Ammodramus henslowiiHenslows spurv

Af Scott Thorson

Geografisk rækkevidde

Henslows spurve er hjemmehørende i Nordamerika. De migrerer mellem vinter- og sommerområder i det sydøstlige USA og det sydøstlige Canada. De fleste begynder deres nordlige migration til ynglepladser i begyndelsen af ​​marts fra overvintringspladserne i de midt-atlantiske og golfkyststater omkring Florida og Texas og når de nordlige grænser af deres udbredelsesområde i New England, det sydlige Ontario og det østlige South Dakota i midten af Kan. De ses sjældent under deres hjemrejse mod syd under efterårstrækket (juli til slutningen af ​​oktober). Før europæisk bosættelse mistænkes Henslows spurve for at have levet og ynglet primært i præriehabitater. Det samlede globale yngleområde er cirka 1.100.000 km2. Henslows spurve har tilpasset sig til at leve og yngle i sekundære græsarealers levesteder som hømarker og græsgange på grund af tabet af hjemmehørende prærie (hovedsagelig til landbrug). Tabet af hjemmehørende habitater og tilgængeligheden af ​​disse sekundære habitater har fået arternes rækkevidde til at udvide sig mod nord og mod øst over tid.(Alderfer, 2006; DNR, 2012; Herkert, 2007; Pearson, 1936)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Henslows spurve foretrækker uopdyrkede græsarealer eller gamle marker med stilke til syngende aborrer (fra 30 til 61 cm fra jorden) og et betydeligt kuldlag at rede i. Veletableret kulddybde, vegetationshøjde (højt, tæt græs) og antal af stående døde urteagtige stængler er vigtige komponenter i udvalgte områder. De foretrækker at slå sig ned i græsarealer på over 100 ha (247 ac.), men mindre habitatområder kan bruges af denne art. De findes på åbne marker og enge med græs spækket med ukrudt, uklippede hømarker eller buskbevoksning bruges ofte, især i fugtige eller lavtliggende områder, der støder op til strandenge. De er typisk ikke forbundet med overdrev, selvom de kan overleve ganske godt på græsarealer, der kun er let eller moderat afgræsset.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; DNR, 2012; Hanson, 1994)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Henslows spurve tilhører en relativt lille slægt (6 til 20 arter). De er blandt de mindste spurve, kendt for at være en sky fugl med en stille, kort tostavelsessang. De varierer i størrelse fra 11 til 13 cm, vejer i gennemsnit 13 g, med et gennemsnitligt vingefang på 20 cm. Det mest karakteristiske træk er deres store, relativt flade, olivenfarvede hoved med mørke striber. De har stribede bryster, rødbrune vinger og korte haler uden seksuel dimorfi. Unge er lerfarvede og stribet med sort på ryggen og hovedet. På grund af deres frygtsomme natur er Henslows spurve mere tilbøjelige til at blive hørt end set. Når de bliver forstyrret, vil de ofte løbe i stedet for at flyve; under flugten flyver de lavt og hurtigt hen over græsset på en hængende, zigzag måde.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; DNR, 2012; Herkert, 2007; Pearson, 1936)



Der er to underarter af Henslows spurv anerkendt af American Ornithologists Union: den vestlige underart (Ammodramus henslowii henslowii) yngler i hele artens udbredelsesområde, mens den østlige underart (Ammodramus henslowii hvisker) forekommer kun langs Atlanterhavskysten. Nogle forskere foreslår, at denne anden underart nu er uddød eller praktisk talt uddød.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    10 til 15 g
    0,35 til 0,53 oz
  • Gennemsnitlig masse
    13 g
    0,46 oz
  • Rækkevidde
    11 til 13 cm
    4,33 til 5,12 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    20 cm
    7,87 tommer

Reproduktion

Henslows spurve er socialt monogame efter frieri finder sted. Frieri inkluderer et 'opkald om intimitet', vingeflastring og en evaluering af potentielle redesteder. Hannerne vender tilbage til yngleområder hvert forår og etablerer og forsvarer territorier gennem sang. De fleste Henslows spurve etablerer deres territorier ved at synge fra død, træagtig vegetation, der er mindre end 1 m høj. Individuelle territorier er i gennemsnit 0,8 acres. Hunnerne bygger næsten udelukkende rederne; disse er skålformede eller kuplede, lavet af groft græs og døde blade og foret med finere græsser og nogle gange hår. Reder er altid godt skjult og placeret nær eller på jorden placeret over bunden af ​​en tæt græsklump. De er normalt fastgjort til stængler, der læner sig over reden, hvilket skaber et delvist tag til beskyttelse.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; DNR, 2012; Herkert, 2007; Robins, 1971)



