Ammodramus savannarumgræshoppespurv

af Tanya Dewey

Geografisk rækkevidde

De fleste græshoppespurvepopulationer er migrerende og overvintrer i det sydlige USA langs Virginias kystsletter syd gennem Florida og langs den Mexicanske Golf. De overvintrer også i det meste af Mexico og ind i det vestlige Mellemamerika. De yngler i det meste af USA øst for Rockies, dele af det sydlige Canada og isolerede populationer i det vestlige USA. Avl er fra det sydlige Maine og Quebec til Carolinas, gennem det centrale Georgia, Alabama og Mississippi, det nordligste Louisiana og det meste af Texas nord til gennem det meste af Montana. De yngler så langt nordpå i sletterne som det sydligste Alberta, Saskatchewan og Manitoba og i hele Great Lakes-regionen til det sydlige Ontario. Isolerede vestlige befolkninger omfatter et område fra det sydlige British Columbia gennem det østlige Washington og Oregon, et område i det sydlige Idaho til det nordligste Utah og Nevada, og dele af Californien, herunder kystområder og Sacramento Valley og de vestlige skråninger af Sierra Nevada. Der er flere befolkninger, der er bosiddende året rundt, herunder dele af Mellemamerika og det centrale Mexico, store dele af Texas, det sydligste Arizona og de centrale Golfstater, herunder Florida. De findes også året rundt og overvintrer på de større Antiller-øer.(Vickery, 1996)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Græshoppespurve foretrækker åbne græsarealer med bar jord til fouragering. I vestlige, tørre græsarealer og prærier har græshoppespurve en tendens til at blive fundet i områder med buskdække og mere vegetation. I østlige højgræsprærier og fugtige græsarealer er de tilbøjelige til at blive fundet i områder med sparsom vegetation. De findes i græsarealer, der er karakteriseret ved en bred vifte af planter, herunder fyrresavannaer, palmetto-savgræsprærier, lavbush-blåbær- og bundgræsprærier. I Appalacherne blev disse spurve engang fundet op til 1550 m højde på kalkstensfremspring og 'skallede'. Græshoppespurve synes at foretrække områder med brede områder af passende levesteder, ikke fragmenterede områder. Savannespurve (Passerculus sandwichensis) er mest ens i habitatpræferencer til græshoppespurve. Andre arter med lignende, men ikke fuldstændigt overlappende, habitatpræferencer erHenslows spurve,englærker,bobolinks, ogvesper spurve.(Vickery, 1996)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer

Fysisk beskrivelse

Græshoppespurve er små spurve, fra 10,8 til 11,5 cm og fra 14,5 til 20 g. De har robuste næb, kødfarvede ben og stribede sorte og kastanjebrune fjer på ryggen. Deres bryst og mave er ustribet og cremet brun eller hvid. De har en mørk krone med en lys kronestribe og gullig fjerdragt i ansigtet, der omgiver øjnene, som er forstyrret af en mørk linje, der strækker sig bagud fra øjet. De har en relativt kort hale og betragtes som mere kraftige og større hoveder end andre, sympatriskeAmmodramusarter. Intensiteten af ​​fjerdragtfarven varierer geografisk. Hanner og hunner er ens, og unge har stribede bryster.(Vickery, 1996)



Græshoppespurve kan forveksles med Henslows spurve (Ammodramus henslowii), LeContes spurve (Ammodramus leconteii), Nelsons skarphalede spurve (Ammodramus nelsoni), Bairds spurve (Ammodramus bairdii), og savannespurve (Passerculus sandwichensis), selvom Baird's og savannespurve har stribede bryster. Den bedste måde at skelne mellemAmmodramusspurve er med deres sange, da de ofte er svære at observere.(Vickery, 1996)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    14,5 til 20 g
    0,51 til 0,70 oz
  • Rækkevidde
    10,8 til 11,5 cm
    4,25 til 4,53 tommer

