Dipodomys ordiiOrds kængururotte

Af Poh-lin Teh

Geografisk rækkevidde

Dipodomys ordiier den mest udbredte af alle kængururotter. De findes gennem store dele af det vestlige Nordamerika fra Saskatchewan til Mexico. Kansas-sletten, Great Sandhills of Sakatchewan og den californiske sagebrush er alle almindelige levesteder. (Banfield 1974; La Flamme 2000)(Banfield, 1974; La Flamme, 2000)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

D. ordiikan findes på flodbredderne og Great Sand Hills i Saskatchewan, i hele Kansas-sletten og ørkenerne i det sydvestlige USA (Banfield 1974; La Flamme 2000; Walker 1975).



Generelt,D. ordiiforetrækker tørre klimaer med sparsom vegetation, der dækker den sandede jord. Åben jord er bedre for dette dyr, da det er blevet observeret, at en stigning i græsdække fører til et fald i bestanden. Deres huler er sjældent placeret i hård og gruset jord, og de er et af de få dyr, der er i stand til at etablere sig i skiftende klitter (Banfield 1974; Davis og Schmidly 1994).(Banfield, 1974; Davis og Schmidly, 1994; La Flamme, 2000; Walker, 1975)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Samlet længde varierer fra 210-365 mm hos hanner og 208-360 mm hos hunner. Halelængden er i gennemsnit 129 mm hos hanner og 127 mm hos hunner. Den lange hale er mørk på toppen med to hvide bånd på hver side, der tilspidser til en grå tott af længere hår for enden. Ords kængururotter har små forlemmer og lange, stærke bagben, som er modificeret til spring (Feldner 1996; Walker 1975).

Farven på den lange silkebløde pels er rig og gulbrun på toppen med en spredning af sorte hår langs den midterste linje.D. ordiihar tydelige hvide aftegninger, som omfatter undersiden af ​​fødderne, overlæben, pletter over øjnene og på tværs af hofterne.



Der er ingen pelageforskelle mellem hanner og hunner, men der er sæsonbestemte variationer i vægt for alleD. ordii. Deres vægt topper omkring parringssæsonen (Banfield 1974).(Banfield, 1974; Feldner, 1996; Walker, 1975)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    55 til 96 g
    1,94 til 3,38 oz
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,339 watt
    AnAge

Reproduktion

D. ordiier solitære dyr, der kun vil lade potentielle makkere nærme sig i parringssæsonerne i foråret og efteråret. Det nøjagtige tidspunkt for parringssæsoner varierer geografisk. Hunnerne yngler kun, når der er en gunstig fugtig sæson, få yngler under tørke.

Under brunst, som varer i et par dage, vil denne art forfølge hinanden legende. Med en omtrentlig drægtighedsperiode på en måned og kønsmodenhed på 2 måneder kan bestanden udvide sig hurtigt efter en gunstig sæson. (Banfield 1974)(Banfield, 1974)



whippet opdrættere nj
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Ords kængururotter yngler, når forholdene er passende, med rigelige fødekilder til både mor og unge.
  • Parringssæson
    Ynglesæsoner er typisk i foråret og efteråret, men varierer i hele rækken af ​​Ords kængururotter.
  • Gennemsnitligt antal afkom
    3
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    29 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    61 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    2 måneder

Levetid/Længde

Opførsel

Ords kængururotter er solitære og tillader kun deres makker at nærme sig i parringssæsonerne. På andre tidspunkter af året kan møder resultere i kampe, der involverer luftkollisioner af bagbenene, der bruges til at hugge mod hinanden (La Flamme, 2000).

Kængururotter er nataktive. I løbet af dagen vil disse dyr beskytte deres hjem ved at bruge deres bagben til at pakke hulens indgang med sand. Forseglede indgange og dybe huler tillader disse rotter at overleve en lang række temperaturer (Banfield 1974; Davis og Schmidly 1994).

Alle fire ben bruges til at rejse langsomt, men bagbenene bruges på en hoppende måde for at bevæge sig lange afstande hurtigt. Forlemmer bruges primært til at samle føde og andre materialer op, mens dyret hviler på bagben og store hale (La Flamme 2000; Walker 1975).(Banfield, 1974; Davis og Schmidly, 1994; La Flamme, 2000; Walker, 1975)



  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fossorial
  • saltatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • territoriale

Kommunikation og perception

Kængururotter har en skarp lugtesans, ekstraordinær hørelse og godt nattesyn.

D. ordiiindivider har en olieudskillende kirtel placeret mellem skuldrene. De bader jævnligt i sand for at forhindre, at pelsen bliver fedtet og matteret. Sekret fra kirtlen tillader det ogsåD. ordiiat skelne mellem individer og køn (Walker 1975).



hundekalender

Ords kænguru-rotter laver sjældent nogle vokale opkald, lydene der bliver lavet er som regel bløde knirk. I stedet bruger de deres bagben til at lave høje dunkelyde i deres hule, når indgangen er forstyrret (Feldner 1996; Walker 1975).(Feldner, 1996; Walker, 1975)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • feromoner
  • vibrationer
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • vibrationer
  • kemisk

Madvaner

Kosten til Ords kængururotter er primært sammensat af frø. Disse frø er samlet i pelsforede kindposer til transport tilbage til deres huler til opbevaring.D. ordiifoder i op til 25 yards fra deres hulindgang. Om sommeren,D. ordiilever også af græshopper og møl. Vandophobning er meget effektiv hos Ords kængururotter, og de bruger vandet fra stofskiftet til deres kropslige behov. Som følge heraf har de meget lidt behov for vandforbrug og vil kun drikke vand, når det er absolut nødvendigt.

(Feldner 1996; Walker 1975)(Feldner, 1996; Walker, 1975)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

I møder med særligt truende rovdyr,D. ordiivender sig om og vender væk fra fjenden og bruger deres bagben til at sprøjte sand ind i fjendens øjne.D. ordiikan unddrage sig rovdyr med lange hop, der måler op til 2 meter lange.(La Flamme, 2000; Walker, 1975)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Ukendt

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Ords kængururotter påvirker ikke mennesker negativt over det meste af deres udbredelsesområde. Men i områder af Texas,D. ordiier kendt for at gøre skade ved at samle frøene fra nyplantede afgrøder (Davis og Schmidly 1994).(Davis og Schmidly, 1994)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Ords kængururotter er en af ​​de mest almindelige kængururotter. I det vestlige Canada dogD. ordiianses for at være sårbar.

Bidragydere

Poh-lin Teh (forfatter), University of Toronto.