Elephantulus rufescens Østafrikansk langøret elefantspidsmus (Også: østafrikansk langøret sengi)

Af Rania Awaad

Geografisk rækkevidde

Elephantulus rufescenser begrænset til Afrika. De er mest almindelige i det sydlige Afrika, specifikt i Nambia, Cape-provinsen i Sydafrika og det ekstreme sydlige Botswana. De kan også findes fra det sydøstlige Sudan og det nordøstlige Somalia til det centrale Tanzania (Nowak 1997). Se kort i medieafsnittet for illustration.

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Elephantulus rufescensfindes i en række habitater, herunder åbne sletter, tørre lavland, savanner, ørkener, tornbuske og tropiske skove. De fleste vil overtage gamle gnavergrave. Størstedelen af ​​elefantspidsmus er skovbeboere, der ofte lever i huler, jordfordybninger, klippespalter, termithøjsprækker eller under træstammer. Nogle elefantspidsmus konstruerer reder på skovbunden, hvor de sover, når de ikke er aktive. De konstruerer også et netværk af stier for at hjælpe dem med at bevæge sig rundt på deres territorium. Disse stier bruges også som flugtveje fra rovdyr, såsom slanger og små pattedyr (Smithers 1971).



  • Habitatregioner
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit
  • Skov
  • regnskov
  • krat skov

Fysisk beskrivelse

Selvom det almindelige navn påElephantulus rufescenser 'elefantsmus', er den ikke en spidsmus og er heller ikke i familie med elefanter. Den har fået sit navn fra sin lange, mobile tryne, som den kan bevæge sig rundt som en elefants snabel. Den bruger sin tryne til at søge efter orme, myrer, termitter og andre hvirvelløse dyr. Dens ben er lange og tynde; dens bagben er længere end forbenene, så den kan hoppe og hoppe. Den har en lang hale og store øjne og ører. Den har også lang, blød pels; de øvre dele er sandbrune, buffy grey eller buffy orange og undersiden er hvide eller grålige (Corbet og Hanks 1968).



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Rækkevidde masse
    25 til 60 g
    0,88 til 2,11 oz
  • Rækkevidde
    170 til 310 mm
    6,69 til 12,20 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,317 watt
    AnAge

Reproduktion

Parret bruger ikke meget tid sammen. Hunnerne er normalt dominerende for hannerne. Hvert individ forsvarer parringsterritoriet kønsspecifikt; hanner afværger hanner og hunner afværger hunner. Grænsemøder er karakteriseret ved trommespil med den ene eller begge bagfødder, ritualiserede bevægelser og højhastighedsjagter (Rathbun 1995).

  • Parringssystem
  • monogam

Elephantulus rufescensdanner monogame par, når de parrer sig og deler et territorium på omkring 0,34 ha. Parret laver stier gennem dette område og parrer sig på etablerede punkter, de markerer. Disse markeringer er lavet ved duft-markering, herunder gnidning af en brystkirtel på underlaget og sandsynligvis ved vandladning og afføring (Koontz og Roeper 1983). Hunnerne kan have flere liter årligt; registrerede mellemfødsler intervaller fra 56 til 145 dage. Der er ingen sæsonbestemt tid for reproduktion - parring finder sted året rundt (Koontz og Roeper 1983).



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
    • indre
  • viviparøs
  • Parringssæson
    Der er ikke observeret nogen reproduktiv sæsonbestemthed i naturen eller i fangenskab (Koontz og Roeper 1983).
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    57 til 65 dage
  • Interval fravænningsalder
    18 til 36 dage
  • Gennemsnitlig fravænningsalder
    25 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    50 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    Køn: kvinde
    50 dage
    AnAge
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    50 dage
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    50 dage
    AnAge

Elephantulus rufescenshar en drægtighedsperiode på omkring to måneder. Ungerne er præcociale, veludviklede ved fødslen, dækket med hår og ret store. . Deres øjne er åbne ved fødslen eller kort tid derefter og kan gå næsten umiddelbart efter de er født og kræver derfor minimal forældrepleje. De er fravænnet, når de er omkring 25 dage gamle. Ved omkring 50 dage når de voksen størrelse, er kønsmodne og fordrives fra forældrenes territorium.

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg

Levetid/Længde

Der er forskellige skøn over disse dyrs levetid. Dyr, der lever i naturen, kan nå en alder på 1 til 1,5 år; de i fangenskab lever omkring 3,5 år.

Opførsel

Elephantulus rufescenslever sædvanligvis enkeltvis eller i par, selvom de også er blevet set i små kolonier (Nowak 1997). De er normalt daglige; primært aktiv i løbet af



dag, men kan være nataktiv i varmt vejr, måneskinne nætter og når de er truet af daglige rovdyr.

Et par indtager et territorium, der i gennemsnit er 0,34 ha.

cubansk hunderace
  • Nøgleadfærd
  • natlige
  • bevægelig
  • ensomme
  • territoriale

Kommunikation og perception

  • Perceptionskanaler
  • røre ved
  • kemisk

Madvaner

Kosten består hovedsageligt af termitter og myrer, men omfatter også skud, bær og rødder (Vaughan 2000). I fangenskab accepterer de forskellige fødevarer, inklusive frugt og grøntsager (Nowak 1997).



  • Primær diæt
  • altædende
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • træ, bark eller stængler
  • frugt

Predation

Elephantulus rufescenshar en skarp lugtesans, der hjælper dem til at mærke mad og fare. Når de forfølges, gemmer de sig i ethvert tilgængeligt husly. De laver også en række flugtveje, der stråler ud fra deres reder til fødeområder, så de hurtigt kan undslippe, hvis de bliver forfulgt af et rovdyr. Få rovdyr plyndrer faktisk deres redesteder, måske fordi ungerne modnes hurtigt og forlader reden (Smithers 1971).

Økosystem roller

Elephantulus rufescenshar en meget begrænset rolle i økosystemet. En grund til dette er, at den sjældent nogensinde skaber nye levesteder på grund af det faktum, at den bruger gamle, forladte huler og bunker af blade til at bygge sin rede.



Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Den østafrikanske langørede elefantspidsmus (Elephantulus rufescens) bærer på en type malaria, som mennesker tilsyneladende ikke kan få. Derfor er det blevet brugt i malariaforskning og har i høj grad bidraget til medicinske fremskridt i helbredelsen og forståelsen af ​​malaria (Koontz og Roeper 1983).

  • Positive påvirkninger
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Disse dyr vides ikke at have en negativ økonomisk indvirkning på mennesker.

Bevaringsstatus

Ifølge 'Red List of Threatened Animals' fra IUCN (International Union for Conservation of Nature) i 1996Elephantulus rufescensblev klassificeret som 'sårbar'. De vigtigste årsager til tilbagegang i dens bestande er tab af levesteder og fragmentering ved skovrydning (Rathbun 1995).

Bidragydere

Rania Awaad (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Bret Weinstein (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.