Eclectus roratuseclectus papegøje

Af Aretta Jennings

Geografisk rækkevidde

Electus papegøjen (Eclectus roratus) findes i hele Papua Ny Guinea og Indonesien. Det er almindeligt så langt øst som Sumba og så langt mod vest som Salomonøerne. Andre indfødte områder omfatter dele af det centrale Australien samt hele kontinentets kystområde. Områder, hvor eclectus papegøjen er blevet introduceret, omfatter Palau, Singapore og Goram-øerne.(Forshaw, 2010; Jones, et al., 1995)

  • Biogeografiske regioner
  • australsk
    • hjemmehørende

Habitat

Eclectus papegøjer er kendt for at opholde sig i tæt befolkede skove, ofte nær vand eller kystområder. De er almindeligt observeret i regioner, der har tropiske klimaer og høje træer. De yngler overalt fra 14 til 22 meter over jorden, typisk væk fra skovens indre. Rederne har en tendens til at have en indgang, der er 25-30 cm lang og alt fra 60 cm til 300 cm dyb. Deres levestedshøjde varierer fra 14 meter til 1.000 meter. Eclectus papegøjer ses ofte i flokke, eller lejlighedsvis alene eller i par.(Forshaw, 2010; Marsden og Fielding, 1999)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • regnskov
  • Rækkevidde højde
    14 til 1000 m
    45,93 til 3280,84 ft
  • Gennemsnitlig højde
    500 m
    1640,42 fod

Fysisk beskrivelse

Eclectus papegøjen er seksuelt dimorf, hvilket betyder, at hanner og hunner er forskelligt farvede. Mens begge køn er ens i størrelse, har hannerne en tendens til at være større, og hunnerne har en lysere fjerdragt. Alle unger er udklækket med grå dunfjer på. Efterhånden som deres fjer begynder at komme frem, kan kyllingens køn bestemmes. I gennemsnit vejer voksne eclectus papegøjer 500-600 gram og har en gennemsnitlig længde på mellem 105-133 millimeter. Vingefangene på eclecrus papegøjer er mellem 228 millimeter og 247 millimeter.(Cameron, 2012; Forbes, 1877; Forshaw, 2010; Wang, et al., 2012)



Hannerne er primært grønne og ret farverige. De har en gul tonet krone og blå farve i hele primærvalget. Deres vingedækfjer er røde, ligesom fjerene på undersiden af ​​vingen. Halefjerene er grønne, blå og gullig-hvide nuancer mod spidsen. Hannerne har grå ben. Deres mandible er koralfarvet på toppen og sort på bunden. De er cirka 115-133 mm lange.(Cameron, 2012; Forbes, 1877; Forshaw, 2010; Wang, et al., 2012)

Hunnerne er mærkbart forskellige. De er for det meste røde, med mørkere bordeaux farve på vingedækfjerne. Hunnernes bryst er mat lilla. Der er nuancer på bagsiden og bagdelen. Hunnens underliv er mat lilla, ligesom undervingernes dækfjer. Deres mandible er helt anderledes end hannerne, idet de er helt sorte. Hunnerne varierer i størrelse fra 105-119 mm i længden.(Cameron, 2012; Forbes, 1877; Forshaw, 2010; Wang, et al., 2012)



De ni underarter afEclectus roratuskan skelnes ud fra varierende farve og relativ kropsstørrelse.E. r. modeer større i størrelse og er mere farvestrålende med andre udtalte gule aftegninger på hannen og hunnen.E. r. westermanimere mat og ofte betydeligt mindre.E. r. corneliaer generelt større; hannerne har mere grønt på rygsiden, mens hunnerne er helt røde med farverige aftegninger.E. r. riedelier mindre, og både hanner og hunner har mere blå, rød og lilla farve.E. r. polychlorer mere farvestrålende og større i størrelse.E. r. biakier større, har disse hunner mere lys rød på halsen.E. r. aruensisafviger mest i farve. Hannerne har flere gule haler, og hunnerne har mere røde med mindre sort end gørEclectus roratusde lignerE. r. polychlor.E. r. macgillivrayier ligesomE. r. polychlormen større.E. r. solomonesisligneE. r. polychlor, men har mindre relativ størrelse og har mindre næb, aftegninger på hanner har en tendens til at være mere grønne end gule.(Forshaw, 2010)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • Rækkevidde masse
    500 til 600 g
    17,62 til 21,15 oz
  • Rækkevidde
    105 til 133 mm
    4,13 til 5,24 tommer
  • Range vingefang
    228 til 247 mm
    8,98 til 9,72 tommer

