Didelphis virginianaVirginia opossum

Af Leila Siciliano Martina

Geografisk rækkevidde

Virginia opossums (Didelphis virginiana) har et bredt udvalg i hele Central- og Nordamerika, som fortsætter med at udvide. I øjeblikket kan Virginia opossums findes fra Costa Rica til det sydlige Ontario, Canada. Denne art er ikke allestedsnærværende i hele USA, Virginia opossums findes typisk øst for Rocky Mountains og langs vestkysten; de er begrænset af temperatur og snedybde. Bevægelsen af ​​denne neotropiske art mod nord har været genstand for forskning. I 1970'erne antog en videnskabelig model, at denne art ikke ville vove sig ud over Vermont og New Hampshire. Før den europæiske bosættelse var deres rækkevidde begrænset i nord til Kentucky, Indiana og Ohio. I betragtning af deres tropiske begyndelse er det ikke overraskende, at Virginia opossums er dårligt rustet til ekstrem kulde, med utilstrækkelige termoreguleringsevner og dårligt isoleret pels. I stedet er overlevelsen af ​​Virginia opossums sandsynligvis lettet af deres adfærdsændringer under ekstreme temperaturer og det ly, der tilbydes af menneskelige strukturer, selvom rapporter om frostbid er almindelige for nordlige befolkninger.(Cuaron, et al., 2012; Harmon, et al., 2005; Hossler, et al., 1994; Kanda, 2005)

Gud er død hund
  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • introduceret
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Virginia opossums kan findes i en temmelig bred vifte af levesteder; dog foretrækker de typisk områder nær en vandkilde, såsom et vandløb eller sump. Disse dyr kan leve i skove og krat, men de findes meget ofte i menneskeligt ændrede områder. Denne art har haft ekstrem succes på grund af deres evne til at trives i byområder; dette understøttes af deres lille kropsstørrelse, natlige vaner og høje reproduktive output. Virginia opossums rede i børstebunker, hellige træer og dræningsområder. De kan findes fra tæt på havoverfladen til 3.000 meters højde.(Cuaron, et al., 2012; Hoffmeister, 2002; McManus, 1974; Wright, et al., 2012)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • krat skov
  • Vådområder
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • by
  • forstad
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    0 til 3.000 m
    0,00 til ft

Fysisk beskrivelse

Virginia opossums er robuste pungdyr med korte ben og tykke kroppe. Deres pelage er typisk grålig, men den kan variere fra en rødlig, brunlig eller endda sortlig nuance. Inden i deres pels har denne art lange, hvide spidse beskyttelseshår. Deres farve kan variere baseret på befolkningens rækkevidde; for eksempel har nordlige populationer en tendens til at have lysere beskyttelseshår, tykkere under pels og et mere griset udseende, hvorimod sydlige populationer generelt ser mørkere ud og har tyndere under pels. Albinisme er blevet rapporteret hos denne art. Pelsen i deres ansigt har en tendens til at være lysere end resten af ​​deres krop; den er typisk bleg grålig-hvid. De har store sarte ører, som overvejende er pelsløse, hvilket gør frostbid i denne region ekstremt almindelig. Ligeledes er deres lange haler også almindelige ofre for frostbid. Selvom der er pels i bunden af ​​deres hale, er den stort set hårløs overalt. Virginia opossums haler er meget lange, de har tendens til at være omkring 93% så lange som deres hoved til kropslængde. Denne art er terrestrisk, men de er også dygtige klatrere. De har gribehaler, der bruges som et ekstra lem og er afgørende for klatring. Deres mørke fødder er også specialiserede til klatring, inklusive en modsatrettet hallux. Selvom der er en vis uenighed om seksuel dimorfi, har voksne mandlige Virginia opossums tendens til at være lidt større end voksne hunner. Hannerne vejer ofte mellem 2,1 og 2,8 kg, mens hunnerne generelt ligger mellem 1,9 og 2,1 kg. Disse kan være undervurderinger, da nogle kilder hævder, at Virginia opossums kropsvægt varierer fra 3 til 6 kg. Vægtmåling kan variere baseret på dyrets valgte habitat; befolkninger i byområder har en tendens til at have en kropsmasse, der er cirka 34 % større end artsfæller på landet. Krops- og halelængdeestimater varierer også; hanner har en gennemsnitlig kropslængde på 40,8 cm, med en halelængde på 29,4 cm, hvorimod kvindelige kropslængder i gennemsnit er 40,6 cm, med en halelængde på 28,1 cm. Men andre offentliggjorte estimater tyder på, at kropslængden kan variere fra 33 til 55 cm, med en halelængde på 25 til 54 cm. Virginia opossums har følgende tandformel: 5/4, 1/1, 3/3, 4/4.(Burnie, et al., 2001; Christiansen, 2006; Gipson og Kamler, 2001; Hoffmeister, 2002; Hossler, et al., 1994; McManus, 1974; McRuer og Jones, 2009; Wright, et al., 2012)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    1,9 til 6 kg
    4,19 til 13,22 lb
  • Rækkevidde
    33 til 55 cm
    12,99 til 21,65 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    5.299 watt
    AnAge

