Dromiciops gliroidesmonito del monte

Af Jennifer Chick

Geografisk rækkevidde

Monitos del monte (Dromiciops gliroides) findes i det sydlige Sydamerika, specifikt de nordlige dele af Patagonien, mellem 36 og 43 grader sydlig bredde. Ud over det sydamerikanske fastland findes de også på Chiloe Island.(Patterson og Rogers, 2007; Rodriguez-Cabal, et al., 2008)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Monitos del monte findes i tempererede skove og regnskove. De findes hovedsageligt i gammelvækstNothofagusskove, men kan findes i en række habitater lige fra tætte krat af bambus (Chusquea) til åbne, sekundære skove. En undersøgelse af små pattedyr i højder fra 425 til 1.135 m over havets overflade i Chile viste, at monitos del monte blev fanget oftere i højere højder (820 til 1.135 m) end i lavere højder (425 til 715 m).(Nowak, 1999; Patterson og Rogers, 2007; Patterson, et al., 1989; Rodriguez-Cabal, et al., 2008)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • Rækkevidde højde
    425 til 1135 m
    1394,36 til 3723,75 ft

Fysisk beskrivelse

Monitos del monte er små, overfladisk muselignende pungdyr, med en kort talerstol og små, afrundede ører. Deres pelage er kort og tæt. Mens størstedelen af ​​deres krop er brunlig grå, kan deres skuldre og rumpe have hvide pletter. Deres ventrale pelage er en lysere farve, der spænder fra gullig hvid til bleg grå. Selvom et hvirvlende mønster nogle gange er synligt, er deres mest tydelige pelagekarakteristika deres udtalte sorte øjenringe. Deres hoved til kropslængde er mellem 83 og 130 mm eksklusive halen, som er mellem 90 og 132 mm lang. Deres hale er moderat gribende og godt pelset, bortset fra en 25 til 30 mm nøgen undersidedel, som kan forbedre trækkraften, når dyret griber trægrene. Monitos del monte vejer mellem 16 og 42 g. De ligner medlemmer af slægtenMarmosamonitos del monte har dog kortere lemmer, mere robuste hænder og fødder, mere halvcirkelformede øvre fortænder og mindre, pelsfarvede ører.(Beer, 2003; Marshall, 1978; Nowak, 1999)



Sæsonvariation og seksuel dimorfi er blevet observeret. En undersøgelse af monitos del monte i Patagonien viste, at ved slutningen af ​​sommeren er hunnerne betydeligt tungere og længere end hannerne. Selvom begge køn bruger deres haler som opbevaringsorganer, har hunner en tendens til at have tykkere haler; dette tyder på, at hunner har højere energibehov i perioder med dvale eller torpor. Mens variation i haletykkelse er sæsonbestemt, er det uklart, om hunnerne er større end hannerne året rundt. Geografisk variation er også blevet rapporteret i denne art. Tidligere blev to underarter anerkendt baseret på geografi. Fastlandsmonitos del monte blev henvist tilDromiciops australis australisog dem fra Chiloe Island blev henvist tilDromiciops australis gliroides. Men den eneste mærkbare forskel i udseende mellem disse grupper er den mørkere pelage på øen monitos del monte. På grund af utilstrækkelige kendetegn mellem fastlands- og øpopulationer, anerkendes separate underarter ikke længere som adskilte.(Patterson og Rogers, 2007; Rodriguez-Cabal, et al., 2008)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • Rækkevidde masse
    16 til 42 g
    0,56 til 1,48 oz
  • Rækkevidde
    83 til 130 mm
    3,27 til 5,12 tommer

Reproduktion

Monitos del monte bliver kønsmodne efter deres andet år og yngler i det australske forår (august til september), ynglepar dannes kort forinden. Det vides ikke, om disse par fortsætter efter parring.(Marshall, 1978; Munoz-Pedreros, et al., 2005)



  • Parringssystem
  • monogam

Monitos del monte når typisk seksuel modenhed i en alder af 2 og yngler en gang årligt. Hanner og hunner danner par og parrer sig i august eller september. Før fødslen finder sted, konstruerer hunnerne små, afrundede reder (ca. 200 mm i diameter) af pinde og vandafvisende bambus. Disse reder er placeret 1 til 2 m over jorden. Ungerne fødes cirka 3 til 4 uger efter undfangelsen og klatrer ind i den veludviklede, anteroventrale åbning af pungbuket, hvor de forbliver knyttet til 1 af de 4 patter i cirka 2 måneder. Kuld på op til 5 unger er blevet rapporteret, men hunnerne er ikke i stand til at fodre mere end 4 afkom ad gangen. Selvom ungerne begynder at forlade pungbuket i korte perioder fra december, bliver de først helt selvstændige i marts.(Munoz-Pedreros, et al., 2005; Nowak, 1999)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Monitos del monte race en gang årligt.
  • Parringssæson
    Monitos del monte yngler i det australske forår (august til september).
  • Range antal afkom
    1 til 5
  • Gennemsnitligt antal afkom
    3
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    3 til 4 uger
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    5 måneder
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    5 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    1 til 2 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    1 til 2 år