Reproduktion

Disse fugle betragtes som polyandrøse, hvilket betyder, at hunnerne har flere partnere. Dette sker, når kun én hun bebor et område med flere hunner. De kan være polygynandrøse, hvilket betyder, at der er flere seksuelle partnere for både mænd og kvinder. Når der er flere hunner i et område, kan dette ske. Hanner og hunner vil konkurrere om reproduktive ressourcer af forskellige årsager. Hunnerne udfordrer ofte andre medlemmer af deres art såvel som andre arter til rede. Størstedelen af ​​deres tid bruges på gametdannelse og beskyttelse af deres æg. Deres partnerskaber vil blive valgt ud fra placeringen af ​​et hjem med tilstrækkelige ressourcer til at kunne reproducere. Hunnerne vil parre sig med hannerne i et område, hvor der er rigelige fødevareressourcer og beskyttelse. Hanner vil bruge mere tid på at lede efter hunner, der har ønskværdige egenskaber. For at tiltrække kammerater kan hunnerne sidde i åbningen af ​​deres hule og vise undervingens knaldrøde fjer. Hanner bringer typisk mad til hunner, der yngler og vil interessere sig for hunner ved at bruge denne tiltrækningsvisning. For at få hunnernes opmærksomhed er der en særlig komponent til hannernes fjerdragt, UV-farvning, som især appellerer til hun-papegøjer. De fleste papegøjer er bundet før deres parring, og vil blive genkendt ved at pudse. Tiltrækning af en kammerat består normalt af bukning, vingeklap og anden excentrisk adfærd for at opnå opmærksomhed.(Heinsohn og Legge, 2003; Heinsohn, 2008a; Heinsohn, 2008b)

  • Parringssystem
  • polyandrøs
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Eclectus papegøjer af begge køn er i konkurrence om de bedste ressourcer til reproduktion. Makker vælges ud fra deres fordele for vellykkede unger og unger. En gruppe kan bestå af flere hanner end hunner på grund af kvindelig konkurrence om tørre fordybninger. Hunnerne vil ruge æggene i gennemsnitligt 28 dage, mens flere hanner giver dem mad og ofte beskyttelse. De er kooperative opdrættere. Hanner har evnen til at manipulere deres kroppe, afhængigt af deres miljø, for at camouflere sig selv eller tiltrække kvinders opmærksomhed. Eclectus papegøjer yngler hovedsageligt i træhuler, der findes i hele regnskoven, tæt på jorden. Deres yngleperiode er fra april til december, afhængigt af placeringen. I lande længere nordpå kan intervallet være fra maj til januar. Længere mod syd kan det være fra marts til november. Eclectus papegøjen vil have en kobling pr ynglesæson. I gennemsnit flyver kyllinger efter 13 uger og bliver uafhængige i gennemsnit efter 6 måneder. Hanner og hunner er kønsmodne i cirka tre års alderen.(Cameron, 2012; Forbes, 1877; Forshaw, 2010; Heinsohn og Legge, 2003; Heinsohn, 2008b; Heinsohn, 2008a)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Eclectus papegøjer parrer sig gennem ynglesæsonen
  • Parringssæson
    April-December
  • Range æg pr. sæson
    0 til 3
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    to
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    28 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    13 uger
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    6 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    3 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    3 år

