Dendrolagus bennettianusBennetts trækænguru

Af Hien Nguyen

Geografisk rækkevidde

Bennetts træ-kænguru,Dendrolagus bennettianus, er endemisk for tropiske regnskove i det nordøstlige Queensland, Australien. Dens rækkevidde er meget begrænset og strækker sig fra Daintree-floden i syd til Amos-bjerget i nord og Windsor-bjerget i vest (Newell, 1999), et område, der dækker mindre end 4000 kvadratkilometer (Martin, 1995).

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende

Habitat

Inden for deres sortiment,Dendrolagus bennettianusbebo højlandsregnskov ned til lavlandsskove ved bredden (Newell, 1999). De findes normalt i baldakinen, men vil bevæge sig terrestrisk for at rejse inden for deres territorium eller spise blade og frugter, der er faldet til jorden (Martin og Johnson, 1995).



  • Terrestriske biomer
  • regnskov

Fysisk beskrivelse

Skønt i overordnet form ligner kænguruer, wallabies og andre makropoder, sammenlignet med disse terrestriske kænguruer,Dendrolagushar længere forlemmer og kortere baglemmer (Martin og Johnson, 1995), således at lemmerne er af lignende proportioner (Grzimek, 1990).

Det største af Australiens trælevende pattedyr (Martin, 1995),Dendrolagus bennettianusudviser seksuel dimorfi i størrelse, med hanner, der vejer 11,5-13,7 kg, og hunner, der vejer 8-10,6 kg. Halen uden greb (730-800 mm hunner, 820-840 mm hanner) er længere end hoved- og kropslængde (690-705 mm hunner, 720-750 mm hanner) af ensartet bredde (Martin og Johnson, 1995), og bruges som modvægt (Grzimek, 1990).

Med for det meste mørkebrun pelage er hagen, halsen og maven lysereD. bennettianus. Den har også sorte fødder, en grålig pande og rusten nuance på tryne, skuldre, nakke og baghoved. Halen er markeret i bunden med en sort plet, og ryg med en let plet. (Martin og Johnson, 1995).



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    8 til 14 kg
    17,62 til 30,84 lb
  • Gennemsnitlig masse
    10,5 kg
    23,13 lb

Reproduktion

Hvorimod visse arter af træ-kænguru, som f.eksDendrolagus matschiei, er blevet opdrættet og undersøgt med succes i fangenskab, de fleste er kun lidt undersøgt, så reproduktiv adfærd og processer er dårligt forstået.

Hunnerne yngler årligt (Martin og Johnson, 1995) og producerer en unge pr. kuld (Grzimek, 1990). Unge ledsager deres mødre i op til to år (Martin og Johnson, 1995), hvoraf de første ni måneder tilbringes i pungen. Hunner kan udvise embryonal diapause eller hvile (Martin og Johnson, 1995), i hvilket tilfælde hvile er højst sandsynligt lakterende, som med andre makropoder. At leve i tropisk regnskov med lidt differentiering mellem årstider,Dendrolaguser sandsynligvis ikke sæsonbetonede opdrættere, og er i stedet sandsynligvis opportunistiske opdrættere (Tyndale-Biscoe og Renfree, 1987).

Joeys forbliver typisk hos deres mødre, indtil de udvikler sig til undervoksne, som normalt vejer over 5 kg. Voksne hanner kontakter normalt kun unge, når de går sammen med voksne hunner, selvom hanner, der ledsager unge, er blevet observeret efter tabet af moderen (Martin, 1995). Parringen ser ud til at være polygyn, hvor flere hunners territorier er omfattet af en enkelt hans territorier (Martin og Johnson, 1995).



Trækænguruer i fangenskab (f.eks.D. matschieiogD. goodfellowi) har levet og forblevet reproduktionsdygtige i over 20 år, selvom dette sandsynligvis er mere end udstillet i naturen. Det vurderes atDendrolaguskan ideelt set producere 6 afkom i løbet af livet. (Newell, 1999)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    AnAge

Opførsel

Meget forsigtig og overvejende nataktiv,Dendrolagus bennettianusfouragerer og navigerer i deres territorier stort set om natten (Martin og Johnson, 1995). Selvom de er sekundært tilpasset en trælevende livsstil, er trækænguruer ret adrætte og mobile i kronetaget, i stand til at springe 9 meter nedad til grenen af ​​et tilstødende træ og bruge deres hale som modvægt, når de bevæger sig langs grene.Dendrolaguskan endda falde op til 18 meter til jorden uden at komme til skade. ned ad træstammer,Dendrolagusvil normalt trække sig tilbage. Når de først er på jorden, er de stadig i stand til at bevæge sig dygtigt og hopper med kroppen lænet fremad og halen buet opad (Grzimek, 1990).