Reproduktion

Didelphidpungdyr indgår i et polygynt parringssystem, hvor hannerne kappes om reproduktive hunner. Mandlige Virginia opossums har en seksuelt dimorf duftkirtel på deres bryst, som udsender en moskus lugt og pletter deres pels; dette er oftest observeret nær begyndelsen af ​​ynglesæsonen. Hunnerne oplever en brunstcyklus på cirka 29,5 dage, når de kommer ind i brunst begynder avlen næsten med det samme. Parringsadfærd er en af ​​de eneste sociale adfærd, som Virginia opossums udviser efter parring; hunner genoptager deres aggressive, ensomme disposition.(Christiansen, 2006; Fernandes, et al., 2010; Holmes, 1992a; McManus, 1974)

  • Parringssystem
  • polygyn

Virginia opossums bliver kønsmodne inden for det første år af deres liv, omkring 6 måneder for hunner og 8 måneder for hanner, men begynder typisk at yngle omkring 10 måneders alderen. Denne art har en lang ynglesæson, men de nøjagtige måneder af ynglesæsonen varierer afhængigt af individets placering. I populationer fundet på 44° N breddegrad varer ynglesæsonen fra februar til september, hvorimod ynglesæsonen på 30° N breddegrad typisk varer fra januar til august. Ligeledes varierer antallet af kuld om året afhængigt af klimaet. I de nordlige regioner har Virginia opossums gennemsnitligt kun et kuld om året, i varmere klimaer kan antallet af kuld stige til 3 om året. Efter en ekstremt kort drægtighedsperiode på 12 til 13 dage, fødes 4 til 25 altriske 'honningbistore' unger, selvom hunnerne generelt kun har 13 mammae, hvoraf nogle kan være ufunktionelle. Afkommet vejer mellem 0,13 og 0,20 gram og er generelt omkring 14 mm lange. Selvom deres nyfødte afkom i mange henseender er meget underudviklede, har ungerne muskuløse forben, hvilket giver dem mulighed for at klatre op til moderens pose. Mange unger vil ikke overleve turen til posen, dem, der gør det, forbliver knyttet til mammae i cirka 50 til 70 dage, hunner gennemsnitligt omkring 8 pung-unge pr. kuld. Efter perioden tilbragt i posen, forbliver ungerne hos deres mor, enten i hulen, mens hun fouragerer, eller rider på ryggen. Ungerne begynder at spise fast føde omkring 85 dage gamle og er helt fravænnet mellem 93 og 105 dage gamle. Efter denne periode er unger typisk selvstændige, selvom nogle vil blive i fravænningshulen med deres mor, indtil de er omkring 120 dage gamle. Omkring 60 % af de unge vil ikke overleve, når de først er helt uafhængige.(Burnie, et al., 2001; Christiansen, 2006; Feldhamer, et al., 2007; Hoffmeister, 2002; Holmes, 1992b; Hossler, et al., 1994; McManus, 1974; O'Connell, 2006; Rademaker og Cerqueiramaker og Cerqueira. , 2006)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Denne art har 1 til 3 kuld om året; dette varierer baseret på en populationsinterval.
  • Parringssæson
    Den nøjagtige ynglesæson for denne art varierer baseret på en populations rækkevidde, i mere nordlige klimaer yngler de fra februar til september; i områder længere sydpå yngler de fra januar til august.
  • Range antal afkom
    4 til 25
  • Gennemsnitligt antal afkom
    femten
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    12 til 13 dage
  • Interval fravænningsalder
    93 til 105 dage
  • Tid til uafhængighed
    93 til 105 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    6 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    184 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    8 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    243 dage
    AnAge

