Elephas maximus Asiatisk elefant

Af Nikitha Karkala

Geografisk rækkevidde

Historisk set,Den største elefanthavde en geografisk rækkevidde på 9 millioner kvadratkilometer over en stor del af Asien. Denne rækkevidde strakte sig så langt mod vest som det nuværende Irak, så langt nordpå som Yangtze-floden i Kina og på tværs af det indiske subkontinent og Sydøstasien, inklusive øerne Sri Lanka og Sumatra (Indonesien). Den nuværende geografiske rækkevidde er 500.000 kvadratkilometer, hvilket kun er omkring 5% af den historiske rækkevidde. Denne række består af små diskontinuerlige områder i det indiske subkontinent og Sydøstasien.(Choudhary, et al., 2008; Daniel, 1998; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Biogeografiske regioner
  • Orientalsk
    • hjemmehørende

Habitat

Asiatiske elefanter lever i en række forskellige levesteder i den tropiske region, herunder græsarealer, tropiske stedsegrønne skove, fugtige løvskove og kratskove. De lever typisk i højder fra havoverfladen til 3.000 meter, men elefanter, der lever nær Himalaya-bjergene, bevæger sig nogle gange højere op end dette område i varmt vejr.(Choudhary, et al., 2008; Daniel, 1998; Sukumar, 2003)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • regnskov
  • krat skov
  • Rækkevidde højde
    0 til 3000 m
    0,00 til 9842,52 ft

Fysisk beskrivelse

Den største elefanter en af ​​de største terrestriske organismer og betragtes som en megafaunaart. Asiatiske elefanter har grå hud, der er dækket af hår. Hos voksne er dette hår sparsomt, mens kalve har tykkere brunt hår. Kropslængden varierer fra 550 til 640 cm. Snablen er et karakteristisk træk ved elefantfamilien (Elephantidae). Der er en stor grad af seksuel dimorfi hos elefanter. Hannerne er meget større end hunnerne. Hannerne har en højde på 240 til 300 cm med en kropsmasse på 3.500 til 6.000 kg. Hunnerne er 195 til 240 cm i højden med en kropsmasse på 2.000 til 3.500 kg. Hannerne har stødtænder, som er en forlængelse af den anden øvre fortænder, mens hunnerne mangler stødtænder.(Daniel, 1998; Kurt og Garai, 2007; Nowak, 1999; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)



Der er flere forskelle mellem asiatiske elefanter (slægtElephas) og afrikanske elefanter (slægtLoxodonta), som er den eneste anden slægt afelefanterstadig i live.Den største elefanthar en mindre størrelse i forhold tilLoxodonta. Asiatiske elefanter har et fingerlignende fremspring på spidsen af ​​snablen, der adskiller sig fra afrikanske elefanter (Loxodonta), som har to fingerlignende fremspring.Den største elefanthar store flade ører, men de er mindre end ørerne påLoxodonta. Asiatiske elefanter har fire hove på bagfoden mensafrikanske elefanterhar kun tre hove.Den største elefanthar en flad ryg mensLoxodontahar en skrå ryg. Som et resultat er hovedet den højeste del af kroppen iE. maksimum, mens skuldrene er de højeste iLoxodonta. Kun asiatiske hanelefanter bærer stødtænder, mens både hanner og hunnerafrikanske elefanterhave stødtænder.(Nowak, 1999; Sukumar, 2003)

Der er tre anerkendte underarter:Elefant Maximusi Sri Lanka,Elefant indicusi det asiatiske fastland, ogSumatranus elefantpå Sumatra (Indonesien).Elefant Maximuser forskellig fra de andre underarter, fordi 90 til 95 procent af hannerne mangler stødtænder. Der er forskellige holdninger til, hvilke grupper der skal betragtes som forskellige underarter. Baseret på DNA-analyser,E. m. maksimumogE. m. indicuskan være en del af samme gruppe, mens befolkningen påDen største elefantpå Borneo kan være en særskilt underart.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • ornamentik
  • Rækkevidde masse
    2000 til 6000 kg
    4405,29 til 13215,86 lb
  • Rækkevidde
    550 til 640 cm
    216,54 til 251,97 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    2336,5 watt
    AnAge

Reproduktion

Asiatiske elefanter er polygyne. Der er han-han-konkurrence og hun-selektion, så ikke alle kønsmodne hanner vil kunne yngle. Østroscyklussen påvirker, hvornår hunner er i stand til at yngle. Cyklusen er 14 til 16 uger lang, og hunnerne er i brunst i 3 til 7 dage. En hun i brunst er frugtbar og modtagelig for parring med hanner i mush (se nedenfor). Hunnerne bruger auditive, visuelle og kemiske signaler til at indikere over for mænd, at de er i brunst. Hunnen er forpligtet til at samarbejde for at yngle kan finde sted, så de vil kun tillade de stærkeste og mest velegnede hanner at parre sig med dem.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

Hos asiatiske hanelefanter er parring drevet af en tilstand kaldet musth. Hanner bliver aggressive over for andre hanner, og der er øget seksuel adfærd. Asiatiske elefanter har en temporal hudkirtel i deres tindinger, der periodisk er aktiv. Under musth bliver den temporale kirtel og testiklerne ekstremt forstørrede. Der er et stærkt lugtende sekret af tindingekirtlen, som hannen smører ud over ansigtet og kroppen ved hjælp af sin snabel. Niveauer af testosteron, såvel som andre hormoner, er forhøjede. Der er øget kemisk signalering og lugtmærkning. Elefanter i musth ønsker at parre sig med hunner, der er i brunst, hvilket betyder, at de er frugtbare. Hanner har et øget niveau af aggression og kæmper fysisk med hinanden for at konkurrere om deres kammerater. De bruger deres stødtænder i kamp og kan blive såret eller blive dræbt under disse kampe. Hanner i musth vinder normalt kampe over hanner, der ikke er i musth, så mush er vigtig for hannernes reproduktive succes. Hannerne skal være i god kondition og spise en øget mængde mad for at kunne gennemgå mush. Hunnerne kan registrere signaler for at afgøre, om en han er i mush. Hunnerne foretrækker kammerater i musth, fordi det indikerer, at de er de mest dominerende og stærkeste kammerater. Yngre hanner, der lige er blevet kønsmoden, kan typisk ikke yngle endnu, fordi deres mosh er for svag, og de kan ikke besejre ældre hanner. Efterhånden som en han bliver ældre, øges mushen i intensitet, og hannen vil være i stand til at yngle fra omkring 20 års alderen. Musth er årlig og asynkron og forekommer på forskellige tidspunkter af året for forskellige hanner.(Daniel, 1998; Kurt og Garai, 2007; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Parringssystem
  • polygyn
  • andelsavler

Asiatiske elefanter yngler hvert 4. til 5. år. Dette yngleinterval opstår, fordi at die af afkommet forsinker begyndelsen af ​​brunst i omkring 2 år efter fødslen, så hunnen er ikke fertil. Parring finder sted året rundt, men i miljøer, hvor der er sæsonbestemt regn, er der mere yngle i de perioder, hvor der er mest nedbør. Dette er højst sandsynligt relateret til den øgede tilgængelighed af mad i regntiden. Normalt føder en hun et afkom hver ynglesæson. Tvillinger er mulige, men meget sjældne. Drægtighedsperioden er normalt 18 til 23 uger. Den gennemsnitlige fødselsmasse er 100 kg. Sygepleje er ikke påkrævet for at overleve efter 2 års alderen, men fravænning sker først ved omkring 4 års alderen. Den typiske uafhængighedsalder er 5 år. Hunnerne bliver normalt kønsmodne i 10-15 års alderen, men dette kan variere meget afhængigt af miljøet. Elefanter, der lever i zoologiske haver, kan være overvægtige og som følge heraf blive kønsmodne så tidligt som 7 år gamle. Elefanter, der er fanget og brugt til tungt arbejde, er fysisk stressede og bliver muligvis ikke seksuelt modne før de er 22. Generelt bliver velnærede individer seksuelt aktive i en tidligere alder. Hanner bliver seksuelt aktive omkring samme alder som kvinder, 10 til 15 år.(Choudhary, et al., 2008; Daniel, 1998; Mumby, et al., 2013; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Asiatiske elefanter yngler hvert 4. til 5. år
  • Parringssæson
    Parring sker året rundt
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    18 til 23 måneder
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    21 måneder
  • Interval fravænningsalder
    36 til 48 måneder
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    5 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    10 til 15 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    10 til 15 år

Hunnerne yder et højt niveau af forældrepleje til deres afkom, mens hannerne ikke yder nogen forældrepleje.Den største elefantvise allomothering, hvor andre end forældrene yder omsorg. Hunner, der normalt er i familie med moderen, hjælper med at sørge for kalvene. Hunnerne dier deres kalve ofte indtil omkring 2 års alderen og fortsætter med at die sjældnere indtil 4 års alderen. Hunnerne giver beskyttelse til deres unge afkom. Kalve er normalt placeret meget tæt på deres mor. De er også placeret nær midten af ​​gruppen for at beskytte dem mod rovdyr. Når de er i problemer, vil en unge ringe et nødkald, og moderen og andre hunelefanter vil reagere hurtigt. Moderen giver trøst til kalven ved hjælp af taktil adfærd såsom gnidning eller berøring. Kalven lærer, hvordan man får mad, og hvordan man kommunikerer fra sin mor og andre omsorgspersoner.(Daniel, 1998; Gadgil og Nair, 1984; Kurt og Garai, 2007; Sukumar, 2003)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • beskytter
      • kvinde
  • samvær med forældre efter selvstændighed
  • længere periode med ungdomsuddannelse

Levetid/Længde

Den asiatiske elefant med den længste kendte levetid var en han i en zoologisk have, der blev 86 år gammel. Den længste kendte levetid i naturen kendes ikke på grund af vanskeligheden ved at vurdere alderen på voksne elefanter. Det forventes, at den længste levetid i naturen svarer til den længste levetid i fangenskab. Den forventede levetid er omkring 60 til 70 år for både i naturen og i fangenskab. Tandslid begrænser levetiden hos asiatiske elefanter. Den planteføde, de spiser, forårsager slid på tænderne.Den største elefanthar flere sæt kindtænder, der skubber ud og erstatter tænderne, efterhånden som de er slidte. Der er et fast antal kindtænder, så når alle tænderne er skubbet ud og slidt ned, kan elefanten ikke spise mad og vil dø. Dødeligheden for elefanter mellem 5 og 40 år er omkring 3 % om året. Dødsraten for mænd er højere end dødsraten for kvinder. Dette skyldes, at hanner kan blive dræbt, mens de kæmper og konkurrerer med andre hanner. Desuden er mænd muligvis ikke så egnede som hunner på grund af de højere metaboliske omkostninger forbundet med musth.(Choudhary, et al., 2008; Sukumar, 2003; Wiese og Willis, 2004)

  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    86 (høj) år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    60 til 70 år
  • Typisk levetid
    Status: fangenskab
    60 til 70 år

Opførsel

Den største elefanter en nomadisk art, der lever på jorden og bevæger sig ofte rundt. Deres hurtigste hastighed er cirka 32 km/t. De kan nemt klatre op ad bakker, men er ikke i stand til at hoppe. Elefanter er meget gode svømmere og kan nedsænke deres krop og efterlade kun snablen ude af vandet.Den største elefanter dag- og nataktiv på grund af den tid, det tager at bruge på at lede efter mad til at opretholde deres store kroppe. De bruger 12 til 18 timer på at lede efter og spise mad og spiser 10 % af deres kropsmasse dagligt.(Sukumar, 2006; Daniel, 1998; Gray og Phan, 2011; Sukumar, 2006)



Den asiatiske elefant har flere adfærd relateret til termoregulering. De lever i et varmt klima og har en stor kropsstørrelse, hvilket får elefanterne til at varme hurtigt op. I de varmeste timer på dagen er de mindre aktive og tilbringer tid i skyggefulde områder. Asiatiske elefanter bader ofte og sænker sig selv i vand for at køle ned. De kan bruge deres kuffert til at sprøjte vand eller spyt på sig selv. De dækker sig selv i mudder eller jord for at holde deres hud kølig. Asiatiske elefanter flagrer med øret for at slippe af med overskydende varme. Dette virker, fordi det store overfladeareal af ørerne gør det muligt at miste varme hurtigt. Der er en positiv sammenhæng mellem hyppigheden af ​​øreklap og temperaturen i omgivelserne.(Daniel, 1998; Kurt og Garai, 2007)

Den største elefanthar matriarkalsk social organisation. Hunnerne og afkommet lever sammen i en gruppe, mens hannerne lever i mindre grupper eller alene. En klan består af beslægtede hunner og deres afkom med stærke sociale bånd, og er normalt mellem 5 og 20 individer i størrelse. Større grupper dannes, når klaner løst slutter sig sammen. Disse grupper dannes og går i stykker afhængigt af årstiden, habitatet og andre forhold. Efter at mænd er blevet seksuelt modne, forlader de gruppen for at leve alene eller i små grupper med andre mænd med løse sociale bånd. Hanner findes i de større grupper, når de forsøger at parre sig med en hun. Der er kamp og et dominanshierarki for hanner, der påvirker deres evne til at parre sig.(Daniel, 1998; Kurt og Garai, 2007; Sukumar, 2006)



  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • daglige
  • natlige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • ensomme
  • Social
  • dominanshierarkier
  • Områdets størrelse
    20 til 1000 km ^ 2

Hjemmebane

Størrelsen af ​​boligområdet varierer meget fra 20 kvadratkilometer til 1.000 kvadratkilometer. Størrelsen afhænger af tilgængeligheden af ​​mad og vand, samt nærheden til menneskelige bosættelser.(Daniel, 1998; Sukumar, 2006)

Kommunikation og perception

Den største elefantkommunikerer med lyd, visuelle signaler, kemiske signaler og berøring. Bagagerummet er vigtigt i disse former for kommunikation. Elefanten kan lave mange typer vokaliseringer, der kan rejse både lange og korte afstande. De er i stand til at lave vokalisering i infralydområdet, som har en lavere frekvens end hvad mennesker kan høre. Kemikalier udskilles af tindingkirtlen, i urin og afføring og udåndes, der kan bruges til kommunikation og reproduktion. Kemiske signaler indikerer, om et individ er i musth eller brunst, så disse signaler er vigtige for at finde kammerater for både hunner og hanner.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

min hund døde, og jeg fik ikke at sige farvel

Asiatiske elefanter kan opfatte visuelle, taktile, akustiske og kemiske signaler. Deres syn er relativt svagt, men visuelle signaler er stadig vigtige i kommunikationen. Lugt er også vigtigt for asiatiske elefanter. De har en meget stærk lugtesans og bruger deres snabel til at række ud og lugte ting. De har et vomeronasalt organ, der kan detektere feromoner og andre kemiske signaler. De bruger deres bagagerum til at bringe et kemisk signal til deres vomeronasale organ. Stammen bruges også til taktil perception. Spidsen af ​​stammen er meget følsom, fordi der er mange frie nerveender og hår på den dorsale stammespids, som hjælper med følelsen. Trunken kan bruges til at registrere jordvibrationer samt indhente information om en genstand, den rører ved.(Daniel, 1998; Kurt og Garai, 2007; Sukumar, 2003)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • feromoner
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • vibrationer
  • kemisk

Madvaner

Asiatiske elefanter er planteædere, der spiser mange typer planteføde. Det meste af dens kost består af Fabaceae (bælgfrugter), Poaceae (græsser), Cyperaceae (sarge), Palmae (palmer), Euphorbiaceae (spurges), Rhamnaceae (buckthorn) og Malvales (mallows, sterculias og basswoods). Men de kan spise mere end 100 arter af planter, herunder bambus, sukkerrør, afgrøder, rødder af træer, blomster, frugt, frø, korn og bark af træer. Snablen er vigtig for mangfoldigheden af ​​madvaner hos elefanten, fordi den gør det muligt for elefanten at fatte mange typer mad.(Daniel, 1998; Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • blomster

Predation

De eneste rovdyr afDen største elefanter bengalske tigre (Panthera tigris), som angriber kalve. Voksne elefanter er meget store og har stødtænder, der gør det farligt for rovdyr at angribe. For at undgå predation holder yngre elefanter sig mod midten af ​​en gruppe, hvilket giver beskyttelse.(Daniel, 1998; Kurt og Garai, 2007; Sukumar, 2003)

