Dipodomys merriamiMerriams kængururotte

Af Eric Lancaster

Geografisk rækkevidde

Dipodomys merriami, Merriams kængururotte, er en gnaver fundet i de tørre områder i det sydvestlige USA og Mexico.

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Dipodomys merriamier sandlevende pattedyr, der bor i tørre områder i det sydvestlige USA og Mexico. Habitatkravene for Merriams kængururotter er mindre strenge end de fleste andre arter af kængururotter. De kan leve lige så godt i sandjord, ler, grus og blandt sten. (www.nsrl.ttu.edu/tmot/dipomerr.htm ). Sammenlignet med andre kænguru-rotter,Dipodomys merriamibeboer hårdere, mere stenede jorde.



kinesisk ærmehund
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit

Fysisk beskrivelse

Merriams kængururotter har en gennemsnitlig totallængde på 247 mm. Halen er ret lang, ca. 144 mm lang, med en endekvast. Det er normalt mere end 130% af længden af ​​hovedet og kroppen. (http://www.nsrl.ttu.edu/tmot/dipomerr.htm). Kroppen er dækket af mørke striber, som løber langs hovedet og kroppen. Kraniet er sciuromorf med dramatisk oppustede auditive bullae. Ansigtet er dækket af mørke ansigtsaftegninger.D. merriamihar også pelsforede ydre kindlommer, som den bærer frø i. Maven på Merriams kængururotte bærer hvid, silkeagtig pelage. Bagfødderne, der bærer fire tæer, er meget store (39 mm), med behårede såler. Disse behårede såler hjælper kængururotten med at hoppe gennem løst sand. Forbenene er tilbagetrukket. Ørerne er små og hårløse, og øjnene er store og lysende, ligesom øjnene på andre natlige pattedyr. Dentalformlen er 1/1, 0/0, 1/1, 3/3 = 20. (Vaughn, 1999).



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    40 til 50 g
    1,41 til 1,76 oz
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,246 watt
    AnAge

Reproduktion

Dipodomys merriamihar en høj reproduktionshastighed. Opdræt af Merriams kængururotte begynder i begyndelsen af ​​februar og fortsætter ind i foråret, i hvert fald gennem maj. Drægtighedsperioden er cirka 28 til 32 dage. Der fødes mellem en og seks unger i hvert kuld, med et gennemsnit på tre. Når de fødes, vejer de mellem 3 og 8 gram. Ungerne fravænnes efter 15-25 dage, og kønsmodenhed nås mellem 60-84 dage. De kan blive op til 9,8 år. Den gennemsnitlige territoriestørrelse for mænd er 67.300 kvadratfod, mindre end en hektar. Det gennemsnitlige kvindelige territorium er 4000 kvadratfod. (Grzimek, 1990, www.desert.usa.com/aug96/du_krat.html)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • Gennemsnitligt antal afkom
    23
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    28 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    102 dage
    AnAge

Levetid/Længde

  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    9,7 (høje) år
    AnAge

Opførsel

Merriams kængururotter er solitære, nataktive pattedyr. De bliver i deres hule om dagen. Graven er en lavvandet åbning i jorden, normalt nær bunden af ​​buske. En voksen optager hvert hulesystem. De er aktive om natten.D. merriamier aggressive blandt deres egen art. De ser ud til at have to store tidsperioder med aktivitet: den ene omkring kl. 21.00 og den anden omkring kl. 03.00, hvor der er mest fugt i luften. (http://www.desert.usa.com/aug96/du_krat.html). Når de bliver ramt af et rovdyr, sparker kængururotter sand i ansigtet på angriberen. Et andet forsvar er at hoppe op og ned på bagbenene. De samler og spreder frø meget af den tid, de er ude af deres huler. Deres gravning lufter jorden.



  • Nøgleadfærd
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Diæten til Merriams kængururotte er næsten udelukkende frø. De lever primært af frøene af mesquite, creosotbusk, ocotillo, portulak og gramagræs. En undersøgelse afD. merriamiviste, at frø udgør 64 % af kosten, hvor frø af buske udgør 23 %, frø 24 %, frø fra græsser 4,5 % og frø fra skulende planter 12 %. (http://www.nsrl.ttu.edu/tmot/dipoerr.htm). Kosten er varieret og varierer efter årstiden. Insekter spises af og til. De spises i størst overflod i vintermånederne, mens grøn vegetation spises mest i midtsommermånederne

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Dipodomys merriamier vigtige til at sprede frø af planter i tørre områder. Deres gravning og gravning menes at lufte og gøde jorden. (www.desert.usa.com/aug96/du_krat.html )

design af hundeparkplaner

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Som frørovdyr kan de påvirke plantepopulationer, men de er sjældne i landbrugsområder.



Bevaringsstatus

UnderartenDipodomys merriami parvus(San Bernardino Merriams kængururotte) anses for truet i henhold til U.S. Endangered Species Act. Flere faktorer bidrager til dette, herunder predation og habitatreduktion som følge af landbrugsudvikling, urbanisering og vejbygning. Oversvømmelser har også været en medvirkende årsag. Den eneste kendte metode til at bevare kængururotten er gennem bevarelse af levesteder. U.S. Fish and Wildlife Agency har sammen med staten Californien og andre dyrelivsagenturer købt tusindvis af acres habitat for at forsøge at beskytte disse dyr. Dette er et langsomt projekt, fordi genopretningsplaner er dyre (http://www.hillsborough.k12.nj.us/hhs/endspeci/KANGARAT.HTM).

San Bernardino Merriams kænguru rotter (Dipodomys merriami parvusog Earthquake Valley kænguru rotter (Dipodomys merriami collinus), som begge forekommer nær Los Angeles og San Diego byområder, betragtes som mangelfulde data af IUCN.

Labrador

Andre underarter afD. merriamianses ikke for truet i øjeblikket.



Andre kommentarer

Rovdyr afDipodomys merriamiomfatter klapperslanger, prærieulve, væsler, ugler og rovfugle (Grzimek, 1990).D. merriamihar evnen til effektivt at bruge vandet fra deres mad, og de hverken sveder eller peser for at holde sig kølige. De har specialiserede nyrer, som giver dem mulighed for at bortskaffe affaldsmateriale med meget lidt vand. Dette giver dem mulighed for at leve komfortabelt i tørre områder (http://www.desert.usa.com).

Bidragydere

Eric Lancaster (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.