Dolichotis salinicola Chacoan mara

af Jessica Gorchow

Geografisk rækkevidde

Dolichotis salinicolaspænder fra Chaco i Paraguay og den sydligste del af Bolivia, sydpå til det nordvestlige Argentina og dens Cordoba-provins.(Dunnum, et al., 2010; Honacki, et al., 1982; Redford og Eisenberg, 1992; Wilson og Reeder, 2005)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Chacoan maras er endemiske for Chaco, et stort område i Paraguay bestående af tørre skove, tornede kratområder, vådområder og sæsonbestemte floder og vandløb. De findes primært i lave, flade, tornekrathabitater, men kan også findes i tørre skove. De findes ofte i højder fra 400 til 800 m i hele Chaco.(Dunnum, et al., 2010; Mares og Ojeda, 1981; Mares, et al., 1989; Rosati og Bucher, 1995)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • krat skov
  • Rækkevidde højde
    400 til 800 m
    1312,34 til 2624,67 ft

Fysisk beskrivelse

Dissegnavereer relativt store i forhold til andrekaviiderog lignekaninerpå grund af deres lange, tynde ben, moderat store, brede, spidse ører og lange, kraftige vibrissae. De vejer 1,8 til 2,3 kg og varierer fra 420 til 485 mm i hoved-kropslængde, med deres hale tilføjelse af yderligere 19 til 30 mm. De har også store bagfødder, der måler 91 til 30 mm, og de har søm i stedet for kløer i slutningen af ​​hvert ciffer. Ørerne varierer fra 58 til 64 mm i længden.(Mares, et al., 1989; Redford og Eisenberg, 1992)



Detfrakkeaf Chacoan maras er kort og glat, med brunlig grå til mørkere grå pels på ryggen, der er let plettet. Deres sider er typisk lysere i farven, der spænder fra mørkegrå til hvid, og halsen og maven er også hvide. Hvide pletter kan også findes på deres pander og bag øjnene. Unge afviger lidt i farve end voksne, idet de kan have rødgul farve blandet med det grå på ryggen. Derudover mangler unge en tredje farve på deres flanker, som findes på de voksne.(Loder, 1906; Mares, et al., 1989; Neris, et al., 2007; Redford og Eisenberg, 1992)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    1,8 til 2,3 kg
    3,96 til 5,07 lb
  • Rækkevidde
    420 til 485 mm
    16,54 til 19,09 tommer

Reproduktion

Lidt er kendt om denne arts parringsadfærd. Bortset fra aktiviteter relateret til reproduktion, har kvindelige og mandlige Chacoan maraer kun lidt eller ingen kontakt med hinanden. Selv under brunst er hunner blevet observeret modstå eller trække sig tilbage fra hannerne.(Kleiman, 1974)



Der er kun få oplysninger om denne arts reproduktionscyklus. Drægtighed varer 2 måneder (77 dage i fangenskab), og hunnerne bærer 2 til 5 unger pr. kuld, med et gennemsnit på 1,5 unger pr. kuld. Hvalpe vejer cirka 199 g ved fødslen.(Dunnum, et al., 2010; Kleiman, 1974; Mares og Ojeda, 1981; Redford og Eisenberg, 1992)

Fødsel menes at forekomme i afsondrede områder i hele deres udbredelsesområde, såsom under en tornebusk. Nyfødte Chacoan maras er præcociale og kan løbe et par timer efter fødslen. Hvalpe begynder at følge voksne et par dage efter fødslen. For hurtigt at tilegne sig deres fødselsgruppe-duft, ruller unger ofte rundt på gruppens vandladningssted kort efter fødslen. Fravænning begynder omkring fire uger gammel.(Kleiman, 1974)

hundevenlig gård
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Range antal afkom
    2 til 5
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1.5
  • Drægtighedsperiode
    2 (lave) måneder
  • Interval fravænningsalder
    4 uger (lave) minutter

Lidt fysisk kontakt er blevet observeret mellem voksne og unge Chacoan maras. For eksempel ammer hunner deres unger i siddende stilling i anfald, der i gennemsnit varer fem minutter. Sygepleje foregår i åbne, udsatte områder. Hanner deltager generelt ikke i forældrenes omsorg, men de synes at tolerere unger, hvilket fremgår af deres hvile og lejlighedsvis leg med unge. Scanet markering og leg hjælper med at integrere unge i den sociale enhed.(Kleiman, 1974)



  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde

Levetid/Længde

Der er kun få oplysninger om Chacoan maras' levetid eller levetid.

Opførsel

Chacoan maras er dagaktive og kan let observeres tidligt om morgenen eller aftenen. De er overordnedegnavere, som bebor enten huler gravet af dem selv eller dem, der er forladt afvizcachas. Chacoan maras lever enten i små familiegrupper eller i par. De, der lever i familiegrupper, er blevet observeret siddende i stjerne- eller vifteformede formationer med deres rumper i kontakt eller ved siden af ​​hinanden, mens de vender i modsatte retninger. Fordi Chacoan maras lever i et åbent savannehabitat, hjælper denne adfærd dem sandsynligvis til hurtigt at få øje på rovdyr, der nærmer sig.(Kleiman, 1974; Mares, et al., 1989)

