Dendrolagus inustus grizzled trækænguru

Af Yan-Iuan Ho

Geografisk rækkevidde

Fordelingen afDendrolagus inustusomfatter det nordlige og vestlige Ny Guinea. Det spænder fra Vogelkop og Fak Fak halvøen til nordkysten af ​​Papua Ny Guinea. Der er også ubekræftede meldinger omD. inustusi Salawati, Irian Japen og Waigeo-øerne.(Flannery, 1995a; Flannery, 1995b; Nowak, 1997)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Kænguruer med grisede træer lever i et bredt spektrum af levesteder. De fleste optegnelser er fra primærskove.('Nature Conservation in Indonesia', 1998; Flannery, 1995b; Nowak, 1997)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • regnskov
  • Rækkevidde højde
    100 til 1400 m
    328,08 til 4593,18 ft

Fysisk beskrivelse

Kroppen afD. inustuser agtertung med et lille hoved og flad næseparti. Kænguruer med grisede træer minder meget om skov- og slettekænguruer og bliver ofte forvekslet som landpattedyr. De har meget lange bag- og forben og lange bagfødder sammenlignet med andre trælevende pattedyr, men de er relativt korte sammenlignet med kænguruer. Den fjerde tå er normalt længere end de andre. De har også kraftfulde arme og lange buede kløer for at hjælpe dem med at klatre og bevæge sig fra træ til træ. Den grisede farve afD. inustusadskiller dem fra andre trækænguruer. Pelsen er skifergrå til chokoladebrun og af medium længde. Den tykke pels på skuldrene vokser i omvendt retning og fungerer som en naturlig vandudskillelsesanordning. Denne egenskab deles af deres trækænguru-slægtninge i Australien. Kænguruer med grisede træer har tydelige sorte ører på et gråt hoved og har tæer og en hale, der normalt er mørk. Halen er busket og ensartet i tykkelsen, men ofte hårløs i bunden. Halen bruges ofte som balanceorgan, der afstiver dyret, når den klatrer, selvom den ikke er gribende. Det er blevet registreret med en gennemsnitlig længde på 75-90 cm. Den indvendige overflade af ørerne er også hårløs. Kænguruer med grisede træer er seksuelt dimorfe, og hannerne er meget større end hunnerne.('Tree Kangaroos', 1990; Flannery, 1995a; Flannery, 1995b; Walker, 1964)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    8 til 15 kg
    17,62 til 33,04 lb
  • Rækkevidde
    80 til 90 cm
    31,50 til 35,43 tommer

Reproduktion

Der er ikke meget kendt om parringssystemerne afD. inustusmen deres slægtning i Australien,Dendrolagus lumholtzi, er kendt for at være polygyn. En han undersøger en modtagelig hun ved at stå foran hende, lave bløde klukkelyde og pote blidt i hendes hoved og skuldre. Når hunnen bevæger sig væk, følger hannen efter og poter ved halebunden. Også i de andre træ-kænguruarter i Australien,Dendrolagus bennettianus, hanner er meget territoriale med andre hanner, men deres territorium overlapper ofte med flere hunner, hvilket fører til den idé, at de er polygyne. Fangeeksemplarer har vist, at i nærværelse af en hun kæmper to hanner konkurrencedygtigt, men uden hunnen lever de i fred.(Strahan, 1995)

Det menes, at opdrættet afD. inustuser ikke-sæsonbestemt. Hunnerne føder også kort efter, at en unge forlader posen, og før den ældre unge bliver selvstændig. Antallet af afkom er normalt ét, men i yderst sjældne tilfælde forekommer tvillinger. Seksuel modenhed nås ved en vægt på 8,5 til 10,6 kg for kvinder og 12 kg for mænd. Hannerne fortsætter med at vokse gennem hele deres levetid og vokser til en vægt på 17 kg. Hunnerne afD. bennettianusyngles årligt, og posens levetid er omkring 9 måneder. Den unge er kendt for at bo hos moderen i op til 2 år.('Trækænguruer', 1990; Flannery, 1995b)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • embryonal diapause
  • Parringssæson
    Denne art yngler året rundt.
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    AnAge
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    8-9 måneder
  • Tid til uafhængighed
    2 (høje) år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    510 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    2 år

Man ved ikke meget om forældrenes investeringD. inustus. Som alle kænguruer beskytter hunnerne og amme deres unger, mens de udvikler sig i posen. KvindeD. inustusvil beskytte deres virksomhed i op til to år.

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Levetiden forD. inustuser op til 10 år.('Trækænguruer', 1990)

  • Typisk levetid
    Status: vild
    10 (høje) år

Opførsel

Kænguruer med grisede træer er meget adrætte i træer og rejser fra træ til træ ved at springe. De menes at tilhøre en primitiv gruppe af træ-kænguruer, fordi deres bagbensmorfologi er mindre tilpasset til trælevende adfærd end hos ægte arter. Når de springer fra træ til træ, flygter de altid nedad, så de bliver nemt og ofte fanget af jægere, der griber deres hale, mens de flygter. De foretrækker at sove på stærke, vandrette grene og tilbringer det meste af deres liv i træer, men de kommer ofte til jorden. På jorden,D. inustuser i stand til at hoppe på sine lange bagben, dog ikke særlig yndefuldt. Halen holdes fra jorden, og kroppen bevæger sig fremad for at balancere den. Det vides ikke, om det er en solitær eller social art, menD. lumholtziogD. bennettianuser begge solitære arter.('Tree Kangaroos', 1990; Flannery, 1995b; Strahan, 1995; Walker, 1964)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • saltatorisk
  • bevægelig

Hjemmebane

Der er ikke meget information om hjemmeområdetD. inustus

Kommunikation og opfattelse

Der vides ikke meget om hvordanD. inustuskommunikerer med andre eller opfatter omgivelserne. Formentlig er den afhængig af visuelle og taktile signaler for at hjælpe dens trælevende livsstil.

kan hunde spise frokostkød
  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

De vigtigste fødekilder i naturen forD. inustuser blade, frugter og blød bark. Kænguruer med grisede træer i fangenskab spiser ikke animalsk protein som kylling, men de spiser melorme og kogte æg. I zoologiske haver bliver de fodret med gulerødder, bananer mv.('Trækænguruer', 1990; Flannery, 1995b)



  • Plantefødevarer
  • blade
  • træ, bark eller stængler
  • frugt

Predation

Rovdyrene afD. inustuser ukendte.('Trækænguruer', 1990)

Økosystem roller

Der er lidt information om hvordanD. inustusspiller en rolle i økosystemet. Som planteædere kan de begrænse plantepopulationer.



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Det er kendt, atD. inustuser vigtige som vildt for jægere; muligvis til mad, men højst sandsynligt til kæledyrshandel. Grizzled tree kænguruer bruges også i videnskaben til forskning. Der er et tilfælde undersøgt, hvor en hunkænguru med gråt træ døde af systemisk arteriel calcinose, en sygdom, der ligner arteriosklerose af Monckeberg-typen hos mennesker. Der er lidt information, der beskriver kardiovaskulære lidelser hos pungdyr, derfor er denne sag af særlig interesse.(Flannery, 1995b; Schoon, et al., 1985)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er kun få oplysninger om negative virkninger på mennesker.

Bevaringsstatus

Kænguruer med grisede træer holdes almindeligvis som kæledyr. De jages også intensivt, ofte dræbt, før de når maksimal størrelse. De er også overudnyttet på grund af den voksende menneskelige befolkning.(Flannery, 1995b)

Bidragydere

Matthew Wund (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.

Yan-Iuan Ho (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør, instruktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.