Reproduktion

Græshoppespurve er sæsonbestemt monogame, selvom der er beskrevet en del polygyni. Der dannes par på ynglepladserne. Ekstra par kopulationer er ikke rapporteret, men mere undersøgelse er nødvendig. Hanner bruger sange og en flagrende flyveskærm for at tiltrække kvinder. Hanner og hunner bruger kontaktopkald gennem ynglesæsonen for at opretholde parbindingen. Ikke-forældres hjælpere ved reden er almindelige, i en undersøgelse havde 17% af rederne ikke-forældres hjælpere, som aflagde mellem 9 og 50% af besøgene i reden med mad.(Vickery, 1996)



  • Parringssystem
  • monogam
  • polygyn
  • andelsavler

Ynglesæsonens længde og timing varierer blandt græshoppespurvepopulationer. Nordlige populationer yngler i omkring 90 dage fra maj til august. I Florida og Jamaica yngler græshoppespurve to gange årligt. Andre populationer yngler enten en eller to gange årligt, og tidspunktet for avl varierer. Par kan forsøge op til 3 yngel på et år, selvom 2 er mere typisk. Hannerne ankommer til ynglepladserne et par dage før hunnerne og etablerer territorier. Par bygger rede umiddelbart efter dannelse i nordlige populationer, op til 4 uger efter at hannerne begynder at synge i andre populationer. Hunnerne bygger koplignende reder på jorden med et tag af græs og en sideåbning. Reder er normalt bygget af græsser, med finere materialer foring af interiøret. Nye reder bygges til hver yngel. Hunnerne lægger fra 3 til 6 (normalt 4 til 5) æg og inkuberer dem i 11 til 13 dage. Unger forlader reden 6 til 9 dage gamle, men de forlader reden ved at løbe fra den i stedet for at flyve. Unger forlader redens område umiddelbart efter udflyvning og passes i begrænset omfang af forældrene i et ukendt tidspunkt herefter. Unger kan yngle i året efter deres udklækning.(Vickery, 1996)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Græshoppespurve yngler enten en eller to gange årligt, varierende med region.
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen varierer regionalt, fra maj til august i nordlige populationer, fra april til juni og oktober til november på Jamaica, fra marts til juni og derefter juli til september i Florida og fra april til juni i Panama og Haiti.
  • Range æg pr. sæson
    3 til 6
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    4-5
  • Tid til klækning
    11 til 13 dage
  • Range fledging alder
    6 til 9 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 år

Hunnerne ruger æggene og ynglenes unger. Hjælpere ved reden kan også ruge unger. Unger er altriske ved udklækning og udvikler deres unge fjerdragt efter 10 til 12 dage. Både forældre og ikke-forældres hjælpere ved reden vil fodre unger. Hanner hjælper med at beskytte unger ved at forsvare territorier og være opmærksomme på rovdyr. Unger forlader reden 6 til 9 dage gamle og bliver passet af forældre i en ukendt periode derefter. Baseret på interclutch-intervaller er denne post-fledging-pleje fra 4 til 19 dage lang. Ungerne samles i små flokke 3 til 4 uger efter udklækningen. Nogle kan blive hos forældrene som hjælpere ved reden.(Vickery, 1996)

gode ting ved at være dyrlæge
  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • samvær med forældre efter selvstændighed

Levetid/Længde

Græshoppespurve har en anslået gennemsnitlig levetid på 2,9 år. Et individ levede 6,5 år i naturen. Den årlige overlevelse for voksne blev anslået til 60 %.(Vickery, 1996)



  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    6,5 (høj) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    2,9 år

Opførsel

Græshoppespurve er dagaktive og bruger meget af deres tid på at fouragere, undtagen i ynglesæsonen, hvor hannerne bruger store mængder tid på at synge og vise sig for at forsvare yngleterritorier. Hannerne bruger hovedsageligt sange og aggressive skærme til at forsvare deres yngleterritorium. De er tolerante over for deres kvindelige mage og eventuelle hjælpere ved reden. Uden for ynglesæsonen er græshoppespurve ikke territoriale og findes ikke i flokke. De bruger kryptisk fødesøgningsadfærd og korte, direkte flyvninger og er ensomme, når de ikke yngler.(Vickery, 1996)