Økosystem roller

Den største elefantbetragtes som en nøgleart på grund af deres store indvirkning på økosystemet. De spiser en meget stor mængde mad dagligt, hvilket letter næringsstofkredsløbet. På grund af deres store størrelse forvandler de habitatet ved at rive træer ned. Dette skaber huller i skoven, så små dyr kan bevæge sig rundt. Denne plads giver også mulighed for vækst af urteagtige planter, som er føde for små dyr.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

Asiatiske elefanter er mutualister med nogle typer frøplanter. Elefanterne spiser frøene som føde. Når de er færdige med at fordøje dem, vil de blive droppet med afføringen et stort stykke væk fra den oprindelige placering, hvilket hjælper med frøspredning.Den største elefanthar også et gensidigt forhold til mikroberne i deres fordøjelsessystem. Mikroberne hjælper med at fordøje den planteføde, som elefanten spiser. De vigtigste parasitter afE. maksimumer for det meste nematoder og parasitære orme.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
  • skaber levesteder
  • keystone arter
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Tidligere blev asiatiske elefanter brugt i hære til at transportere forsyninger og tropper på tværs af det tætte skovhabitat. De blev også jaget for elfenben og deres hud. I øjeblikket bruges de hovedsageligt til at levere strøm til skovbrug og skovhugst, religiøse formål, økoturisme og uddannelse.(Kurt og Garai, 2007; Sukumar, 2003)

  • Positive påvirkninger
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Den største elefanthar en negativ effekt på mennesker, fordi de kan hærge afgrødemarker og dræbe mennesker. Der er 200 mennesker dræbt af elefanter årligt i Indien, og 50 dræbt årligt i Sri Lanka. De forårsager millioner af dollars i skade på mange forskellige typer afgrøder.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Den største elefanter opført som truet på IUCNs rødliste. UnderartenSumatranus elefanter kritisk truet. Asiatiske elefanter er inkluderet som truede på den amerikanske føderale liste.Den største elefanter opført under appendiks I i CITES, med de mest truede arter. Befolkningen afE. maksimumanslås at være 38.500 til 52.500, med 16.000 i fangenskab.(Choudhary, et al., 2008; Sukumar, 2006)

De største trusler modE.maximusomfatter tab og fragmentering af levesteder, konflikter mellem mennesker og elefanter og krybskytteri. Asiatiske elefanter bliver påvirket af tabet af deres naturlige habitat på grund af den voksende menneskelige befolkning. Krybskytteri af hanelefanter for deres stødtænder er et andet stort problemE.maximus. Da kun hanner har stødtænder, fører krybskytteri til ekstremt skæve kønsforhold, hvilket skaber et problem med indavl, da der ikke er nok ynglende hanner. Elefanterne jages også efter skind og kød. Dårlig elefantforvaltning i fangenskab er også et stort problem. Asiatiske elefanter er nogle gange lænket og holdt separat. Dette er et problem, fordi elefanter er meget sociale, så de vil blive negativt påvirket. Et andet problem er, at elefanter sjældent formerer sig i fangenskab. Da der er så mange elefanter i fangenskab, gør det det svært for bestandsstørrelsen at stige. For at hjælpe arten med at komme sig, er krybskytteri efter elfenben blevet forbudt, og der er truffet foranstaltninger for at bevare levestederne for de asiatiske elefanter. Befolkningen er i øjeblikket stadig faldende, men disse handlinger har bremset nedgangen i befolkningen.(Sukumar, 2003; Sukumar, 2006)

Andre kommentarer

Asiatiske elefanter beskrives som værende meget intelligente. Størrelsen af ​​deres hjerne er ret stor, hvilket indikerer, at de højst sandsynligt har gode kognitive evner.Den største elefanter kendt for at bruge værktøjer til kropspleje, fodring og drikke, hvile og søvn, social adfærd og interspecifik interaktion.(Kurt og Garai, 2007)

Bidragydere

Nikitha Karkala (forfatter), The College of New Jersey, Matthew Wund (redaktør), The College of New Jersey, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.