Anas falket and (Også: falket krikand)

Af Stephen Glover

Geografisk rækkevidde

Udvalget afAnas falcata, også kendt som falkerede krikand eller ænder, er fra det østlige Sibirien og Mongoliet til det nordlige Japan med overvintringspladser i det sydøstlige Asien til det østlige Indien. Der har også været observationer af falkerede krikand i Amerika, Polen og Thailand. Disse observationer er dog blevet tilskrevet omstrejfende ænder og ænder, der er flygtet fra fangenskab.('Bronze-Capped Teal', 1970; Clements, 2007; Johnsgard, 1978; Li, et al., 2008; Ozarowski, et al., 1993; Robertson, 1992; San Miguel og McGrath, 2005; Soothill og Whitehead, 19778. )

  • Biogeografiske regioner
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Falket krikand hører til ordenenAnseriformes. Som sådan findes de normalt i ferskvandssøer, damme, floder og moser, der er omgivet af skov. De kan også findes ud for Japans kyster.(Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • polar
  • saltvand eller hav
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • Vådområder
  • marsk

Fysisk beskrivelse

Hanner og hunner er ens i længden på 46 til 53 cm. Deres vægt varierer fra 422 til 770 g, hvor hannerne er lidt lettere end hunnerne. Deres vingespænd er 79 til 91 cm.



Begge køn har sorte næb, en brun iris, grå til gullige farvede ben og et iriserende grønt spekulum på hver vinge.

Hanner i ynglende fjerdragt har et nakkehoved, som er iriserende grøn og lilla i farven. De har også en hvid hals og en hvid plet lige over næbben. Deres kroppe er grå og sorte. Deres mest interessante egenskab er deres unikt formede tertiale fjer; de er falkerede eller seglformede og strækker sig over de andre vingefjer. Hanner i formørkelse ligner mere hunnerne.



Hunnerne er brune og hvide i farven og har ikke de falkerede tertiale fjer. De ligner megetgadwalls, selvom falket krikand har en lille kam på hovedet og deres spekulum er grønne.

Ungdyr har fjerdragt, der ligner hunnernes.('Falcated Duck Identify', 2007; Dunn og Alderfer, 2007; Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mandlige mere farverige
  • køn formet forskelligt
  • Rækkevidde masse
    422 til 770 g
    14,87 til 27,14 oz
  • Gennemsnitlig masse
    Mænd: 713; Hunner: 585 g
    oz
  • Rækkevidde
    46 til 53 cm
    18,11 til 20,87 tommer
  • Range vingefang
    79 til 91 cm
    31,10 til 35,83 tommer

Reproduktion

Falkeret krikand danner stærke sæsonbestemte monogame par og har et meget indviklet frieriritual.



Hunnerne begynder med et inciterende opkald. De udfører derefter en visning, der inkluderer at pege deres regninger, løfte deres hager og udsende blødtrrrlyder. Denne skærm minder om dengadwalls. De udfører også en indledende shake-display og pudser bag vingerne på foretrukne hanner. Til sidst bliver hannerne hæsNej nejringe, når de vises.

kan en steriliseret hund få pyometra

Mænd bruger skærme, der er meget udbredt overaltAnasslægt. Disse inkluderer en overdreven indledende rystelse, et nakkestrækkende bøvskald, en grynt-fløjt og et head-up-tail-up display.(Johnsgard, 1978)

  • Parringssystem
  • monogam

Ynglesæsonen for falket krikand er fra maj til begyndelsen af ​​juli. De laver deres reder på jorden nær vand, normalt i højt græs eller busk. Clutch størrelser spænder fra seks til ni cremefarvede æg. Inkubationstiden varierer fra 24 til 26 dage, og tiden til udflugt er 45 til 60 dage.('Bronze-Capped Teal', 1970; Johnsgard, 1978; Soothill and Whitehead, 1978)



obie hunden
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Falket krikand opdrættes en gang årligt
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen for falket krikand sker fra maj til begyndelsen af ​​juli
  • Range æg pr. sæson
    6 til 10
  • Tid til klækning
    24 til 26 dage
  • Range fledging alder
    45 til 60 dage

Kvinder har en højere forældreinvestering end mænd. De ruger æggene i 24 til 26 dage og tager sig derefter af ungerne, indtil de er fuldt udbyggede, hvilket er 45 til 60 dage efter udklækningen. Hanner har tendens til kun at opholde sig i nærheden af ​​redepladsen i den første halvdel af inkubationsperioden.(Johnsgard, 1978)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Der er ingen data om levetid eller middellevetid for falket krikand.



