Didelphis marsupialissouthern opossum

Af Leila Siciliano Martina

Geografisk rækkevidde

Almindelige opossums (Didelphis marsupialis) findes i store dele af Central- og Sydamerika. Udbredelsen af ​​denne art er begrænset af høje højder og tørre miljøer. Disse dyr findes hjemmehørende i følgende lande: Argentina, Belize, Bolivia, Brasilien, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Fransk Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Trinidad , Tobago og Venezuela. I nyere historie er disse dyr også blevet introduceret til en række forskellige øer.(Brito, et al., 2008; Cerqueira og Tribe, 2008)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Almindelige opossums findes i en række forskellige levesteder i hele Central- og Sydamerika. Disse dyr betragtes som habitatgeneralister og er endda tolerante over for menneskeskabte ændrede miljøer. De findes ikke i områder med usædvanlig høj højde eller ekstremt tørre levesteder, selvom de findes i bjergmiljøer i Costa Rica og kan overleve i områder med en bred vifte af nedbør. Det er blevet foreslået, at almindelige opossums kan være det mest tolerante og tilpasningsdygtige neotropiske pattedyr. Deres foretrukne levesteder omfatter tropiske, subtropiske, gamle skove, stedsegrønne og galleriskove i lavlandsområder under omkring 2.000 meter i gennemsnit. Disse dyr frekventerer også bymiljøer, såsom nær menneskers boliger og affaldspladser, såvel som landbrugsjorder, herunder græsgange og kakao-, kaffe- og citrusplantager. Almindelige opossums kan findes på jorden eller i store træer, selvom de er mere terrestriske end nogle medlemmer af deres slægt.(Adler, et al., 2012; Brito, et al., 2008; Cerqueira og Tribe, 2008; Estrada, et al., 1994; Medellin, 1994; Reid, 2009; Tyndale-Biscoe, 1973)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • bjerge
  • Andre habitatfunktioner
  • by
  • forstad
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    2.000 (høj) m
    ft

Fysisk beskrivelse

Almindelige opossums er robuste pungdyr. Pelsen på deres krop er tyk med lange beskyttelseshår, hvilket får disse dyr til at virke noget pjusket. Deres rygpelage er ofte mørk, typisk sortlig eller grålig, men i sjældne tilfælde kan de virke hvidlige. Til sammenligning er deres ventrale pels gul eller cremet. Disse dyr har primært hvidlig pels på deres ansigter og en mørk stribe, der strækker sig til kronen af ​​deres hoveder, med en sort ring omkring begge øjne. Deres ører er store og helt sorte. Almindelige opossums har skarpe kløer, lange knurhår og en primært nøgen gribehale, der er lidt længere end deres krop. Disse dyr er seksuelt dimorfe; hanner fanget i Fransk Guyana vejede i gennemsnit 1,2 kg, mens hunnerne i gennemsnit vejede 1,03 kg. Disse værdier kan være lave; andre kilder tyder på, at deres kropsvægt varierer mellem 4 og 6 kg. Generelt har voksne hanner længere hjørnetænder end voksne hunner. Almindelige opossums har typisk en samlet kropslængde på 371 mm (spænder fra 265 til 430 mm), inklusive en halelængde på 395 mm.(Castillo-Flores og Calvo-Irabien, 2003; Reid, 2009; Richard-Hansen, et al., 1999; Shripat, 2011; Tyndale-Biscoe og Renfree, 1987)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Gennemsnitlig masse
    1530 g
    53,92 oz
    AnAge
  • Rækkevidde
    265 til 430 mm
    10,43 til 16,93 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    371 mm
    14,61 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    3,31 watt
    AnAge

Reproduktion

Almindelige opossums viser et polygynt parringssystem, hvor hannerne konkurrerer om reproduktive hunner. Disse dyr er næsten udelukkende solitære, men samles sæsonmæssigt til avl.Didelphiderudvis ikke frieri-ritualer og ikke parbinding. Kvinder oplever en 25 til 32 dages brunstcyklus. Når ressourcerne er begrænsede eller utilgængelige, kan disse dyr vælge ikke at parre sig.(Fernandes, et al., 2010; Julien-Laferriere og Atramentowicz, 1990; O'Connell, 2006; Shripat, 2011; Sunquist, et al., 1987)

