Amphispiza bilineatablack-halsspurv

Af Amanda Fox

Geografisk rækkevidde

Amphispiza bilineatayngler i de sydvestlige og centrale regioner af Nordamerika, der strækker sig ind i det nord-centrale fastland i Mexico. Sommerområdet er meget større end vinterområdet i USA. Om vintrene vandrer den til de sydlige amerikanske ørkener (Clark, 1999; Karl, 2000).(Clark, 1999; Karl, 2000)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Sortstrubet spurv foretrækker et sparsomt, isoleret ørkenmiljø. Varmt, tørt vejr i ørkenens højland, kreosotbusk- og kratmiljøer er de hyppigste levesteder. Disse spurve foretrækker terræn, der enten er stejlt skrånende eller meget fladt. Udover ørkenhøjland favoriserer de også alluviale vifter og bakkeskråninger, normalt med meget blotlagte sten- og grusbelægninger (INRIN; Karl, 2000).



Planter, der er tæt forbundet med denne art, omfatter creosotbusk og cholla-kaktus, katteklo, lille mesquite, artemisia, kaninbørste, purshia, dværg enebær, yucca, agave og sagebrush (Robbins, 1966).



  • Habitatregioner
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit

Fysisk beskrivelse

Amphispiza bilineatahar mørke, koniske næber og sort pels, svælg og maske. En hvid supercilium og malar streg er også til stede. Deres krone, ryg og vinger er grå og deres maver er hvide. Den runde hale er lang og sort med enkelte hvide pletter på yderfjer (INRIN).

Unge sorthalsespurve er meget brunere og har et svagt voksenansigtsmønster. Ungerne har ansigtsstriber, men er også fint stribede på halsen, i stedet for en helt sort hals (Robbins, 1966).



en hunds filmfilmpremiere
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    12 g
    0,42 oz
  • Gennemsnitlig masse
    11,6 g
    0,41 oz
    AnAge
  • Rækkevidde
    12,1 til 13,4 cm
    4,76 til 5,28 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    11,4 cm
    4,49 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,1988 watt
    AnAge

Reproduktion

Sorthalsen yngler i de fleste ørkenstater i USA og Mexico. I Californien begynder sang- og pardannelsen i februar. Afhængigt af tidspunktet for regnen begynder redeadfærden i marts og fortsætter til midten af ​​august. Reden er bygget fra april til juni og er normalt godt skjult i buske og buske. I Idaho var alle rederne inden for 25 cm fra jorden. Reden er skålformet og løst bygget af græs og stængler. Den er foret med plantefibre, kaninpels, kohår, uld og fjer. Fra april til august er der to yngel, med normalt 3 til 4 æg lagt i hver. Æggene er enten hvide eller lyseblå og gennemsnitligt 17,3 til 13,8 mm i diameter. Inkubationsperiode og alder, når unge fledge er urapporterede (DeLacy, 2001; INRIN; Kaufman, 1996).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    forår sommer
  • Range æg pr. sæson
    3 til 4
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    3
    AnAge

Begge forældre spiller en aktiv rolle i at fodre ungerne. Hannen beskytter også reden ved at bruge sin sang til at advare andre artsfæller (Kaufman, 1996).

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg

Levetid/Længde

Opførsel

Sortstrubet spurve er delvist vandrende. De findes i den sydlige del af deres yngleområde hele vinteren. Disse fugle ses ofte blandet med hvidkronede spurve og bryggerspurve om vinteren. I nogle sæsoner har denne art ikke adgang til en vandkilde. Den får vand fra mad, den har spist, sædvanligvis insekter og frø. Denne tilpasning, sammen med dens store tolerance over for varme, gør den til den bedst egnede spurv til ørkenklimaet. Bortset fra sommersæsonen, hvor parring finder sted, er de normalt flokkefugle.



Amphispiza bilineatabygger skålformede reder i buske eller kaktusser, som regel tæt på jorden. I Idaho har alle lokaliserede reder været 25 til 45 cm over jorden i store askebuskplanter (Clark, 1999; DeLacy, 2001; INRIN; Karl, 2000).

Jeg elsker min hund mere end min mand
  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Sortstrubet spurve er altædende og spiser frø i vintermånederne og insekter i ynglesæsonen. De spiser mange flyvende insekter, men spiser også græs og urter. Nogle gange indtages grus for at hjælpe med fordøjelsen. Denne fugl kan normalt ses løbe rundt på jorden på jagt efter insekter. Insekternes kost gør det muligt for disse fugle at få fugt fra deres mad og ikke stole på gratis vand i hele ynglesæsonen. Hvis kildevand er til stede, vil de drage fordel af det. Ungerne fodres med insekter, især græshoppeunderliv (Karl, 1999; Clark, 2000; DeLacy, 2001).

Almindelige fødevarer, der spises inkluderer: angiospermer (blomstrende planter), Poaceae (græsser), frø fra løvfældende buske, leddyr,græshopper og græshopper, og kakerlakker.(Clark, 1999; DeLacy, 2001; Karl, 2000)



  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder

Predation

En anti-predationstilpasning, som sortstrubet har udviklet, er at 'fryse', når et rovdyr er i nærheden af ​​deres rede. Dette sker højst sandsynligt, fordi rovdyr er mere tilbøjelige til at søge et område, hvorfra en fugl lige er blevet skyllet (DeLacy, 2001; INRIN).

Økosystem roller

I Arizona og Texas har der været rapporter omA. bilineatatjener som vært for kofugle (Terres, 1980).



mad dyr dyrlæge løn

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er ingen dokumenteret økonomisk betydning, som disse fugle har for mennesker. De bidrager til ørkenens biodiversitet og bringer et smukt kor til verden.

Bevaringsstatus

Denne spurv er en ikke-vildt fugl, der er beskyttet af Migratory Bird Treaty Act. I ørkenområder, hvor udviklingen er stigende, er befolkningstallet faldet. I modsætning til nogle ørkenfugle tilpasser sorthalsen sig ikke godt til livet i forstæderne. I det rette habitat er bestanden dog stabil (INRIN; Kaufman, 1996).

Øvrige bemærkninger

I Arizona og Texas har der været rapporter omA. bilineatatjener som vært for kofugle (Terres, 1980).

Bidragydere

Amanda Fox (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Kerry Yurewicz (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.