Didelphis albiventris hvidøret opossum

Af Leila Siciliano Martina

Geografisk rækkevidde

Hvidørede opossums (Didelphis albiventris) findes i det nordlige og østlige Sydamerika, fra Columbia til Fransk Guyana, ned til det centrale Argentina. De kan også findes i Brasilien, Bolivia, Paraguay og Uruguay. Inden for dette område er de dog udelukket fra Amazonasbassinet.(Alessio, et al., 2005; Caceres, 2002; Cerqueira og Tribe, 2008; Costa, et al., 2008)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Hvidørede opossums kan findes i en række forskellige levesteder. I højere højder findes de almindeligvis i sletter, moser, græsarealer og regnskove. I Brasilien og Argentina kan de også findes i åbne skove og løvskove samt Cerrado-miljøer, som er præget af savanner. Deres habitatpræference strækker sig også til tørre områder, herunder krattede Caatinga-skove og Monte-ørkenen, selvom de typisk foretrækker en bekvem vandkilde. Hvidørede opossums kan også findes i områder med menneskeskabte forandringer, såsom landbrugshabitater, skovede områder og forstæder.(Alessio, et al., 2005; Caceres, 2002; Cerqueira og Tribe, 2008; Costa, et al., 2008; Smith, 2007)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • krat skov
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • forstad
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Hvidørede opossum er medlem af slægtenDidelphis. Indtil for ganske nylig (2002),Didelphis albiventrisomfattede, hvad der nu er 3 forskellige arter, inklDidelphis pernigra,Didelphis uperfektogDidelphis albiventris. På grund af denne nylige opdeling er oplysningerne om hver af disse nye arter noget sparsomme. Sammenlignet med andre arter engang inkluderet iDidelphis albiventris, hvidørede opossums har tyndere pels.(Lemos og Cerqueira, 2002)



Hvidørede opossums er relativt robuste i udseende og vejer mellem 500 og 2.750 gram. De fleste individer har en pels, der primært består af grå pels, med sparsomme hvide beskyttelseshår. En sjælden mørkere fase ses dog også hos omkring 12 % af individerne. Pelsen af ​​hvidørede opossums har varierende længde; dette kan føre til et pjusket udseende. De har et trekantet kranium; pelsen på deres ansigt har en støvet-hvidlig nuance med en mørkegrå medial stribe mellem ørerne. Mørket af ansigtsstriben afhænger af befolkningens rækkevidde, for eksempel er populationer begrænset til sydlige regioner mere tilbøjelige til at have en lysere farvet ansigtsstribe; ligeledes er sydlige befolkninger mere tilbøjelige til at have sorte pletter på ørerne. Denne art har typisk hvide ører, sort pels omkring øjnene og spidse næsepartier med en lyserød næse. Deres gribehaler er stort set hårløse og skællende, med undtagelse af pels i bunden af ​​halen og en smule sparsom pels overalt. Denne art har en udtalt sagittal kam og følgende tandformel: 5/4, 1/1, 3/3, 4/4. Hunnerne har et pungium med 13 mammae. Der har været nogen uenighed om seksuel dimorfi hos denne art, men generelt accepteres det, at hanner er noget større end hunner og har større hjørnetænder.(Cerqueira og Tribe, 2008; Lemos og Cerqueira, 2002; Oliveira-Santos, et al., 2008; Smith, 2007; de Almeida, et al., 2008)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    500 til 2.750 g
    17,62 til oz

Reproduktion

Der er ingen specifik information om parringssystemerne for hvidørede opossums. Dog familiemedlemmerDidelphidaebetragtes generelt som polygyn. Hannerne konkurrerer om reproduktive hunner og kommunikerer med en række kliklyde.Didelphiderudviser hverken frieriritualer eller parbinding.(Fernandes, et al., 2010; O'Connell, 2006)



  • Parringssystem
  • polygyn

Hvidørede opossums yngleadfærd er i vid udstrækning baseret på tilgængelighed af føde. Stigningen i tilgængelig føde i den våde sæson letter deres ynglesæson. Denne art har typisk 2 yngleperioder; specifikke ynglemåneder er afhængige af breddegraden, hvor bestanden findes. Uanset hvad begynder avlen typisk i slutningen af ​​den tørre sæson, og afkom fødes typisk i den våde sæson. Efter en kort drægtighedsperiode på 12 til 14 dage har hvidøret opossum 4 til 23 unger. Disse afkom er yderst altriske; de er ofte omkring 15 mm lange og vejer omkring 0,13 gram.(Cerqueira og Tribe, 2008; O'Connell, 2006; Rademaker og Cerqueira, 2006; Smith, 2007; Talamondi og Dias, 1999; de Almeida, et al., 2008)

labradoodle, der ligner en løve
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Hvidørede opossums har typisk 2 yngleperioder om året.
  • Parringssæson
    Denne art yngler generelt i slutningen af ​​den tørre sæson.
  • Range antal afkom
    4 til 23
  • Gennemsnitligt antal afkom
    5
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    12 til 14 dage
  • Interval fravænningsalder
    3 til 4 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    9 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    365 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    9 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    365 dage
    AnAge