Nordlige bestande af græshoppespurve er fuldstændigt migrerende, men sydlige bestande er kun delvist vandrende eller er hjemmehørende eller foretager kun små regionale bevægelser sæsonmæssigt. Troskab til ynglepladser synes at variere regionalt, fra 0 til 70 % i forskellige områder.(Vickery, 1996)

Græshoppespurve løber eller går på jorden, mens de fouragerer, selvom de også kan hoppe af og til. Deres flyveegenskaber varierer sæsonmæssigt. Uden for ynglesæsonen er flyvningen normalt kort og direkte, hvor fugle normalt flyver ind i en form for dækning. I ynglesæsonen er flyvninger korte og flagrende, med en vis zig-zagging-adfærd, før de flyver i dækning. Hannerne bruger en flagrende flugt, når de går mellem sangpinde eller synger.(Vickery, 1996)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • stillesiddende
  • ensomme
  • territoriale

Hjemmebane

Redeområder forsvares i ynglesæsonen. Territoriegrænser bestemmes af placeringen af ​​sangpinde. Territoriernes størrelse er rapporteret at være fra 0,19 til 1,8 hektar.

Kommunikation og perception

Græshoppespurve får deres fælles navn for den summende, insektlignende kvalitet af deres sange. De er en af ​​de få spurvearter, der synger 2 forskellige sange; hanner synger en sang for at tiltrække en mage og en anden for at forsvare et yngleterritorium. Deres primære sang er flere staccato-toner efterfulgt af et vedvarende, insekt-lignende 'zeeeeee' og ser ud til at være hovedsageligt territorialt. Den sekundære sang er et knirkende sæt toner, der varierer i tonehøjde og ser ud til primært at blive brugt til tiltrækning af makker og opretholdelse af parbindingen. Hanner og hunner bruger også en nedadgående triller til at kommunikere med deres kammerat og meddeler deres tilstedeværelse ved reden. Hanner synger også en flyve-sang. Sange synges nogle gange sammen, som i den primære sang efterfulgt af den sekundære sang. Sange er generelt begrænset til ynglesæsonen, hvor græshoppespurve er relativt stille på andre tidspunkter af året. De har også et sæt opkald, der bruges, de fleste er staccato 'chip' eller 'tsip'-sedler, der bruges til at indikere alarm, tigge om mad eller opretholde kontakt.(Vickery, 1996)



Græshoppespurve bruger også en række visuelle skærme i kommunikation. Hannerne bruger en vingefladderskærm, når de synger på en siddepinde. De bruger også dette vingefladder-display i antagonistiske interaktioner med andre mænd. De vil jagte andre hanner og opretholde en holdning med hovedet under ryggen for at indikere aggression. Hunnerne dirrer hurtigt med vingerne mod hannen som et signal om forsoning eller parathed til at parre sig.(Vickery, 1996)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Græshoppespurve spiser insekter og frø, med proportioner, der varierer efter årstiden. Om sommeren spiser de primært insekter, hvor omkring 69 % af deres kost er hvirvelløse dyr og 39 % frø. Om efteråret spiser de hovedsageligt frø, der udgør 71% af kosten, med 29% bestående af hvirvelløse dyr. Almindelige frø, der spises, er siver (Cyperaceae) og panikgræs (Panik). Foretrukne insektbytte er græshopper, hovedsagelig arter i slægterneXiphidium,Scudderia,hippiscus, ogMelanopus, men især græshoppeartenCordillacris occipitalis. De vil også spise andre insekter og edderkopper, efterhånden som de stødes på dem. Græshoppespurve fouragerer på jorden ved at bruge syn til at opdage bytte, så de kræver åbne områder og bar jord for god synlighed. De fanger græshopper ved at klemme dem rundt om thorax og immobilisere dem. De vil fjerne hårde, mindre fordøjelige dele, såsom ben, før de fodrer dem til afkom.(Vickery, 1996)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • planteæder
    • granivore
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder

