Anas bahamensis hvidkindet nålehale

Af Jacqueline Cain

Geografisk rækkevidde

Hvidkindede haler,Anas bahamensis, har en række, der omfatter Central- og Sydamerika. Deres nordlige område omfatter Floridas sydlige kyst, Bahamas, Puerto Rico, Haiti og Cuba. Området er sporadisk langs Sydamerikas kyst, inklusive de vestlige kyster i Peru, Chile og Ecuador (inklusive Galapagos-øerne). Sydamerikas nordlige kyst omfatter befolkninger i Guyana, Venezuela og Colombia. Der er to adskilte populationer langs Brasiliens østkyst. Hvidkindede halehaler har også et indlandsområde, der er så langt nordpå som Bolivia og så langt sydpå som Argentina. Et individ blev fundet i 1929 på en Wisconsin-sø.

Hvidkindede haler har tre underarter, der er adskilt geografisk,Anas bahamensis bahamensis,Anas bahamensis rubrirostris, ogAnas bahamensis galapagensis. Mindre hvidkindede nålehale,Anas bahamensis bahamensis, er primært placeret i det nordlige Sydamerika og den sydlige kyst af Florida. Beliggende i det sydlige område af Sydamerika er de større hvidkindede pintails,Anas bahamensis rubrirostris. Til sidst Galapagos pintails,Anas bahamensis galapagensis, er begrænset i distribution til Galapagos-øerne.(Gromme, 1930; International Birdlife, 2016; Kear, 2005)



  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Hvidkindede halehaler findes oftest i saltvandshabitater, såsom laguner, bugtkyster, tidevandsområder og mangrover. Selvom det ikke er så hyppigt, kan de leve i indre ferskvandsdamme og moser, der er lavvandede og rolige. Brakvand er også en anden mulighed, når de skal finde deres erhvervede miljø. Mens de yngler, kan de findes i områder, der ikke er meget forstyrret med tæt græs, forbrænder og kværne. Det er også almindeligt, at de har deres rede og opdrætter unger i et område, hvor forstyrrelsen er minimeret. Når større hvidkindede halehaler ikke får unger, flytter de sig typisk væk fra ynglestedet. Højde er ikke rapporteret for denne art.(Schuelenberg, et al., 2007; 'EcoElectrica flydende naturgas (LNG) importterminal og kraftvarmeprojekt, Guayanilla Bay: Environmental impact statement', 1996; Holland og Williams, 1978; Johnson og Sorenson, 1999; Nellis, 2001; Raffaele , et al., 2003; Schuelenberg, et al., 2007)



  • Habitatregioner
  • saltvand eller hav
  • ferskvand
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • kystnære
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk

Fysisk beskrivelse

Hvidkindede halehaler identificeres af den hvide plet på deres kinder. Disse småænder har en gråblå næb med en rød plet ved bunden. Disse små ænder har brune fjer og sorte pletter på brystet, brystet og siderne. Siden af ​​deres hoved og hals er hvide. De viser en afgrænsningslinje mellem deres brune krone og hvide område. De har grå ben og røde til rødbrune øjne. Sammenlignet med hanner er hunnerne mindre, har en kortere halelængde og er ikke så farvestrålende.

Når man sammenligner underarter, er større hvidkindede haler (samlet længde 44 til 51 cm) lysere og større end mindre hvidkindede haler (samlet længde 41 til 48 cm). Galapagos-nålehaler (samlet længde 38 til 45 cm) er generelt de mindste og mangler den største afgrænsningslinje mellem deres brune krone og hvide område. Galapagos pintails har et vingefang på 55 til 62 cm, mens mindre hvidkindede pintails' vingefang er 58-65 cm, og større hvidkindede pintailers vingefang er 60 til 68 cm. For alle underarter er hunnerne større og vejer i gennemsnit 569 gram, mens hannerne i gennemsnit vejer 503 gram.