  • Parringssystem
  • monogam
  • andelsavler

Hunnerne begynder typisk at bygge reder i begyndelsen af ​​maj med reder bygget 1 til 3 tommer over jorden, ved eller nær bunden af ​​en tyk klump græs. Henslows spurve opdrætter ofte 2 yngel unger om året. De første koblinger er normalt afsluttet i midten til slutningen af ​​maj, og de andre reder påbegyndes ofte i juli eller august. Begge køn formodes at yngle ved et års alderen, og de er socialt monogame. Hunnerne lægger 3 til 5 æg, som inkuberes i cirka 10 til 11 dage. Ungerne flyver 9 til 10 dage efter udklækningen. Både han- og hunforældre fodrer og ruger ungerne, mens de er i reden og i en periode efter, de forlader den. I en undersøgelse udført i Maryland udviste fem båndede voksne hanner troskab ved at vende tilbage til et tidligere års yngleområde, hvilket tyder på, at hjemmeområderne kan være stabile.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 2007; Pearson, 1936)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Henslows spurve kan opdrætte 2 yngel om året, i det tidlige forår og sensommeren.
  • Parringssæson
    Første koblinger er normalt afsluttet i midten til slutningen af ​​maj, og anden koblinger påbegyndes ofte i juli og august.
  • Range æg pr. sæson
    3 til 5
  • Tid til klækning
    10 til 11 dage
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    11 dage
  • Range fledging alder
    9 til 10 dage
  • Tid til uafhængighed
    - til - minutter
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 1 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 til 1 år

Henslows spurveæg inkuberes kun af hunnen. Inkubationsperioden begynder med det sidste æg, der er lagt, og varer cirka 11 dage. Ungerne bliver i reden 9-10 dage efter udklækningen. Ungerne er født i en relativt underudviklet tilstand og er ude af stand til at fodre, passe sig selv eller bevæge sig selvstændigt i en kort periode efter udklækkelse. Hunnerne er i høj grad ansvarlige for deres unger i alle udviklingsperioder, med øget involvering fra hannerne efter udklækningen. Deres kost består hovedsageligt af sommerfuglelarver, græshopper og andre insekter.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 2007; Pearson, 1936)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Levetiden for Henslows spurve er kort, med en generationstid på mellem 2 og 3 år og en gennemsnitlig levetid på 6,5 år.('Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Pearson, 1936)



dyrefoderbanker i nærheden af ​​mig
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    7 år

Opførsel

Henslows spurve er sociale fugle, der lever i ensomme løse flokke. Disse flokke kan kombineres, hvor der findes mere egnede levesteder eller ressourcer. De er ikke strengt koloniale, da udtrykket anvendes på hejrer, måger, terner eller svaler. Ved træk eller overvintring findes Henslows spurve normalt i små grupper eller alene. Denne art er dagaktiv og vandrende. Henslows spurve har individuelle sange og synger ofte som et omkvæd eller i strid om territorium. Hannerne viser territorial dominans gennem en sang med to stavelser. Henslows spurve er ikke-territoriale om vinteren, og det er uvist, om de udviser troskab i denne sæson. Henslows spurve fouragerer på eller nær jorden. Denne art har for vane at falde til jorden og løbe i stedet for at flyve, når den skylles ud af sin rede eller dækning. Flyvemønsteret for Henslows spurve er blevet beskrevet som uregelmæssigt, stigende og faldende med en karakteristisk drejning af halen lige efter begyndelsen af ​​flyvningen. Når de skylles, flyver de ofte kun et stykke vej, før de igen falder til jorden og løber.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Pearson, 1936)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensomme
  • territoriale
  • Social
  • Områdets størrelse
    3035 til 4896,7 m^2
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    3237,4 m^2

Hjemmebane

I mange dele af deres udbredelsesområde er bestandene noget ustabile og har haft tendens til at falde hvert år. Det er blevet rapporteret, at habitatareal og fragmentering er de vigtigste faktorer, der påvirker bestanden (Henslows spurve er sjældent stødt på i græsarealer mindre end 250 acres i størrelse). Individuelle territoriestørrelser varierer, men er i gennemsnit 0,8 acres (3237,4 m^2), selvom grænserne ikke er veldefinerede. Nogle undersøgelser rapporterer, at de fleste af områderne fra det sydvestlige Michigan til Madison, Wisconsin spænder fra 0,75 acres til 1,21 acres.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Hanson, 39,49;

