Dicrurus paradiseus store ketcherhaledrongo

Af Patrick Maloney

Geografisk rækkevidde

Større ketcherhaledrongoer findes i hele Sydøstasien. De findes i Indien, øst for Bangladesh og syd for Himalaya. De findes også i det sydlige Kina, på øen Hainan og i dele af Indonesien.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005; Ali, 1941)

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Større ketcherhaledrongoer lever i en bred vifte af levesteder. De kan findes i fugtige løvskove, i de lave bakker i Himalaya og også i vidåbne sletter. Befolkningen er mest tæt ved foden af ​​Himalaya. De kan findes fra havoverfladen til 2.000 meter.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005; Ali, 1941; Roberts, 1992)



japansk golden retriever
  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • bjerge
  • Rækkevidde højde
    0 til 2000 m
    0,00 til 6561,68 ft
  • Gennemsnitlig højde
    1500 m
    4921,26 fod

Fysisk beskrivelse

Større ketcherhaledrongoer kan veje fra 70 til 125 gram og er 31 til 36 centimeter i kropslængde, eksklusive deres aflange halefjer. Hanner og hunner ligner hinanden i udseende. Kroppen er blank sort med nuancer af blå og grøn. Den blå strækker sig fra bagved deres rødbrune øjne til cirka halvvejs nede på ryggen. Vingerne og totten på toppen af ​​hovedet er grønne med en antydning af bleggul på selve vingespidserne. Større ketcherhale-drongoer har to trådlignende 'ketcher'-spidsfjer, der strækker sig ud over halen.(Ali, 1941; Roberts, 1992)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    70 til 125 g
    2,47 til 4,41 oz
  • Gennemsnitlig masse
    100 g
    3,52 oz
  • Rækkevidde
    31 til 36 cm
    12.20 til 14.17 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    33 cm
    12,99 tommer

Reproduktion

Større ketcherhale-drongoer danner monogame par i ynglesæsonen. Der er noget, der tyder på, at unger også hjælper med at opdrætte efterfølgende yngel.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005)

  • Parringssystem
  • monogam

Større ketcherhaledrongoer yngler fra marts til juni, men der er en del variation i ynglesæsonen på forskellige lokaliteter. Fugle, der findes i de nordlige dele af deres udbredelsesområde, har en tendens til at parre sig meget senere på sæsonen, mellem juni og juli. Populationer i mere sydlige, tropiske områder har en tendens til at parre sig meget tidligere, omkring februar.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005; Ali, 1941; Roberts, 1992)



Rederne af større ketcherhale-drongoer er tallerkenlignende i form. De er lavet af indviklet sammenflettede rødder og blade med fine materialer på indersiden. De holdes sammen med spindelvæv og camoufleres med lav. Rederne findes ofte ved en vandret forgrening af to grene. Større ketcherhale-drongoer har tendens til at lægge 3 til 4 æg.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005; Roberts, 1992)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Avl sker en gang årligt.
  • Parringssæson
    Yngle finder sted mellem februar og juli, afhængigt af regionen.
  • Range æg pr. sæson
    1 til 4
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    3
  • Tid til klækning
    15 til 17 dage
  • Range fledging alder
    17 til 28 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    19 dage
  • Tid til uafhængighed
    4 til 6 uger

Redeopgaver, opbygning af reden, inkubation og opfostring af unger deles mellem hanner og hunner. Hanner og hunner fortsætter også med at våge over deres unger, selv efter at de forlader reden.

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • samvær med forældre efter selvstændighed

Levetid/Længde

Levetiden for større ketcherhale-drongoer kendes ikke.



Opførsel

Større ketcherhaledrongoer kan normalt findes i jagtgrupper, der består af andre fuglearter, hovedsageligt junglepludrer (Timaliidae). De observeres normalt langs, i par eller i små grupper. De er meget territoriale. Større ketcherhaledrongoer har en flyvestil, der ligner andre drongoer (Dicruridae), som omfatter en masse dykning med korte skub af flagrende efterfulgt af en periode med glidning. 'Ketsjerne' på enden af ​​halen gør fuglens flugt overdrevent støjende og laver en vedvarende brummende lyd.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005; Ali, 1941)

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • territoriale
  • Social

Hjemmebane

Hjemmeområdet for større ketcherhale-drongoer kendes ikke.

Kommunikation og perception

Større ketcherhale-drongoer har et stort repertoire af kald, der består af klokkelignende toner, fløjter, warbles og metallisk klingende kald, som er typiske for de fleste drongoer. Større ketcherhaledrongoer er overbevisende efterligninger, hvilket er nyttigt, når de rejser i de blandede jagtflokke, hvor de normalt findes.(Ali, 1941)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • mimik
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Større ketcherhale-drongoer lever af planters nektar, men spiser også insekter, herunder myrer, bier, biller, guldsmede, græshopper, mantider, møl og termitter. Ligesom andre drongoer fanger de deres bytte midt i luften eller plukker dem væk fra overflader og fører derefter byttet tilbage til reden i deres kløer.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005; Ali, 1941)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • planteæder
    • nektarvor
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • nektar

Predation

Predation på større ketsjerhale-drongoer er ikke blevet rapporteret, selvom det er sandsynligt, at en række trælevende rovdyr, såsom slanger, bytter æg, nestlinger og unger.



Økosystem roller

Større ketcherhaledrongoer fungerer som rovdyr i de økosystemer, de lever i, ved at forgribe sig på et væld af insekter. De er også i stand til at bestøve planter, fordi de lever af nektar.(Ali, 1941; Roberts, 1992)

  • Økosystempåvirkning
  • bestøver

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Større ketcherhaledrongoer er vigtige medlemmer af indfødte økosystemer, men har ellers ingen kendt økonomisk betydning for mennesker.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005)

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Større ketcherhaledrongoer har ingen negativ indvirkning på det menneskelige samfund.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005)

Bevaringsstatus

Større ketcherhale-drongoer betragtes i øjeblikket ikke som truede.('Grzimeks Animal Life Encyclopedia', 2005)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Patrick Maloney (forfatter), Kalamazoo College, Ann Fraser (redaktør, instruktør), Kalamazoo College.