Dryocopus pileatuspilet spætte

Af Diana Young

Geografisk rækkevidde

Bosat gennem skovklædte Nordamerika fra Nova Scotia, New Brunswick, s. Quebec og det centrale Ontario syd til s. Florida og mod vest til skovklædte flodbunde, der strækker sig ind i Great Plains i f.eks. Texas og se. Oklahoma. Vintersortimentet er også det samme. En permanent beboer i løv- eller nåleskove i det sydlige Canada og i det vestlige, midtvestlige og østlige USA.

  • Biogeografiske regioner
  • Atlanterhavet
    • hjemmehørende

Habitat

Nåleskov eller løvskov. Foretrækker at rede i mesiske områder, tæt på vandløb; udvælger bevoksninger med størst basalareal, størst tæthed af stængler og højeste kronekrone. Hænger typisk i hule træer med flere indgange.



  • Terrestriske biomer
  • Skov

Fysisk beskrivelse

Pileated Woodpecker er den største spætte, der findes i det meste af Nordamerika. Kun den muligvis udryddede elfenbensnæbbet spætte (Campephilus) i det sydøstlige USA og Cuba og den kejserlige spætte (Campephilus imperialis) i det vestlige Mexico er større.Dryocopus pileatuskendes bedst på sin store, mat sorte krop og røde kam. På grund af sin størrelse og mejselformede næb er denne spætte særlig dygtig til at udgrave, og den bruger denne evne til at konstruere reder og rastehuler og til at finde føde.



vild kitty kattefoder
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Gennemsnitlig masse
    364 g
    12,83 oz
    AnAge

Reproduktion

Dryocopus pileatuser oviparøs, dens inkubationsperiode er cirka 12-14 dage. Begge forældre ruger æg på skift i løbet af dagen; hannen ruger om natten. Æggene bliver behandlet 99% af tiden. Kilham (1979) rapporterede, at æg var uden opsyn i op til 20 minutter i de første par dage; deltog næsten 100% af tiden derefter. En koblingsstørrelse på 4 er mest almindelig hos denne spætte.

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    4
    AnAge
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    18 dage
    AnAge

Levetid/Længde

Opførsel

Tilpasset primært til klatring på lodrette flader; hopper af og til på jorden. Akavet på små grene og vinstokke, når de rækker ud efter frugt. En stærk flyver med let bølgende stærk flugt; flyvningen er ret langsom, men kraftig og direkte. Sover eller ligger i hulrum om natten. Under konflikt med artsfæller, meget jagter, kalder, slå med vinger og stikke med dens næb. Trommespil forekommer normalt på toppen af ​​et dødt træ, der giver genlyd; hyppigst om morgenen, men kan forekomme i løbet af dagen og stiger i hyppighed i løbet af det tidlige forår, efterhånden som frieriaktiviteterne begynder. Trommespil bruges til at proklamere et territorium.



positiv pit bull
  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • bevægelig

Kommunikation og opfattelse

  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Denne spætte lever af insekter, primært tømrermyrer og skovborebillelarver; også vilde frugter og nødder. Den prikker lange træstykker af for at afsløre myregallerier. Den Pileated Woodpecker bruger sin lange, udvidelige, spidse tunge med modhager og klæbrigt spyt til at fange og udvinde myrer fra tunneler.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Som en stor, ikke-vandrende insektæder kan den stablede spætte spille en vigtig rolle i bekæmpelsen af ​​insektudbrud, især udbrud af træbiller. Denne spætte kan også være en nøgleart, fordi dens redeudgravninger giver levesteder for mange andre arter (Aubrey og Raley, 2002).

rat terrier smidighed

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Dryocopus pileatusudhuler reder 8 tommer brede og 2 fod dybe. Boligejere og forsyningsselskaber er ofte bekymrede over skader på boliger og træer. Der er dog mange produkter på markedet nu til at forhindre eller reparere denne skade. Det kan også være en succesrig strategi at skaffe redekasser eller andre redehabitater til fuglene (Texas Partners in Flight, 2000). Det er ulovligt at skade eller fjerne fuglene uden tilladelse.



Bevaringsstatus

Pælede spætter har et stort udbredelsesområde og stor bestandsstørrelse, så de betragtes ikke som truede eller truede. De er beskyttet af U.S. Migratory Bird Act.

Bidragydere

Diana Young (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor.