Didelphis auritabig-eared opossum

Af Patrick Cusick

Geografisk rækkevidde

Storørede opossums (Didelphis aurita) er neotropiske pungdyr fundet langs Brasiliens Atlanterhavskyst til det nordøstlige Argentina og det sydøstlige Paraguay.('InfoNatura: Fugle, pattedyr og amfibier i Latinamerika', 2003; Emmons, 1997)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Storørede opossums lever i atlantiske regnskove, sekundære atlantiske skove ogAraucariahøjlandet. De findes også i skove, der er fragmenteret af byudvikling og skovrydning. Deres levested er to diskrete sæsoner, en varm regntid, som varer fra september til marts, og en kølig tørsæson, der varer fra april til august. Den gennemsnitlige årlige temperatur i deres habitat er mellem 17 og 24°C, med en gennemsnitlig årlig nedbør på 1.350 til 2.000 mm.(Caceres og Monteiro-Filho, 2001; Caceres, 2003; Cerqueira og Lemos, 2000; Emmons, 1997; Grelle, 2003; Leite, et al., 1996)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • regnskov
  • Rækkevidde højde
    1000 (høj) m
    3280,84 (høj) ft

Fysisk beskrivelse

Storørede opossums ligner meget et andet neotropisk pungdyr, almindelige opossums (Didelphis marsupialis). Faktisk blev denne art engang betragtet som en underart afD. marsupialis. Storørede opossums har fremtrædende ansigtsaftegninger og en iøjnefaldende sort streg ned langs midten af ​​deres pande. Deres ører er nøgne og sorte. Deres pels er snavset gul med sorte eller grå spidser. Storørede opossums har lange, gribende haler, der er pelsede i bunden. Pelsen i bunden af ​​deres hale er omtrent lige så lang som deres bagben og er mindst halvt sort og halvt hvid; den sorte del er nogle gange længere. I modsætning hertil er almindelige opossums (Didelphis marsupialis) har ikke så meget pels på halebunden, og de har normalt en kortere sort del. Bortset fra geografisk placering er dette en egenskab, der kan bruges til at skelne arten.(Caceres, 2003; Emmons, 1997; Hume, 1999)



Mandlige storørede opossums har tendens til at være større end hunner. Voksne hanner spænder fra 1.500 til 1.880 gram i den reproduktive sæson. Hunnerne kan veje alt fra 1.000 til 1.300 gram i den reproduktive sæson.(Caceres, 2003)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    700 til 1880 g
    24,67 til 66,26 oz
  • Rækkevidde
    310 til 390 mm
    12.20 til 15.35 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    611,34 cm3.02/g/time

Reproduktion

Storørede opossum betragtes som promiskuøse. Hjemmeområderne for ikke-territoriale hanner overlapper med hjemmeområderne for flere territoriale hunner og andre ikke-territoriale hanner. Derfor forsvarer hunnerne områder med tilstrækkelige ressourcer, og hanner, der søger kammerater, strejfer rundt for at finde dem. Slikning og ridser af den cervikale duftkirtel og vokalisering hjælper mænd med at finde hunner.(Caceres, 2003; Nogueira og Castro, 2003)



  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

I tilfælde af storøret opossum falder ynglesæsonen sammen med den våde sæson, hvor der er mest frugt. Ligesom andre pungdyr gennemgår storørede opossums en kort drægtighedsperiode og føder bittesmå unger, der kravler ind i moderens pose, hvor de fæstner sig til en brystvorte og spiser i omkring 100 dage. Fravænning sker generelt i slutningen af ​​regntiden, mens der stadig er mad til de unge. Hunnerne kan synkronisere deres reproduktion efter fotoperiode. Individer født i slutningen af ​​den nuværende ynglesæson er i stand til at formere sig ved starten af ​​den næste ynglesæson. Brug af information fra andre sydamerikanskeDidelphidersynes godt omalmindelige opossums, hunner kan få 2 til 3 kuld pr. ynglesæson, med et gennemsnit på 7,3 unger pr. kuld.(Eisenberg og Redford, 1999; Gentile, et al., 2000; Gentile, et al., 1995)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Storørede opossums har 2 til 3 kuld hver ynglesæson.
  • Parringssæson
    Storørede opossum yngler fra juli til marts.
  • Gennemsnitligt antal afkom
    7
  • Gennemsnitligt antal afkom
    6.2
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    14 dage
  • Interval fravænningsalder
    100 (høje) dage
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    170 til 336 dage

Kvindelige storørede opossums bærer unger i deres poser indtil fravænning, hvilket kan være op til 100 dage fra fødslen. Dette giver beskyttelse og næring til de underudviklede unge.(Gentile, et al., 1995)

  • Forældreinvestering
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Lidt information er tilgængelig om levetiden for storørede opossums, men deres nære slægtningalmindelige opossumshar en gennemsnitlig levetid på 2 år i naturen.(Hagmann, 2003)



  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    7 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    2 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    4 år
    AnAge