Virginia opossums investerer lidt i forældreomsorg; mænd yder ingen forældrepleje, mens kvinder tilbyder moderat pleje. Efter avl antager hunnens pose en brunlig-orange nuance og udsender en moskus lugt på grund af duftkirtler placeret indeni; dette hjælper sandsynligvis nyfødte opossums med at finde deres mors pose. Mens ungerne bor indeni, observeres hunnerne ofte slikke på posen og deres afkom. Denne praksis førte til den fejlagtige idé, at Virginia opossums yngler med deres næser, og bagefter kravler ungerne fra hunnens næsebor ind i hendes pose. Selvom en hun med pose-ung kan blive meget beskyttende over for sin pose, viser hunnerne kun lidt interesse, når hendes unger er fjernet. Hunnlige Virginia-opossums fortsætter typisk med at amme i omkring 15 uger, hvorefter sammensætningen af ​​mælken ændres. De fleste unge Virginia opossums bliver ensomme efter fravænning, men nogle kan blive hos deres mor i deres fravænningshule, indtil de er omkring 120 dage gamle.(Holmes, 1992b; Kimble, 1997; McManus, 1974; McRuer og Jones, 2009; Porter, 1956)

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Virginia opossums har en ret kort levetid; vilde individer overlever typisk kun omkring 1,5 til 2 år. Tidligt i livet har unge opossums en meget høj dødelighed. Mange af disse altriske unger kommer aldrig i deres mors pose bagefter; omkring 60 % af dem, der når posen, vil omkomme, når de er vænnet fra. Blandt voksne dyr skete langt de fleste dødsfald i den kolde årstid. Selvom hannerne typisk kun deltager i avlen i et år, er de teknisk set ikke semelparøse, fordi de fleste intervaller involverer 2 til 3 ynglesæsoner om året. I en undersøgelse blev der dog ikke fundet nogen voksne hanner blandt cirka 12.000 fangede Virginia opossums. Hunnerne kan leve lidt længere end deres mandlige modstykker; dog er de ikke længere reproduktive levedygtige efter 2 års alderen. Fangede individer har typisk en længere levetid; de overlever generelt til at være 3 til 4 år gamle; dog er der rapporter om fangede Virginia-opossums, der overlever, indtil de er 8 til 10 år gamle.(Christiansen, 2006; Gipson og Kamler, 2001; Harmon, et al., 2005; Hossler, et al., 1994; McManus, 1974; McRuer og Jones, 2009; O'Connell, 2006; Woods II og Hellgren, 2003)

  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    10 (høje) år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    1,5 til 2 år
  • Typisk levetid
    Status: fangenskab
    3 til 4 år
  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    2,5 (høj) år
    AnAge

Opførsel

Virginia opossums er solitære, natlige og terrestriske; dog er de også meget dygtige klatrere og kan hule sig i træer. Denne art begynder sine natlige aktiviteter omkring skumringen og forbliver aktiv indtil daggry; dette kan variere lidt hen over året. Disse dyr går ikke i dvale; dog reducerer de deres aktivitet i de bitre kolde årstider. I løbet af deres aktive periode rejser hannerne længere afstande, mens hunnerne viser større variation i deres bevægelser. Denne neotropisk udviklede art er i stand til at overleve ind i Canada primært gennem adfærdsændringer og metabolisme af fedtdepoter. Denne art klarer ekstrem varme ved at sprede deres spyt som en kølemekanisme. Deres migration mod nord er delvist lettet af deres evne til at blomstre i menneskeligt ændrede miljøer. Denning steder varierer; denne art kan bruge bygninger, hellige træer eller forladte huler. De fylder deres hule med substrat inklusive tørre blade eller strimlet papir. Virginia opossums ændre denning steder ofte; de forbliver kun i den samme hule i lange perioder, mens de er ved at fravænne sig. Aggressive møder mellem mænd kan involvere en 'dans', hvor de vipper med halen og når med deres forben. Imidlertid kan fangede individer opvokset sammen danne ikke-aggressive hierarkier, hvor kvinder er dominerende. Virginia opossums er berømte for at gå ind i en defensiv katatonisk tilstand, almindeligvis kendt som 'going opossum'. Under denne falske dødsadfærd bliver dyret ubevægeligt, denne adfærd kan vare så lidt som et minut, eller den kan fortsætte i op til 6 timer. Denne adfærd er relativt sjælden og ses oftest hos unge opossums. I stedet er det mere almindeligt, at en truet voksen blotter deres tænder og står fast eller flygter. Virginia opossums har ry for at være ekstremt langsomme og klodsede; dog er de kendt for at vise retningsbestemte drejninger, når de forfølges for at undgå at blive fanget, og deres firbenede plantigrade holdning tillader dem at løbe 7,1 til 7,4 km i timen. Ligeledes kan Virginia opossums også klatre eller svømme for at undslippe en opfattet trussel.(Allen, et al., 1985; Cuaron, et al., 2012; Hoffmeister, 2002; Hossler, et al., 1994; Kimble, 1997; Ladine og Kissell Jr, 1994; McManus, 1974; McRuer og Jones, 2009)