Opførsel

Falkerede krikand har tendens til at blive set i par og små grupper. Under træk og vinter vil de dog ses i store flokke. De ses også ofte trække og overvintre sammen med andreAnasarter, oftestgadwalls. Den meste aktivitet udføres i løbet af dagen, men migration sker ofte om natten.('Bronze-Capped Teal', 1970; Johnsgard, 1978; Soothill and Whitehead, 1978)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Hjemmebane

Områdestørrelse for falket krikand er i øjeblikket ukendt.('Bronze-Capped Teal', 1970; Johnsgard, 1978; Soothill and Whitehead, 1978)

Kommunikation og opfattelse

Sammen med de indviklede frieri viser hanner af arten en lav trillende fløjte, og hunnerne har en kvaksalver, der lignergråænder.

Falkeret krikand ser ud til at være meget sociale væsner. De har været kendt for at omgås andreAnasarter, mens de overvintrer og har været kendt for at producere levedygtige afkom med dem.

Som de fleste fugle opfatter falket krikand deres omgivelser gennem visuelle, auditive, taktile og kemiske stimuli.(Chiba, 2010; Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Falket krikand er for det meste planteædende og spiser vegetabilsk materiale, frø, ris og vandplanter. Nogle gange spiser de også små hvirvelløse dyr og blødskallede bløddyr.(Johnsgard, 1978; Soothill og Whitehead, 1978)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder

Predation

Flugt er det vigtigste forsvar, som falket krikand har mod rovdyr. Hunnernes fjerdragt har brunlige toner, der tjener til bedre at camouflere sig selv, deres reder og ællinger i deres græsklædte miljøer.

Mennesker er kendt for at jage falket krikand, både til føde og deres fjer. Der er ingen oplysninger om andre mulige rovdyrarter. Det kan dog antages, at andres rovdyrAnasarter forgriber sig også på falket krikand.(Johnsgard, 1978)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Da falket krikand spiser korn og planters frø, kan det antages, at de hjælper med at sprede frø over et stort område.

Falket krikand er ligesom mange trækfugle vært for et stort antal parasitter. Ektoparasitter omfatter flåter, lopper og lus. Der er også en stor mængde interne parasitter, der bruger disse fugle som værter. Disse omfatter vira, bakterier, svampe og protozoer. Nogle af de mere kendte sygdomme, der kan bæres af falket krikand inkluderer: West Nile Virus, Aviær influenza, Fuglekopper, Salmonellose, Staphylococcus ogE coli. Mange af disse kan overføres til andre hvirveldyr, herunder mennesker.(Hubálek, 2004)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

I løbet af de sidste par årtier er falket krikand blevet brugt som en prydart i andesamlinger. Dette skaber et marked for opdræt og salg af denne art.

De jages også ofte i naturen og er en vigtig fødekilde for nogle af landene i deres udbredelsesområde. Deres fjer bliver også høstet og brugt til en række forskellige formål.(Johnsgard, 1978)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Med antallet af sygdomme og parasitter, som falket krikand kan bære, kan de betragtes som en lille risiko for mennesker og deres tamdyr.

kan en hund få 2 rabiesskud på et år
  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sygdom
  • forårsager eller bærer husdyrsygdomme

Bevaringsstatus

I øjeblikket er falket krikand ikke truet, men er beskyttet i henhold til loven om trækfugle. Ifølge Den Internationale Union for Bevarelse af Natur og Naturressourcer (IUCN) er denne art den mindste bekymring. De lever i et bredt geografisk område, og deres befolkningstal ser ud til at være stabile. Der er bestræbelser på at regulere jagten på alle vandfugle, inklusive falket krikand, og for at give alternativ beskæftigelse til nogle lokale jægere, der kan reducere lokale andebestande alvorligt.(Birdlife International, 2008)

Bidragydere

Stephen Glover (forfatter), Northern Michigan University, Mary Martin (redaktør), Northern Michigan University, Rachelle Sterling (redaktør), Special Projects.