Distoechurus pennatus fjerhale possum

Af denise krentz

Geografisk rækkevidde

Fjerhalepossums kan findes i egnede skovklædte habitater, herunder forstyrrede skove, i hele New Guinea.(Flannery, 1995)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Fjerhalepossum findes i områder med forstyrret sekundær skov, regnskov, kratskov og haver. De findes også i højlandets regnskov og lavere mosskove i højder på op til 1.900 meter.(Nowak, 1991)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    1.900 (høj) m
    ft

Fysisk beskrivelse

Hoved- og kropslængden er 100 til 120 mm, og halelængden er 123 til 55 mm. Voksne hanner vejer omkring 53 gram, og voksne hunner vejer omkring 50 gram. Kropsfarven er kedelig brun, lysebrun til en smule grå. Hovedet er stribet med sorte og hvide bånd, der strækker sig fra næsepartiet til toppen af ​​hovedet. Der er en iøjnefaldende sort plet lige under hvert øre. Den basale del af halen er godt pelset, og resten er næsten nøgen. En frynse af stive hår omriderer halen i et fjerlignende mønster, deraf navnet feather-tailed possum. Pelsen har en blød, tyk tekstur. Kløerne er skarpe og buede, og cifrenes terminalpuder er ikke udvidet. Øjnene er store og ørerne er små og nøgne. Spidsen af ​​halen er gribende. Hunnerne har en medialt placeret patte og en pose, der åbner fortil.(Flannery, 1995; Nowak, 1991; Woolley og Allison, 1982)



Akrobatideradskiller sig fra andre possums ved at have seks puder på fødderne i stedet for fem (en tilpasning til at forbedre grebet, når de klatrer) og en hale med rækker af lange stive hår langs hver side, der danner en fjerlignende struktur. Dette menes at være en tilpasning til svæveflyvning.Distoechurus pennatushar ikke membran og kan ikke glide.(Flannery, 1995; Nowak, 1991; Woolley og Allison, 1982)

Tungen er 21 mm lang. Rygoverfladen er dækket med en måtte af bagudpegende papiller, der menes at blive brugt som et værktøj til at hente nektar og pollen fra blomster.(Nowak, 1991)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • Rækkevidde masse
    50 til 53 g
    1,76 til 1,87 oz
  • Rækkevidde
    100 til 120 mm
    3,94 til 4,72 tommer

Reproduktion

Parringssystemer i fjerhalepossum er ikke godt forstået. Deres nære slægtning,Akrobater pygmaeus, er polygyn.(Springer og et al, 1989; Ward, 1998)

Reproduktionsforskning mangler for fjerhalepossum, men de beslægtede arter,Akrobater pygmaeus, bliver kønsmoden i en alder af 8 måneder til et år og får to kuld om året. Kuldstørrelsen er en eller to unge og bestemmes af en række faktorer, breddegrad, højde, ægløsningshastighed og antallet af patter. De yngler i træhuller, og hunnerne er sandsynligvis polygyne. Avl kan ske på ethvert tidspunkt af året i troperne, men fødsler har et sæsonbestemt højdepunkt om foråret.(Springer og et al, 1989; Ward, 1998; Woolley og Allison, 1982)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Fjerhalepossums kan få op til 2 kuld om året.
  • Parringssæson
    Der er et sæsonbestemt højdepunkt for fødsler om foråret.
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    AnAge

Ligesom andre pungdyr drægtiger fjerhalepossum og amme deres unger, indtil de er vænnet fra. Der er kun få oplysninger om andre former for forældreinvestering i fjerhalepossums.(Low, 1978; Russell, 1982)



  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Lidt er kendt om levetiden for fjerhalepossums. I fangenskab levede man til 1,5 år. Fordi de er små possums, foreslås det, at de har relativt korte generationstider.(Collins, 1973; Woolley og Allison, 1982)

Opførsel

Fjerhalepossums er nataktive og meget trælevende. Disse possums er ensomme det meste af året uden for ynglesæsonen, når de kortvarigt omgås en mage og deres afkom.

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme

Hjemmebane

Hjemmerækkens størrelse i fjerhalepossum er ukendt.



