Dipturus laevisBarn-door skøjte

Af Jennifer Basta

Geografisk rækkevidde

Barndoor-skøjten findes i det nordvestlige Atlanterhav. Den findes fra Grand Banks of Newfoundland og den sydlige side af St. Lawrence-bugten, syd til North Carolina. Det er også utvivlsomt rapporteret i Florida, hvor ægtilfælde med embryoner skyllet i land i det 19. århundrede (Bigelow og Schroeder 1953).

kan jeg male mine hunde negle
  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Barndoor-skøjter ser ud til at blive fundet i en række forskellige habitater, fra kystlinje til næsten 235 favne. De fleste forekommer primært omkring 5 favne eller 70-80 favne. De synes at foretrække sand- eller grusbund i lavvandede områder og på dybere vand, mudret bund. Skøjten ser ud til at rykke tættere på kysten om efteråret og bevæge sig længere ud på havet i de varmere sommermåneder. Det menes, at det ikke har nogen nord-sydgående trækmønstre. (Bigelow og Schroeder 1953).



Fysisk beskrivelse

De største barndoor-skøjter, der er fundet, har været 5-6 fod og 30-38 pund, hvilket betragter det som den største skøjte i det nordvestlige Atlanterhav. Den nederste overflade er hvid med plettede grå pletter. Rygoverfladen er brun med spredte mørkere pletter. Afstanden mellem de 2 øjne er ca. 5,5 mm. Som andre skøjter har barndoor-skøjten gæller. Halen mangler dog store torne, hvilket adskiller den fra alle andre skøjter af slægten Raja i det vestlige nordatlantiske hav bortset fra 2 arter. Halen har 3 rækker af mindre torne.



Rygfinnerne er langt væk fra halen. Der er en større, misformet plet på den indre del af hver brystfinne. Der er også slimhindeporer på den ventrale overflade, markeret med sorte prikker og streger. Barndoor-skøjten har 30-40 tænder.

Der er to køn af barndoor-skøjter. Modne hanner er glattere end hunner. Store hunner er ru, med små rygsøjler langs en smal margin fra spidsen af ​​tryne til niveauet af næseborene. De unge ligner næsten de voksne (Bigelow og Schroeder 1953).



  • Andre fysiske egenskaber
  • bilateral symmetri

Reproduktion

Mange aspekter af barndoor-skøjtens reproduktionscyklus er stadig ukendte, men der er stadig kendte aspekter. Æggene, som er ret store i størrelse, aflejres fra tæt ved kystlinjen ned til de største dybder, hvor skøjten findes. Æggene lægges om vinteren og klækkes enten sidst på foråret eller først på sommeren. Antallet af unger er ret lille, hvilket giver barndoor-skøjten en lav frugtbarhed. Ungerne minder meget om voksne og varierer fra 180-190 mm (Bigelow og Schroeder 1953).

Opførsel

Ingen information om adfærd eller socialt system kunne findes for barndoor-skøjten.

  • Nøgleadfærd
  • natatorisk
  • bevægelig

Madvaner

Barndoor-skøjter ser ikke ud til at være kræsne spisere. De lever af store krebsdyr, såsom hummere, edderkoppekrabber, rejer og krabber og endda isopoder. De tilføjer også muslinger som muslinger og store snegle som orme og blæksprutter til deres kost. Barndoor-skøjter ser også ud til at være mere ødelæggende for fisk end andre lokale skøjter og har været kendt for at bide på næsten enhver type agn (Bigelow og Schroeder 1953).



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Barndoor-skøjten har ingen positiv økonomisk betydning for mennesker.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Hvis det blev tilføjet til listen over truede arter, ville trawlfiskeri i det nordvestlige Atlanterhav, som er ret almindeligt, være strengere begrænset. Dette ville lægge yderligere pres på fiskerne, som skal fiske længere og hårdere for at opnå tidligere udbytter. Mange af de dyr, der bliver brugt i kommercielt fiskeri, bliver forfanget af skøjter, dog synes der at være så få barndoor-skøjter tilbage, at det tilsyneladende ikke betyder noget. (Bigelow og Schroeder 1953)

brindle hund

Bevaringsstatus

Bevaring af barndoor-skøjten bliver et stadig mere populært emne for heftige diskussioner. Casey og Myers (1998) konkluderede, at den er 'tæt på at uddø' på grund af bifangst. En engang almindelig fisk i alle dele af Maine-bugten i 1950'erne, er den nu sjældent fundet af lystfiskere. Casey og Myers sagde, at den eneste måde at sikre overlevelsen af ​​barndoor-skøjten på er at forbyde alle omfattende områder med trawl i det nordvestlige Atlanterhav.



Estimater fra St. Pierre Bank viser, at skatepopulationen var tæt på 600.000 i løbet af 1950'erne og er siden faldet til mindre end 500 i 1970'erne. Barndoor-skøjtepopulationen er særligt sårbar på grund af dens lave frugtbarhed eller antallet af unger, som den producerer i hver udklækning.

Efter Casey og Myers undersøgelse var der i 1999 en andragende til National Marine Fisheries Service (NMFS) om at få barndoor-skøjten tilføjet til listen over truede arter. NMFS forsøger at afgøre, om det skal føjes til listen.



Overraskende nok er der stor modstand mod tanken om, at barndoor-skøjten er på randen af ​​at uddø. Kenchington (1999) undersøgte Casey og Myers' resultater og kom til sin egen konklusion, at 'barndørskøjten er ikke tæt på biologisk udryddelse og viser ingen tegn på, at den er på vej i den retning. Det ser snarere ud til at opleve en langsom stigning i overflod i et miljø, hvor menneskelig aktivitet ikke udgør nogen trussel mod dets fortsatte eksistens som art«. Som afvisning af Kenchingtons kommentarer mangler barndoor-skøjten på 7 af 9 tidligere steder, hvor barndoor-skøjter var almindelige. (Bigelow og Schroeder 1953; Close 1999; Kenchington 1999; Large 1998)

fuldmåne ulvreservat

Andre kommentarer

Der er lidt kendt og offentliggjort om barndoor-skøjten. De fleste af oplysningerne vedrører fysiske egenskaber og bevaringsindsats. Verden er imidlertid vidne til den tilsyneladende moderne udryddelse af et havdyr, som er veldokumenteret i det tyvende og enogtyvende århundrede. I århundreder gik et væsen over en meter i størrelse ubemærket. Desværre kan den fortsætte med at gøre det, indtil den er uddød og forlader bøgernes sider lige så hurtigt, som den var kommet ind. (Stor 1998)

Bidragydere

Jennifer Basta (forfatter), SUNY College of Environmental Science and Forestry, Kimberly Schulz (redaktør), SUNY College of Environmental Science and Forestry.