Kommunikation og perception

Henslows spurve bruger vokaliseringer og kropssprog til at kommunikere. De synger individuelt (for at tiltrække en makker), som et omkvæd og for at bilægge territoriale stridigheder. De har en bred vifte af opkald, der bruges i forskellige situationer, herunder rovdyralarmopkald, frieriopkald og opkald af unge i reder. Det oftest hørte kald er de to stavelser 'zee-lick', som af nogle beskrives som at det lyder som et insekt. Unge kan afgive en svag kvidren, mens de tigger om mad. Henslows spurve bruger en række vingefladderbevægelser til at kommunikere.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 0,00; Herkert, 7,0; Pearson, 1936)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • omkvæd
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • magnetisk

Madvaner

Henslows spurve spiser larver, græshopper, græshopper, biller, edderkopper og frø fra urteagtige planter, som de fouragerer efter på jorden. Undersøgelser har vist, at unges kost består af omkring 80 % græshopper og sommerfuglelarver. Voksne spurvekost er blevet rapporteret til at være cirka 36 % fårekyllinger og korthornede græshopper, 19 % biller og 18 % plantemateriale, hvor edderkopper, sommerfuglelarver og bier udgør resten af ​​fødeindtaget.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Herkert, 30, 20; Robins, 1971)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
    • vermivore
  • planteæder
    • granivore
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • terrestriske orme
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder

Predation

Mennesker udgør en stor trussel mod Henslows spurvepopulationer gennem fragmentering af territorium og landbrug. Slanger såsom blå racers er kendte rovdyr af denne art. Der er nogle få rapporter om redeparasitisme hos brunhovedede kofugle, men niveauet af parasitisme er relativt lavt (da Henslows spurv udviklede sig sammen med brunhovedede kofugle, er det sandsynligt, at spurven er blevet tilpasset til at modstå redeparasitisme fra denne art). Tretten-linede jordegern er dokumenterede rovdyr af unge Henslows spurve, ligesom vildkatte. Efterforskere har dokumenteret øget redepredation med nærhed af græsarealer til trædække.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Alderfer, 2006; Pearson, 1936)



Økosystem roller

Der er få rapporter om redeparasitisme hos brunhovedede kofugle; dette kan skyldes, at Henslows spurve udviklede sig sammen med brunhovedede kofugle, og spurvene er blevet tilpasset til kofugleparasitisme. Imidlertid er afvisning af kofugleæg eller anden potentiel adfærd for at minimere virkningerne af kofugleparasitisme ikke blevet observeret hos Henslows spurv. Henslows spurve er også værter for en række parasitter, herunder rødmider og lus.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Burhans, 2002; Herkert, 2003)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • skaber levesteder
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er en potentiel anvendelse for Henslows spurve som en indikatorart for sundheden og produktiviteten af ​​store græsarealers levesteder inden for artens udbredelse, samt for sundheden af ​​bunddække i modne langbladede fyrreskove og andre områder. Græsarealernes økosystemer, som det afhænger af, er blandt de mest truede økosystemer i Nordamerika, og en kombineret brug af forvaltningspraksis for græsarealafhængige arter og selve græsarealerne er en sund økologisk tilgang, der gør den mest effektive udnyttelse af skattemæssige og videnskabelige ressourcer.('Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; Herkert, 2007; Robins, 1971)

  • Positive påvirkninger
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af Henslows spurve på mennesker.

Bevaringsstatus

Den nuværende bestand af Henlows spurve anslås at være 79.000 individer. Denne art er observeret i North American Breeding Bird Survey og Christmas Bird Count for at hjælpe med bevaringsindsatsen. Den er opført som en truet art i Canada og syv stater i dets amerikanske yngleområde, som truet i fem andre stater og af særlig bekymring i fire stater. Befolkningen er faldet i løbet af de sidste tre årtier, med de største fald i de nordlige og østlige dele af området. Sydlige befolkninger er steget en smule, sandsynligvis på grund af skabelsen af ​​uforstyrrede græsarealers habitat af Conservation Reserve Program. Oprettelse af store områder med uforstyrrede græsarealer gennem dette program ser ud til at have været ansvarlig for den seneste vending af langsigtede befolkningsfald, men denne art har stadig et stærkt behov for opmærksomhed.('COSEWIC vurdering og statusrapport om Henslow's Sparrow Ammodramus henslowii i Canada', 2011; 'Conservation assessment: Henslow's Sparrow', 2002; 'Henslow's Sparrow status assessment', 1996; DNR, 2012; Herkert, 2007)

øjenhund

Bidragydere

Scott Thorson (forfatter), Minnesota State University, Mankato, Robert Sorensen (redaktør), Minnesota State University, Mankato, Jeremy Wright (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, Catherine Kent (redaktør), Special Projects.