Ællinger er lysere i farven, har en tydelig sort linje fra øjet til bagsiden af ​​nakken og har en lyserød plet ved bunden af ​​deres næb. Ved fødslen vejer ællinger omkring 34 g.(Hilty og Brown, 1986; Kear, 2005; Lislevand, et al., 2007)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • mandlige mere farverige
  • Rækkevidde masse
    503 til 569 g
    17,73 til 20,05 oz
  • Rækkevidde
    38 til 51 cm
    14,96 til 20,08 tommer
  • Range vingefang
    55 til 68 cm
    21,65 til 26,77 tommer

Reproduktion

Hvidkindede halehaler danner typisk et monogamt parringspar og forbliver sammen i løbet af sæsonen. Tvungen ekstra-par kopulationer blev påvist, og polygynøse forhold er blevet noteret. Sorensen (1992) rapporterer tilfælde af polygynandri, hvor kvinder vil skifte mænd på grund af at blive efterladt alene i nogle perioder. Hun rapporterer, at op til 27 % af de par, hun studerede, skiftede makker. Mængden af ​​forårs- og vinterregn kan påvirke parringsperioderne. Hvis der kommer uregelmæssig nedbør, påvirkes hunnens ynglesæson, og det giver hannerne mulighed for at parre sig med en anden hun.

poopins

Hunnerne viser interesse for hannerne ved en stivnakkede bevægelse, og hannerne vil vise bagsiden af ​​deres nakke til gengæld. Kopulation fortsættes derefter ved hovedpumpning fra både hannen og hunnen. Vokalisering er også en del af parringsritualet.(Kear, 2005; Nellis, 2001; Sorenson, 1992)



  • Parringssystem
  • monogam
  • polygyn
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Hvidkindede pintail-hunner vil lægge æg uden for hannernes territorium. Disse ænder har 5 til 12 æg pr. sæson/år, da ynglesæsonen er året rundt. Hunnerne inkuberer i 21 til 22 timer om dagen og bruger derefter de øvrige 2 til 3 timer på at besøge hannerne. Selvom inkubationsperioder ikke er blevet offentliggjort for de hvidkindede pintails, varighed for den relaterede nordlige pintailAkutte anaser angivet som 22 til 24 dage. Det er mistanke om, at hvidkindede halehaler har lignende inkubationstider. Når de udklækkes, fører hunnerne deres unger til et beskyttende vandmiljø (f.eks. begrænset antal rovdyr), hvor de ikke vil blive forstyrret. Hvidkindede halehaler flyver efter 45 til 60 dage.(Clark, et al., 2014; Kear, 2005)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Avl sker året rundt
  • Range æg pr. sæson
    5 til 12
  • Range fledging alder
    45 til 60 dage

Hvidkindede halehanner viser ingen involvering i at sørge for ællingerne. Hunnerne beskytter på den anden side deres unger. De vogter ungerne, tager sig af deres hjælpeløse kald og forsøger at forsvare dammen mod potentielle rovdyr. Hannerne bruger mindre tid i den alarmerende stilling end hunnerne og bruger mindre tid på at beskytte ungerne.(Sorenson, 1992)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Den maksimale levetid, der blev registreret i naturen for hvidkindede halehaler, var 6 år, 3 måneder. Denne rekord var for en and, der blev skudt, og derfor er dens naturlige levetid stadig ukendt. Der er ingen oplysninger om levetid i fangenskab, fordi pintails ikke typisk holdes i fangenskab.(USGS Breading Bird Lab, 2016)



  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    6,25 (høj) år

Opførsel

Hvidkindet pintail daglig adfærd omfatter fouragering, undgåelse af prædation og leder efter kammerater. Disse ænder er også en af ​​de få iAnasslægt, der er stillesiddende (ikke-vandrende). Det er almindeligt, at hvidkindede halehaler demonstrerer, at de svømmer og stikker hovedet under vandet (dupper) for at fouragere. Kommunikation er et andet eksempel på adfærd, såsom kvaksalver, visuelle visninger osv. Haler rejser i par eller små flokke. De bliver meget tamme, og de fritlevende ænder har vænnet sig til at leve på kystlinjen og tigge på restauranterne ved grænsen.