  • Parringssystem
  • polygyn

Ynglesæsoner og antallet af årlige kuld varierer afhængigt af breddegraden. Ynglesæsonerne kan variere fra en lang sæson fra januar til september eller flere kortere sæsoner årligt. Disse årstider kan være korreleret med sæsonbestemt nedbør. Hunlige almindelige opossum begynder at yngle, når de er 6 til 7 måneder gamle. Drægtighed varer typisk 13 til 15 dage, hvorefter der fødes 2 til 20 altriske unger, interessant nok; dyr, der lever tættere på ækvator, har en tendens til at have mindre kuld. Ved fødslen er deres unger bittesmå; de er normalt omkring 1 cm lange og vejer omkring 0,13 gram. Selvom de er ekstremt underudviklede, har nyfødte almindelige opossum veludviklede kløer på deres forben, der hjælper dem med at klatre op til deres mors pose. Når de først er inde i posen, forbliver deres unger knyttet til mammae i omkring 50 dage. Unger er fravænnede og uafhængige, når de er 90 til 125 dage gamle, ofte når der er rigeligt med frugt.(Brito, et al., 2008; Cabello, 2006; Gustavo, et al., 1990; Julien-Laferriere og Atramentowicz, 1990; O'Connell, 2006; Shripat, 2011; Tyndale-Biscoe og Mackendale, 19-6Bisco, 19-6Bisco, 197 og Renfree, 1987; Tyndale-Biscoe, 1973; Tyndale-Biscoe, 2005)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Almindelige opossum yngler 1 til 3 gange årligt.
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen varierer afhængigt af breddegrad, men korrelerer sandsynligvis med sæsonbestemt nedbør.
  • Range antal afkom
    2 til 20
  • Gennemsnitligt antal afkom
    6
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    13 til 15 dage
  • Interval fravænningsalder
    90 til 125 dage
  • Tid til uafhængighed
    90 til 125 dage
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    6 til 7 minutter
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    240 dage
    AnAge

Almindelige opossums tilbyder meget lidt forældrepleje. Hannerne er ikke involveret i at opdrage deres afkom, og hunnerne investerer en minimal indsats. Da deres lille afkom bliver født, begynder de en rystende rejse til deres mors pose; mange af de unge vil ikke overleve. Hunnopossum har typisk kun 9 patter til rådighed til amning, så de har ofte flere afkom, end de kan rumme. De har dog en ret lav dødelighed, når de først er sikkert inde i posen og ammes. Ungerne kan begynde at forlade posen, når de er omkring 70 dage gamle, på hvilket tidspunkt de kan begynde at ride på deres mors ryg, mens hun fouragerer. Ungerne bliver selvstændige, når de fravænnes mellem 90 og 125 dage gamle. Interessant nok fastslog en undersøgelse i Venezuela, at hunner med rigelige ressourcer er mere tilbøjelige til at have for det meste mandlige afkom, mens de, når ressourcerne bliver begrænsede, typisk har et større antal hunner i deres kuld.(Austad og Sunquist, 1987; Julien-Laferriere og Atramentowicz, 1990; Shripat, 2011; Tyndale-Biscoe og Mackenzie, 1976; Tyndale-Biscoe og Renfree, 1987)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Almindelige opossums er meget kortlivede; de lever typisk mindre end 2 år. I en langtidsundersøgelse af disse dyr levede det ældste individ til at være 20 måneder gammelt, i en anden undersøgelse; det ældste individ blev 11 måneder gammelt. Disse dyr oplever deres største dødelighed før modenhed og mens de ammer. Almindelige opossum er hyppige ofre for kollisioner med biler.(Kajin, et al., 2008; Pinowski, 2005; Reid, 2009; Sunquist, et al., 1987)

hund i cykelkurv
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    2 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    4,2 år
    AnAge

