Diomedea exulans vandrende albatros

Af Lauren Scopel

Geografisk rækkevidde

Vandrende albatrosser findes næsten udelukkende på den sydlige halvkugle, selvom der er rapporteret lejlighedsvise observationer lige nord for ækvator.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002)

Der er en vis uenighed om, hvor mange underarter af vandrende albatrosser (Diomedea exulans) der er, og om de skal betragtes som separate arter. De fleste underarter afDiomedea exulanser svære at skelne fra hinanden, især som unge, men DNA-analyser har vist, at der er betydelige forskelle.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002)



Diomedea exulans exulansyngler på South Georgia, Prince Edward, Marion, Crozet, Kerguelen og Macquarie-øerne.Diomedea exulans dabbenenaforekommer på Gough og Inaccessible øer, der strækker sig over Atlanterhavet til det vestlige kystnære Afrika.Diomedea exulans antipodensisfindes primært på Antipoderne i New Zealand og strækker sig til søs fra Chile til det østlige Australien.Diomedea exulans amsterdamensisfindes kun på Amsterdam-øen og de omkringliggende have. Andre underarter navne, der er blevet forældede omfatterDiomedea exulans gibsoni, nu almindeligvis betragtet som en del afD. og. antipodensis, ogDiomedea exulans chionoptera, betragtes som en del afD. e. exulans.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002)



  • Biogeografiske regioner
  • oceaniske øer
    • hjemmehørende
  • Det indiske ocean
    • hjemmehørende
  • Atlanterhavet
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Vandrende albatrosser yngler på adskillige subantarktiske øer, som er kendetegnet ved tørvejord, tuegræs, kværn, mosser og buske. Vandrende albatrosser yngler i beskyttede områder på plateauer, højdedrag, sletter eller dale.

Uden for ynglesæsonen findes vandrende albatrosser kun i det åbne hav, hvor føden er rigelig.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • polar
  • terrestrisk
  • saltvand eller hav
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Akvatiske biomer
  • pelagisk
  • kystnære

Fysisk beskrivelse

Alle underarter af vandrende albatrosser har ekstremt lange vingespænd (i gennemsnit lige over 3 meter), hvide undervingedækfjer og lyserøde næb. Voksen kropsfjerdragt spænder fra ren hvid til mørkebrun, og vingerne spænder fra at være helt sortlige til en kombination af sort med hvide dækfjer og skulderblade. De adskiller sig fra de nært beslægtedekongelig albatrosved deres hvide øjenlåg, lyserøde næbfarve, mangel på sort på overkæben og hoved- og kropsform. I gennemsnit har hanner længere næb, tarsi, haler og vinger end hunnerne.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

Unge af alle underarter er meget ens; de har chokoladebrun fjerdragt med hvidt ansigt og sorte vinger. Efterhånden som individer bliver ældre, bliver de fleste gradvist hvidere for hver fældning, begyndende med ryggen.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

D. e. exulanser i gennemsnit større end andre anerkendte underarter, og er den eneste taxon, der opnår fuld hvid kropsfjerdragt, og dette kun hos mænd. Selvom hunnerne ikke bliver helt hvide, kan de stadig skelnes fra andre underarter på farve alene. Voksne har også for det meste hvide dækfjer, med sort kun på primær- og sekundærtræet.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)



Voksne afD. e. amsterdamensishar mørkebrun fjerdragt med hvide ansigter og sorte kroner og skelnes fra unge på deres hvide maver og struber. Udover deres sorte haler har de også en sort stribe langs maxillaens skærende kant, en karakter, der ellers findes iD. epomophoramen ikke andre former forD. exulans. Hanner og hunner ligner hinanden i fjerdragt.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

Voksne afD. og. antipodensisudviser seksuel dimorfi i fjerdragten, hvor ældre hanner ser hvide ud med nogle brune pletter, mens voksne hunner for det meste har brun underside og et hvidt ansigt. Begge køn har også et brunt brystbånd.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

hvalpeskål 2015

Med alderen,D. og. dabbenenaopnår efterhånden hvid fjerdragt, selvom den aldrig bliver så hvid som hankønD. e. exulans. Vingedækfjerne fremstår også mest sorte, selvom der kan være hvide pletter. Hunnerne har flere brune pletter end hannerne og har mindre hvidt i deres vingedækfjer.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Gennemsnitlig masse
    8130 g
    286,52 oz
    AnAge
  • Rækkevidde
    1,1 til 1,35 m
    3,61 til 4,43 fod
  • Range vingefang
    2,5 til 3,5 m
    8,20 til 11,48 fod
  • Gennemsnitligt vingefang
    3,1 m
    10,17 fod
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    20.3649 W
    AnAge