Chacoan maras udviser unik, legende, lokomotorisk-rotationsadfærd, som er blevet beskrevet som 'frisky humle.' Denne visning, som kombinerer adskillige adfærdsformer, inkluderer 'lodrette spring, kropsdrejninger, hovedkast, kapløb og drejning, og fremspring med tilbagespark på bagfødderne' og dominerer ungdomsleg. Voksne hanner slutter sig ofte til unge og spædbørn i frisk humleleg; det gør moderen dog kun lejlighedsvis. Frisky hop-leg kombineres ofte med sandbadning (rulning), urinmarkering og indsnusning af lugte fra andre Chacoan-maraer. Lugt kan spille en vigtig rolle i at fremkalde frisk humlespil. For eksempel har Chacoan maras centraliserede vandladningssteder, som også fungerer som sandbadesteder. Før sandbadning udfører individer dog ofte anogenitale træk, mens de tisser. Spil på disse steder er også almindeligt og inkluderer hovedkastning, lodret spring i luften og ræs til og fra stedet.(Kleiman, 1974)



  • Nøgleadfærd
  • cursorial
  • frygtelig
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • Social
  • Områdets størrelse
    3,33 til 19,75 km ^ 2
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    9,79 km^2

Hjemmebane

Hjemmerækken afDolichotis salinicolavarierer mellem 3,33 og 19,75 km^2, med den gennemsnitlige homerange, der måler 9,79 km^2.(Dunnum, et al., 2010)

hvordan man stopper handel med hundekød

Kommunikation og perception

Kommunikation gennem duft er meget vigtig for denne art. I fangenskab er Chacoan maras blevet observeret at mætte et sted med deres urin og analkirtelsekret. Disse steder bliver derefter deres foretrukne steder til sandbadning, da de giver alle medlemmer af gruppen den samme duft. Enkeltpersoner tisser også på hinanden som en ekstra måde at dele deres duft på. Ud over duftmarkeringer laver Chacoan maras en række forskellige vokaliseringer, hvoraf mange minder meget om dem, der er lavet afPatagonske maras. For eksempel frembringer unge et 'whet'-kald, når de følger efter og et 'hvin', når de truer artsfæller. Når de nærmes af en slægtsartet rival, kan Chacoan maras udsende en langvarig hvæse, der generelt falder til et lavintensitets grynt.(Eisenberg, 1974; Kleiman, 1974)



  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • feromoner
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Chacoan maras fouragerer primært på blade og forbs, men spiser også træagtige planter, græsser, frugter, frø og sukkulente arter som kaktusser og bromeliaer. De fouragerer oftest på forb og græs i regntiden, hvor kaktusser og bromelia udgør størstedelen af ​​deres kost i den tørre sæson.(Mares og Ojeda, 1981; Rosati og Bucher, 1992)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • blomster

Predation

Store rovdyr afDolichotis salinicolaomfattejaguarer,pumaer, ogPampas ræve. Farven på deres pelage hjælper med at camouflere dem fra rovdyr, og de forsøger ofte at undgå rovdyr ved at løbe fra dem. Unger fødes under beskyttelse af tæt vegetation og kan løbe høje hastigheder få timer efter fødslen.(Taber, et al., 1997; Varela, et al., 2008)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr
    • jaguarer (Panthera onca)
    • pumaerFelis concolor)
    • Pampas ræve (Lycalopex gymnocerus)

Økosystem roller

Som almindelige planteædere i den østlige Salta-provins findes Chacoan maras nogle gange i høj tæthed og kan have en betydelig indvirkning på det lokale miljø. Potentielle påvirkninger kan omfatte overgræsning og ødelæggelse af frøplanter, som tilsammen forhindrer skovfornyelsen. Som planteædere kan de dog også være vigtige frøspredere. Chacoan maras er en vigtig bytteart for en række mellemstore til store rovdyr. Selvom der er begrænset information tilgængelig om parasitter, der er specifikke for Chacoan maras, er de kendt for at være vært for skovflåtenAmblyomma pseudoparvum.(Mares, et al., 1989; Rosati og Bucher, 1995; Taber, et al., 1997; Varela, et al., 2008)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Chacoan maras er populære vildtdyr i hele deres geografiske udbredelse. Indfødte jægere udnytter dem til føde og deres skind. Skindene afPatagonske maras, en nær slægtning til Chacoan maras, er blevet lavet til sengetæpper og tæpper og solgt i butikker med speciale i regionale varer.(Mares, et al., 1989; Ojeda og Mares, 1981)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative virkninger af Chacoan maras på mennesker.

Bevaringsstatus

Ifølge IUCNs rødliste over truede arter,Dolichotis salinicolaer en art med mindst bekymring uden kendte større trusler. Denne status er baseret på artens brede udbredelse, formodede store bestand, og fordi det er usandsynligt, at den vil falde hurtigt.Dolichotis salinicolafindes i beskyttede områder i Argentina, Bolivia og Paraguay.(Dunnum, et al., 2010; Wilson og Reeder, 2005)

Andre kommentarer

Dolichotis salinicolatidligere indgik i slægtenPediolagussomPediolagus salinicola. En række almindelige navne er blevet brugt til at henvise til denne art, herunder Chacoan mara, dværg mara, dværg Patagonian hule, dværg Patagonian hare og salt-ørken hule. På spansk hedder det conejo del palo, som groft kan oversættes til buskkanin.('The cavies', 1975; Dunnum, et al., 2010; Weir, 1974)

pomeranian tænder falder ud

Bidragydere

Jessica Gorchow (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor, John Berini (redaktør), Animal Agents Staff.