Ammodramus nelsoniNelsons skarphalespurv

Af Beth Twaddle

Geografisk rækkevidde

Ammodramus nelsoni, eller Nelsons skarphalede spurve, har tre separate udbredelser inden for den Nearctic region. En befolkning bor omkring Hudson Bay i Canada. De to andre bebor både Canada og USA: Den ene befolkning strækker sig langs den nordlige Atlanterhavskyst fra Quebec ned til Maine, og den anden er i centrum af Nordamerika, der strækker sig over Minnesota og nordvestlige North Dakota til Alberta og det sydlige Mackenzie-flodbassin i Canada. Alle bestande migrerer for at overvintre langs den sydlige Atlanterhav og den Mexicanske Golfs kyster. Små antal findes også overvintrende i et lignende habitat langs Californiens kyst.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)

greg louganis hunde
  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Ammodramus nelsoniforetrækker græsklædte områder inden for vådområder. Fælles lokaliteter er ferskvandsmoser i udkanten af ​​skovsøer, brakmoser, højmoser og områder mellem åer og våde enge. Piletræer er det foretrukne redested for denne art, så de findes ofte i levesteder, hvor disse træagtige planter er rigelige. Inden for disse levesteder er en vanddybde mellem 1 og 10 tommer ideel. Vanddybder er vigtigst i ynglesæsonen. Hvis et sted er for vådt eller for tørt,Ammodramus nelsonivil højst sandsynligt ikke bo på det sted.Ammodramus nelsoniovervintrer i saltvand og brakkær.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Akvatiske biomer
  • kystnære
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk
  • bog
  • Andre habitatfunktioner
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Ammodramus nelsonier kendt for sin solrige, gylden-orange farve, der strækker sig fra øjenbrynene til brystet, hvor den er plettet med mørkere striber. Spurvens gråstribede krone er omkranset af mørkebrun, og øredækfjerne er grå. Den olivenbrune overkrop og hals er især stribet med hvid eller grå. Hvid strækker sig ned ad maven til dens brune, tilspidsede hale. De er små fugle; med en vægt på 19 til 21 g. De måler 11 til 13 cm i længden og har et vingefang på 20 cm. De mere almindelige Le Contes spurve (Ammodramus leconteii) har et lignende udseende somAmmodramus nelsoni. Forskellene inkluderer Le Contes spurve' stribede grå nakke og mere subtile sandstribede ryg.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)



Der findes tre underarter baseret på placering. To underarter findes i USA, og den ene bor i British Columbia. Nelsons skarphalede spurve er seksuelt dimorfe. Begge køn ligner hinanden, men hannerne er lidt større end hunnerne. Unge dyr har brune øredækfjer og mindre tydelige ansigtsaftegninger.(Cooper og Beauchesne, 2004; 'Ammodramus nelsoni', 2011)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    19 til 21 g
    0,67 til 0,74 oz
  • Gennemsnitlig længde
    127 mm
    5,00 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    20 cm
    7,87 tommer

Reproduktion

Mandlig seksuel adfærd er en form for 'scramble konkurrence polygyni'. Hannerne vil aktivt undersøge et område i søgen efter hunner. Når en hun er fundet, vil hannen opsnappe dem og forsøge at parre sig med hunnen, hvilket normalt er en tvungen parring. En til flere hanner kan forsøge at parre sig med en enkelt hun på én gang, eller flere hanner kan parre sig med en enkelt hun efter den anden i løbet af kort tid. Denne avlsmetode antyder, at sædkonkurrence er en vigtig faktor i denne art. Selvom parring er tvunget af hannen, vil modtagelige hunner udføre en parringsinvitation i den tid, hun bygger en rede. Hun vil sidde på hug med halen og næbben hævet, vingerne foldet og let hævet, og laver ingen vokaliseringer.(Greenlaw and Rising, 1994)



  • Parringssystem
  • polygyn

Ammodramus nelsoniyngler årligt i forårs- og sommermånederne. Hunnerne konstruerer en skålformet rede fastgjort til lavtliggende siv eller pilegrene. Redens placering er kritisk i levesteder, hvor vandstanden svinger, og hunnerne skal vælge en højde, hvor rederne ikke vil blive oversvømmet. Klynger på tre til syv æg lægges i det sene forår eller forsommeren. Æggene klækkes efter cirka 11 dages inkubation og 10 dage senere er ungerne i stand til at forlade reden. Ungerne får fortsat pleje af hunnen i yderligere 20 dage efter flyveturen, når de bliver selvstændige.(Cooper og Beauchesne, 2004)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Nelsons skarphalede spurve producerer én yngel om året.
  • Parringssæson
    Nelsons skarphalede spurve yngler i det sene forår eller forsommeren
  • Range æg pr. sæson
    3 til 7
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    3 til 5
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    11 dage
  • Range fledging alder
    8 til 11 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    1 måned