Reproduktion

Vandrende albatrosser har en toårig ynglecyklus, og par med kyllinger fra den foregående sæson eksisterer side om side i kolonier med parrings- og rugepar. Par, der ikke lykkes i det ene år, kan forsøge at parre sig igen i samme år eller det næste, men deres chancer for succesfuldt opdræt af unger er lave.(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

Efter fouragering på havet ankommer hannerne først til det samme ynglested hvert år inden for få dage efter hinanden. De lokaliserer og genbruger gamle reder eller skaber nogle gange nye. Hunnerne ankommer senere, i løbet af et par uger. Vandrende albatrosser har en monogam parringsstrategi, der danner parbindinger for livet. Hunnerne kan binde sig midlertidigt til andre hanner, hvis deres partner og rede ikke er let synlige.(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)



  • Parringssystem
  • monogam

Kopulation finder sted i den australske sommer, normalt omkring december (februar forD. e. amsterdamensis). Voldtægt og ekstra-par parringer er hyppige på trods af deres monogame parringsstrategi. Par reder på skråninger eller dale, normalt i dækket af græs eller buske. Reder er fordybninger beklædt med græs, kviste og jord. Et enkelt æg lægges, og hvis inkubation eller opdræt mislykkes, venter parrene normalt til det følgende år med at prøve igen. Begge forældre ruger æg, hvilket tager omkring 78 dage i gennemsnit. Selvom hunnerne tager det første skift, er hannerne ivrige efter at overtage inkubationen og kan kraftigt skubbe hunnerne af ægget. Upassede æg er i fare for prædation af jæger (Stercorarius) og skedenæber (Chionis).(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

Efter at ungerne er klækket, ruges de i omkring 4 til 6 uger, indtil de kan efterlades alene ved reden. Hanner og hunner skiftevis fouragerer på havet. Efter rugeperioden forlader begge forældre ungen af ​​sig selv, mens de fouragerer. Ungerne er helt afhængige af deres forældre for at få mad i 9 til 10 måneder og kan vente uger på, at de vender tilbage. Kyllinger er helt uafhængige, når de først flyver.(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

Nogle individer kan blive kønsmodne ved 6 års alderen. Umodne, ikke-ynglende individer vil vende tilbage til ynglestedet. Gruppeudstillinger er almindelige blandt voksne, der ikke yngler, men de fleste avlsvoksne deltager ikke.(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Avl sker toårigt, eventuelt årligt, hvis den foregående sæsons forsøg mislykkes.
  • Parringssæson
    Yngle finder sted fra december til marts.
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    1
  • Tid til klækning
    74 til 85 dage
  • Range fledging alder
    7 til 10 måneder
  • Tid til uafhængighed
    7 til 10 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    6 til 22 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    10 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    6 til 22 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    10 år

Hannerne vælger redeterritoriet og opholder sig på redestedet mere end hunnerne før inkubation. Forældre veksler under inkubation og senere under rugning og fodring, når ungen er gammel nok til at blive efterladt alene i reden. Selvom der generelt er lige store forældreinvesteringer, vil hanner have en tendens til at investere mere, efterhånden som kyllingen nærmer sig flyvende. Nogle gange kan en enlig forælder med succes opfostre sin kylling.(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Vandrende albatrosser er langlivede. En person med tilnavnet 'Bedstemor' blev optaget til at leve over 60 år i New Zealand. På grund af modenhedens sene begyndelse, med gennemsnitsalderen ved første avl omkring 10 år, er en sådan levetid ikke uventet. Der er dog ret høj kyllingedødelighed, der spænder fra 30 til 75 %. Deres langsomme ynglecyklus og sene indtræden af ​​modenhed gør vandrende albatrosser meget modtagelige for bestandsfald, når voksne fanges som bifangst i fiskenet.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    60 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    415 måneder
    Fuglebåndslaboratorium

Opførsel

Mens de fouragerer på havet, rejser vandrende albatrosser i små grupper. Store fodringsvanvider kan forekomme omkring fiskerbåde. Individer kan rejse tusindvis af kilometer væk fra deres ynglepladser, endda lejlighedsvis krydse ækvator.