Kvindelige pintails adskiller sig fra mænd ved nogle få udvalgte adfærdsmønstre. De opfører sig begge på en beskyttende måde, men hunner udviser beskyttelse over unger, mens hanner er beskyttende over deres levesteder gennem ynglesæsonen.(Hilty og Brown, 1986; Nellis, 2001; Sorenson, 1992)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social

Hjemmebane

Hvidkindede halehaler bevæger sig meget lidt dagligt og påvirkes af fødevareforsyninger. Selvom hjemmeområdet ikke er blevet rapporteret, estimerede Rivera-Milán og Bonilla-Martínez (2007) tætheden af ​​hvidkindede pintails til 2,33 individer pr. Sorenson (1992) rapporterede 5,8 fugle pr. hektar (interval 2,7-10,6).(Nellis, 2001; Rivera-Milan og Bonilla-Martínez, 2007; Sorenson, 1992)

Kommunikation og perception

Hvidkindede halehaler anvender deres syn, når de finder den passende fødekilde. Som dabbler finder de deres mad, nedsænkede planter, ved at stikke hovedet under vand. Når de kommunikerer med andre, bruger de vokalisering. Hannernes kald består af fløjter, mens hunnerne producerer en lav kvaksalver på fire til otte stavelser. Høj-lav kvaksalver lyde artikuleres, når hunnerne er adskilt fra deres kammerater. Disse ænder vokaliserer, når de udfører parringsritualer. Ællinger laver kigrende lyde(Hilty og Brown, 1986; Kear, 2005)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Hvidkindede halehaler lever primært af nedsænkede planter og er velkendte som dabblers. Deres rette fødeforsyning findes i saltsøer, damme, laguner og saltdamme. Hvidkindede halehaler skummer almindeligvis hen over overfladen og stikker derefter hovederne under vand for at nå planter, der er nedsænket. Langs siden af ​​planterne placeret i sedimentet, alger og widgeon græsRuppiaer en del af deres kost. Mange af disse ænder vil gruppere sig for at spise det nærende widgeon-græs. Ællinger lever af græsfrø og hvirvelløse vanddyr. Dagtimerne er normalt tidspunktet for fodring.(Ibáñez og Tambussi, 2012; Kricher, 2006; Nellis, 2001)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
    • granivore
    • træædende
    • algivore
  • Plantefødevarer
  • blade
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder
  • alger

Predation

Hvidkindede halehaler bliver primært konfronteret med prædation af mennesker,Homo sapiens, der ulovligt jager dem. Der er mange potentielle rede rovdyr. De omfatter pattedyr såsom rotterRattusog tamhundeCanis lupus familiaris. Fuglerede rovdyr omfatter lattermågerLarus atricilla, gulkronede nattehejrerNyctanassa violacea, og glatnæbbet anisCrotophaga ani. Et andet kendt rovdyr er en hvid landkrabbe,Cardisoma guanhumi. López-Flores et al. (2003) rapporterer et tilfælde af en amerikansk oksefrøLithobates catesbeianusindtager en ælling. Fordi de mangler anti-rovdyr-handlinger, bliver deres æg og unger ofte fortæret.(López-Flores, et al., 2003; Ogilvie og Young, 2002; Staus og Mayer, 1999; Wiley, 1985)

Økosystem roller

Muniz-Pereira og Amato (1993) undersøgte 18 hvidkindede haler i Brasilien, og 22,2% var inficeret med øjenskygge,Philophthalmus gratli. Også i Brasilien viste Amato og Muniz-Periera (1995) hvidkindede nålehale, der bar en anden parasit, en digenean trematodaNotocotylus breviserialis. Forekomsten af ​​denne parasit i disse ænder var 5,56%.(Amato og Muniz-Pereira, 1995; Muniz-Pereira og Amato, 1993)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Hvidkindede halehaler gavner den menneskelige befolkning ved at blive jaget af mennesker. Mennesker jager ulovligt disse tudeænder, selvom det ikke er blevet rapporteret, om disse ænder bruges som føde eller til deres fjer.(Nellis, 2001)

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen negative økonomiske virkninger af hvidkindede halehaler på mennesker.

Bevaringsstatus

IUCNs rødlisteside hvidkindede pintails som en art af 'mindst bekymring', selvom deres bestand er faldende. I Puerto Rico og Jomfruøerne er hvidkindede halehaler opført som en art med hensyn til bevaring. Traktaten om trækfugle angiver dem som beskyttede og fastslår, at det er ulovligt at sælge disse fugle uden tilladelse. Listen over staten Michigan, CITES, og den amerikanske føderale liste angiver hvidkindede nålehaler som 'ingen særlig status'. Ulovlig jagt af mennesker er en stor trussel, og dette bliver begrænset, medmindre man har en tilladelse.(Gemmill, 2015)

Bidragydere

Jacqueline Cain (forfatter), Radford University, Alex Atwood (redaktør), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Joshua Turner (redaktør), Radford University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.