Didelphis pernigra Andes hvidøret opossum

Af Leila Siciliano Martina

Geografisk rækkevidde

Andinske hvidørede opossums (Didelphis pernigra) findes i bjergrige områder i det nordlige og vestlige Sydamerika, herunder Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru og Bolivia. Denne art kan også findes i de nordlige dele af Argentina.(Cerqueira og Tribe, 2008; Lew, et al., 2008)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Andes hvidøret opossum optager forskellige levesteder afhængigt af en populations rækkevidde, selvom disse dyr generelt foretrækker skovklædte bjergrige levesteder. I Venezuela, Columbia og Bolivia findes denne art generelt i højhøjede skove. I mere vestlige dele af denne art rækkevidde kan de findes i flodområder i lavere højder. Andinske hvidørede opossums kan overleve i en bred vifte af menneskeligt forstyrrede miljøer, herunder landbrugsområder, forstæder og åbne landområder.(Cerqueira og Tribe, 2008; Lew, et al., 2008)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • bjerge
  • Andre habitatfunktioner
  • forstad
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    1.500 til 3.700 m
    til ft

Fysisk beskrivelse

Andes hvidøret opossum er medlem af slægtenDidelphis. Indtil for ganske nylig var Andes-hvidørede opossum inkluderet iDidelphis albiventris, sammen medGuianan hvidørede opossums. I 2002 blev gruppen af ​​hvidøret opossum opdelt i 3 separate arter, hvidøret opossum (Didelphis albiventris), Guianan hvidøret opossum (Didelphis imperfecta) og Andinske hvidørede opossums (Didelphis pernigra). På grund af denne nylige opdeling er information om hver af disse nye individuelle arter sparsom.(Lemos og Cerqueira, 2002)



Der har været meget få offentliggjorte beretninger, der beskriver det fysiske udseende af Andes-hvidørede opossums. Men i betragtning af at denne art var grupperet medDidelphis albiventrisindtil for ganske nylig er det sandsynligt, at disse arter deler mange ligheder. Disse opossums er relativt robuste med spidse næsepartier. Andinske hvidørede opossums kan kendes ved den skarpe hvidhed af deres ansigts pels og deres mere udtalte sorte ansigtsaftegninger; de har også lange sorte beskyttelseshår i hele deres pelage. Andes hvidøret opossum har helt hvide ører, der er nøgne og aflange. Disse arter har gribehaler, der stort set er hårløse og skællende, med undtagelse af pels ved halebunden og en smule sparsom pels overalt. De har en udtalt sagittal kam og følgende tandformel: 5/4, 1/1, 3/3, 4/4. Hunnerne har et pungium med 13 mammae.(Cerqueira og Tribe, 2008; Lemos og Cerqueira, 2002; Oliveira-Santos, et al., 2008; Smith, 2007; de Almeida, et al., 2008)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri

Reproduktion

Der er ingen specifik information om parringssystemerne for Andes hvidørede opossums. Dog familiemedlemmerDidelphidaebetragtes generelt som polygyn. Hannerne konkurrerer om reproduktive hunner og kommunikerer med en række kliklyde.Didelphiderviser hverken frieri eller parbindinger.(Fernandes, et al., 2010; O'Connell, 2006)



  • Parringssystem
  • polygyn

Der er kun få offentliggjorte oplysninger specifikt om den reproduktive adfærd af Andes hvidørede opossums. Der ser dog ud til at være lidt adfærdsvariation i de undersøgte medlemmer af deres slægt. Disse arter har typisk 2 yngleperioder; avl begynder generelt i slutningen af ​​den tørre sæson, og afkom fødes i den våde sæson. Drægtighedsperioden for disse arter har en tendens til at være meget kort, omkring 12 til 14 dage i gennemsnit. Det specifikke antal unger produceret af Andes hvidøret opossum kendes ikke, men deres nære slægtningDidelphis albiventrishar typisk 4 til 23 unger. Disse afkom er yderst altriske; de er ofte omkring 15 mm lange og vejer omkring 0,13 gram.(O'Connell, 2006; Rademaker og Cerqueira, 2006; Smith, 2007; Talamondi og Dias, 1999)

kan jeg male mine hunde negle
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs

Forældrenes investering af Andes-hvidørede opossums er ikke blevet rapporteret, men der er blevet udført forskning på deres nære slægtninge, hvidørede opossums (Didelphis albiventris). Engang afkom afhvidøret opossumer født, skal de klatre til pungbuket. Selvom en hun kan have mange afkom i et kuld, omfatter deres marsupium kun 13 mammae, som sådan vil mange af disse altriske unger ikke overleve. Unghvidøret opossumforblive i posen knyttet til mammae i de første to måneder af deres liv, hvorefter de klamrer sig til deres mødres ryg. De bliver hos deres mor i flere uger endnu; de fravænnes ved 3 til 4 måneders alderen.Hvidørede opossumser kønsmodne omkring 9 måneder.(Cerqueira og Tribe, 2008; Rademaker og Cerqueira, 2006; Smith, 2007)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg

