Dromaius novaehollandiaeemu

Af George Shorter

Geografisk rækkevidde

Emus (Dromaius novaehollandiae) findes udelukkende i Australien og bebor næsten hele kontinentet. Lavere tætheder findes langs den østlige kyst og mod midten af ​​øen. Antallet af individer varierer omkring 700.000 og er afhængig af årstidens regn.(Blakers, et al., 1984)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Emus, med deres nomadiske livsstil, vil besætte næsten alle tilgængelige biomer i Australien. Savanneskov, græsarealer og subtropiske klimaer foretrækkes. Emuer har tendens til at trække mod områder med stillestående vand og ses oftest i savanneområder. De undgår stærkt skovklædte områder og ørkenområder på grund af vandbehov.(Drenowatz, 1995)



dr seuss navne
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    0 (lav) m
    0,00 (lav) ft
  • Gennemsnitlig højde
    330 m
    1082,68 fod

Fysisk beskrivelse

Emuer har mange fysiske egenskaber til fælles medstruds, som er de eneste fugle højere end emuen. Emus kan nå en maksimal højde på 190 cm, med gennemsnittet på 175 cm. Emus fødder ligner i design til andre løbende fugle, med tre fremadvendte tæer og ingen bagudvendte tæer. Emuer har lange bare ben, ligesom andre flyveløse fugleStrudsefugle. Emus er den eneste fugl med lægmuskler, hvilket gør dem mere tilpassede til sprint og langdistanceløb. Disse styrketilpasninger giver dem mulighed for at opretholde hastigheder op til 13,4 m/s med en gennemsnitlig 3 meters skridt. Den høje styrke af disse ben giver dem mulighed for at udføre ekstremt kraftige spark, der er i stand til at bryde gennem hegn eller lemlæste rovdyr. Gennemsnitsvægten af ​​en emu er 36 til 40 kg, hvor hunnerne er lidt eller ikke væsentligt større. Deres fjerdragt af shaggy mørkebrune fjer er ikke strømlinet, da dens hovedformål er isolering mod direkte sollys. Denne fjerdragt har en vis variation på grund af miljøet og vil ofte afspejle omgivelsernes generelle nuance. Unge emuer vil have yderligere camouflage i form af langsgående solbrune striber på deres meget tyndere fjerdragt. Emus har meget små rudimentære vinger, der er i stand til at blafre, selvom de ikke hjælper med mobiliteten. De har en lang, tyndt dækket hals, der er hvidlig-blå. Deres hoveder er dækket af pjuskede sorte fjer og har et stort sort næb, der er specialiseret til græsning.(Blakers, et al., 1984; Drenowatz, 1995)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • Rækkevidde masse
    36 til 40 kg
    79,30 til 88,11 lb
  • Rækkevidde
    190 (høj) cm
    74,80 (høj) in
  • Gennemsnitlig længde
    175 cm
    68,90 tommer

Reproduktion

Emuer udviser polyandrøse ynglemønstre, men ikke alle hunner engagerer flere partnere. Parringssæsonen begynder i december-januar, som starter med, at den mandlige og kvindelige emu engagerer sig i en frieridans. Resultatet afhænger af den mandlige emu's præstation; hvis hans det er utilfredsstillende, kan hunnen blive aggressiv. Succes med den mandlige emu betyder op til fem måneders parringsprivilegier med den bejlede hun. Inden hun-emuen lægger sine æg, kan deres mandlige modpart bejle til andre hunner, før de bliver beskæftiget med inkubation. Efter at hannerne begynder inkubationsperioden, vil hun-emusen søge at parre sig med ubesatte hanner. De fleste kvindelige emuer engagerer sig i polygami efter parringsperioden, dog ikke uden omkostninger. Hun-emus risikerer at miste deres partner, hvilket kan betyde, at hendes æg ikke bliver udruget. For at forhindre dette vil nogle beskytte hannen mod at få adgang til andre hunner. I forholdet er den kvindelige emu mest ansvarlig for at holde orden i pardannelsen, indtil inkubationen begynder, når hannen bliver aggressiv over for alle andre emuer.(Blanche, et al., 2000; Patodkar, et al., 2009)