Kommunikation og perception

Ikke meget ved om kommunikation i fjerhalepossums. Generelt kommunikerer possums gennem vokaliseringer og urinmarkering.(Perrott, et al., 2000)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Feathertail possums er specialiseret i høj-energi, høj-protein fødevarer såsom nektar, pollen og insekter. De lever også af bløde frugter eller ekssudater såsom tandkød. Det meste fodring sker om natten, selvom ammende mødre nogle gange er tvunget til at fouragere i løbet af dagen for at imødekomme amningsbehovet. Fjerhalepossums har en bagtarm, der er omkring 10 cm lang og en tyndtarm på 25 cm lang.(Flannery, 1995; Hume, 1999)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • planteæder
    • nektarvor
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • nektar
  • pollen
  • blomster
  • saft eller andre plantevæsker

Predation

Fjerhalepossum er mest sårbare over for rovdyr, når de er på jorden. De primære terrestriske rovdyr af små possums i Australien er ræve. De kan også blive forgrebet af trælevende slanger og ugler.(Cowan, 2001; Cowan, 2001)

Økosystem roller

Fjerhalepossums er bestøvere gennem deres nektar-fodring. De kan også sprede frø, når de spiser frugt.(Nowak, 1991)

Antallet af kendte bakterie-, svampe- og virussygdomme, der inficerer possums, er minimalt, men forskere bruger tid på at undersøge virkningerne afLeptospira interrogans, en bakterie ogParastrongyloides trichosuri, en nematode, som potentielle vektorer til biologisk bekæmpelse.

En sygdom, der kun findes i possums, er 'Wobbly Possum Disease' (WPD). Denne sygdom er karakteriseret ved føjelighed, ukoordination, tab af balance og spild. Det har også skadelige virkninger i kropsvæv og hjerne. WPD kan overføres effektivt ved tæt kontakt. Mange joeys i direkte kontakt med inficerede possums får WPD. Infektion kan spredes i naturen ved adskillige mekanismer, herunder aggressive møder, hvor blod udveksles, kontaminering af sår med urin, indtagelse af forurenet mad, overførsel af mider under huledeling og andre sociale møder. WPD har potentiale som et biologisk bekæmpelsesmiddel for possums på grundlag af, at det let overføres mellem individer i tæt kontakt.(Cowan, 2001; Perrott, et al., 2000)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • bestøver
Kommensale/snyltede arter
  • Wobbly Possum Disease
  • Bovin Tb

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Fjerhalepossum er en aktiv del af New Guineas oprindelige folks kost. De jages om natten i månederne juni, juli og august.

Wola-befolkningen i New Guineas højland bruger de værdsatte haler af posssums såsom fjerhale til at skabe en udførlig hoveddress til ceremonier.(Sillitoe, 1988; )

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Fjerhalepossums kan betragtes som skadedyr, når de er aktive i bymiljøer. Kontrolmetoder som giftstoffer og toksiner bruges nogle gange til at reducere problempossums. Et dukkende problem med disse udryddelsesmetoder er, at materialerne sendes gennem fødenettet, hvilket påvirker mange arter, som vil forgribe sig på en pungbungskrop. Der skal forskes mere i bedre metoder til kontrol, såsom fertilitetskontrol, fælder og adfærdsændringer. Ildere er ved at blive et problem, fordi de er bærere af bovin Tb, som kan overføres til possums. Overførsel af denne sygdom til husdyr er af stor økonomisk bekymring i Australien og New Zealand.(Cowan, 2001; Innes og Barker, 1999)

  • Negative påvirkninger
  • forårsager eller bærer husdyrsygdomme
  • husholdningsskadedyr

Bevaringsstatus

Fjerhalepossums er almindelige i egnede levesteder, selvom detaljerede populationsoplysninger ikke er tilgængelige. Disse possums er på IUCNs rødliste over truede arter og anses for lav risiko/mindst bekymring.

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

denise krentz (forfatter), University of Wisconsin-Stevens Point, Chris Yahnke (redaktør, instruktør), University of Wisconsin-Stevens Point.

husky helt