Hunnerne monitos del monte dier deres altricial unge i cirka 5 måneder (fra begyndelsen af ​​november til slutningen af ​​marts). Inden deres uafhængighed bærer hunnerne afkom i deres pungdyr eller på ryggen under 'natlige familieudflugter'.(Munoz-Pedreros, et al., 2005)

greyhound roaching
  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Selvom levetiden for monitos del monte er ukendt i naturen, er den længste registrerede levetid i fangenskab 26 måneder.(Nowak, 1999)



  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    26 (høje) måneder

Opførsel

Monitos del monte er pungdyr med natlige vaner. De er trælevende eller skansoriske og bruger deres gribehaler, store hænder og fødder og modsatte hallucer til at klatre i træer. Selvom de typisk betragtes som sjældne, kan de være underrepræsenteret i fangstundersøgelser på grund af deres undgåelse af lukkede fælder af kassetypen. Ændringer i omgivende temperaturer og fødevaretilgængelighed kan fremkalde spontan torpor i monitos del monte. De kan udvise daglige udsving i kropstemperatur og stofskifte og er i stand til overfladisk, kortvarig torpor. Nedsat omgivelsestemperatur kombineret med nedsat mad forårsager dyb, langvarig torpor (dvale); dette sker typisk om vinteren og foråret. Dette hjælper disse dyr med at overleve i ekstreme miljøer. Det gør det også muligt for monitos del monte at spare energi og undgå kostbar fouragering, når ressourcerne er begrænsede.(Bozinovic, et al., 2004; Kelt og Martinez, 1989; Marshall, 1978)

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • dvale
  • daglig torpor
  • ensomme

Hjemmebane

Hjemmeområdet og territoriets størrelse monitos del monte kendes ikke. En undersøgelse i Patagonien estimerede en sommerpopulationsstørrelse på 54 individer baseret på capture-mark-recapture metoder.(Rodriguez-Cabal, et al., 2008)

Kommunikation og perception

Monitos del monte kommunikerer via lyd. Om natten producerer de trillende opkald, der ender i en hostelyd, såvel som summende lyde. Andre kommunikationsformer kendes ikke. Tilsvarende, selvom hanner og hunner danner par i ynglesæsonen, kendes populationer og sociale strukturer ikke på andre tidspunkter af året.(Beer, 2003; Marshall, 1978; Rodriguez-Cabal, et al., 2008)



  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Monitos del monte er primært insektædende og spiser insekter, larver og pupper, der findes på trægrene og i sprækker i bark.Møl og sommerfugleogså udgør en stor del af deres kost. I løbet af den australske sommer indtager monitos del monte store mængder kødfulde frugter, bl.a.misteltenfrugter. I fangenskab spiser monitos del monte en bred vifte af mad, herunder frugt, grøntsager, kartofler, havre, hvirvelløse dyr, hvirveldyr, kød, fisk, æg og ost.(Amico, et al., 2009; Beer, 2003; Kelt og Martinez, 1989; Marshall, 1978; Rodriguez-Cabal, et al., 2007)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • Plantefødevarer
  • frugt

Predation

Predatorer af monitos del monte omfatter især indfødte og indførte fugle og pattedyrhuskatte. Monitos del monte er vigtige byttedyr for flere rovdyr, de udgør følgende procenter af deres rovdyrs kost: 10 % forgrå ræve, 3,6 % forDarwins ræveog en lille portion tilkrudtugler. Monitos del monte producerer stærkt lugtende sekreter fra kutane kirtler, som kan afskrække rovdyr. De udviser også en trusselstilling med blotlagte tænder, især hvis de vækkes af torpor.(Jaksic, et al., 1990; Kelt og Martinez, 1989; Marshall, 1978; Rau, et al., 1995; Rodriguez-Cabal, et al., 2007; Trejo og Ojeda, 2004)



