Anas formosaBaikal krikand

Af Gavin Smith

Geografisk rækkevidde

Baikal krikand (Anas formosa) er sæsonbestemte trækfugle, der typisk rejser mellem det nordlige og østlige Sibirien til det sydøstlige Kina. Fuglene rejser til Sibirien i Rusland for at yngle om sommeren og trækker til det sydlige Japan, det sydøstlige Kina og Sydkorea om vinteren. I Sibirien kan disse ænder findes så langt nord som halvfjerds grader nordlig bredde og vest så langt som femogfirs grader østlig længde. Når de overvintrer, kan ænderne nogle gange findes så langt sydpå som Myanmar og det nordøstlige Indien. Overvintringsområdet kan vokse i Kina, ifølge de seneste tendenser. Hovedkoncentrationen for overvintrende Baikal-krikand er dog stadig Sydkorea med en befolkning på over en million ænder i 2009. Omstrejfende ænder er blevet fundet i Alaska og USA's nordøstlige kyst, og lejlighedsvis i Europa. Mange vil tilskrive observationer i Nordamerika og Europa til domesticeringen og massesalget af disse fugle globalt i det tidlige 20. århundrede. Nogle individer har dog været kendt for at migrere fra vilde ynglepladser i Sibirien til Centraleuropa.('Birds of Europe', 2009; 'Distribution and Taxonomy of Birds of the World', 1990; 'Vilde fugle introduceret eller transplanteret i Nordamerika', 1928; Bearhop, 2007; Howard og Moore, 1980; Lei og Chan, 2012 ; Young, 2010)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • introduceret
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • introduceret
  • Middelhavet
    • introduceret

Habitat

I løbet af sommerens ynglesæson i Sibirien parrer ænderne sig i ferskvandsdamme og bassiner i taiga- og tundraregionerne. Reder kan generelt findes på nærliggende marker eller blandt små bevoksninger af træer i moser. Om vinteren ankommer fuglene til det sydøstlige Asien for at fodre og tillade unge at modnes fuldt ud i ferskvandsfloder og søer, og lejlighedsvis også i brakvandsområder. Når de er i deres overvintringszoner, opholder de sig typisk i nærheden af ​​landbrugsarealer, fodrer på markerne om natten og bliver på vandet om dagen. Disse fugle ses ofte på deres overvintrende vandveje i meget store grupper blandet med andre arter af ænder.('Birds of Europe, Rusland, Kina og Japan', 2009; 'Distribution and Taxonomy of Birds of the World', 1990; Bearhop, 2007; Howard og Moore, 1980; Lee, et al., 2011; Lei og Chan , 2012; Lewthwaite, et al., 2008; Young, 2010)



hoppende hunden
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • ferskvand
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • taiga
  • Akvatiske biomer
  • søer og damme
  • floder og vandløb
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • bog
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    0 til 4500 m
    0,00 til 14763,78 ft
  • Gennemsnitlig højde
    440 m
    1443,57 fod

Fysisk beskrivelse

I ynglesæsonen, fra juli til oktober, udviser krikandhaner en livlig fjerdragt, der gør dem umiskendelige. Hannerne har guld på hver kind, en sort stribe på toppen af ​​hovedet omkranset af små hvide striber og en sort streg fra hvert øje til halsen. Hannernes avlsfjerdragt om sommeren omfatter også mørke lyserøde bryster med en hvid stribe ned langs midten, små hvide linjer fra siden af ​​brysterne op til skulderen, blågrå sider, en sort under hale, brun på ryggen og lang skulderfjer med et sort, hvidt og lysebrunt stribemønster. Hunnerne er for det meste brune dækket af mørke pletter med en forreste hvidlig hals, der ofte strækker sig til kinderne. Ansigtsmønsteret er meget kontrastfuldt, med mørke øjenstriber bag øjnene og en lille hvid plet af fjer foran øjet på en mørk baggrund. I den ikke-ynglesæson ligner hannerne hunnerne i deres fuldstændige brune farve, men kan bevare nogle af mønstrene nær deres øjne. Ungerne er brune med mindre kontrast og bestemte mønstre end hunnerne. Hannernes gennemsnitsvægt er 437 gram, og hunnen vejer i gennemsnit 431 gram. Andens typiske længde er 39 til 43 cm, og voksen vingefang varierer fra 180 til 220 mm.('Birds of Europe', 2009; 'Wildfowl', 2010; Lee, et al., 2011; Young, 2010)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mandlige mere farverige
  • Rækkevidde masse
    431 til 437 g
    15,19 til 15,40 oz
  • Rækkevidde
    39 til 43 cm
    15,35 til 16,93 tommer
  • Range vingefang
    180 til 220 mm
    7,09 til 8,66 tommer