  • Nøgleadfærd
  • scansorial
  • frygtelig
  • natlige
  • bevægelig
  • ensomme

Hjemmebane

Hjemmebanen hos Virginia opossums varierer meget. Dette kan afhænge af deres udbredelse, deres levested, tilgængeligheden af ​​ressourcer og deres køn. Generelt antages deres hjemmeområdestørrelse at være omkring 12,5 til 38,8 hektar; hunner har generelt et mindre hjemområde. En undersøgelse udført i Georgia fandt, at hjemmeområdets størrelse kan være mellem 7,2 til 94,4 hektar, en undersøgelse i Texas fandt hjemmeområdets størrelser fra 0,12 til 23,47 hektar; på samme måde var størrelsen på hjemmeområdet i bymiljøer i gennemsnit 18,8 hektar for kvinder og 37,3 hektar for mænd. Mænd menes at holde større hjem, fordi deres reproduktive succes udelukkende er baseret på deres evne til at finde kammerater, hvorimod kvindelig succes er baseret på tilgængeligheden af ​​fødevarer. Deres hjemmeområder er ovale og overlapper ofte med en vandkilde. Virginia opossums blev engang betragtet som en nomadisk art, men nyere forskning har vist, at et individ opretholder et ret konstant hjemområde gennem hele deres levetid.(Allen, et al., 1985; Gehrt, et al., 1997; Gipson og Kamler, 2001; Harmon, et al., 2005; McManus, 1974; O'Connell, 2006; Wright, et al., 2012)

Kommunikation og opfattelse

Virginia opossums bruger olfaktoriske og auditive signaler til at kommunikere med deres unge, kammerater og potentielle aggressorer. Duftkirtler hjælper nyfødte med at finde deres mors pose. Hannens seksuelt dimorfe sternale duftkirtler udsender en moskuslugt og pletter deres pels, primært lige før parringssæsonen begynder. Hanner er i stand til at opdage hunner baseret på duft, forskning tyder på, at hanner er i stand til at identificere bestemte hunner baseret på duft alene, hvorimod hunner er i stand til at skelne mellem kønnene, men ikke er i stand til at skelne mellem individuelle hanner. Under aggressive møder kan Virginia opossum producere en udskillelse fra deres analkirtler. Derudover bevarer hunnerne den auditive kontakt med deres unger gennem en række klik, læbesmakning og fuglelignende lyde. Når de er truet, kan disse dyr hvæse, knurre eller skrige. I ynglesæsonen kan makker kommunikere med en række metallisk klingende klik. Virginia opossums har sandsynligvis akut hørelse. Deres perceptionskanaler er specialiserede for deres natlige adfærd. De har følsomme vibrissae, som hjælper med deres bevægelse i mørke. Deres syn ligner sandsynligvis katte, men de har et forhold mellem stang og kegle på 50:1, i modsætning til en kats forhold på 10:1. Selvom de sandsynligvis har skarpt syn, er deres evne til at genkende farve begrænset. Deres evne til at genkende specifikke smag er sandsynligvis også begrænset.(Christiansen, 2006; Holmes, 1992a; Kimble, 1997; Kolb og Wang, 1985; McManus, 1974; O'Connell, 2006)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • kemisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Virginia opossums er ekstremt opportunistiske foderstoffer. Disse dyr spiser en række forskellige fødevarer baseret på årstiden, deres levesteder og deres rækkevidde. Deres kost inkluderer hvirveldyr, hvirvelløse dyr, plantemateriale, frugter, korn og ådsler. I de koldere årstider har små hvirveldyr en tendens til at udgøre en større del af deres kost, hvorimod de i de varmere årstider spiser mere hvirvelløse dyr, plantemateriale, frugter og frø. Maveindholdsanalyser er blevet udført på Virginia opossums i hele USA, generelt er deres kost sammensat af 14 til 27% pattedyrvæv, 10 til 18% frugter, frø og løg, 6 til 11% græs og blade, 3 til 13,5% insekter , 5,5 til 9 %regnormeog 3 til 5 % fugle. Andre fødevarer blev fundet mere specifikke for et dyrs placering og inkluderede op til 22,5 %krybdyrogpadder, 10 %gastropoder, 9 % foder til kæledyr, 9 % affald og op til 5 % ådsler.(Christiansen, 2006; Hopkins og Forbes, 1980; McManus, 1974; McRuer og Jones, 2009)



