Anarhynchus frontaliswry-bill (Også: wrybill)

Af lauren wimbish

Geografisk rækkevidde

næb (Anarhynchus frontalis) er endemiske for New Zealand. Specifikt yngler de i Canterbury og Otago på Sydøen og overvintrer i havnene nær Auckland på Nordøen.(Riegen og Dowding, 2003)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Wrybills lever nær flettede flodlejer på New Zealands syd- og nordøer. Flettede floder dannes under glacial afsmeltning. Stor vandstrøm førte grus ind i dalene, hvilket skabte adskillige kanaler forbundet med hinanden på den grusfyldte flodslette. Flettede floder er almindeligvis omgivet af eksotisk vegetation såsom lupiner (Lupinus arter), pil (Salixart), kost (Cytisus scoparius), og torn (Ulex europaeus). I løbet af vinteren, eller ynglende, migrerer årstidens rynæb til Sydøen for at forblive i flodsengene (stærkt grusede flodlejer). Shingle-flodlejer har lignende vegetation som lupiner (Lupinus arboreus), torve (Europæisk Ulex) og tuer (Poaarter). I løbet af sommeren, eller ikke-ynglesæsonen, forbliver wrybills i tidevandsflader på Nordøen.(Hughey, 1998; Pierce, 1979; Riegen og Dowding, 2003)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Akvatiske biomer
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • Andre habitatfunktioner
  • flodmunding

Fysisk beskrivelse

Stangnæber er 20 cm lange, lysegrå hjejler, der i gennemsnit vejer 53,9 g. Undersiden er hvid og har et markant sort bånd hen over brystet. Det sorte bånd er tykkest hos hanner og er nogle gange fraværende hos ikke-ynglende fugle eller unge. Hannerne har også et sort bånd henover panden, som hunnerne mangler.('Birdlife International', 2014; Davies, 1997)



Det mest unikke fysiske kendetegn ved snurpenæb er, at deres næb buer til højre. De er den eneste fugl, der har et næb, der buer til højre omkring 12 til 26 grader. Næben har et sort bånd henover deres øvre bryst, som kun er til stede, når de er i ynglefjerdragt, og hannerne har et sort bånd henover deres ellers hvide pande, som også kun er til stede, når de er i ynglefjerdragt. Hunnerne mangler det sorte bånd på panden. Udover dette bånd er der ingen anden væsentlig fysisk forskel mellem hanner og hunner, når de ikke er i ynglefjerdragt.(Davies, 1997; Riegen og Dowding, 2003)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Rækkevidde masse
    43 til 68 g
    1,52 til 2,40 oz
  • Gennemsnitlig længde
    20 cm
    7,87 tommer
  • Gennemsnitligt vingefang
    50 cm
    19,69 tommer

Reproduktion

Wrybills yngler i Canterbury og Otago, South Island, New Zealand. Wrybills har et monogamt parringssystem og er territoriale på parringspladserne.(Dowding, 2013; Riegen og Dowding, 2003; Dowding, 2013; Riegen og Dowding, 2003)



rolly tekop hvalpe levetid
  • Parringssystem
  • monogam

Ynglen finder sted i løbet af foråret mellem slutningen af ​​august og december på de flettede flodlejer på Sydøen, New Zealand. De bygger deres reder i gruset langs flodlejet og beklæder dem med små sten. Stangnæber yngler typisk først ved to års alderen, men er blevet registreret yngle i deres første år. Normale kløer består af to æg, og nogle gange vil et ynglepar forsøge at have to reder i løbet af en ynglesæson. Der er få data om drægtighedsperioden, men den menes at være mellem 30 og 36 dage. Data om udflugt er også sparsomme, men det menes at tage mellem 34 og 40 dage. Voksne bliver på ynglepladserne indtil midten af ​​januar eller senere, mens unger født tidligt på sæsonen drager nordpå i slutningen af ​​december. Efter ynglen migrerer rynken til Auckland-regionen på Nordøen.(Davies, 1997; Dowding, 2013; Riegen og Dowding, 2003)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Stangnæber yngler hvert år og typisk kun én gang i ynglesæsonen sidst i august til december. Nogle kan dog yngle to gange i samme sæson, selvom de har en vellykket rede første gang.
  • Parringssæson
    Stangnæber yngler fra slutningen af ​​august til december.
  • Range æg pr. sæson
    2 til 4
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    to
  • Tid til klækning
    30 til 36 dage
  • Range fledging alder
    34 til 40 dage
  • Tid til uafhængighed
    30 til 50 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    2 år

Begge forældre er involveret i forældrenes omsorg. Inden udklækningen deler både hannen og hunnen pligten til at ruge æg. Efter udklækningen både vogter og beskytter mor og far ungerne i de første par uger af deres liv.(Dowding, 2013)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