Predation

Mest prædation er sandsynligvis på æg, redeunger og unger. Voksne græshoppespurve vil udføre distraktion med brækkede vinger nær reder eller unger for at trække rovdyr væk. De bruger også alarmopkald til at signalere tilstedeværelsen af ​​en trussel. De skjuler redernes placering ved aldrig at flyve direkte til dem. I stedet lander de et stykke væk og løber gennem græsset til redeindgangen. På samme måde, når de forlader, løber de fra reden og flyver derefter i en afstand fra reden. Græshoppespurve-reder er vidt spredte og godt skjulte, så rovdyr kommer for det meste over dem ved et tilfælde. Æg og nestlinger kan tages af slanger, herunder blå racerfly (slangekonstriktor), rotteslanger (Elaphearter), almindelige strømpebåndsslanger (Thamnophis sirtalis), kongeslanger (Lampropeltisarter) og pigmy klapperslanger (Sistrurus miliarus). Pattedyrrede rovdyr omfatter stribede stinkdyr (Mephitis mephitis), vaskebjørn (Procyon lotor), væsler (Mustelaarter), jordegern (Spermophilusarter), ræve (Rævarter), huskatte (Kat), vildsvin (Sus scrofa), og bæltedyr (Dasypus novemcinctus). Voksne kan blive taget af forskellige høge og bliver jævnligt forgrebet af tornshiker (Lanius ludovicianus).(Vickery, 1996)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Savannespurvekan være dominerende over græshoppespurve, hvor de optræder sammen. Græshopperederer snyltes nogle gange af brunhovedede kofugle (Molothrus ater). Habitat kan påvirke eksponeringen for redeparasitisme, hvor græshoppereder tættere på skovkanten er mere sårbare. Skinnende kofugle (Molothrus bonariensis) har koloniseret Floridas række af græshoppespurve for nylig og kan snylte reder.(Vickery, 1996)

Græshoppespurve snyltes af næsemider (Ptilonyssus sairae), Gulf Coast flåter (Amblyoma maculatum), og fugleflåter (Haemaphysalis chordeilis).(Vickery, 1996)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Græshoppespurve er et unikt element i den oprindelige nordamerikanske græsmarksfauna.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af græshoppespurve på mennesker.

Bevaringsstatus

Græshoppespurvebestandene har oplevet et fald på 3,9 % i gennemsnit gennem det 20. og ind i det 21. århundrede. Fald er hovedsageligt et resultat af tab og fragmentering af græsarealers levesteder, såsom indfødte prærier og græsgange. Over 99% af de indfødte prærier er blevet omdannet til landbrug i Wisconsin, Illinois og Minnesota. De betragtes som 'mindst bekymret' af IUCN, fordi de er udbredte og bestande forbliver store, men de er sjældne i dele af deres udbredelsesområde. De betragtes som en art af særlig bekymring i Michigan, Californien, Washington, New York, Massachusetts og Wyoming. De anses for truet i New Jersey, truet somSom. floridanusi Florida og truet i Connecticut. Foreskrevet afbrænding, græsning og slåning er blevet brugt til at forbedre levesteder for græshoppespurve i nogle områder.(Vickery, 1996)

De fleste fald er blevet dokumenteret i underartenSom. pratensis, fordelt i store dele af det nordøstlige USA, ogSom. perpallidus, fundet i Stillehavsstaterne, med fald på op til 69% siden 1960'erne.Ammodramus savannarum pratensisbefolkninger er gået tabt fra meget af deres tidligere New England rækkevidde. Florida underarten,Som. floridanus, yngler nu i et meget mere begrænset område, end det gjorde tidligere.(Vickery, 1996)

Øvrige bemærkninger

Græshoppespurve anses for at være tæt beslægtet med sydamerikanske græsspurve (Myospiza humeralis) og gulbrynede spurve (Myospiza aurifrons).(Vickery, 1996)

Bidragydere

Tanya Dewey (forfatter), Animal Agents.