Dipodomys venustus smalansigtet kængururotte

Af Scott Remke

Geografisk rækkevidde

Dipodomys venustusfindes i kystbjergkæden i det centrale Californien, fra spidsen af ​​San Francisco-halvøen til lidt nord for Santa Barbara.(Bedst, 1992; Hawbecker, 1940)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Denne kængururotte er en gravende gnaver, der normalt opholder sig i blød, sandet, veldrænet jord, hvor den tilhørende vegetation generelt består af chaparral eller chaparral afbrudt med eg eller graverfyr.



Den gennemsnitlige nedbør i dette område er omkring 75 cm, hvoraf størstedelen falder om vinteren (november-marts). De tørre måneder opvejes af en konsekvent tilstedeværende tågebank, som hjælper med at opretholde fugtniveauet i regionen.



D. charmerendefindes i højder fra havoverfladen til 1.770 m. Det bebor typisk skråninger.(Bedst, 1992)

  • Habitatregioner
  • tempereret
  • Terrestriske biomer
  • chaparral
  • Rækkevidde højde
    0 til 1770 m
    0,00 til 5807,09 ft

Fysisk beskrivelse

D. charmerendeer en mørkfarvet, femtået gnaver, der er mellemstor for sin slægt. Efter menneskelige standarder er den ret sød, med store øjne sat i et smalt ansigt. Næse og ører er sorte. Der er gullige hår på ryggen, som er mere fremtrædende på siderne, hvilket giver flankerne en lysere farve. Kinderne og ventrum er lyse farvede.



Hannerne vejer ca. 83 g (interval 70 til 97 g), mens hunnerne vejer i gennemsnit ca. 82 g (interval 68 til 96 g). Der er seksuel dimorfi i længden, hvor hannerne er længere (ca. 318,2 mm for hannerne, sammenlignet med 313,5 mm for hunnerne) og har længere bagfødder. Kraniets basalængde, største kraniumlængde, kæbebuens spredning, kæbebuens bredde, kraniets største dybde, kraniets største bredde og zygomatisk bredde er også større hos hannerne.(Bedst, 1992; Wilson og Ruff, 1999)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    68 til 97 g
    2,40 til 3,42 oz
  • Gennemsnitlig masse
    82-83 g
    oz
  • Rækkevidde
    293 til 330 mm
    11,54 til 12,99 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    313,5-318,2 mm
    i

Reproduktion

Parringssystemet for denne art er ikke blevet beskrevet. Dog indenfor slægtenDipodomys, er der en tendens til, at hanner og hunner kun mødes til parringsformål. Hanner og hunner bor i separate huler. Hos nogle arter kan hanner tiltrække hunner ved at bruge fodtromme.(Nowak, 1999)

socialpet kamera

KvindeD. charmerendehar et til to kuld om året med to til fire unger pr. kuld. Data om sæsonbestemt avl er begrænsede, selvom en rede blev udgravet i slutningen af ​​maj, hvor en stort set hjælpeløs baby blev fundet.



Selvom drægtighedsperioden for denne art ikke er blevet rapporteret, inden for slægtenDipodomysdrægtighederne varierer generelt fra 29-36 dage. Den gennemsnitlige kvindelige cyklus er omkring 12 dage lang. Fødselsvægten varierer fra 3-6 g. Unger forbliver typisk i reden i 4 eller 5 uger og kan nå reproduktiv modenhed så unge som 2 måneder gamle.(Bedst, 1992; Nowak, 1999)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • viviparøs
  • brunst efter fødslen
  • Avlsinterval
    Disse kængururotter producerer normalt et kuld om året. Under gode forhold kan en hun producere to kuld om året.
  • Parringssæson
    Ynglesæsonen er ikke officielt beskrevet, men ser ud til at forekomme i forårsmånederne.
  • Range antal afkom
    2 til 4
  • Drægtighedsperiode
    29 til 36 dage
  • Interval fravænningsalder
    4 til 5 uger
  • Tid til uafhængighed
    4 til 5 uger
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    2 (lave) måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    2 (lave) måneder

Som hos alle pattedyr yder hunnen omfattende forældrepleje og plejer ungerne, indtil de er i stand til at spise fast føde. Mødre passer deres unger i en rede i en hule. Unger fødes hjælpeløse, så redemiljøet er en vigtig kilde til beskyttelse for dem, mens de er unge.

Der er ikke rapporteret om omsorg for mandlige forældre for disse dyr, og hannerne og hunnerne lever adskilt.(Bedst, 1992; Nowak, 1999)



  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Oplysninger om denne arts levetid var ikke tilgængelig i litteraturen. Men et medlem af samme slægt,D. ordiilevet i næsten 10 år i fangenskab.(Nowak, 1999)

glade mødre dag kæledyrsejere

Opførsel

D. charmerendevover sig ikke langt fra sin hule. Lidt andet er blevet observeret. Medlemmer af slægten har tendens til at være ensomme og territoriale, med kun én voksen, der besætter en enkelt hule.



I modsætning til de fleste medlemmer af slægtenDipodomys,D. charmerendeer vandafhængig. Disse dyr bliver afmagrede og vil dø, hvis de ikke har adgang til vand, eller skal leve af tørre frø. Dette er tilsyneladende et primært kendetegn for slægten.(Hawbecker, 1940; Nowak, 1999; Hawbecker, 1940; Nowak, 1999)

  • Nøgleadfærd
  • fossorial
  • saltatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme

Hjemmebane

Hjemmeområdets størrelse for disse dyr kendes ikke.

Kommunikation og opfattelse

Lidt vides om kommunikationen afD. charmerende. Inden for slægten er det dog kendt, at dyr kommunikerer med en kombination af vokaliseringer, fodtrommespil og dufte. Støvbadning er almindeligt hos nogle arter, og tillader dyr både at sprede deres dufte og opdage andres dufte.(Bedst, 1992; Nowak, 1999)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • vibrationer
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • vibrationer
  • kemisk

Madvaner

Dipodomys venustuslever primært af modne frø af etårige planter, med achene (en lille, tør, enfrøet frugt) afH. grandiflora(telegrafukrudt) er en foretrukken fødevare.D. charmerendelaver en eller flere caches af frø i sin primære hule og laver mange lagringscaches i umiddelbar nærhed af indgangen til sin hule. Denne art forbruger meget lidt gratis vand, og får langt størstedelen fra mad. Men i modsætning til andre medlemmer af slægten skal den have en vis adgang til gratis vand.(Best, 1992; Church, 1969; Hawbecker, 1940)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • Forsøgende adfærd
  • opbevarer eller gemmer mad

Predation

Der er begrænset information om rovdyreneD. charmerende.D. charmerendeknogler findes ikke i pellets af tilhørende slørugler, hvilket tyder påD. charmerendeer ikke en del af uglens kost. Det er dog sandsynligt, at disse dyr bliver ofre for mange af standardrovdyrene for gnavere i regionen, herunder høge, falke, ugler, prærieulve, ræve, bobcats og huskatte.(Hawbecker, 1940)

Økosystem roller

D. charmerendebidrager til at sprede frø. Det er sandsynligvis også vigtigt for nogle rovdyrs diæter.(Hawbecker, 1940)

phineas hund
  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

ingen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

D. charmerendeforbruger minimalt frø af dyrkede afgrøder.(Hawbecker, 1940)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

D. charmerendeikke er truet eller truet

Bidragydere

Nancy Shefferly (redaktør), Animal Agents.

Scott Remke (forfatter), Humboldt State University, Brian Arbogast (redaktør), Humboldt State University.