  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Når emuer når seksuel modenhed efter 18 til 20 måneder, engagerer de sig i parringspraksis. Efter parring vil emuer yngle, indtil æggene er lagt. Fra insemination er dette 48 til 56 dage. Kvindelige emuer er i stand til at opbevare sperm, så de kan fortsætte med at lægge æg hver 3. dag efter hendes første kobling. Denne indledende kobling kan variere fra 5 til 24 æg. Hun vil skabe flere reder, hvis det er nødvendigt, som vil blive inkuberet af en anden mandlig emu. En enkelt rede kan indeholde æg fra flere hunner. Han-emus er ansvarlig for æginkubationen, som starter efter det sidste æg er lagt for at minimere inkubationsperioden. I inkubationsperioden indtager mandlige emuer generelt ikke mad, drikke eller passerer affald; de er i stand til at overleve på lagret fedt alene. Efter 48 til 56 dages inkubation vil alle æggene klækkes inden for en periode på dage. Den gennemsnitlige fødselsvægt er 500 gram.(Blakers, et al., 1984; Blanche, et al., 2000; Dzialowski og Sotherland, 2004; Patodkar, et al., 2009)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • sædopbevaring
  • Avlsinterval
    Emus begynder deres ynglecyklus én gang årligt.
  • Parringssæson
    Emuer begynder at yngle i december til januar, op til en gang dagligt. Redning sker omkring 50 dage efter ynglen.
  • Range æg pr. sæson
    5 til 24
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    10
  • Tid til klækning
    48 til 56 dage
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    50 dage
  • Tid til uafhængighed
    15 til 18 måneder
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    18 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    18 til 20 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    18 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    18 til 20 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    18 måneder

Efter at kvindelige emuer har lagt deres æg, har de ikke meget med dem at gøre, udover at de lejlighedsvis besøger den inkuberende han. Emuer af hankøn er defensive over for alle andre emuer og er meget omhyggelige med at beskytte reden. Han-emus finder et passende sted til deres makkers æg og vil bygge en seng af dødt græs og løv omgivet af større børste. Fordi denne rede stort set er flad, tager han-emus særlig omhu med at samle de æg, der ruller væk. Han-emus roterer og vender æggene med få timers mellemrum for at sikre konsistent inkubation og rugetid. Efter udklækningen vil hannerne beskytte flokken og lære dem at skaffe føde. Hannerne bevarer deres aggressive disposition over for alle andre emuer, selv moderen. Denne afhængighedsperiode varer op til 7 måneder, hvorefter emuerne er fuldt udvokset. Emuer er uafhængige af flokken i 15 til 18 måneder.(Blakers, et al., 1984; Blanche, et al., 2000; Dzialowski og Sotherland, 2004; Patodkar, et al., 2009)

  • Forældreinvestering
  • mandlige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • beskytter
      • han-
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
    • beskytter
      • han-
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
    • beskytter
      • han-
  • længere periode med ungdomsuddannelse

Levetid/Længde

Når de er i fangenskab, under en regelmæssig hydrering og fodringsplan, er emuer i stand til at leve op til 20 år. Emuer i naturen oplever mange flere belastninger, herunder tørre perioder og sult, hvilket reducerer deres levetid til maks. ti år.(Blakers, et al., 1984)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    5 til 10 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    7 år
  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    15 til 20 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    16 år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    5 til 10 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    7 år
  • Typisk levetid
    Status: fangenskab
    15 til 20 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    16 år

Opførsel

Emuer er generelt ensomme fugle, men udviser social adfærd, når det er fordelagtigt. Eksempler inkluderer deling af reder og søgning efter mad. I disse tilfælde vil store grupper migrere på én gang til den næste fødekilde. Under inkubationsperioder udviser emuer ikke længere nomadiske tendenser. Emuer er strengt daglige. Når de sover, vågner de meget ofte på grund af rovdrift og behov for hydrering. Emus udviser en legende nysgerrighed over for hinanden og over for andre dyr, især bemærket i fangeskabsmiljøer. Et eksempel kunne være at hakke eller bide et andet dyr og løbe væk, blot for at fremkalde et svar. Emus vil svømme, når den får muligheden, og er dygtige til at gøre det.(Blakers, et al., 1984; Patodkar, et al., 2009)



  • Nøgleadfærd
  • cursorial
  • frygtelig
  • daglige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • vandrende
  • Områdets størrelse
    5 til 10 km ^ 2
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    7 km^2

Hjemmebane

Hjemmeområdet for emuer er 5 til 10 kvadratkilometer. Dette område er dynamisk, da de altid er på vej på jagt efter vand og mad.(Blakers, et al., 1984; Drenowatz, 1995; Patodkar, et al., 2009)