Hunnerne alene bygger reden og ruger æggene. Til at begynde med ruger hunnen nestunge hyppigt efter udklækning og derefter sjældnere efter 4 til 5 dage. Udbredelsesepisoder kan vare op til 14 minutter, men er normalt 2 til 6 minutter. Hunnen Nelsons skarphalede spurve forsvarer ikke reden, hvis et rovdyr er i nærheden. De flyver fra reden og forbliver stille og gemt i nærheden. Når nestungerne er i det spæde stadie, vil hunnerne give alarmopkald for at advare deres afkom om rovdyr.(Shriver, et al., 2011)

Der er meget begrænsede data om redefodring. Det er blevet observeret, at unger næsten udelukkende lever af hvirvelløse byttedyr. Fødevarer findes for det meste af moderen i nærliggende vegetation, mudder og vand. Hannen er blevet observeret af og til at bringe mad til reden. Unge forbliver i nærheden af ​​deres mor, som fortsætter med at tage sig af dem i 20 dage efter udflugten.(Shriver, et al., 2011)



  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde

Levetid/Længde

Ved brug af bånddata er den maksimale observerede levetid 10 år for mænd og 6 år for kvinder.(Shriver, et al., 2011)

Estimater af mindste årlige overlevelse af voksne i 2 kohorter (i New York) var 60,3 % og 54,7 % hos mænd og 63,3 % og 53,0 % hos kvinder. Afkoms overlevelse til det første efterår anslås til 31,1%. I en 2-årig undersøgelse på Rhode Island forårsagede tidevandsoversvømmelser 60 % af æg- og nestlingdødeligheden. Oversvømmelser blev også fundet at være hovedårsagen til æg- og nestlingdødelighed i Canada og New York. Der er lidt kendt om årsager til voksendødelighed.(Shriver, et al., 2011)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    6 til 10 år

Opførsel

Ammodramus nelsonibruger det meste af sin tid på at føde føde, undtagen i ynglesæsonen, hvor hannerne bruger store mængder tid på at synge og lede efter hunner. Forsøgende fugle vil løbe i korte træk, gå eller hoppe, mens de søger efter insekter.Ammodramus nelsonivil ofte løbe og stoppe, klatre i vegetation og undersøge området, når de ikke fouragerer. Når de bliver foruroliget, vil disse spurve løbe sammenkrøbet med hovedet sænket. De fleste flyvninger er relativt korte og lokale, og deres karakteristika varierer afhængigt af social kontekst, tilhørende adfærd eller destination.(Greenlaw and Rising, 1994)



Observerede møder mellem hanner er normalt kun, når en han aktivt tvinger en anden han ud af en siddepinde, eller en han trækker sig tilbage, når en anden nærmer sig. Dominans mellem hanner i ynglesæsonen er endnu ikke blevet bedre forstået. En syngende han kan holde op med at synge, når en anden han nærmer sig eller synger i nærheden, men modsang er ikke observeret. Der er et løst dominanshierarki tilsyneladende inden for forskellige underarter afAmmodramus nelsoni. I New York er hunner blevet observeret slås med hanner eller jage dem af, når hannen forsøger at tvinge hunnen til at parre sig. Hunnerne vil ofte jage hannerne ud af det umiddelbare redeområde. De vil bruge truende opkald eller displays til at afværge mænd. I New Brunswick er hunner blevet observeret at være mere passive over for mænd.(Greenlaw and Rising, 1994)

Ammodramus nelsonier en vandrende art, der yngler i udvalgte områder i den nordøstlige halvdel af USA og nær Hudson Bay i Canada. Om efteråret flyver denne art mod syd til marskhabitater på tværs af Gulf Coast eller den sydlige Atlanterhavskyst i USA. Under migration,Ammodramus nelsonier ofte observeret fodring i grupper på 10 til 40 individer, men på optimale steder kan de samle sig i grupper på op til 100.(Greenlaw and Rising, 1994)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • ensomme
  • Områdets størrelse
    0,012 til 0,057 km ^ 2