En af de få tydeligt territoriale makropoder, voksne hanner vil opretholde territorier på op til 25 hektar, der overlapper territorier af flere hunner, som også opretholder diskrete territorier. Overflod på op til 0,3D. bennettianushektar kan understøttes af foretrukne levesteder. Stort set alle voksne hanner bærer ar fra talrige intense territoriale konflikter, nogle endda manglende ører. Selvom de er ensomme, vil voksne hanner ofte komme i nærheden af ​​en hun, mens de navigerer i deres territorier, især i nærheden af ​​fødetræer (Martin og Johnson, 1995). De voksne hunners territorier overlapper ikke hinanden. Individuelle hunner er solitære undtagen når de ledsages af en eller to unger eller interagerer med en voksen han (Martin, 1995).



Territorier er normalt centreret omkring store træer, der bruges til at raste dagligt. Disse liggepladser efterlades om natten til fouragering blandt foretrukne fodertræer, som ofte findes i udkanten af ​​lukkede skovområder. I løbet af dagen,D. bennettianuser meget kryptisk, sidder højt i baldakinen, ofte skjult af vinstokke (Martin, 1995). De vil også sole sig på toppen af ​​baldakinen, siddende på vinstokke og skjule dem fra neden (Martin og Johnson, 1995).

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og opfattelse

  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Dendrolagus bennettianusudviser for det meste bladværk, især favoriserer træer som f.eksGanophyllum,Aidia, ogSchefflera, vinstokkenPisonia, og bregnenPlatycerium(Martin og Johnson, 1995). Frugt tages også, når det er tilgængeligt (Martin og Johnson, 1995), både arborealt og terrestrisk (Grzimek, 1990). Fødetræer forsvares inden for territorier, hvor foretrukne besøges regelmæssigt (Martin, 1995).



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Selvom de for det meste beboer beskyttede områder afgrænset af Wet Tropics World Heritage Area,Dendrolagus bennettianuser modtagelig for jagt fra aboriginalstammer i området. Jagt, herunder træ-kænguruer, er vigtig for nogle lokale stammer både af næring og af kulturelle årsager (Newell, 1999).

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Bennetts træ-kænguruer, som er sjældne og ekstremt undvigende, kommer sjældent i kontakt med mennesker, den vigtigste faktor, der gør dem vanskelige at studere (Martin og Johnson, 1995). Deres rækkevidde er stort set omfattet af grænserne fastsat af Wet Tropics World Heritage Area (WTWHA), og derfor strækker deres fouragering sig ikke ind i menneskebeboede områder for at forårsage landbrugsmæssige eller andre problemer for mennesker (Newell, 1999).

Bevaringsstatus

(Wilson og Reeder, 1993)

Selvom det er ret sjældent og sandsynligvis med relativt små samlede befolkningstal, stort set alleDendrolagus bennettianusbebo beskyttede områder. Deres farligste potentielle trussel, jagt af mennesker, er ret begrænset og udgør ingen umiddelbar risiko for at hæmme overlevelsen af ​​denne art.Dendrolagus bennettianusser faktisk ud til at udvide sine udnyttede habitater inden for dens rækkevidde, med den moderne tilbagegang i aboriginaljagt, der spredes fra bjerghøjlandet til skovhabitater i lavere højde (Newell, 1999). Tidligere drev jagt dem til bjergene, hvor tabuer tilsyneladende forhindrede yderligere forfølgelse af mennesker (Martin, 1995) (Martin og Johnson, 1995).

billy hunden

Områder med skovrydning og habitatafbrydelse af veje har dog uden tvivl en negativ indvirkning påDendrolagusbefolkninger dog. Selvom skovrydning ikke ser ud til at have direkte, umiddelbar indvirkning på befolkningerne, efterlader den resulterende fragmentering af levestederDendrolagusmere modtagelige for jordbaseret prædation. Tilsigtede 'sikre' passager, der tillader dyr at undgå veje, ser ikke ud til at fungere godt for træ-kænguruer på grund af foretrukne ruter inden for territorier og deres store kropsstørrelse i forhold til andre lokale trælevende pattedyr. (Newell, 1999)

Andre kommentarer

Dendrolagus bennettianusser ud til at nyde en relativt lille trussel om prædation, da den er den største af australske trælevende pattedyr. Dens vigtigste rovdyr, bortset fra mennesker, er dingos (/Canis lupus dingo/) og Amethystine Python (/Morelia amethistina/) (Martin og Johnson, 1995). Disse to arter udgør betydelige trusler i deres egen ret, men ser ikke ud til at have nødvendiggjort en større reproduktionshastighed i Bennetts træ-kænguru (Martin, 1995).

Bidragydere

Hien Nguyen (forfatter), University of California, Berkeley, James Patton (redaktør), University of California, Berkeley.