I naturen er den gennemsnitlige forventede levetid for en moden voksen 5,4 år, men mange wrybills bliver over 10 år gamle. Der er behov for yderligere forskning for bedre at forstå levetiden hos snurpenæb.('IUCN Red List: Anarhynchus frontalis', 2012)



  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    5,4 år

Opførsel

Wrybills er vandrende og dagaktive. I ynglesæsonen er rynæber territoriale og skræmmer trusler væk eller bruger distraktionsskærme til at forsvare deres reder. I den ikke-ynglesæson danner snurpen store flokke.(Davies, 1997; Dowding, 2013)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Social

Hjemmebane

Den nøjagtige territoriestørrelse er ukendt, men territoriet skal være stort nok til at sikre ordentlig fødeforsyning selv i tider med høj flodstrøm. Da rynæber yngler på jorden i nærheden af ​​flodlejer, kan høj flodstrøm og oversvømmelser ødelægge eller skylle deres rede og fødevareforsyninger væk.(Hughey, 1998)

hund reaktiv vs aggressiv hund

Kommunikation og opfattelse

Der er fire hovedopfordringer, som wrybills foretager for at kommunikere i forskellige sammenhænge. Disse opkald spænder fra at angive årvågenhed, jage ubudne gæster væk, kommunikere med kyllinger og opkald, når de flyver i flokke.(Dowding, 2013)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • omkvæd
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Wrybills er navngivet, fordi deres næb buer til højre med 12 til 26 grader. Næsens krumning hjælper dem med at sondere under klipperne efter insekter. Wrybills er insektædende og lever almindeligvis af torskefluer og majfluer, specifiktDeleatidiumarts larver.(Riegen og Dowding, 2003)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • bløddyr
  • terrestriske orme
  • akvatiske eller marine orme
  • vandkrebsdyr

Predation

Wrybills undslipper rovdyr ved at fryse for at undslippe opdagelse. Typisk er rynæber i ret åbne områder og kan se deres rovdyr komme på afstand. Stoats (Mustela hermelin), huskatte (Kat), og tangmåger (Larus dominicanus) er almindelige rovdyr. Siden introduktionen af ​​kaninhæmoragisk sygdom, er nogle rovdyr gået over til at fodre med wrybills på grund af befolkningsnedgang i kaniner.('Birdlife International', 2014; 'IUCN Red List: Anarhynchus frontalis', 2012; Dowding, 2013)



  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Wrybills betragtes som indikatorarter for andre specialiserede flodlejefuglearter. De er en bytteart, der almindeligvis er byttet på af tøfler (Mustela hermelin). Wrybills betragtes også som opportunistiske fodere af en bred vifte af hvirvelløse vanddyr. Der kendes adskillige arter af fjerlus fra wrybills.Quadraceps novaeseelandiae,Quadraceps dominella, ogQuadraceps cedemajorilever på vinge og kropsfjerdragt.('Birdlife International', 2014; Hughey, 1997; Martens og Palma, 1981)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Wrybills er virkelig unikke fugle og er fascinerende for turister og fugleelskere at nyde.

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte uønskede virkninger af næb på mennesker.

Bevaringsstatus

Der er adskillige trusler, der påvirker wrybill-populationer. Habitatforringelse fra stigning i ukrudt og jordforstærkning forårsager et fald i egnede ynglepladser. Stigende brug af floder og flodlejer forringer vandkvaliteten og forstyrrer overvintringsområder. En anden trussel er introduktionen af ​​kaninhæmoragisk sygdom, som får nogle rovdyr til at skifte til en diæt med flere fugle, fordi deres normale bytte (kaniner) er mindre tilgængeligt. Endelig er oversvømmelser altid en trussel, som slyngen står over for, fordi de yngler på flodlejets grus. Kombinationen af ​​disse trusler og i forvejen lille og faldende befolkning er grunden til, at tornæber anses for sårbare af IUCN. Der er adskillige bevaringsaktioner tidligere og nu, der gavner snabelnæber. I 1940'erne blev sportsjagt forbudt. Siden da har flodgenopretning (som udfører habitatgenopretning og rovdyrforskning) også været til gavn for wrybills. Beskyttelse af sorte stylter (Himantopus novaezelandiae) har beskyttet en lille del af wrybill-bestanden. De nuværende bestande menes at være mellem 4.500 og 5.000 individer og faldende.('IUCN Red List: Anarhynchus frontalis', 2012)

Bidragydere

lauren wimbish (forfatter), Texas A&M University, Jessica Light (redaktør), Texas A&M University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.