Når først afkommet er født, skal de klatre til pungbuket. Selvom en hun har mange afkom i et kuld, omfatter deres marsupium kun 13 mammae, som sådan vil mange af disse altricial unge ikke overleve. Ungerne forbliver i posen knyttet til mammae i de første to måneder af deres liv, hvorefter de klamrer sig til deres mødres ryg. De bliver hos deres mor i flere uger endnu. Hvidørede opossum fravænnes typisk ved 3 til 4 måneders alderen. De er kønsmodne omkring 9 måneder.(Cerqueira og Tribe, 2008; Rademaker og Cerqueira, 2006; Smith, 2007)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Ligesom andredidelphider, hvidøret opossum har en meget kort levetid, de fleste vilde individer overlever ikke længere end 20 måneders alderen.(Smith, 2007)



  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    20 måneder

Opførsel

Hvidørede opossum er solitære pungdyr. De er primært terrestriske, men de er også dygtige klatrere. Disse dyr er nataktive og crepuskulære; de bliver aktive direkte efter solnedgang og forbliver aktive hele natten. I dagtimerne opholder sig hvidørede opossum i ly, ofte i huller, palmer eller under bromeliaer. De kan også opholde sig i forladte reder af andre arter eller hellige træstammer foret med græs, pels eller fjer.(Cerqueira og Tribe, 2008; Oliveira-Santos, et al., 2008; Smith, 2007; de Almeida, et al., 2008)

  • Nøgleadfærd
  • cursorial
  • frygtelig
  • natlige
  • tusmørke
  • bevægelig
  • ensomme

Hjemmebane

Hjemmeområdets størrelse for denne art kan variere; i Argentina er det dog i gennemsnit omkring 0,57 hektar pr. individ. Selvom størrelsen på boligområdet kan variere på tværs af populationer, ser det ikke ud til at variere baseret på køn.(Smith, 2007; de Almeida, et al., 2008)

Kommunikation og opfattelse

Hvidørede opossums opdager primært fødeemner ved at bruge deres lugte- og høresanser. Generelt medlemmer af slægtenDidelphishar også et meget godt syn. Ligeledes er medlemmer af denne slægt udstyret med lange knurhår, som hjælper dem med at navigere om natten. Når disse dyr opfatter en trussel, blotter de typisk deres tænder, de kan også løbe ret hurtigt, når de er på jorden, deres hastighed er nedsat, når de klatrer. Derudover kan truede hvidørede opossum producere en lugt fra deres kloak, og i sjældne tilfælde kan de foregive død, svarende tilVirginia opossums.(O'Connell, 2006; Oliveira og Santori, 1999; Smith, 2007)



kæledyr kostume konkurrence
  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • kemisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Hvidørede opossums er altædende opportunistiske foderstoffer. De lever primært af hvirvelløse dyr, men deres kost ændres baseret på tilgængelighed af føde. I den våde årstid spiser hvidørede opossums mere frugt,krybdyrogbiller. I den tørre sæson indtager de en større mængde affugleogtusindben. Deres kostkomponenter er generelt som følger, 39% hvirvelløse dyr, 28% vegetation inklusive blade, græsser og fibre, 17% fugle, 12% frugter og frø og 4% ukendte. Blandt hvirvelløse dyr lever hvidørede opossum typisk afbiller,tusindbenogmøgbiller. Det plantemateriale, der oftest forbruges, kommer fra pionerplanter såvel som morbær (Mere sort),Vassobia breviflora, rosenblade bramble (Rubus rosifolius),Nicotiana tabacumog passionsblomst (Passiflora actinia). Hvidørede opossums er også kendt for at spise slanger, herunderLiotyphlops beuiog fangede individer har spist hugorme (Bothrops jararaca). Fodring af slanger lettes af hvidørede opossums immunitet over for slangegift. Selvom både voksne og unge hvidørede opossums har lignende diæter, er voksne mere tilbøjelige til at fange og indtage hvirveldyrs byttedyr. Ved fodring sidder hvidørede opossums i en halvoprejst stilling, når de spiser hvirvelløse dyr og hvirveldyr, spiser disse dyr typisk hovedet først. Andre rapporter om denne art opportunistiske spisevaner strækker sig til deres sympatiske forhold tilalmindelige silkeaber. I dette forhold kradser silkeaber bark af træer (Tapirira guianensis) og fodre med den resulterende trægummi. Hvidørede opossums lever også af denne trægummi og kan i mange tilfælde fodre på trægummien, før silkeaber har en mulighed.(Alessio, et al., 2005; Caceres, 2002; Oliveira og Santori, 1999; Oliveira-Santos, et al., 2008; Smith, 2007; Talamondi og Dias, 1999)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • krybdyr
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder
  • frugt