Reproduktion

Typisk migrerer til sibirisk sumpet skov- og eng-ynglepladser i slutningen af ​​marts, begynder individer af Baikal-krikand snart frieri. Disse artsspecifikke visninger omfatter hannerne, der 'bøvser', et opkald ved at kvække, mens de strækker halsen lodret, og hunnerne 'nikke-svømmende'. Næsten alle ænder er generelt monogame, men kun i én ynglesæson. I slutningen af ​​maj vælger hun-baikal-krikanderne stedet og bygger deres egne reder og lægger mellem fire og ti æg. Æggene klækkes cirka 24 dage senere. De fleste ællinger har lært at flyve og er blevet uafhængige af moderen i august.('Animal Behavior', 1972; 'Birds of Europe, Rusland, Kina og Japan', 2009; 'Truede dyreliv og planter i verden', 2001; 'Wildfowl', 2010; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012)

  • Parringssystem
  • monogam

Baikal krikand vandrer nordpå til det østlige Sibirien for at yngle, rede og opfostre deres unger. De pardannende skærme hjælper ænderne med at identificere og udvælge medlemmer af deres egen art, som de vil avle med. Hunnlige Baikal-krandkræker beskytter æggene og fortsætter med at pleje ællingerne, indtil de når selvstændighed i begyndelsen af ​​august, cirka 4 til 5 uger efter hastning.('Animal Behavior', 1972; 'Birds of Europe, Rusland, Kina og Japan', 2009; 'Truede dyreliv og planter i verden', 2001; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Baikal krikand yngler en gang årligt i det sene forår.
  • Parringssæson
    Baikal krikand yngler årligt i maj.
  • Range æg pr. sæson
    4 til 10
  • Tid til klækning
    24 til 25 dage
  • Range fledging alder
    4 til 5 uger
  • Tid til uafhængighed
    4 til 5 uger
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 år
  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Dablende ænder nært beslægtet med Baikal-krandkrand, som f.eksgråænder, har været kendt for almindeligvis at nå en alder af 25 år i naturen, når de ikke jages. Jagt er den eneste større trussel mod ænderne, hvilket resulterer i en forkortet levetid.(Burton og Burton, 2002; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012)

hund opdrætter anmeldelser

Opførsel

Baikal-krandkranterne er meget sociale og findes ofte i meget stort antal i deres sydøstasiatiske overvintringsområder. Fra dette område vandrer de til ynglepladser årligt sidst i marts. Her udviser de pardannende skærme som hannens 'bøvs' og hunnens 'nikke-svømmende'. Ænderne bliver på deres ynglepladser og yngler med kun én mage, indtil ællingerne kan flyve og er uafhængige af deres mødre. Hunnerne beskytter og opdrager ungerne, og ungerne lærer af at observere deres mor. De trækker så tilbage til overvintringspladserne i begyndelsen af ​​august. Baikal-krandkrikken er blandt en gruppe ænder, der kendes som dabbende ænder, opkaldt efter den måde, de fodrer på, mens de er på vandet. I stedet for at dykke, vipper ænder deres kroppe, så de kan spise undervandsplanter og hvirvelløse dyr. Disse ænder er ikke territoriale, men truende bevægelser er almindelige blandt dem, som kan genkendes, når hannen løfter næbbet og viser mønstrene på halsen.('Animal Behavior', 1972; 'Endangered wildlife and plants of the world', 2001; 'Wildfowl', 2010; Bearhop, 2007; Howard og Moore, 1980; Khan, 2010; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • natatorisk
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • Social

Hjemmebane

Baikal krikand er ikke-territoriale, men lever i store samfund.('Birds of Europe, Rusland, Kina og Japan', 2009; 'Distribution and Taxonomy of Birds of the World', 1990; 'Truede dyreliv og planter i verden', 2001; Bearhop, 2007; Howard og Moore, 1980 ; Khan, 2010; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)