I ynglesæsonen er vandrende albatrosser selskabelige, og udstillinger er almindelige (se afsnittet 'Kommunikation og opfattelse' nedenfor). Vokaliseringer og visninger forekommer under parring eller territorialt forsvar.(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • territoriale
  • Social
  • koloniale
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    1 m^2

Hjemmebane

Vandrende albatrosser forsvarer små redeterritorier, ellers er rækkevidden, inden for hvilken de færdes, mange tusinde kvadratkilometer.(Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

Kommunikation og perception

Visninger og vokaliseringer er almindelige, når man forsvarer territorium eller parrer sig. De omfatter kvækker, næb-klap, næb-berøring, skypointing, trompetspil, hovedrysten, den 'ekstatiske' gestus og 'det gabky-look'. Enkeltpersoner kan også vokalisere, når de slås om mad.(Shirihai, 2002)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Vandrende albatrosser spiser primært fisk, såsom tandfisk (Dissostichus), blæksprutter, andre blæksprutter og lejlighedsvis krebsdyr. Den primære metode til fouragering er ved overfladebeslag, men de har evnen til at dykke og dykke op til 1 meter. Nogle gange følger de fiskerbåde og lever af fangster sammen med andreProcellariiformes, som de normalt udkonkurrerer på grund af deres størrelse.(Birdlife International, 2006; Shirihai, 2002)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • bløddyr
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr

Predation

Selvom mennesker tidligere jagede vandrende albatrosser som føde, har voksne i øjeblikket ingen rovdyr. Deres store størrelse, skarpe næb og lejlighedsvis aggressive adfærd gør dem til uønskede modstandere. Nogle er dog utilsigtet fanget under storstilet fiskeri.

Kyllinger og æg er på den anden side modtagelige for prædation fra jjoer og skedenæve, og tidligere blev de også høstet af mennesker. Æg, der falder ud af reder eller er uden opsyn, bliver hurtigt byttet ud. Reder er ofte beskyttet med plantemateriale for at gøre dem mindre iøjnefaldende. Små unger, der stadig er i rugestadiet, er lette mål for store kødædende havfugle. Introducerede rovdyr, herunder mus, grise, katte, rotter og geder er også kendt for at spise æg og kyllinger.(Birdlife International, 2006; IUCN, 2006; Shirihai, 2002; Tickell, 1968)

Økosystem roller

Vandrende albatrosser er rovdyr, der lever af fisk, blæksprutter og krebsdyr. De er kendt for deres evne til at konkurrere med andre havfugle om mad, især i nærheden af ​​fiskerbåde. Selvom voksne fugle, deres æg og deres kyllinger tidligere var en fødekilde for mennesker, er sådanne praksisser blevet stoppet.(IUCN, 2006; Shirihai, 2002)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Vandrende albatrosser har en ekstraordinær morfologi med måske det længste vingefang af enhver fugl. Deres enorme størrelse gør dem også populære i økoturismeudflugter, især for fuglefolk. Faldende befolkningstal betyder også øget bevaringsindsats. Deres relative tamhed over for mennesker gør dem ideelle til forskning og studier.(Shirihai, 2002)

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Vandrende albatrosser følger sammen med andre havfugle fiskerbåde for at drage fordel af hjælpeløse fisk og er kendt for at reducere den økonomiske produktion fra disse fiskerier. Albatrosser bliver også tilfældige bifangster, hvilket hæmmer bevaringsindsatsen.(Birdlife International, 2006; IUCN, 2006; Shirihai, 2002)

Bevaringsstatus

Diomedea exulans exulansogDiomedea exulans antipodensiser opført afIUCNs røde listeogFugleliv Internationalsom værende sårbare;Diomedea exulans dabbenenaer opført som truet, ogDiomedea exulans amsterdamensiser opført som kritisk truet.

Alle underarter afDiomedea exulanser meget sårbare over for at blive bifangster af kommercielt fiskeri, og befolkningsnedgang tilskrives for det meste dette. Indførte rovdyr som f.eksvilde katte,grise,geder, ogrotterpå forskellige øer fører til høj dødelighed for kyllinger og æg.Diomedea exulans amsterdamensiser opført som kritisk truet på grund af indførte rovdyr, risiko for at blive bifangst, lille bestandsstørrelse, trussel om kyllingedødelighed af sygdom og tab af levesteder for kvægbrug.

Nogle bevaringsforanstaltninger, der er blevet truffet, omfatter fjernelse af indførte rovdyr fra øer, opførelse af ynglehabitater som verdensarvssteder, fiskeriomlægning og befolkningsovervågning.(Birdlife International, 2006; IUCN, 2006; Shirihai, 2002)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Lauren Scopel (forfatter), Michigan State University, Pamela Rasmussen (redaktør, instruktør), Michigan State University.