Sne barbaratayra

Af Christina Schreffler

Geografisk rækkevidde

Tayraen,Eira Barbara, kan findes i de neotropiske skove i Central- og Sydamerika. Det spænder fra Mexico syd til Bolivia og det nordlige Argentina og også på øen Trinidad (Mares et al., 1989; Reid, 1997).

hundestøvler
  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Tayra findes i tropiske løvfældende og stedsegrønne skove, sekundær vækst og plantager. Højden af ​​tayraens habitat varierer fra lavlandet til omkring 2000-2400m. Fordi tayraen er både terrestrisk og trælevende, har den vist sig at leve i hule træer, huler bygget af andre dyr og lejlighedsvis i højt græs (Reid, 1997; Nowak, 1999).



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • regnskov
  • krat skov
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • Rækkevidde højde
    0 til 2400 m
    0,00 til 7874,02 ft

Fysisk beskrivelse

Tayraen er en væsel på størrelse med en mellemstor hund, med en lang busket hale og lang hals, der ender i et robust hoved. Dens hoved og krop varierer fra 60 til 70 cm i længden og dens hale længde er 35 til 45 cm. Tayras har store bagfødder, der varierer i længde fra 80 til 90 mm og ører omkring 35 til 40 mm lange. Farven varierer med geografisk rækkevidde, men generelt har tayraen en mørkebrun krop med et lidt blegere hoved. Normalt har den en hvid, diamantformet plet på halsen. Tayras har lange kløer og udtalte hjørnetænder. Deres tandmønster er 3/3, 1/1, 3/4, 1/1 =34.(Emmons, 1990; Mares, et al., 1989; Nowak, 1999; Reid, 1997)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • heterotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    3 til 6 kg
    6,61 til 13,22 lb
  • Rækkevidde
    60 til 70 cm
    23,62 til 27,56 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    6.811 tommer
    AnAge

Reproduktion

Lidt er kendt om tayraens reproduktion. Det menes dog, at drægtigheden varer i omkring 63-70 dage med en kuldstørrelse på 2-3 babyer pr. sæson, der hver vejer omkring 74-92 gram. Nyfødte åbner deres øjne omkring 35-58 dage, og de ammer i 2-3 måneder. Nogle mener, at brunstcyklussen afEira Barbaraer sæsonbestemt med fødsler i marts og juli. Andre mener, at tayraen er polyestrus og en ikke-sæsonbestemt opdrætter, der oplever en brunstcyklus på omkring 17 dage med en 2-3 dages modtagelighed omkring tre gange om året (Nowak, 1999).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Tayras yngler sandsynligvis højst én gang om året.
  • Range antal afkom
    2 til 3
  • Gennemsnitligt antal afkom
    to
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    63 til 70 dage
  • Interval fravænningsalder
    2 til 3 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    700 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    183 dage
    AnAge

Levetid/Længde

Opførsel

Eira Barbaraer en dagaktiv art, der normalt rejser alene eller i par. Nogle gange ses de dog i små grupper på 3-4 individer, hvis kønsfordeling er ukendt. Tayras er både terrestriske og trælevende; terrestrisk bevægelse er normalt sammensat af uregelmæssige, hoppende bevægelser med ryggen buet og halen langs jorden. Træbevægelser langs vandrette grene er mere flydende, og halen bruges som en balanceringsstang. En tayra kan springe over betydelige afstande, løbe op ad klippeklipper og binde sig fra gren til gren i træerne. Når den bliver alarmeret, giver tayraen et kort gøende opkald og søger beskyttelse i det nærmeste træ. Selvom tayraen normalt er tavs, har den været kendt for at give yowls, snerren eller klik, når den er i grupper (Reid, 1997; Mares et al., 1989).



  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • frygtelig
  • daglige
  • bevægelig

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Tayraen er altædende. Den udviser en præference for små pattedyr, især piggerotten, men den vil spise alt, hvad der er tilgængeligt. Pattedyr er den mest udbredte del af tayraens kost, men den spiser også betydelige mængder frugt, hvirvelløse dyr og krybdyr i nævnte rækkefølge. Det har også vist sig, at tayraen af ​​og til spiser honeycomb, når den er tilgængelig (Bisbal, 1986; McNab, 1995).

wellness tilbagekaldelse 2015
  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • pattedyr
  • krybdyr
  • insekter
  • terrestriske leddyr uden insekter
  • bløddyr
  • Plantefødevarer
  • frugt

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Det har man fundet ud afEira Barbarakan tæmmes, og bruges ofte af mennesker som kæledyr. Tayra blev engang brugt af de oprindelige folk i området til at kontrollere gnavere (Nowak, 1999).

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

På grund af den tætte nærhed af tayras habitat til menneskers, specifikt menneskelige landmænd, har denne art været kendt for at forårsage nogle skader på naboplantager.Eira Barbaraspiser lejlighedsvis fjerkræ og angriber majs- og sukkermarker, men skaden er normalt minimal (Nowak, 1999).



Bevaringsstatus

Tayraen er ikke truet i det meste af sit udbredelsesområde; i nogle dele af Sydamerika er det det mest almindelige kødædende dyr på grund af dets evne til at leve i nærheden af ​​mennesker i forstyrrede levesteder. Men i Mexico har menneskelig udbredelse af landbruget, tab af tropiske levesteder og jagt stærkt reduceret befolkningerne. Den mexicanske underart,E. b. senex, betragtes nu som sårbar af IUCN (Emmons, 1990; Nowak, 1999).

Bidragydere

Christina Schreffler (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.