Opførsel

Storørede opossums er skansoriale, nataktive og solitære. De er hovedsageligt terrestriske, men deres relativt lange forlemmer og kløer giver dem mulighed for nemt at klatre i træer. Det er blevet hævdet, at storørede opossums udelukkende er terrestriske og kun går ind i træer for at undslippe oversvømmelser, men andre undersøgelser har vist, at ved brug af rigtige teknikker kan storørede opossum fanges eller spores i træer lige så ofte som på jorden. Denne scansorielle adfærd kan tillade en vis ressourceopdeling og afhjælpe en vis konkurrence mellem storørede opossums og andre opossums i området, som de terrestriskebrune firøjede opossumsog træhusetbarhalede uldne opossums.(Caceres, 2003; Cerqueira og Lemos, 2000; Cuhna og Vieira, 2002; Leite, et al., 1996)

  • Nøgleadfærd
  • scansorial
  • frygtelig
  • natlige
  • bevægelig
  • ensomme

Hjemmebane

Den gennemsnitlige størrelse i hjemmeområdet for storørede hundyr er 0,6 til 1,7 hektar i den ikke-reproduktive sæson og 0,6 til 1,3 hektar i den reproduktive sæson, når ressourcerne er mere rigelige. Hunnerne kan også have et hierarki, der afgør, hvilken hun der får det bedste territorium. Hannerne har et meget større hjemområde på 2,3 til 2,7 hektar.(Caceres, 2003)

Kommunikation og opfattelse

Storørede opossums har en cervikal duftkirtel. En duftmarkerende adfærd kan frigive sekreterne fra denne talgkirtel til miljøet, hvor den bruges til social kommunikation.(Nogueira og Castro, 2003)



  • Kommunikationskanaler
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Storørede opossums er opportunistiske altædende, der for det meste lever afleddyrog frugt; men spiser også andre hvirvelløse dyr og små hvirveldyr. Scat-prøvetagning har identificeret adskillige diætprodukter, herunder affald, der er indtaget af dyr, der bor i byområder. Disse dyr er kendt for at spise følgende hvirvelløse dyr:tusindben,høstmænd,biller,græshopper og græshopper,gastropoder,sommerfugllarver,myrer,isopoderogkrabber. Storørede opossums er også kendt for at spise frugt fra 13 forskellige familier, herunder 22 identificerede arter. Det meste af frugt indtages i den våde årstid, hvor det er mest muligt. Indtagede hvirveldyr omfatterrødbugede drosler, slangenLiotyphlops beui,sydøstlige firøjede opossums, fisk og andre små pattedyr.(Caceres og Monteiro-Filho, 2001; Caceres, 2003; Cuhna og Vieira, 2002; Hume, 1999; Leite, et al., 1996)

  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • krybdyr
  • fisk
  • insekter
  • terrestriske orme
  • vandkrebsdyr
  • Plantefødevarer
  • frugt

Predation

Oplysninger om rovdyr, der er specifikke for denne art, er ikke tilgængelige, men nogle af de større kødædere i deres region omfatterocelots,pumaerogjaguarundis.jararacaser et andet sandsynligt rovdyr.jararacaser natlige giftige pitvipers i en gruppe almindeligvis kendt som lansehoveder. Deres nære slægtningBothrops asperer også kendt for at fodre påalmindelige opossumsi Mexico og Guatemala.(Emmons, 1997; Greene, 1997; Mattison, 1999)



hvalpe uden skud

Som svar på et rovdyr kan storørede opossums opføre sig som deres slægtningVirginia opossumsog 'lege possum', eller foregive døden for at narre et rovdyr. Derudoveralmindelige opossumser overraskende modstandsdygtige over for den giftige bid afBothrops asper. Storørede opossums kan have lignende modstand mod giften fra jararacas (Bothrops jararaca).(Greene, 1997; Hagmann, 2003)

Økosystem roller

Storørede opossum og andre sydamerikanske pungdyr er den foretrukne vært for flåtarterneIxodes. Storørede opossums forgriber sig på mange forskellige slags insekter og frugter. Sidstnævnte kan hjælpe med at sprede frø.(Barros-Batesti, et al., 2000)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Mulige økonomiske fordele kan omfatte økoturisme på grund af deres overflod i tropiske regnskove.

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Ixodeser en skovflåt, der foretrækker pungdyrværter og er involveret i overførsel af borreliose. Så meget som 26% af storørede opossums kan være angrebet af denne skovflåt.(Barros-Batesti, et al., 2000)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sygdom

Bevaringsstatus

Storøret opossum er et af de mest almindelige pungdyr i deres hjemområde. De blev fanget med den højeste frekvens i de fleste undersøgelser udført i det kystnære Brasilien med små pattedyr. Imidlertid er afskovningsraterne i dette område høje, og kun 5% af den oprindelige regnskov er tilbage. Dette kan udgøre en trussel mod storørede opossums og andre regnskovsarter i fremtiden.(Cuhna og Vieira, 2002; Gentile, et al., 2000; Grelle, 2003; Leite, et al., 1996; Pires, et al., 2002)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (redaktør), Animal Agents Staff.

Matthew Wund (redaktør), The College of New Jersey.

Patrick Cusick (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør, instruktør), University of Michigan-Ann Arbor.