Elaphurus davidianusPere Davids hjort

Af Erin Jacobson

Geografisk rækkevidde

Den historiske række afE. davidianusvar det nordøstlige og østlige centrale Kina (Nowak, 1999). Virkelig vilde eksemplarer forsvandt fra området engang omkring 200 e.Kr., men fordi en flok i fangenskab blev opretholdt i Imperial Hunting Park, har arten overlevet.

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Historisk set,E. davidianusblev sandsynligvis fundet i lavlandet i Kina, sumpede områder og rørdækkede moser (Nowak, 1999). I dag overlever de i naturen i to nationalparker: Beijing Milu Park og Dafeng Milu Naturreservat. Denne art kan også findes i fangenskab i mange zoologiske haver rundt om i verden.



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • Vådområder
  • marsk
  • sump

Fysisk beskrivelse

E. davidianushar rødlig til dyb rødbrun sommerpelage med en medial sort stribe ned langs skuldrene. Vinterpelage er gråbrun med mørkere områder på flanker og svælg. Begge køn har en mørk halekvast på deres relativt lange hale. Huden mellem hovene er nøgen (Nowak ,1999).



Pere Davids hjorte varierer fra 1.830 til 2.160 mm fra hovedet til halebunden. Halen tilføjer yderligere 220-355 mm. HanE. davidianusvejer omkring 214 kg og tæver omkring 159 kg. Hannerne har gevirer, der fældes årligt i december eller januar (Nowak, 1999). Nyt gevir begynder straks at vokse og når fuld størrelse i maj (Huffman, 2001). Gevir er omkring 55-80 cm langs kurven og gaffel tæt ind til huden (Harper, 1945). Den lange bagben er meget lige, og den forreste gren forgrener sig med grenene bagud. Hanner har også en maned hals (Nowak, 1999).

UmodenE. davidianuser plettet hvide med en gennemsnitlig fødselsvægt på omkring 11 kg (Nowak, 1999).



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • ornamentik
  • Gennemsnitlig masse
    186500 g
    6572.69 oz
    AnAge
  • Rækkevidde
    1.830 til 2.160 mm
    til ind

Udvikling

Se Reproduktion.

dansende nathan

Reproduktion

Hanner engagerer sig i falske kampe og rigtige slagsmål under brunsten. En han slutter sig til en gruppe hunner, som han dermed forsvarer fra andre hanner. Hjorte taber sig hurtigt, fordi de ikke spiser, mens de forsvarer haremet, og de efterfølges af nye hjorte, efterhånden som brunsten fortsætter. Efter at have forladt haremet, begynder hannen at spise igen, og vil hurtigt tage sin vægt på igen.

  • Parringssystem
  • polygyn

Seksuel modenhed for hunner er omkring 2 år og 3 måneder (Nowak, 1999), og hanner modnes omkring et år senere. Cirka to måneder før ynglesæsonen i juni forlader hannerne flokken. De vil slutte sig til et harem af hunner og hurtigt under brunsten. Når de kæmper, vil hannerne bruge gevirer, tænder og vil endda rejse sig op på bagbenene og bokse med deres forben. Hunnerne har en cirka 20 dage lang brunstcyklus (Nowak, 1999), og inden for en ynglesæson kan de have flere cyklusser. Drægtighedsperioden er omkring 280 dage, og en eller to fawns fødes i april eller maj (Jiang et al., 2001). Fawns vejer omkring 11 kg ved fødslen. Efter brunsten vil hannerne forlade flokken igen i yderligere to måneder og begynde at fodre (Brinklow, 1993).



Udvikling i arter er ikke blevet rapporteret. Drægtighedsperioden er dog usædvanlig lang, og en embryonal diapause kan forekomme (Nowak, 1999).

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
    • indre
  • viviparøs
  • Parringssæson
    Unge er født i april og maj.
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1-2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    AnAge
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    9,33 måneder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    288 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    27 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    821 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    27 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    1186 dage
    AnAge

Som hos alle pattedyr giver hunnen ungerne mælk.

  • Forældreinvestering
  • kvindelige forældres omsorg

Levetid/Længde

Den maksimale levetidsrekord er 23 år og 3 måneder. Den gennemsnitlige levetid er omkring 18 år (Huffman, 2001).



gibson den store dansker

Opførsel

I modsætning til mange hjortearter er Pere Davids hjorte meget glad for vand. De vil vade op til skuldrene i vandet og vil også svømme. Disse hyrdedyr er meget sociale. De lever i store grupper undtagen før og efter parring, når hannerne forlader gruppen. Kvinder forbliver i sociale grupper hele året (Huffman, 2001).

  • Nøgleadfærd
  • bevægelig
  • nomadisk
  • Social

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

E. davidianuser planteædere, og deres kost består hovedsageligt af græsser. Om sommeren vil de spise mange vandplanter (Nowak, 1999).



  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • Plantefødevarer
  • blade

Predation

Fordi der ikke er nogen reelle vilde populationer af denne art, er oplysninger om prædation ikke tilgængelige.

Økosystem roller

Det er svært at vurdere økosystemets rolle for et så sjældent dyr. Historisk set var disse hjorte sandsynligvis vigtige for at opretholde levesteder gennem deres fourageringsadfærd. De gav formentlig også mad til rovdyr.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Denne art opdrættes til føde og kan også findes i jagtparker.

indavlede chihuahuas
  • Positive påvirkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Ingen citeret

Bevaringsstatus

E. davidianuser kritisk truet af IUCN.

Andre kommentarer

Det navn, kineserne gav disse hjorte, var 'sze pu shiang'. Det betyder 'ingen af ​​de fire.' Hjorten har angiveligt en hals som en kamel, en hale, der ligner et æsel, gevirer fra en hjort og hove, der ligner en ko. Den lignede dog ikke nogen af ​​dem mere end den anden (Harper, 1945).

I 1865 opdagede Père Armand David, en fransk missionær, hjortene i den kejserlige jagtpark (Nan Hai-tsu Park) nær Peking, de mentes at være de eneste overlevende medlemmer af arten. Omkring et dusin individer fra denne gruppe blev importeret til Europa. I 1894 ødelagde en oversvømmelse Imperial Hunting Park, og en stor del af flokken blev dræbt. De, der overlevede, blev jaget af sultende borgere under bokserrevolutionen i 1900. Hertugen af ​​Bedford samlede den resterende ynglebestand på 18 hjorte i sit kloster i Europa og begyndte at stige til befolkning. Under Anden Verdenskrig blev flokken flyttet på grund af frygt for udryddelse på grund af bombning.

I 1985 blev Pere David's Deer genindført i Beijing Milu Park, og en anden gruppe blev frigivet i 1986 på et sted nord for Shanghi kaldet Dafeng Milu Natural Reserve (Huffman, 2001). I 1997 overlevede anslået 671 hjorte i naturen i Kina (Jiang et al., 2000).

Bidragydere

Erin Jacobson (forfatter), University of Wisconsin-Stevens Point, Chris Yahnke (redaktør), University of Wisconsin-Stevens Point.