Opførsel

Almindelige opossums er solitære og nataktive. De begynder deres daglige aktiviteter omkring en time før solnedgang; deres aktivitetsniveau topper dog fra kl. 23.00 til kl. 3.00. Disse dyr er primært terrestriske, men tilbringer en betydelig mængde tid i træer, selvom andre medlemmer af deres slægt er meget mere trælevende. I dagtimerne forbliver almindelige opossums inde i deres huler. Gravstederne varierer og omfatter træhulrum, under jorden, i palme- eller figentræer, i trækronerne eller i de forladte reder af andre arter. Disse dyr opretholder ikke en hule særlig længe, ​​hannerne forbliver i den samme hule i cirka 1,5 dage i gennemsnit og hunnerne forbliver i den samme hule i cirka 5,1 dage.(Adler, et al., 2012; Brito, et al., 2008; Julien-Laferriere og Atramentowicz, 1990; Reid, 2009; Shripat, 2011; Sunquist, et al., 1987; Vaughan, et al., 1999)



  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • natlige
  • tusmørke
  • bevægelig
  • ensomme
  • Områdets størrelse
    0,081 til 1,838 km ^ 2

Hjemmebane

Mandlige almindelige opossums opretholder et meget større hjemområde end deres kvindelige modstykker. Hunnerne er i gennemsnit 16,3 hektar (+/- 8,2 ha), mens hannerne i gennemsnit har et hjemområde på 123 hektar (+/- 60,8 ha). Mandlige hjemmeområder overlapper hinanden; generelt er der omkring et individ pr. hektar.(Brito, et al., 2008; Sunquist, et al., 1987)

Kommunikation og opfattelse

Almindelige opossums bruger en række forskellige perceptionskanaler. Deres auditive evner udvikler sig relativt sent i livet, unge udvikler ikke deres auditive evner fuldt ud, før de er omkring 80 dage gamle. Almindelige opossums kan kommunikere vokalt, specielt når de er involveret i et aggressivt møde. Under sådanne omstændigheder kan disse dyr hvæse, knurre eller skrige. Almindelige opossums udfører også en række visuelle visninger, når de er engageret i en aggressiv interaktion, herunder vugge fra side til side, savlen, blottede tænder, og i tilfælde af en ekstrem trussel har disse dyr også været kendt for at gå ind i en katatonisk tilstand, almindeligvis kendt som 'at spille opossum'. Lugt bruges også til at kommunikere; almindelige opossums kan producere et sekret fra deres analkirtel eller sprøjte urin og afføring, når en trussel opfattes. Deres syn er akut og er sandsynligvis på niveau med kattes visuelle evner; deres synsstyrke er dog begrænset sammenlignet med nogle primater.(Ehret, 1983; Oswaldo-Cruz, et al., 1979; Reid, 2009; Shripat, 2011; Volchan, et al., 2004)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • kemisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Almindelige opossums har en meget bred kost. Deres spisevaner omtales ofte som opportunistisk altædende. Deres kost omfatter hvirvelløse dyr, hvirveldyr, blade, frugter, nektar og ådsler. Almindelige opossums kan ændre deres kost sæsonmæssigt, i den tørre sæson er pattedyr og fugle mere tilbøjelige til at spise, mens de i den våde sæson er mere afhængige af frugter, slanger og tudser. Uanset årstiden er hvirvelløse dyr en primær basis i deres kost, herunderregnorme,billeroggræshopper. Efter fravænning forbliver deres kost nogenlunde konstant gennem hele deres liv, selvom ældre dyr har en tendens til at spise hvirveldyr hyppigere. Almindelige opossums spiser en række hvirveldyr, herunder fugle som f.ekslansehalede dukker, padder som f.eksstoktudser, krybdyr som f.eksVenezuelanske klapperslangerog en række små pattedyr. Interessant nok er deres evne til at indtage klapperslanger lettet af deres tilsyneladende immunitet over for giften fra mange familiemedlemmerVipiridae.(Almeida-Santos, et al., 2000; Cerqueira og Tribe, 2008; Cordero og Nicolas, 1987; Garrett og Boyer, 1993; Reid, 2009; Reidy, 2009)



