Dolichotis patagonumPatagonian marine

Af Molly Mascow

Geografisk rækkevidde

Dolichotis patagonumer endemisk for de åbne græsarealer og buskadsstepper i Argentina og er fordelt mellem 28°S og 50°S.(Campos, et al., 2001; Chillo, et al., 2010)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Patagoniske maras lever kun i de tørre centrale og sydlige regioner i Argentina. Generelt klassificeret som ørken, udviser dette område en bred vifte af forskellige mikrohabitater lige fra sandede sletter til tornede buskestepper. Nedbør er ekstremt uforudsigelig, og der er store skift i nedbør og blomstersammensætning mellem våde og tørre årstider. Området er ret varmt, med gennemsnitstemperaturer om sommeren normalt omkring 20 grader Celsius, og vintertemperaturer falder sjældent til under frysepunktet. Generelt foretrækker patagoniske maraer at bygge huler i åbne habitat domineret af græsser og andre lavtvoksende planter. Selvom det samler sig i områder, der er tæt bevokset, overvåger de visuelt for rovdyr, hvilket er mindre effektivt i mere lukkede levesteder. Store bosættelser af patagoniske maras er blevet observeret på og omkringfårranches, højst sandsynligt på grund af deres lignende habitatpræferencer.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a)



en hvalp til jul
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • krat skov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs

Fysisk beskrivelse

Dolichotis patagonumer det næststørste medlem af familienCaviidae. En undersøgelse rapporterede gennemsnitlige vægte af mænd og kvinder som henholdsvis 7,73 kg og 8,44 kg. Imidlertid rapporterer de fleste konti, at mænd er større end kvinder. Længden varierer fra 610 til 810 mm med et gennemsnit på 700 mm. De kan skelnes fra andre medlemmer afCaviidaeved deres store størrelse, lange kaninlignende ører (Dolichotis betyder bogstaveligt talt 'langt øre') og korte, næsten hårløse hale, som den holder tæt ind til kroppen. I modsætning til andre huler, som har analkirtler foran anus, analkirtlerne afD. patagonumer placeret mellem anus og halebunden. Den har kort, grizzly gråpels, med en stor, iøjnefaldende plet hvid på rumpen. Midt oppe i gumpen opstår et skarpt kontrasterende område af sort, som hurtigt falmer til gråt. Ventilen er hvid med pletter af rusten orange pels på hagen, kinderne og flankerne. To underarter er anerkendt:Dolichotis patagonum centricolaogDolichotis patagonum patagonum, som skelnes ud fra geografisk placering og pelsfarve.(Campos, et al., 2001)



Meget ligesom hovdyr,Dolichotis patagonumhar aflange metapodier i bagbenene som en modifikation for hurtig og effektivløb. Forbenene er væsentligt længere end hos de fleste andregnavere, og både bag- og forfødderne er små med hovlignende kløer. Forfødderne har fire cifre, mens bagfødderne har tre, og alle cifre har en klo. Albuen ligger relativt højt på forbenet, da radius er længere end humerus.Dolichotis patagonumhar en dental formel på 1/1, 0/0, 1/1, 3/3 ogkindtænderer hypsodont og evigt voksende.(Campos, et al., 2001)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Gennemsnitlig masse
    8,12 kg
    17,89 lb
  • Gennemsnitlig masse
    12500 g
    440.53 oz
    AnAge
  • Rækkevidde
    610 til 810 mm
    24,02 til 31,89 tommer
  • Gennemsnitlig længde
    707,2 mm
    27,84 tommer

Reproduktion

Dolichotis patagonumer stærkt monogamt, og mand-hun-par bindes normalt for livet. Parbåndet opretholdes hovedsageligt af hannens indsats, som følger og vogter hunnen, hvor end hun går. For at markere hende som sit territorium urinerer han på hende, spreder analkirtelsekret omkring hende og forsvarer hende voldsomt mod rivaliserende mænd. Hanner er blevet observeret kæmpende, men der har aldrig været et dokumenteret tilfælde af makkerstjæling. Hanner forsvarer typisk et 20 m^2 mobilt territorium centreret omkring sin hunkøn. Fordi brunst forekommer en gang hver 3. til 4. måned og varer kun en halv time, er monogami fordelagtig, da det at bruge al sin tid med en hun forsikrer en han om, at han ikke går glip af sin chance for at yngle. Monogami kan også være opstået som en reaktion på de spredte og sparsomt fordelte fødevareressourcer i regionen. Da denne form for ressourcefordeling sandsynligvis vil resultere i en meget spredt fordeling af hunner, har en han den største chance for vellykket avl ved at finde en hun og blive hos hende. En anden fordel ved parbindinger er, at hunnerne er i stand til at investere ekstra tid og opmærksomhed på at passe sine unger, idet de er afhængige af, at hannen holder øje med rovdyr. Monogami øger hannernes reproduktive succes både ved at sænke dødsraten for hans eget afkom og øge levetiden for hans makker, hvilket giver ham flere chancer for at yngle.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a)