Kommunikation og perception

Emus har evnen til at kommunikere ved at bruge en oppustelig nakkesæk, og kan skabe lyde høje nok til at blive hørt 2 km væk. Navnet 'emu' ligner dets signaturopkald, hørt som 'e-moo'. At oversætte disse opkald er den vigtigste form for modtagelse af kommunikation, bortset fra visuel fortolkning af kropssprog. Under frieriet deltager emu-hannen og hunnen i en dans bestående af stivere og slangelignende hovedbevægelser. Hannerne skal lave de rigtige bevægelser, ellers kan hunnen hurtigt ændre mening og blive aggressiv.(Patodkar, et al., 2009)

tibetansk løvehund
  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Emuer lever primært af frugter, frø, insekter og små dyr. Emus vil også fodre med dyreekskrementer og vil afvise blade og tørre græsser. Emuer har ingen afgrøde til at opbevare eller nedbryde mad, men har i stedet en modificeret spiserør, der er i stand til at opbevare mad op til 30 minutter før de kommer ind i maven. Da emuer kan opleve sult i ugevis, er de i stand til at opbevare store mængder fedt som forberedelse. Emuer er i stand til at tabe mere end halvdelen af ​​deres kropsmasse i disse lange sulteperioder. Denne tilpasning gør det også muligt for han-emusen at udholde en hel inkubationsperiode uden mad.(Blakers, et al., 1984; Patodkar, et al., 2009)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • planteæder
    • frugivore
    • granivore
    • træædende
  • altædende
  • koprofag
  • Animalske fødevarer
  • pattedyr
  • padder
  • krybdyr
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • Plantefødevarer
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • Andre fødevarer
  • indhold

Predation

Det primære rovdyr af emuer erdingoer. Dingoer truer hovedsageligt rederne og spiser æggene. Én dingo vil distrahere den inkuberende han, så reden bliver blottet. Når de angriber emuer, vil rovdyr sigte mod hoved og hals. For at forsvare sig mod dingo-angreb udnytter emuer deres højde ved hurtigt at springe væk. Emus vil springe for at lægge afstand mellem dingoens mund og deres hals. Dette er ofte ledsaget af et sparkende forsvar, som kan være dødeligt for dingoen. Mod ørne og høge har emuer kun lidt praktisk forsvar. Den kilehaledeørn, vil forsøge at brække nakken ved at tackle dem efter et dyk. Emus kan kun løbe vildt og uforudsigeligt og søge dækning (en sjældenhed i deres habitat).(Blakers, et al., 1984)

hund løber væk fra snor
  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Emuer spreder frø fra mange lavtvoksende planter over store områder på grund af deres nomadiske migrationsmønstre. Nogle frø har en specialiseret belægning, der efter fordøjelsen øger deres chancer for at spire. Emuen kan påvirke landbrugsarealer, der ikke er indhegnet, på grund af den flokvoksende karakter af migrerende emuer, der leder efter føde. Mange små insekter bliver ofre for emuerne, som vil spise opportunistisk. Emuer jages ofte af dingoer og høge. Indre parasitter er blevet dokumenteret i emuer.Rundormehar forårsaget sygdomme og dødsfald hos captice-emus via cerebrospinal nematodiasis.Lungeormbebo åndedrætsorganer ognematoderinficere hjernen af ​​emuer.(Blakers, et al., 1984; Kazacos, et al., 1991; Law, et al., 1993; Rickard, et al., 1997)



  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter
  • rundorme (Baylisascaris procyonis)
  • lungeorm (Cyathostoma variegatum)
  • nematoder (Chandlerella quiscali)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Emuer producerer olie, der har været brugt til medicinske formål i hundreder af år. En kort liste over terapeutiske virkninger omfatter sænkning af kolesterol, behandling af allergier, forebyggelse af ardannelse og strækmærker og behandling af hovedpine. Tests tyder statistisk på, at emuolie er en overlegen hudcreme i forhold til mineraloliebaserede produkter. Emuer er også blevet jaget for kød af oprindelige folk og nutidige australiere.(Blakers, et al., 1984; Zemstov, et al., 1996)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kilde til medicin eller lægemiddel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Hvis den får muligheden, vil emuer fouragere på afgrøder. Landmænd installerer nu høje hegn, så emuer ikke kan få adgang til landbrugsjord. I begyndelsen af ​​1930'erne endte en stor migration af emuer til en landbrugsby voldsomt. Emusen fordærvede eller konsumerede store hvedemarker. Militæret blev tilkaldt for at udrydde emuen i, hvad nogle kalder 'Emu-krigen'. Operationen lykkedes dog ikke. Emuerne har naturlig camouflage og evnen til at flygte, hvilket gjorde det muligt for dem at undgå opdagelse.(Blakers, et al., 1984; Johnson, 2006)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Emuen lever i overflod på det australske fastland. I Tasmanien blev befolkningen dog decimeret, da den blev jaget af europæiske bosættere.

Bidragydere

George Shorter (forfatter), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, Kiersten Newtoff (redaktør), Radford University, Melissa Whistleman (redaktør), Radford University, Laura Podzikowski (redaktør), Special Projects.