Levetid/Længde

Levetiden for Andes-hvidørede opossums er ikke blevet rapporteret, selvom de er hyppige ofre for bilkollisioner. Mestdidelphiderhar en meget kort levetid, f.eks.hvidøret opossumoverlever typisk ikke ud over 20 måneders alderen.(Delgado V, 2007; Smith, 2007)



Opførsel

Adfærden af ​​Andes hvidørede opossums er ikke blevet rapporteret. Dog deres nære slægtningeGuianan hvidørede opossumser ensomme, selvom de kan fodre i lignende områder med artsfæller, interagerer de ikke. De er primært terrestriske, men de er også dygtige klatrere. Disse dyr er nataktive. I dagtimerne tager Guianan hvidørede opossums ly i forladte termitreder, hellige træer eller i trækronerne, ligesom de kan bygge bladrede eller grave sig ned som tilflugt.(Lew, et al., 2008; O'Connell, 2006; Rademaker og Cerqueira, 2006)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • natlige
  • bevægelig
  • ensomme

Hjemmebane

Hjemmeområdets størrelse af andinske hvidørede opossums er ikke blevet rapporteret.

Kommunikation og perception

Perceptionskanalerne for Andes-hvidørede opossums er ikke blevet rapporteret, men forskning er blevet udført på andre medlemmer af slægtenDidelphis.Hvidørede opossumsopdager primært madvarer ved hjælp af deres lugtesans og høresans. Generelt medlemmer af slægtenDidelphishar også et meget godt syn. Ligeledes er medlemmer af denne slægt udstyret med lange knurhår, som hjælper dem med at navigere om natten. Når disse dyr opfatter en trussel, blotter de typisk deres tænder, de kan også løbe ret hurtigt, når de er på jorden, deres hastighed er nedsat, når de klatrer. I lidt sjældne tilfælde, hvornårhvidøretellerVirginia opossumsopfatter en ekstrem trussel, kan de foregive døden.(O'Connell, 2006; Oliveira og Santori, 1999; Smith, 2007)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Der har ikke været publiceret information om madvanerne hos hvidørede andinske opossums, men der er en masse information om deres nære slægtninge, hvidørede opossums (Didelphis albiventris).Hvidørede opossumser altædende opportunistiske fodre. De lever primært af hvirvelløse dyr, men deres kost ændres baseret på tilgængelighed af føde. Deres kostkomponenter er generelt som følger: 33% hvirvelløse dyr, 28% vegetation inklusive blade, græs og fibre, 17% fugle, 12% frugter og frø, 6% andre hvirveldyr og 4% ukendte. Blandt hvirvelløse dyr,hvidøret opossumtypisk fodre påbiller,tusindbenogmøgbiller. Selvom både voksen og unghvidøret opossumhar lignende diæter, er voksne mere tilbøjelige til at fange og indtage hvirveldyrs byttedyr. Ved fodring,hvidøret opossumsidde i en halvoprejst stilling, når de indtager hvirvelløse dyr og hvirveldyr, spiser disse dyr typisk hovederne først.(Alessio, et al., 2005; Caceres, 2002; Oliveira og Santori, 1999; Oliveira-Santos, et al., 2008; Smith, 2007; Talamondi og Dias, 1999)

aggressiv boarding af hunde
  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder
  • frugt

Predation

Der er ingen specifikke rapporter om prædation af Andes hvidøret opossum, dog,hvidøret opossumer forfulgt af en række forskellige dyr, herundermanede ulve,kattedyr,ræve,vejkantshøge,krudtugler,gule anakondaeroggode constrictors. Ligeledes unghvidøret opossumkan være bytte for forskellige voksneslangerogstore hornugler (Jacomo, et al., 2004; Oliveira og Santori, 1999; Smith, 2007; Tomazzoni, et al., 2004)



Økosystem roller

Selvom det ikke er blevet specifikt rapporteret for Andes hvidørede opossums, deres nære slægtninghvidøret opossumer vigtige frøspredere, specielt til pionerplanter. Andre medlemmer af slægtenDidelphiser kendt for at være reservoirer for adskillige ekto- og endoparasitter, herundernematoder,trematoder,protozoer,flåter,mideroglopperparasitter, der er specifikke for Andes hvidøret opossum, er dog ikke blevet rapporteret.(Caceres, 2002; Cerqueira og Tribe, 2008; Fornazari, et al., 2011; Quintal, et al., 2011; Smith, 2007)

hvad skal jeg gøre, hvis du finder et kryds på din hund
  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er ingen kendte positive virkninger af Andes hvidøret opossum på menneskelige populationer.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af Andes hvidøret opossum på menneskelige populationer.

Bevaringsstatus

Andes hvidøret opossum er i øjeblikket opført som en art af mindst bekymring ifølge IUCNs røde liste over truede arter. Denne art findes i en bred vifte og har sandsynligvis en ret stor bestandsstørrelse overalt.(Lew, et al., 2008)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (forfatter), Animal Agents Staff.