Predation

Hvidørede opossums er forgæves af en række forskellige dyr, herundermanede ulve,kattedyr,ræve,vejkantshøge,krudtugler,gule anakondaeroggode constrictors. Ligeledes kan juvenile hvidørede opossums være bytte for forskellige voksneslangerogstore hornugler. I modsætning til populær opfattelse kan hvidørede opossum faktisk løbe ret hurtigt, når de forsøger at undslippe et rovdyr.(Jacomo, et al., 2004; Oliveira og Santori, 1999; Smith, 2007; Talamondi og Dias, 1999)



vinder af hundeshow 2014

Økosystem roller

Hvidørede opossum er vigtige frøspredere for en række forskellige planter i Sydamerika (familierne af disse planter omfatter:Solanacea,Passifloraceae,Moraceae,Rosaceae,Piperaceae,Cucubitaceae,Arecaceae,Poaceae,Myrtaceae,Rutaceae,MelastomataceaeogErythroxylaceae) de fleste af disse frø passerer uskadt gennem deres fordøjelseskanal, især små frø. På grund af deres rolle som frøspredere og deres forkærlighed for at leve i menneskelige ændrede miljøer, kan hvidørede opossum spille en særlig rolle i skovfornyelse.(Caceres, 2002; Smith, 2007)

Hvidørede opossum er værter for et stort udvalg af endo- og ektoparasitter. Blandt ektoparasitter er disse dyr værter for 6 arter aflopper, 3 arter afflåterog 9 arter afmider. Ligeledes er hvidørede opossum reservoirer for mange endoparasitter, herunder 10 arter afnematoderog 4trematoder.(Cerqueira og Tribe, 2008; Fornazari, et al., 2011; Quintal, et al., 2011; Smith, 2007)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter
  • Lopper:Craniopsylla minerva,Adoratopsylla ronnai,Ctenocephalider,Polygenis tripus,PolygenerogRhopalosyllus lutzi
  • Flåter:Ixodes,Amblyomma cajennense,Carios talaje
  • Mider:ornithonyssus wernecki,Androlaelaps fahrenholzi,Gigantolaelaps butantanensis,Gigantolaelaps goyanensis,Gigantolaelaps oudemansi,Gigantolaelaps vitzbumi,Laelaps mastacalis,Archemyobia latipilisogDidelphilichus serrifer
  • Nematoder:Aspidodera raillieti,Aspidodera subulata,Cruzia tentaculata,Gnathostoma didelphis,Didelphostrongylus hayesi,Gnathostoma turgidum,turgid hævet,Viannaia Hamata,Travassostrongylus orloffiogTrichuris didelphis
  • Trematoder:Duboisella proloba,Zoonorchis goliath,kronet RhopaliogBrachylaema migrans

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Anatomien af ​​hvidørede opossums kan bruges i en række humane lægemidler. For eksempel kan deres haler føjes til en gryderet for at hjælpe med smertefri fødsel, brug af deres fedt som en salve er blevet brugt til behandling af hæmorider, bylder, brok, gigt og slidgigt, og deres kød er blevet brugt til behandling af nyre- og rygsmerter. Huden af ​​hvidøret opossum er også blevet brugt til frakker.(Smith, 2007)

  • Positive påvirkninger
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • kilde til medicin eller lægemiddel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Hvidørede opossums kan trives i menneskeligt ændrede levesteder; som følge heraf kan de nogle gange være skadedyr. Denne art kan findes i landbrugsområder, herunder frugtplantager og haver, men der har ikke været rapporter om store skader. De er også kendt for at plyndre kyllingekup, stjæle æg og ofte dræbe fuglene. Ligeledes er de bærere af en lang række parasitter og sygdomme, der kan overføres til mennesker, husdyr og kæledyr, bl.a.Salmonella. Deres evne til at leve i så tæt nærhed til den menneskelige civilisation gør overførsel meget mere sandsynlig.(Cerqueira og Tribe, 2008; Fornazari, et al., 2011; Gomez-Villafane, et al., 2004; Quintal, et al., 2011; Smith, 2007)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sygdom
  • planteskadedyr
  • forårsager eller bærer husdyrsygdomme

Bevaringsstatus

Hvidøret opossum er i øjeblikket opført som en art af mindst bekymring på IUCNs røde liste over truede arter. Deres evne til at overleve i menneskelige ændrede levesteder, deres store befolkning og deres store udbredelse gør udsigterne for denne art stabile.(Costa, et al., 2008)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (forfatter), Animal Agents Staff.