  • Parringssystem
  • monogam

Patagoniske kvindelige maraer er kønsmodne ved 8 måneders alderen. Estrus forekommer en gang hver 3. eller 4. måned og varer kun omkring en halv time. Denne ekstremt korte brunstcyklus er meget usædvanlig og har højst sandsynligt spillet en rolle i udviklingen af ​​monogami hos denne art. Hunner i fangenskab bliver ofte gravide kort efter fødslen og kan føde 3 eller 4 kuld om året, men i naturen produceres der kun ét kuld om året. Kuld varierer i størrelse fra 1 til 3 unger, med gennemsnitlige kuld indeholdende 2. Sjældent kan nogle få hunner få et andet kuld omkring januar, men størstedelen af ​​ungerne er født mellem midten af ​​august og slutningen af ​​december. Der er en stor puls af fødsler mellem midten af ​​september og slutningen af ​​oktober, hvor næsten to tredjedele af ungerne bliver født i denne periode. Drægtighed varer i gennemsnit 100 dage i naturen.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a; Taber and Macdonald, 1992b)

Hunnerne har 6 eller 8 patter og ammer 1 eller 2 unger ad gangen. I sjældne tilfælde er hunner blevet set ammende op til 4 unger, hvilket tyder på lejlighedsvis mælkestjæling af ubeslægtede unger. Det antages, at hunner hovedsageligt genkender deres unger efter størrelse, så unger af samme størrelse som en huns egne unger kan have større succes med at stjæle mælk. Hunnerne genkender også deres unger på lyd- og duftsignaler. Lejlighedsvis kan forældreløse unger blive 'adopteret' af en anden hun og fået lov til at die. Hunnerne afviser dog normalt aggressivt unger ved at kaste sig ud, jage, bide og ryste eller smide dem væk fra hende. Nogle unger gør hyppige forsøg på at stjæle mælk, og mange har lasede og beskadigede ører på grund af disse voldsomme afvisninger. Sygeplejeanfald varer omkring en halv time, og voksnes besøg i hulen varer normalt omkring en time. Hvalpe ammes normalt i omkring 75 til 78 dage, hvilket er usædvanligt længe sammenlignet med andre gnavere.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a; Taber and Macdonald, 1992b)

Som mange hovdyr,Dolichotis patagonumudviser 'skjuler'-strategien gennem den første del af deres liv, idet de holder sig tæt på hulen og gemmer sig efter signalet fra en voksen vagtpost. Efterhånden som hvalpe bliver modne, gennemgår de en 'følger'-fase, hvor de følger efter deres forældre på fouragerende ekspeditioner længere væk fra hulen. De fleste unger spredes ved fravænning, men nogle bliver hos deres forældre indtil næste ynglesæson.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a; Taber and Macdonald, 1992b)



Selvom medlemmer af denne art bruger det meste af året på at forbinde strengt som han-hun-par, når ungerne fødesDolichotis patagonumsamles i store grupper omkring store warren 'bosættelser' og opdrager unger i fælles vuggestuer. Hver fælleshule har i gennemsnit 4,26 ynglende voksne og 4,46 unger; dog er der observeret op til 29 par, der deler en enkelt hule. Da hannerne aggressivt beskytter deres kammerater, er der kun et par ad gangen til stede i hulen.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a; Taber and Macdonald, 1992b)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Patagonian maras yngler året rundt.
  • Parringssæson
    Patagoniske maraer yngler primært fra midten af ​​august til slutningen af ​​december.
  • Range antal afkom
    1 til 3
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    91 til 111 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    100 dage
  • Interval fravænningsalder
    75 til 78 dage
  • Tid til uafhængighed
    75 til 78 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    8 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    158 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    183 dage
    AnAge

Mænd bidrager meget lidt med hensyn til direkte forældreomsorg. De interagerer sjældent med små unger, og interaktioner med store unger er begrænset til at sidde eller fouragere i nærheden. Hannerne bruger dog størstedelen af ​​deres tid på at se efter rovdyr, hvilket markant reducerer risikoen for prædation, som hans afkom og makker står over for.(Taber og Macdonald, 1992a; Taber og Macdonald, 1992b)

  • Forældreinvestering
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • han-
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-

Levetid/Længde

Lidt information kunne findes om levetiden for vilde eller fangede maraer.