Hos denne art investerer både hanner og hunner i reproduktionscyklussen for deres unger. Hunnerne er mere tilbøjelige til at inkubere ægget og give mad til de unge. Inkubationen varer omkring 28 dage. Hanner er kendt for at bringe mad til hunnerne under inkubation. Ikke kun én han vil fodre hunnen, det er fordi de parrer sig med flere hanner fra deres redegruppe. Hunnerne investerer mere tid end hannerne, men hannerne er de mere talrige i gruppen end hunnerne. Hunnerne siges at være i stand til at manipulere kønnet på deres unge. Der vil ofte være flere ynglesæsoner i træk, hvor en hun kun vil producere det ene køn (han eller hun).(Cameron, 2012; Forshaw, 2010; Heinsohn, et al., 2007; Heinsohn, 2008b; Heinsohn, 2008a)

  • Forældreinvestering
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Eclectus papegøjer er kendt for at overleve og formere sig i op til otteogtyve år i fangenskab, og hvor som helst op til halvtreds år i naturen. De kortest levede eclectus papegøjer i fangenskab overlevede cirka otte år. Dette kan have været på grund af dårlig uddannelse om kost af eclectus papegøjer. Den forventede levetid i naturen er højere end for papegøjer i fangenskab. Den forventede levetid i fangenskab er mellem treogtyve og otteogtyve år.(Brouwer, et al., 2000)

  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    23 til 28 år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    50 (høje) år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    30 år

Opførsel

Hunlige eclectus papegøjer er mere frygtsomme og ofte mindre tilbøjelige til at blive set. Det kan skyldes, at der er færre hunner end hanner i et redeområde. Hanner ses oftere uden for redeområder end hunner. Det er typisk for hunner aktivt at lede efter en hul at bo i, fordi de ikke bygger deres egen. Disse fugle bruger det meste af deres tid på at samle mad, spise og hvile. Eclectus papegøjer er meget sociale fugle; for at yngle og fodre med succes danner de flokke. Mens de forsvarer deres territorium, handler de aggressivt og viser et åbent næb som en måde at skræmme andre medlemmer af arten på. De vil ofte 'skjule' deres næb for at sige, at de trækker sig tilbage fra konfrontationen. Under reproduktion vil hanner og hunner ofte blinke med deres lyse fjer for at tiltrække opmærksomhed. Hunnerne bliver hos koblingen, indtil den klækker, og vil være hos ungerne indtil efter flyvning, på tre måneder, hvor ungerne primært bliver passet af hannerne i redegruppen, og hunnerne vil frekventere reden. Eclectus papegøjer er kendt for at være højlydte, larmende fugle. De foretager ofte opkald under flyvning og mens de sover.(Cameron, 2012; Forshaw, 2010; Heinsohn, 2008a; Heinsohn, 2008b; Sparks and Soper, 1990)



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • territoriale
  • Social
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    3 km^2

Hjemmebane

Hannerne vil forlade rasteområdet i søgen efter føde. Deres gennemsnitlige territoriumstørrelse er 3 kvadratkilometer.(Cameron, 2012; Forshaw, 2010; Heinsohn, et al., 2007; Sparks og Soper, 1990)