  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • fugle
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • Ådsel
  • insekter
  • terrestriske orme
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder
  • frugt

Predation

Virginia opossums kan være forfulgt af en række arter, herunderugler,hushunde,prærieulve,røde ræve,vaskebjørne,bobcatsog storeslanger, blandt andre. De kan også blive jaget eller fanget afmennesker. Virginia opossums er immune over for giften fra en række slanger fra FamilyViperidaeinklusiveøstligeogwestern diamondback klapperslanger,kobberhoveder,bomuldsmokkasinerogKoreansk mumie. Denne art kan have en bedre chance for at overleve i mere bymiljøer, delvist på grund af den lavere prædationsrisiko.(Harmon, et al., 2005; Hossler, et al., 1994; Ladine og Kissell Jr, 1994; Werner og Vick, 1977)

Økosystem roller

Virginia opossums er opportunistiske altædende foderstoffer. De spiser en række hvirveldyr, hvirvelløse dyr, plantemateriale og ådsler. Virginia opossums er vigtige frøspredere og omfordeler ubeskadigede frø fra slægterneAsiminaogDiospyros, blandt andre. Disse dyr er også bærere for en lang række interne og eksterne parasitter. Virginia opossums er kendte bærere af mindst 24 interne og 13 eksterne parasitter. Selvom de ikke er immune, er det usædvanligt, at denne art er bærer af rabiesvirus.(Baker, et al., 1995; Durden og Nixon, 1990; McManus, 1974; McRuer og Jones, 2009; Monet-Mendoza, et al., 2005; Rejmanek, et al., 2009; Willson, 1993)



schæferhund
  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

I betragtning af den hyppige bybeboelse af Virginia opossums er interaktion med mennesker næsten uundgåelig. Disse dyr jages for sport og mad. Nogle kulturer mener, at Virginia opossums kød har medicinske egenskaber. For eksempel menes det at spise deres kød i en suppe at hjælpe på betændelse, colitis, gastritis og hudinfektioner. Ligeledes antages det at spise kogt Virginia-opossum-kød for at forhindre hjerteanfald, at bruge en salve bestående af opossum-fedt menes at behandle epilepsi og infusion af opossum-knogler i vand antages at behandle allergier, dermatitis og hoste. Virginia opossums skind kan også sælges kommercielt. Selvom det er ulovligt i mange stater, holdes Virginia opossums nogle gange som kæledyr. I sådanne situationer kan disse dyr med succes blive kuldstrænede og tilpasse sig deres ejeres daglige livsstil. Fedme er almindelig blandt fangede Virginia opossums.(Alonso-Castro, et al., 2011; Cuaron, et al., 2012; Jacobo-Salcedo, et al., 2011; McManus, 1974; McRuer og Jones, 2009)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • kilde til medicin eller lægemiddel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Virginia opossums ses ofte som en skadedyrsart. Maveindholdsanalyser i Portland, Oregon viste, at så meget som 9% af en opossums-diæt bestod af affald, ligesom yderligere 9% af deres kost var dyrefoder. Virginia opossums ses også som gårdskadedyr på grund af deres tilbøjelighed til fjerkræ.(Cuaron, et al., 2012; McRuer og Jones, 2009)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sygdom
  • planteskadedyr
  • forårsager eller bærer husdyrsygdomme
  • husholdningsskadedyr

Bevaringsstatus

Virginia opossums er i øjeblikket opført som en art af mindst bekymring ifølge IUCNs røde liste over truede arter. Dette dyrs evne til at tilpasse sig menneskets ændrede levesteder har gjort det ekstremt vellykket og udbredt. Virginia opossums tolererer ikke blot menneskelige bosættelser; de blomstrer og har en større overlevelsesrate i nærheden af ​​sig.(Cuaron, et al., 2012; Harmon, et al., 2005; Wright, et al., 2012)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (forfatter), Animal Agents Staff.