Kommunikation og opfattelse

Baikal krikand, som med de fleste ænder, kommunikerer med kvaksalvere. Hunnerne af de fleste småænder, inklusive baikal-krandkrand, kvaksalver i det, der kaldes 'decrescendo-kald'. Disse er navngivet, fordi de typisk falder i volumen med succession. Hannerne kommunikerer, især i ynglesæsonen, med et lavt, halsagtigt 'wot-wot-wot grynt.' De par-parrende visninger af dablende ænder har tendens til at være komplicerede, men hannerne kvaksalver, mens de lodret strækker deres nakke, hvilket skaber det, der kaldes en 'bøvs'. Hunnerne udfører 'nikkesvømning', svømmer med hovedet nedad og nikker hurtigt, når de passerer hannerne. Han-avlsfjerdragt spiller en rolle i opfattelsen af ​​kammerater. Fordi hunnerne vælger deres kammerater, forhindrer fjerdragtopfattelsen og kommunikationen af ​​parringsskærme sædvanligvis hybridisering, selvom mange arter af ænder med succes kan krydses.('Animal Behavior', 1972; 'Wildfowl', 2010; Johnsgard, 1968; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Baikal krikand lever for det meste af korn og frø, men spiser også små, normalt vandlevende, hvirvelløse dyr som vandsnegle. Ænderne har en tendens til at fodre på landbrugsmarker om natten og forbliver på vandet om dagen og sover og spiser af alger og vandplanter.('Truede dyreliv og planter i verden', 2001; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • bløddyr
  • planteæder
    • granivore
    • algivore
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • bløddyr
  • terrestriske orme
  • akvatiske eller marine orme
  • vandkrebsdyr
  • andre hvirvelløse havdyr
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • alger

Predation

Ællinger af Baikal-krikand kan blive ofre for små jordrovdyr, som f.eksalmindelige hunde,katte, ogræve. Men få, hvis nogen, jordlevende rovdyr kan fange en uskadet voksen and. Nogle bevingede rovdyr, som f.eksvandrefalkog nogleuglerkan forgribe sig på ænderne, såvel som vandlevende rovdyr som f.eksKinesisk alligator.(Farrand og Weidensaul, 1990)



Økosystem roller

Baikal krikand hjælper med at holde skadedyrspopulationer i balance, når de lever af dem. De lever også af et stort antal ferskvandskrebsdyr. De vigtigste parasitter, der findes hos disse fugle, er forskellige arter af rundorme, der findes i den snævre ands akvatiske bytte. Arter omfatterStreptocara incognita,Streptocara crassicauda,Echinuria uncinata. Disse parasitiske nematoder når ofte ikke det voksne stadium af deres livscyklus, før de kommer ind i fugleværterne som æg eller larver.(Atkinson, et al., 2008; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)

wee vac
  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter
  • nematode (Streptocara incognita)
  • nematode (Streptocara crassicauda)
  • nematode (Echinuria uncinata)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Baikal krikand anses for at være blandt de smukkeste ænder i verden og jages for deres fjer, kød og for sport. Ænderne forhandles også som kæledyr for deres prydværdi.('Truede dyreliv og planter i verden', 2001; 'Vilde fugle introduceret eller transplanteret i Nordamerika', 1928; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)



  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte måder, hvorpå Baikal-krikand har en negativ økonomisk indvirkning på mennesker.

Bevaringsstatus

Baikal-krikand er i øjeblikket ikke truet, men er klassificeret som sårbare. I 1980'erne og 1990'erne var disse ænder i tilbagegang og blev sjældne på grund af overjagt. Nu stiger de dog i antal hvert år på grund af stærkt reduceret handel og det faldende behov for at bruge arten som en vigtig fødekilde. Baikal-tejs er opført i konventionen om international handel med truede arter af vilde dyr og planter (CITES) under tillæg II, hvilket betyder, at selvom arten ikke er truet, kan den muligvis blive det, hvis handel og udnyttelse er ureguleret.('Truede dyreliv og planter i verden', 2001; Lee, et al., 2011; Lei og Chan, 2012; Young, 2010)

Bidragydere

Gavin Smith (forfatter), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Kiersten Newtoff (redaktør), Radford University, Melissa Whistleman (redaktør), Radford University, Laura Podzikowski (redaktør), Special Projects.