Dendroica coronatgul-rumped warbler

Af Althea Dotzour

Geografisk rækkevidde

Gulrumpesangeren har et stort yngleområde. I løbet af foråret og sommeren i den vestlige side af dens udbredelsesområde kan den findes så langt nordpå som det centrale Alaska og så langt sydpå som Mellemamerika. Dens yngleområde strækker sig på tværs af Canada, men i det østlige USA ses gulrumpedsangeren kun så langt sydpå som staterne i Great Lakes.

Vinterområdet strækker sig fra de sydlige stater til Vestindien og Mellemamerika. Gulrumpetsangeren er en fakultativ migrant (den bevæger sig med fødetilgængelighed og vejr) og har således et drastisk skiftende vinterområde afhængigt af årlige forhold (Stokes og Stokes 1996; Granlund 1999).



naboskab starter kit
  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

En meget tilpasningsdygtig fugl, den gulrumpede Warbler kan findes i en række forskellige levesteder, herunder nåleskov, blandede skove, løvskov, fyrreplantage, moser, skovbryn og åbninger. Om vinteren findes den ofte i børstede krat af laurbær og voksmyrte (Stokes og Stokes 1996; Granlund 1999).



  • Terrestriske biomer
  • taiga
  • Skov

Fysisk beskrivelse

Fugle af begge køn i alle fjerdragter har en gul bagdel og en gul plet på siden lige foran hver vinge. I ynglesæsonen har hanner og hunner også en gul kroneplet og hvide halepletter. Der er to underarter (tidligere betragtet som separate arter), den nordlige og østlige Myrtle Warbler og den vestlige Audubon's Warbler. Myrtesangerens ynglende han har hvide øjenbryn, en hvid hals og hvide sider af halsen, mens Audubon's Warbler har ingen øjenbryn og en gul hals. Hunner og ikke-ynglende hanner viser det samme grundmønster, men er matere i farven end deres modstykker til avl (Stokes og Stokes 1996; Dunn 1999; Georgia Wildlife Website 2000).

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    11,5 g
    0,41 oz
    AnAge
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,1895 watt
    AnAge

Reproduktion

Gulrumpetsanger yngler i monogame par. En pæn kop lavet af kviste, barkstrimler, rødder og foret med græsser, hår og fjer tjener som rede for den gulrumpede sanger. Reden er placeret på en vandret gren nær stammen af ​​et nåletræ 5 til 50 fod i højden (den gennemsnitlige højde af reden er 20 fod). Redens udvendige diameter er 7,6 til 8,9 cm.



Fire til fem flødeæg med brune pletter lægges, og inkubationen varer 12 til 13 dage. Ungerne er altriciale og flyver 12-14 dage efter udklækningen. To yngel kan opdrættes på en sæson (Stokes og Stokes 1996; Granlund 1999; Georgia Wildlife Website 2000).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    4
    AnAge
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    12 dage
    AnAge

Levetid/Længde

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    6,9 år
    AnAge

Opførsel

Gulrumpetsangeren fouragerer ved at søge blandt vegetationen efter føde og fange bytte under flugten. Under migration høger de efter insekter ved at pile fra grene for at fange deres flyvende bytte. De rejser i små flokke og ser ud til at være i konstant bevægelse, ofte flagrende fra gren til gren. Når de observeres stille, nærmer de sig ofte relativt tæt på mennesker (Hines 1998).

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Gulrumpesangeren lever hovedsageligt af insekter om sommeren og af bær og frugt om vinteren. Gulrumpede Sanger er i stand til at assimilere 80 % af de voksbelagte bær, såsom laurbær. De har udviklet unikke mave-tarm-træk for at give dem mulighed for at leve af denne usædvanlige fødekilde.



Gulrumpetsangeren kommer til fuglefoderautomater til frugt og suet (Gill 1995; Stokes og Stokes 1996; Granlund 1999).

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Som insektæder kan gulrumpetsanger gavne mennesker ved at spise potentielt skadelige (eller smertefulde) insekter.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Ingen kendte negative virkninger på mennesker.



Bevaringsstatus

Gulrumpetsanger er rigelig i hele sit udbredelsesområde og er sandsynligvis den mest udbredte af alle sangsangerarter. Ynglefugleundersøgelsen og julefugletællingen i de sidste 25 år har vist, at bestanden af ​​gulrumpetsanger stiger med omkring 2 % (eller mindre) om året (Stokes og Stokes 1996).

Øvrige bemærkninger

Som tidligere nævnt var gulgumpetsanger tidligere opdelt i to arter, Audubonsanger i vest og Myrtesanger i øst. Deres fylogenetiske forskelle menes at have udviklet sig under Wisconsin-gletsjeren, som delte østlige og vestlige befolkninger.



De divergerende populationer kom sandsynligvis i kontakt igen for omkring 7500 år siden og krydses nu, hvor deres udbredelsesområder mødes, i passen i de canadiske klippebjerge. På grund af deres krydsning i dette område strækker hybridzonen sig 150 km i begge retninger og vil sandsynligvis fortsætte med at vokse som tiden går. Det er blevet beregnet, at det vil tage mere end 6 millioner år for disse taxa at smelte fuldstændigt sammen (Barrowclough 1980; Gill 1995; Zink og McKitrick 1995).

de gør ikke

Bidragydere

Althea Dotzour (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Terry Root (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.