  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

I de tempererede skove i Patagonien er monitos del monte det eneste frøspredningsmiddel for misteltenenTristerix corymbosus. Frøene passerer ubeskadiget gennem deres fordøjelseskanal og aflejres direkte på værtstræernes bark. Faktisk er passage gennem deres tarm nødvendig for at frøene kan spire og vigtig for rekruttering af frøplanter. Denne gensidighed kan have udviklet sig i løbet af de sidste 70 millioner år og er fortsat vigtig for biodiversiteten i dag. I modsætning til andre små pattedyr, der kan ødelægge forbrugte plantefrø, kan monitos del monte sprede frø fra størstedelen af ​​kødfulde frugtproducerende plantearter i deres område, bl.a.Aristotelia chilensisogAzara mikrophylla. Mistelten, en parasitisk klatrende planteart, er vigtig for at bevare underhistoriens plantediversitet og lette økosystemprocesser såsom næringsstofkredsløb. Derudover er næsten 100 familier af fugle og pattedyr afhængige af mistelten for frugt, nektar og redemateriale. Afbrydelse af mistelten-monito del monte-mutualismen kan forårsage udryddelse, nedsat biodiversitet og øget modtagelighed for tørke. Monitos del monte er også værter for blodparasitter (Hepatozon) og flåter (Ixodes neuquenensis).(Amico og Aizen, 2000; Amico, et al., 2009; Garcia, et al., 2009; Watson, 2001)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • keystone arter
Mutualistiske arter
  • Tristerix corymbosus
  • Aristotelia chilensis
  • Azara mikrophylla
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Monitos del monte spiller en nøglerolle i frøspredning for kødfulde frugtproducerende planter i tempererede skove; denne gensidighed er vigtig for opretholdelsen af ​​biodiversiteten. Monitos del monte kan også være vigtig for at reducere skadedyr.(Amico, et al., 2009; Beer, 2003; Watson, 2001)

  • Positive påvirkninger
  • bekæmper skadedyrspopulationen

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

I Chile er der flere overtro om monitos del monte. For eksempel er de fejlagtigt blevet beskrevet som uheld, giftige og forfædre til sygdom. I ekstreme tilfælde har folk brændt deres huse ned efter at have set monitos del monte på deres opholdssteder. Imidlertid har monitos del monte ingen faktiske negative effekter på mennesker.(Beer, 2003; Marshall, 1978)

Bevaringsstatus

Selvom monitos del monte i øjeblikket er klassificeret som tæt på truet på IUCNs rødliste, er monitos del monte truet af et stigende antal menneskeskabte aktiviteter. Indførelsen af ​​arter som f.ekshuskatte, skovrydning og kvæggræsning er forbundet med nedsatte mængder af monitos del monte og habitatfragmentering. En undersøgelse af skovfragmentering viste, at menneskelig aktivitet kan reducere foretrukne trætyper og øge modtageligheden for prædation. Monitos del monte er ligesom mange små pattedyr ude af stand til at krydse selv små skovede områder. De er også værter for blodparasitter (Hepatozon) og flåter (Ixodes neuquenensis), hvilket yderligere kan reducere antallet af disse vigtige pungdyr.(Amico, et al., 2009; Marin-Vial, et al., 2007; Merino, et al., 2009; Rodriguez-Cabal, et al., 2007)

Andre kommentarer

Monitos del monte tilhører den mest geografisk begrænsede rækkefølge af eksisterende pattedyr. De kaldes et 'levende fossil', fordi de er den eneste eksisterende repræsentant formikrobio derafstamning. Den ældste mikrobiothere kan være enKhasiaart, et fossil fra Bolivia mellem 60,4 og 59,2 millioner år gammelt.(Amico og Aizen, 2000; Beer, 2003; Bozinovic, et al., 2004; Meredith, et al., 2008; Spotorno, et al., 1997)

Monitos del monte er tættere beslægtet med australske pungdyr end dem fra amerikanske. To nyere fylogenetiske undersøgelser konkluderede, at monitos del monte er en søstergruppe til alle andre australidelphianere (medlemmer af ordenernePeramelemorphia,Notoryctemorphia,Dasyuromorphia, ogDiprotodonti).Mikrobioterisandsynligvis afveg fra denne australske kladde for cirka 67,4 millioner år siden. Selvom morfologiske undersøgelser redeDromiciopsogså inden for den australske klade menes mange af de morfologiske karakterer at være homoplasiøse eller plesiomorfe.(Beck, 2008; Meredith, et al., 2008; Sanchez-Villagra, et al., 2007)

Bidragydere

Leila Siciliano Martina (redaktør), Animal Agents Staff.

Jennifer Chick (forfatter), Case Western Reserve University, Darin Croft (redaktør, instruktør), Case Western Reserve University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.