Anas acutannorthern pintail

Af Jerry Robinson

Geografisk rækkevidde

Northern Pintail, også kaldet kvist, findes over hele verden. Om sommeren findes de hovedsageligt på den nordlige halvkugle så langt sydpå som Polen og Mongoliet i Eurasien og Californien i Nordamerika. Om vinteren vandrer de til den sydlige halvkugle, inklusive dele af Afrika og hele Mexico. Nogle Pintail flyver endda hele vejen til Hawaii for at tilbringe vinteren.

(Gooders, Boyer 1986)



  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende

Habitat

Pintail findes i moser, damme, søer, floder, kanaler og kornmarker, såsom ris, havre, hvede og byg.



chiao chiao hund

(Palmer 1976)

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • river

Fysisk beskrivelse

Den voksne mandlige nordlige nålehale er mellem 23 og 30 tommer (58,5 til 76 centimeter) i længden og vejer 1 til 3 pund (454 til 1362 gram). Voksne hunner måler 20 til 25 tommer (51 til 63,5 centimeter) og vejer 1 til 2,5 pund (454 til 1135 g). Hannerne har et mørkebrunt hoved og hvidt bryst med en hvid stribe, der strækker sig op ad siden af ​​hovedet. Fra deres ryg, der strækker sig ned og rundt om deres maver, har de sorte og hvide plettede fjer med en gul plet af fjer lige over og bag deres fødder. Hannerne har også en lang, tynd halefjer, der kan måle så meget som 10 centimeter (4 tommer) lang. Denne fjer indsnævres til en skarp spids, og det er her, de får deres navn. Hunnen har mere en trist, grå farve på sine fjer for at hjælpe med at camouflere hende, mens hun sidder på sin rede, og hendes halefjer er kun omkring en fjerdedel af hannernes længde.



Disse ænder har blågrå næb, og de har længere hals end de fleste andre ænder, hvilket gør dem fremragende til at fodre på dybere vand.

Umodne nålehaler måler fra 53 til 68,5 centimeter (21 til 27 tommer) og vejer 1 til 3 pund (454 til 1362 g). Deres fjer har mere en buff farve til dem; deres regninger er mørke; og deres hoveder varierer i farve fra mørkebrune til solbrune, mens deres maver er plettet hvide og brune. Deres halefjer er mørke, med cremefarvede kanter og deres fødder er grågrønne.

(Gooders, Boyer 1986; Soothill, Whitehead 1988; Bellrose 1980)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    454 til 1362 g
    16.00 til 48.00 oz
  • Range vingefang
    236 til 282 mm
    9,29 til 11,10 tommer

Reproduktion

Under frieri vil hannen, alt imens han fløjter, svømme tæt på hunnen med hovedet nedad og halen opad for at imponere hønen. Hvis der er en gruppe hanner, der alle bejler til den samme hun, vil hannerne jage hunnen på flugt. Hannerne vil miste overblikket over hende én efter én, indtil kun én han er tilbage, og til hans sejr kommer muligheden for at efterlade sin arv. Kopulation foregår i vandet, og hunnen gør sig klar ved at lægge sin krop tæt på jorden. Hannen begynder så at vippe hovedet op og ned. Derefter bestiger han hunnen og tager fjerene på hendes baghoved i munden. Efter han er færdig, løfter han hovedet og ryger op og fløjter. (Gooders & Boyer 1986; Soothill & Whitehead 1988; Palmer 1976)

  • Parringssystem
  • monogam

Parringssæsonen er i begyndelsen af ​​maj, og hvis rovdyr ødelægger hønens æg, kan hun udskifte koblingen så sent som i slutningen af ​​juli, en proces, der kaldes double clutching. Nålehale bliver kønsmoden som 1-årig. (Soothill, Whitehead 1988; Palmer 1976)

En Northern Pintail-høne lægger 7 til 9 cremefarvede æg i maj og lægger normalt et æg om dagen, og hønen alene vil ruge dem i 22 til 24 dage. Efter at ungerne er klækket, vil hønen føre dem til det nærmeste vandområde, hvor de vil søge efter døde insekter på vandoverfladen. Kyllingerne vil nå flugten i løbet af 46 til 47 dage efter udklækningen, og familien vil blive sammen, indtil hønen atter får de fjer, der er nødvendige for at flyve, og hun forlader sine unger.



(Soothill, Whitehead 1996; Gooders, Boyer 1986; Bellrose 1980)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Forår og sommer
  • Range æg pr. sæson
    7 til 9
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    8
    AnAge
  • Tid til klækning
    22 til 24 dage
  • Range fledging alder
    46 til 57 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    240 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    240 dage
    AnAge
  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg

Levetid/Længde

Omkring tre fjerdedele af klækkene lever længe nok til at flyve, og ikke mere end halvdelen af ​​de resterende fugle lever for at producere deres egne unger.



(Palmer 1976; Gooders, Boyer 1986)

Opførsel

Nålehale nedsænker hovedet og den øverste halvdel af kroppen, mens halen efterlades over vandoverfladen, da den lever af snegle, vandlus og rødder fra vandplanter. Denne proces kaldes slutningen. Pintail vil associere med mange forskellige arter af vandfugle.

Pintail vil migrere forbløffende afstande om vinteren til varmere klimaer på meget kort tid. En fugl, der blev fanget og bandet i Labrador, Canada, blev høstet af en jæger i England ni dage senere.

(Gooders & Boyer 1986; Soothill & Whitehead 1988; Palmer 1976)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Kommunikation og opfattelse

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Pintail lever af kornmarker, herunder ris, hvede, byg og havre. De lever også af fødevarer, der forekommer naturligt, såsom alkali- og hårdstængel bulrushfrø, sago-damweed, insekter, cladocera og widgeon-græs.

(Bellrose 1980)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder

Predation

Mennesker er de vigtigste rovdyr for voksne halehaler, men de er også byttet ud af bobcats og coyoter. For at undgå predation flyver de.

Landmænd ødelægger reder under arbejdet på deres marker. Krager, skater, måger, stinkdyr, jordegern, prærieulve, ræve, grævlinger og vaskebjørne ødelægger også reder og spiser æggene.

(Bellrose 1980)

hunde optiker

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Northern Pintail er en af ​​de mest eftertragtede ænder af andejægere i hele deres habitat. I andesæsonen bruger jægere mange penge på jagttegn, sportsartikler og rejsearrangementer til byer, der bor i nærheden af ​​migrationsvejene, og tilføjer en betydelig mængde indtægter til byernes økonomi.

  • Positive påvirkninger
  • mad

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Ligesom andre vandfuglearter skader Pintail kornafgrøder og koster landmænd en betydelig mængde penge hvert år.

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

The Northern Pintail er beskyttet af Migratory Bird Treaty Act, selvom der er en generel jagtsæson for fuglen i hele USA.

Bidragydere

Jerry Robinson (forfatter), Fresno City College, Carl Johansson (redaktør), Fresno City College.