Dipodomys californicusCalifornien kænguru rotte

Af Cara S. Gore

Geografisk rækkevidde

Dipodomys californicusfindes i Californien så langt syd som San Francisco Bay og nord til syd-centrale Oregon. Denne art forekommer på gulvet i Sacramento-dalen og under 400 m ved foden af ​​Sierra Nevada- og Cascade-bjergkæderne. (Grinnell, 1922)

dyremishandlingsløsninger
  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Dipodomys californicusbeboer åbne græsarealer eller åbne områder i blandet chaparral. Den foretrækker områder, der får mindre end 50 cm nedbør om året, og kræver veldrænet jord, der er egnet til at grave. Denne art kræver fint sand eller jord til støvbadning. Den findes fra højder på 60 til 400 m (Brylski, 2001; Kelt, 1988)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • chaparral
  • Rækkevidde højde
    60 til 400 m
    196,85 til 1312,34 ft

Fysisk beskrivelse

Dipodomys californicusspænder fra 260 til 340 mm i total længde. Halen er længere end kroppen med en længde på 152 til 217 mm. Som alle kængururotter har disse dyr store bagfødder og små forfødder. Hver af deres fødder har fire tæer. De har store øjne og ører og silkeblød pels. De er mørkefarvede på toppen, lige fra kanel til næsten sorte, og er meget lyse nedenunder. Deres lange, godt pelsede hale er tuftet med hvidt i spidsen. De har ydre kindlommer på hver side af deres ansigt. Dentalformlen afD. californicuser 1/1 0/0 1/1 3/3. Hanner og hunner ligner hinanden, selvom hannerne har tendens til at være lidt større. Hoved-kropslængden af ​​disse dyr varierer fra 260 til 340 mm. Generelt,D. californicusstigning i størrelse mod det nordlige Californien og Oregon. De unge kan kun adskilles fra de voksne ved tandslid og kraniekarakteristika. Arten kan adskilles fra lignende arter som f.eksDipodomys desertiogDipodomys merriamiefter deres farve og størrelse.Dipodomys desertier større,D. merriamier mindre, og begge arter er lysere i farven.Dipodomys californicushar også et bredere ansigt end nogen af ​​disse to arter. (Kelt, 1988)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde
    260 til 340 mm
    10,24 til 13,39 tommer

Reproduktion

Parringssystemet for disse dyr er ikke blevet beskrevet i litteraturen.

Der er ikke mange data tilgængelige om den specifikke reproduktive adfærd hosD. californicus. Yngle kan forekomme året rundt, hvis forholdene er gunstige, men det er højst sandsynligt, at den finder sted mellem februar og september, og topper fra februar til april. En hun kan producere så mange som 3 kuld om året. Deres brunstcyklusser kan påvirkes af fødevaretilgængeligheden. Der er 2 til 4 altriske unger pr. kuld.



Inden for slægtenDipodomys, drægtighed varer 29 til 36 dage. Fødselsvægten varierer mellem 3 og 6 g. Tiden indtil fravænning varierer tilsyneladende, somDipodomys nitratoidesfravænner sine unger mellem 21 og 24 dage, ogDipodomys panamintinusfravænner sine unger mellem 27 og 29 dage. Dog de unge afDipodomys ordiiforblive i deres fødebo i 4 til 5 uger, hvilket indikerer, at tidspunktet for fravænning kan være senere end hos de andre nævnte arter. Individer af andre arter i slægtenDipodomyshar været kendt for at blive seksuel moden så tidligt som 2 måneders alderen.

(Grinnell, 1922; Kelt, 1988; Nowak, 1995; Nowak, 1999)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Parringssæson
    februar til september
  • Range antal afkom
    2 til 4

Forældreomsorg for den altriciale unge er udelukkende en kvindelig beskæftigelse, da disse mus er strengt ensomme uden for samspillet mellem mor og afkom. Hunnerne amme ungerne i en beskyttet hule, indtil de er klar til at sprede sig. (Nowak, 1999)



  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • kvindelige forældres omsorg

Levetid/Længde

Der blev ikke fundet data relateret specifikt tilD. californicus. Et individ afD. ordiivides at have levet i fangenskab i 9 år og 10 måneder. (Nowak, 1995; Nowak, 1999)

Opførsel

Kængururotter aktive hovedsageligt om natten. De er ensomme og voldsomt territoriale. De mødes kortvarigt til parring, og deres hjemlige territorier kan overlappe nogle, men de undgår for det meste kontakt med artsfæller. (Eisenberg, 1963)

  • Nøgleadfærd
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • territoriale

Kommunikation og perception

Dipodomys californicuser ikke særlig vokal. Individer af denne art bruger duftmærker og fodtromme til at kommunikere med artsfæller. De markerer deres territorium med duft, og hvis de opdager en anden kængururotte i nærheden, slår de deres bagfødder på jorden for at skabe vibrationer, der signalerer til den anden kængururotte om at gå væk. Ingen er helt sikker på, hvor meget der kommunikeres af fodtrommespil, men nogle arter af kængururotter har meget komplekse fodtrommemønstre. (Shier et al., 1999)



  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • vibrationer
  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Dipodomys californicusspiser mest frø og bær. Den spiser også nogle knolde, grøn vegetation og spiser måske nogle få insekter. Individer af denne art laver små madgemmer ved at begrave mad i et område nær deres hule.Dipodomys californicussynes at foretrække manzanita-bær om efteråret og grøn vegetation om foråret. De har ikke brug for en kilde end fiskevand, da de får vand fra deres kost og gennem metaboliske processer. Dette menes i vid udstrækning at være en tilpasning til livet i et tørt klima (Kelt, 1988; Nowak, 1995).

Fødevarer, der spises inkluderer: manzanita frø og bær, Ceanothus frø, kaninbørste, lupiner, bur-kløver, insekter, vild havre, små knolde og grøn vegetation.



  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

Dipodomys californicuser primært forfanget af snigende jægere som ræve og ugler, så de store auditive bullae fundet hos denne art kan være en tilpasning til at forbedre hørelsen og dermed evnen til at opdage rovdyr. De meget lange bagben og fødder er en tilpasning, der gør det muligt for kængururotter at flygte hurtigt ved bevægelse af ricochet-typen, og findes i alle medlemmer af slægten. (Eisenberg, 1963)

Økosystem roller

Selvom denne art er byttet ud af flere naturlige rovdyr, udgør den sandsynligvis ikke en væsentlig del af deres kost. Kængururotter er generelt solitære og forekommer ikke i høje koncentrationer. De hjælper med at sprede frø, da de ikke spiser alle frø, de gemmer. De er værter for flere loppearter og en skovflåt. (Kelt, 1988)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Denne art har ingen åbenlys fordel for mennesker.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

D. californicuskan have en lille indvirkning på kornafgrøder. (Eisenberg, 1963)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Kængururotter har ingen særlig bevaringsstatus.

Andre kommentarer

Dipodomys californicusblev oprindeligt antaget at være en underart afDipodomys heermanni. Biokemiske og andre data understøtter nu klassificeringen afD. californicussom en særskilt art. (Patton et al., 1976)

Bidragydere

Cara S. Gore (forfatter), Humboldt State University, Brian Arbogast (redaktør), Humboldt State University.

eli falconette død