Opførsel

Patagoniske maraer er daglige, flyvende gnavere. I det meste af året rejser de i mand-hun bundet par, og meget sjældent er der mere end tre maraer på én gang. Han-hun-par rejser i løbet af dagen og bruger mere tid på at græsse i rige pletter end sparsomme. Patagoniske maraer danner store grupper kaldet bosættelser, som består af en samling huler eller warrens. Nogle warrens er små og med stor afstand og bruges af kun et enkelt par, mens nogle store huler kan deles af op til 29 par. Lokal befolkningstæthed kan stige dramatisk i løbet af denne tid, og grupper på op til 70 maraer er blevet observeret. Hunnerne bruger meget mere tid med afkom end hannerne, og hannerne bruger meget mere tid på at se efter rovdyr end hunnerne. På grund af den store fysiologiske investering, som hunnerne foretager i reproduktion, bruger hunnerne også mere tid på at spise end hannerne i denne tid. Hannerne forsvarer ihærdigt deres kammerater. Som følge heraf kan typisk kun ét par ad gangen optage hulen. Ynglende par 'skiftes' besøger hulen i cirka en time ad gangen for at amme deres unger.(Taber og Macdonald, 1992a)

  • Nøgleadfærd
  • cursorial
  • frygtelig
  • daglige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • ensomme
  • territoriale
  • Områdets størrelse
    0,3325 til 1,975 km ^ 2
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    0,9787 km^2

Hjemmebane

Hjemmeområdet for patagoniske maras driver kontinuerligt, højst sandsynligt som et resultat af de spredte og vidt fordelte føderessourcer, der findes i regionen. De spiser kun selve spidserne af græsstråene, så føderessourcerne bliver meget hurtigt opbrugt. Når en ressource-patch er opbrugt, tager det op til fire måneder at blive fuldstændig fornyet. Et enkelt statisk territorium, der er stort nok til at understøtte et par maraer i et år, ville sandsynligvis være for stort til, at et par maraer kan forsvare sig mod inter- og intraspecifikke konkurrenter. Ydermere ville fælles hylde være næsten umuligt, da det er usandsynligt, at områder af tilstrækkelig størrelse ville overlappe hinanden omkring en fælles warren. Derfor er små, drivende områder gunstige, hvilket gør det muligt for patagoniske maraer at være i nærheden af ​​den kommunale varren i hvalpesæsonen, samtidig med at den frigør den fra den krævende opgave at forsvare store territorier. Deres hjemområde er mellem 33,25 og 197,5 ha, med et gennemsnit på 97,87 ha. De fouragerer intensivt inden for et område på 1 ha hver dag, og deres hjemland driver kontinuerligt med en hastighed på omkring 11 ha/dag uden for ynglesæsonen.(Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a)



Kommunikation og opfattelse

Dolichotis patagonumforetrækker åbne levesteder. Ligesom hovdyr,D. patagonumer afhængig af tidlig påvisning af rovdyr for at give tilstrækkelig tid til at undslippe. Ligesom nogle hovdyr udviser patagoniske maraer stotting-adfærd, som er karakteriseret ved en afgrænsende gangart, der reklamerer for styrke og hurtighed og modvirker en lang og kostbar jagt af rovdyret.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001; Puig, et al., 2010)

Som mange gnavere,Dolichotis patagonumhar et par analduftkirtler. Hanner observeres ofte anal slæbning, hvilket resulterer i et unikt udseende duftmærke. Analkirtlesekret spiller en stor rolle i det mobile territorium, som hannerne danner omkring deres makker. Det vides ikke omD. patagonumbruger auditive signaler til at kommunikere med artsfæller.(Taber og Macdonald, 1992a)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • feromoner
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Udvalget afDolichotis patagonumomfatter en række habitater fra ørken til busklandssteppe. En streng planteæder,D. patagonumviser betydelig fleksibilitet med hensyn til at tilpasse sin kost til forskellige økosystemer. For eksempel, i den sydlige udkant af området i Sierra las Quijadas National Park nord for San Luis, Argentina,D. patagonumoplever betydelige variationer i nedbør gennem året, og lokalmiljøet undergår betydelige ændringer med hensyn til blomstersammensætning mellem våde og tørre årstider. Uanset årstid udgør græsser dog næsten 70 % afD. patagonum's kost. På trods af, at det meste af plantebiomassen i regionen består af træer og buske,D. patagonumudvælger relativt sjældne græsser som sit primære foder. De fleste forbrugte græsser er i slægtenPapophorum. I alt,D. patagonumfouragerer på 24 græsarter og 22 andre plantearter. Udover græs er en betydelig del (11 %) afD. patagonum's kost består af forskellige arter af kaktusser. Generelt er kaktusser omkring 75 vægtprocent vand og kan repræsentere en væsentlig kilde til vand for denne art. Dette kan hjælpe med at opveje uforudsigeligheden af ​​nedbør i hele rækken afD. patagonum>.(Sombra og Mangione, 2005)