Hjemmebane

Hannerne er ikke-territoriale. De koncentrerer typisk deres daglige aktiviteter i store overlappende boligområder. Hannernes flyveveje vil krydse, og siddepladser deles ofte af flere hanner. Mandlige hjemmeområder anslås at være mellem 1,2 og 1,6 ha i New Jersey og 3,0 til 5,7 ha i New York. Hjemmeområdets størrelse for mænd i Canada er ukendt, men menes at være meget større end de sydlige befolkninger.(Greenlaw and Rising, 1994)

Kommunikation og perception

Hanner bruger sange til at tiltrække hunner, men i modsætning til mange sangfugle bruger de ikke denne sang til at etablere territorium. De synger ofte under flugten. Deres mest almindelige sang kan mnemonisk beskrives som 'k-chinnnng doot' og lyder som to korte chips med et tørt sus imellem. Hunnerne bruger advarselskald til at advare afkom om fare og truende opkald til at afværge hanner fra reder. Der er ikke foretaget observationer af kvindesange. Kvinder bruger også kropsholdning til at kommunikere villighed til at parre sig. Når en hun støder på en han og er klar til at yngle, kan hun krænke sig med hale og næb hævet og holde vingerne foldet og let hævet. Som de fleste fugle,Ammodramus nelsoniopfatter sit miljø gennem visuelle, auditive, kemiske og taktile stimuli.(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Ammodramus nelsonier en altædende, og skaffer hovedparten af ​​sin føde fra græsstængler eller på jorden. I de varmere måneder omfatter deres kostvaner insekter, edderkopper, amfipoder og andre små hvirvelløse dyr. I vintermånederne sørger frø og korn for spurvenes næring.(Shriver, et al., 2011)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder

Predation

Hunnerne forlader lydløst deres reder og gemmer sig, når et potentielt jordrovdyr kommer i nærheden. Hun vil give advarselsopkald, når afhængige unger er til stede og flyver inden for 10 til 15 m fra reden. Hunnerne vender tilbage til reden efter det potentielle rovdyr forlader det umiddelbare redeområde. Et alarmopkald kan blive givet, når et rovdyr fra luften nærmer sig, men typisk finder spurvene lydløst dækning. Der er ikke registreret nogen rede-distraktionsvisninger. Som de fleste gråspurve har deres fjerdragt striber i brune, grå og sorte nuancer, der passer godt ind i deres græsklædte omgivelser. Kendte rovdyr på voksne og reder omfatternordlig høge,kortørede ugler,fisk krager,norske rotter, ogstrømpebåndsslanger. Selvom det ikke er bekræftet, omfatter mistænkte rovdyrhejrer,hejrer,blanke ibiser,amerikanske krager, ogsorte slanger.(Greenlaw and Rising, 1994)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Som altædende vil disse spurve sandsynligvis påvirke lokal frøfordeling såvel som insektpopulationer. De voksne og de unge tjener også som føde for flere luft- og landrovdyr. Redeparasitisme forekommer nogle gange iAmmodramus nelsonireder. De eneste dokumenterede yngelparasitter for denne art er brunhovedede kofugle (Molothrus ater).(Greenlaw and Rising, 1994)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Nelsons skarphalede spurve har ingen økonomiske fordele for mennesker.

min hund har kun en kugle

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af Nelsons skarphalede spurve på mennesker.

Bevaringsstatus

Den største trussel modAmmodramus nelsonier tab af levesteder på grund af menneskelig ødelæggelse; mest på grund af omlægning af græsarealer og moser til landbrugsformål. Fordi specifik vanddybde er vigtig for arten, er det vigtigt at beskytte store habitatområder for at sikre, at de ideelle vandforhold er til stede i mindst nogle få områder i et vådområde. I øjeblikket angiver Den Internationale Union for Bevarelse af Natur og Naturressourcer denne art som mindst bekymrende og anser bestanden for at være stabil og udbredt. Den stigende menneskelige udvikling og deraf følgende tab af levesteder bør dog overvåges nøje. Som en vandrende art,Ammodramus nelsonier beskyttet i henhold til United States Migratory Bird Act.('Ammodramus nelsoni', 2011)

Bidragydere

Beth Twaddle (forfatter), Minnesota State University, Mankato, Robert Sorensen (redaktør), Minnesota State University, Mankato, Rachelle Sterling (redaktør), Special Projects, Catherine Kent (redaktør), Special Projects.