Anas laysanensisLaysan and

Af Peter Herbst

Geografisk rækkevidde

Laysan Duck opholdt sig oprindeligt langs hele Hawaii-øgruppen, men inden for de sidste to hundrede år har den oplevet, at dens rækkevidde er stærkt formindsket. På nuværende tidspunkt kan Laysan Duck kun findes på den lille 900 hektar store ø (Laysan Island), der er under beskyttelse af US Fish and Wildlife Service.

  • Biogeografiske regioner
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Grupperet blandt dabbling-ænder såsom gråænden, foretrækker Laysan-anden landhabitater frem for vand- og lufthabitater. Laysan Duck observeres normalt langs kysten af ​​Laysan Island eller omkring den indre sø, der findes på øen. Det er her de bor året rundt. Undersøgelser af DNA i andeknogler overalt på Hawaii-øerne har vist, at Laysan Ducks område engang omfattede hele Hawaii-øgruppen før masseudryddelserne, der fandt sted i den region efter polynesisk kolonisering mellem 400 og 600 e.Kr.



  • Akvatiske biomer
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Gennemsnitsvægten for denne langlivede and varierer med dens alder. En person på 14 år kan veje 98,1 gram, mens en person på 45 år kan veje 402,0 gram. Der er lille forskel på fjerdragten hos hanner og hunner. Begge er matte, mørkebrune med karakteristiske hvide øjenringe og hvide fjer på hoved og hals. Den største forskel ligger i farven på næb: hannen er gulgrøn med sorte pletter, mens hunnæben er mat orange. Laysan Duck har stærke vinger, der tillader den hurtige start men ikke langvarig flyvning. Laysan Duck tilbringer det meste af sin tid på benene med at tude i vandet og på land efter mad.



pit craigslist
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    98 til 402 g
    3,45 til 14,17 oz

Reproduktion

Kopulation finder sted på land i det sene efterår og vinter. Redning sker herefter med hunnen bygger rede på et godt skjult sted. Fire æg lægges normalt mellem april og august, men nogle gange så tidligt som i februar og så sent som i november. Artens samlede succes er blevet formindsket af menneskelige indtrængen, især fordi dens reproduktionshastighed er naturligt lav. Organisationer, der ønsker at øge ænders bestandsstørrelse, opdrætter i øjeblikket ænderne i fangenskab.

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    4

Levetid/Længde

Opførsel

Laysan Duck observeres sjældent svømme eller flyve og bruger omkring 10 procent af sin tid hver dag på at gå eller løbe på jorden. Ved middagstid hviler ænderne, og de kommer ud for at spise på øens højland om aftenen og natten. Vokaliseringer ligner en gråands, men bliver sjældent hørt undtagen under frieri. Hanænder, der kæmper om kammerater, ses trække i hinandens brystfjer.



heldig hund bog
  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig
  • Social

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Den vigtigste fødegrundlag for denne art er makroinvertebrater. Laysan Duck er ikke en dykker eller svømmer og dypper blot hovedet i vandet for at spise vandplanter, frø og snegle. De laver også noget filterfodring til møllarver og pupper. En ejendommelig fodringsmetode, der er blevet observeret hos denne art, er dens tendens til at løbe gennem sværme af voksne saltlagefluer med halsen udstrakt og åben mund for at fange fluerne i munden. Klimaet i Stillehavet undergår kun lidt sæsonbestemt variation, og derfor er vandring fra denne and for at følge føden unødvendig, da forsyningerne forbliver konstante året rundt.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Deres tilflugtssted er et område af høj økonomisk værdi for udviklere.

Bevaringsstatus

Befolkningen nåede bunden på 150 for nylig i 1993 efter en tørke i regionen. Deres nuværende antal er op til 600, hvilket betragtes som en succes fra US Fish and Wildlife Service's side. I øjeblikket er Laysan-øen nu et tilflugtssted for disse fugle, men er blevet vedligeholdt løst som et fuglereservat siden 1909.



hundepote allergier

Bidragydere

Peter Herbst (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.