  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • Ådsel
  • insekter
  • terrestriske orme
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frugt
  • nektar

Predation

I betragtning af deres overflod er almindelige opossums sandsynligvis bytte for en række store pattedyr i hele Central- og Sydamerika. Deres kendte rovdyr omfatterocelots,jaguarundisogharpy ørne. Når en trussel opdages, kan almindelige opossums vælge at løbe eller klatre i et træ for at undgå rovdyr. Mindre hyppigt kan disse dyr gå ind i en katatonisk tilstand, almindeligvis kendt som 'leger opossum'. Denne dødslignende adfærd kan vare så lidt som 1 minut eller så længe som 6 timer.(Gustavo, et al., 1990; Rotenberg, et al., 2012; Shripat, 2011)

Økosystem roller

Almindelige opossums bærer en række forskellige parasitter; nogle rapporter hævder, at de kan bære op til 46 arter af interne og eksterne parasitter. Især,Trypanosoma cruzikan findes i deres analkirtler. De fører også en rækkecestodes,nematoderogacanthocephalai deres tyktarm og tyndtarm. Almindelige opossum er også vigtige frøspredere. De flytter nogle frø på grund af indtagelse efter at have spist frugter, som f.eksCecropia. Men deres pjuskede pels får dem også til at transportere diasporaer fraPavonia skiltes anaogDesmodium incanum. Disse planter er menneskeskabte urter og er blevet introduceret til skovunderlaget delvist via dyrenes pels.(Castillo-Flores og Calvo-Irabien, 2003; Cerqueira og Tribe, 2008; Deane, et al., 1984; Jimenez, et al., 2011; Medellin, 1994)



  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter
  • Cestode:Mathevotaenia bivittata
  • Nematode:Aspidodera raillieti;Capillaria eberthi;Cruzia tentaculata;Moennigia;Spirura guianensis;Strongylus paraquinus;Trichuris Reesali;viannaia viannai
  • Acanthocephala:Oligacanthorhynchus microcephala;Oncicola campanulata

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Almindelige opossums jages ofte af mennesker. De bliver dræbt for sport og mad og er endda en del af den ulovlige handel med vildt. Nogle kulturer mener, at fedtet fra almindelige opossums kan bruges til at behandle en række lidelser, herunder mavepine, gigt, diarré, betændelse, hudinfektioner, veer, astma, hovedpine, tandpine, ørepine og ondt i halsen.(Alves og Rosa, 2006; Alves og Rosa, 2007; Brito, et al., 2008; Junior, et al., 2010)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • kilde til medicin eller lægemiddel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Almindelige opossums er kendt for at overføre sygdomme, som påvirker menneskelige befolkninger, såsom Chagas sygdom og leishmaniansis. Disse dyr kan også betragtes som skadedyr på grund af deres evne til at dræbe flagermus fanget i forskningstågenet og deres tilbøjelighed til fjerkræ.(Brito, et al., 2008; Cabello, 2006; Deane, et al., 1984; Reid, 2009)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sygdom
  • planteskadedyr
  • forårsager eller bærer husdyrsygdomme

Bevaringsstatus

Almindelige opossums er i øjeblikket opført som en art af mindst bekymring ifølge IUCNs røde liste over truede arter. Disse dyr findes i store dele af Central- og Sydamerika og har sandsynligvis en meget stor bestandsstørrelse. Deres evne til at leve i antropogent forstyrrede miljøer giver denne art stor succes.(Brito, et al., 2008)

Andre kommentarer

Sydamerikanskdidelphiderer almindeligvis grupperet i enten 'hvidørede' eller 'sortørede opossums'. Almindelige opossums (Didelphis marsupialis) er inkluderet i gruppen 'sortøret opossum' sammen med storøret opossum (Didelphis aurita).(Cerqueira and Tribe, 2008)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (forfatter), Animal Agents Staff.