sealy, 1998).(Kumaresan, et al., 2014; Stephen og Sealy, 1998)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • bestøver
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

SlægtenAmmodramusog andre fugle i rækkefølgenPasseriformeser gode skadedyrsbekæmpelsesmidler. Som et eksempel, da New York City Park blev overrendt af tommerorme, der ødelagde træernes løv, var løsningen at placere gråspurve, hvilket resulterede i, at gråspurvene begrænsede og kontrollerede tommerormebestanden. Nogle spurve er gode bestøvere af urteagtige planter og kan hjælpe med at bestøve afgrøder ved at bære pollen på kroppen og flytte fra aborre til aborre. Økoturisme er gennem fuglekiggeri af denne art (Kumaresan et al., 2014).(Kumaresan, et al., 2014)

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme
  • bestøver afgrøder
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

På grund af tabet af levesteder er nogle bestande af Bairds spurve flyttet til landbrugsjord, høområder og græsgange. På disse steder lever de af afgrøder, men fordi deres bestande på disse steder er lave, er omkostningerne ved tabte afgrøder minimale eller ubetydelige (Stephen og Sealy, 1998).(Stephen og Sealy, 1998)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Under IUCNs røde listeAmodramus bairdiier opført som mindste bekymring (Baird's Sparrow', 2015), og under United States Migratory Bird Treat Act er Baird's Sparrow opført som beskyttet. De er også opført som truede i staterne New Mexico og Montana og truede i Minnesota (Wiggins, 2006).('Baird's Sparrow', 2015; Wiggins, 2006)

Bidragydere

John Kauphusman (forfatter), Minnesota State University Mankato, Robert Sorensen (redaktør), Minnesota State University, Mankato.

petsitusa