Columba fasciataband-haledue

Af Sabrina Hammon

Geografisk rækkevidde

Båndet due, Band-tailed Pigeon, er en fugl fra den nye verden, der bor i det vestlige Amerika og Canada. Den findes så langt nordpå som British Columbia, og strækker sig sydpå til Argentina. Dens østligste grænse er Rocky Mountains. (Encarta, 2001)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Band-tailed Pigeon findes i skovene eller kystnære skove i det vestlige Britiske Colombia og Amerika. De sætter sig, yngler og lever i nåletræer som fyrretræer og pinyoner samt egetræer. I modsætning til den almindelige due, som kan findes i byer rundt om i verden, vil band-tailed Pigeon undgå befolkede områder og enhver menneskelig kontakt. (Hogle Zoo, 2001; Readers Digest, 1990; Ehrlich, 1988)



  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • bjerge

Fysisk beskrivelse

Båndhaleduen er en mellemstor fugl, der vejer op til 340 g (12 oz) og når en længde på 39 cm (15 tommer). Hovedet er lille, med en lineær næb og bred hals. Næb og fødder er gule med sorte markeringer på spidserne. Farven varierer fra en lilla-grå på hovedet og overkroppen til en brunlig skiferblå på hver side af brystet. Dens underside går fra den mørkere lilla-grå øverst på brystet til næsten hvid ved halen. Som navnet antyder, har Båndhaleduen et sort bånd henover halefjerene. Et tyndt hvidt bånd vises på bagsiden af ​​nakken hos voksne, der strækker sig til lige bag øjet på hver side. I direkte sollys kan iriserende grønne og lilla ses på halsen og brystet. Fjer er af middel længde med bredt buede spidser. Hunnerne ligner mænd, med markeringer mindre udtalte. (Audubon, 1995; Encarta, 2001; Readers Digest, 1990)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    340 (høj) g
    11,98 (høj) oz
  • Gennemsnitlig masse
    340 g
    11,98 oz

Reproduktion

Ynglesæsonen for Band-tailed Pigeon begynder i marts og varer til det sene forår. Under frieri bringer hannen mad til hunnen, som slår sine vinger i en madtiggerstilling, der ligner nestlings udstilling under madlevering til reden. Hunnen bygger en flad, løs rede på jorden, i lav børste eller i gaflen af ​​lavere trægrene. Redematerialer leveres af hannen og består hovedsageligt af kviste og fyrrenåle. Et, eller i sjældne tilfælde to, æg lægges pr. sæson, hvor både han og hun er ansvarlig for inkubation. Æg varierer i farve fra hvid til lysegul eller blålig, med små hvide pletter i den større ende. Æg klækkes inden for 18 - 20 dage, og unger flyver 28 - 30 dage efter udklækningen. (Hogle Zoo, 2001; Skutch, 1991; Audubon, 1995; Ehrlich, 1988)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    en
    AnAge
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    19 dage
    AnAge

Levetid/Længde

Opførsel

Flokke af båndhaleduer spænder fra en enkelt fugl til halvtreds eller mere. De sætter sig i toppen af ​​høje træer og er kendt for at rense hinanden for parasitter som lus, lopper og flåter. Båndhaleduen bevæger sig typisk 32 - 40 km (20 - 26 mi) om dagen og er i stand til at flyve gennem regnstorme og kraftig vind. Deres opkald er en ugle-lignende whoo-whoo. (Readers Digest, 1990; Hogle Zoo, 2001; Gingras, 1995; Sparks, 1970; Audubon, 1995)



svømmer hvalp
  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Båndhaleduen er en altæder og spiser nødder, frø, bær, blomster (knopper af balsampoppel) og insekter, der findes i dens kystnære skov- og skovhabitat. Når det er sæson, er det også kendt at spise indenlandske afgrøder som kirsebær, bær, havre, byg og hvede. (Hogle Zoo, 2001; Encarta, 2000; Readers Digest, 1990; Ehrlich, 1988)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Båndhaleduen har været en fødekilde for mennesker gennem historien. (Gamebird Alliance, 1999; Audubon, 1995)

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Ud over deres almindelige kost vil Båndhaleduen fodre med sæsonbetonede afgrøder som kirsebær, hvede og byg. Men på grund af deres relativt lave tal er virkningen ubetydelig (Gamebird Alliance, 1999)



Bevaringsstatus

Selvom den blev jaget til lavt antal i begyndelsen af ​​1900-tallet, begynder Båndhaleduen igen at blomstre. Ved kun at klække et æg hver sæson kan Båndhaleduebestanden hurtigt blive ødelagt gennem overjagt. Med hjælp fra Federal Migratory Game Bird Act af 1918, og nylige ændringer i jagtgrænser, bør band-tailed Pigeon komme sig fuldt ud. (Ehrlich, 1988)

ekstremt tilgroede hundespik

Andre kommentarer

'Akoigh homin' er det indianske (Chinook) navn for band-tailed Pigeon. I modsætning til de fleste fugle, men ligesom andre duer, er Båndhaleduen i stand til at drikke uden at løfte hovedet.

For at opretholde homeostase afkøles duer ved at udstøde hudlaget fra indersiden af ​​deres hals. Dette tynde hudlag ligner en tyggegummiboble. Når den først er udstødt, øger den fuglenes hudoverflade og sænker dermed deres kropstemperatur. Duer og duer producerer også mad til deres unger, der er unikt fra andre typer fugle. 'Pigeon's Milk' er et mælkeagtigt stof, der produceres i fugleafgrøden (fødepose, som er det første stadie i fuglenes fordøjelseskanal). I løbet af de første par uger af nestlingens liv producerer forældrenes afgrøder et tykt, mælkeagtigt stof bestående af protein og fedt. Efterhånden tilføjer forældrene fast føde, blødgjort af mælken, indtil deres unger er klar til faste stoffer. (Audubon, 1995; Gingras, 1995; Skutch, 1991)



Bidragydere

Sabrina Hammon (forfatter), Fresno City College, Carl Johansson (redaktør), Fresno City College.