Nær den centrale del af dens rækkevidde tyder beviser på, at græsslægternePoaogPanikudgør hovedparten afDolichotis patagonums kost, efterfulgt afStipaogBromus. Beboere i åbent buskads fouragerer ogsåDoli Chotis Patagonumog græsarealer indbyggereLycium.Dolichotis patagonumi sandede græsarealer og lithosol buskadser foretrækkerProsopis. Disse habitatspecifikke forskelle viser denne planteæders kostfleksibilitet. Under tørke,Dolichotis patagonumtilpasser sin kost til at omfatte flere fugtrige planter.(Puig, et al., 2010)

patrick mirakelhunden

Patagoniske maraer er bagtarmsgæringsanlæg. Deres kost er meget høj i fiber og cellulose, som nedbrydes ved bakteriel gæring i en pose kaldet blindtarmen fastgjort til tyktarmen. De producerer en speciel afføring, som indtages og omfordøjes. Vilde patagoniske maraer er blevet observeret nær fåregårde, der spiser fåremøg.(Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • koprofag
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • blomster
  • Andre fødevarer
  • indhold

Predation

Dolichotis patagonumhar udviklet et rovdyrresponssystem, der ligner meget hovdyrs. Den er afhængig af sine veludviklede høre-, syn- og lugtesanser til tidlig påvisning af rovdyr i åbne levesteder. I tilfælde af en jagt,D. patagonumer i stand til at løbe meget hurtigt (op til 45 mph). Denne art udviser stottingadfærd identisk med den, der ses hos nogle hovdyr. Dens brune farve hjælper med at camouflere den fra potentielle rovdyr. Maraens vigtigste rovdyr erSurans ræve,Sydamerikanske grå ræveogpumaer; på grund af menneskelige aktiviteter er populationerne af begge disse arter dog faldet kraftigt. Mennesker udgør nu den største trussel modD. patagonum, både gennem habitatændringer og krybskytteri. Andre rovdyr omfattermindre grisonogvariable høge.(Baldi, 2007; Taber og Macdonald, 1992a)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr
    • Puma (Puma concolor)
    • Surans ræv (Dusicyon culpeus)
    • Sydamerikansk grå ræv (Dusicyon griseus)
    • mindre grison (galactis hvis)
    • Buteo polysoma

Økosystem roller

Patagoniske maraer er planteædere og påvirker deres miljø ved at græsse på planter. De spiser også frugt og distribuerer frø gennem deres afføring. Patagoniske mara-unger danner en vigtig byttebase for mange arter affugle,canids, ogkattedyr. De er også vært for en række parasitærerundorme, herunderWellcomia dolichotis,Trichostrongylus retortaeformis, ogGraphidioides affinis.(Campos, et al., 2001; Taber and Macdonald, 1992a)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter
  • Wellcomia dolichotis
  • Trichostrongylus retortaeformis
  • Graphidioides affinis

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Patagoniske maraer yngler let i fangenskab og er fremragende zoo-eksemplarer. De kan leve med andre repræsentative arter i regionen og skabe en spændende udstilling. De er meget karismatiske og bruges som ambassadørarter til at oplyse den brede offentlighed om den hastigt faldende Pampas, et stort område i det sydamerikanske lavland. Patagonian maras kan holdes som kæledyr og kan trænes til at gå i snor. De jages for deres skind, som bruges til at lave sengetæpper og tæpper i Argentina, og deres kød.('Patagonian Mara (Dolichotis patagonum)', 2011; Campos, et al., 2001)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte bivirkninger afDolichotis patagonumpå mennesker.

Bevaringsstatus

Dolichotis patagonumer klassificeret som tæt på truet på IUCNs rødliste over truede arter. Habitatændring, højst sandsynligt forårsaget af indførelsen aftamfår, er et stort problem for denne art. Overgræsning af får forårsager et skift fra store græsklædte pletter til et landskab præget af mindre pletter af træagtige planter. Reproduktiv succes afD. patagonumpopulationer i åbne græsarealer har en tendens til at være større end dem i lukkede habitater.Dolichotis patagonumer også sårbare over for jagt, da den bliver dræbt for sit kød og skind. Voksne bliver dræbt med pistoler eller trådsnarer, mens unger fanges i net placeret over indgangene til huler.Lepus europaeus(europæiske harer), som ikke er hjemmehørende i Sydamerika, har introduceret Jonhe's sygdom og toxoplasmose tilD. patagonum. På mange områder konkurrence medL. europaeuser så intens, atD. patagonumer blevet lokalt uddøde.(Baldi, 2007; Campos, et al., 2001)

Bidragydere

Molly Mascow (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, John Berini (redaktør), Animal Agents Staff.