kæledyr kig

Kommunikation og opfattelse

Eclectus papegøjer skriger ofte gentagne gange, når de er i luften, lyden er noget i retning af 'krraach-krraak' (Forshaw, 2010). Enten et skrig eller en blød fløjte-lignende lyd kan høres under fodring. Begge køn er blevet observeret lave en 'chee-ong' lyd, ofte når de er parret. Der er ingen observerede forsvarslyde. Eclectus papegøjer bruger følsomhed over for ultraviolette bølgelængder til at identificere kammerater. De kan også bruge dette til accept og afvisning af æg. Kemiske signaler brugt af eclectus papegøjer omfatter lugt. Mens de fodrer, er de mere opmærksomme og kan registrere ændringer i det umiddelbare område, de optager. Mens de flokkes, bruges visse fysiske spørgsmål til at skabe en ensartet gruppe. Dette er kendt som social facilitering (Forshaw, 2010).(Aidala, et al., 2012; Forshaw, 2010; Sparks og Soper, 1990)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Eclectus papegøjer er planteædere, der spiser frugt og bær, nødder, frø, bladknopper, blomster og nektar, som de får fra skovens baldakiner. Nogle frugter er revnede op, og frugtkødet bliver spist, andre giver frø til disse papegøjer. De er kendt for at fodre alene, i par eller i store grupper. De fleste fourageringsvalg træffes baseret på overfloden af ​​ressourcer. Eclectus papegøjer vælger ofte deres opholdsreder baseret på hvilke typer ressourcer der er tilgængelige, og om de har en høj chance for rovdyrinterferens under fodring. Eclectus papegøjer har et krogformet næb, den øverste mandibel strækker sig længere end den nederste. Papegøjer bruger denne lille forlængelse til at åbne frø eller grave frugtkød ud af frugt.(Forshaw, 2010)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
    • frugivore
    • granivore
    • nektarvor
  • Plantefødevarer
  • blade
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • nektar
  • blomster

Predation

Der er få kendte rovdyr af eclectus papegøjer.Falco pergrinus, almindeligvis kendt som vandrefalke, ogNinox rufa, rødbrune ugler, er de to almindelige kendte rovdyr. En anti-rov-tilpasning, der bruges af eclectus papegøjer, er flok. Flokke er især nyttige under fodring, når fuglene ville være mest sårbare. Når de står over for en modstander, vil de blinke med deres næb som en trussel.(Cameron, 2012; Heinsohn, et al., 2003; Sparks og Soper, 1990)

Økosystem roller

Disse papegøjer påvirker deres økosystemer ved sjældent og utilsigtet at sprede frø fra deres fodring. Arter, som eclectus papegøjer bruger som ressourcer omfatter træer, hvor de yngler. For eksempel er figentræer, mælketræer og sorte bønnetræer almindelige redesteder for eclectus papegøjer. Parasitiske arter, der påvirker eclectus papegøjer, omfatter en protozo, der får cyster til at dannes i maven, kendt somSarcocystis falcatula.(Muir og Raidal, 2012; Page, et al., 1992; Ramis, et al., 1991)

Kommensale/snyltede arter
  • ProtozoSarcocystis falcatula

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Eclectus papegøjer holdes ofte som kæledyr. Denne handel bringer penge ind i områder, hvor disse fugle opdrættes og sælges. USA og de fleste andre lande importerer kun papegøjer opdrættet i fangenskab. Dette er et forsøg på at forhindre utilsigtet eller målrettet udsætning af tidligere fangede fugle i naturen.(Cameron, 2012; Runde, et al., 2007)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Eclectus papegøjer betragtes ikke som skadedyr i deres hjemlige rækkevidde. De er dog kendt for at være skadedyr i landbruget i områder, hvor de er indført. Hawaii-øerne, hvor eclectus papegøjer er blevet introduceret og reproduceret med succes, omfatter Hawaii, Kauai og Oahu. De vil fodre i landbrugsområder, ødelægge afgrøder og mindske indtægterne fra landbruget. Papegøjer bærer ligesom mange andre fuglearter på en bakterie, der forårsager Psittacosis hos både mennesker og Aves. Ejere af eclectus papegøjer kan få denne sygdom, med symptomer, der ligner influenza.(Cameron, 2012; Runde, et al., 2007)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • forårsager sygdom hos mennesker
    • bærer menneskers sygdom
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Eclectus-papegøjer er mindst bekymrende ifølge IUCNs røde liste over truede arter. Bestanden af ​​eclectus papegøjer er faldende på grund af skovrydning og tab af levesteder.(Bird Life International, 2012)

Bidragydere

Aretta Jennings (forfatter), Radford University, Cari Mcgregor (redaktør), Radford University, Zeb Pike (redaktør), Radford University, Karen Powers (redaktør), Radford University, April Tingle (redaktør), Radford University, Jacob Vaught (redaktør) , Radford University, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.