Eleutherodactylus thorectes

Af Anna Waddell

Geografisk rækkevidde

Macaya brystplet frøer (Eleutherodactylus thorectes) bor i de neotropiske områder. De bor i et meget begrænset område af Haiti. De er endemiske for bjergkæden Massif de la Hotte, på toppene af Forman og Macaya. Dette levested er afgørende for deres overlevelse på grund af deres utroligt lille størrelse og kritisk truede befolkning.(Hedges, et al., 2010)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk
    • hjemmehørende
  • Andre geografiske vilkår
  • ø endemisk

Habitat

Macaya-brystfrøer bor i det subtropiske klima i bjergkæden Massif de la Hotte. Dette levested omtales som en skyskov i en højde på 1.700 til 2.340 m over havets overflade. Dette landskab består af fyrretræer, bregner, buske og bambus. De er primært terrestriske og har ikke brug for store vandmasser til at lægge deres æg i. Macaya-brystpletfrøer har et så specifikt habitat, fordi deres overlevelse afhænger af sådanne specifikke forhold.(Hedges, et al., 2010)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • Skov
  • Rækkevidde højde
    1.700 til 2.340 m
    til ft
  • Gennemsnitlig højde
    2.020 m
    ft

Fysisk beskrivelse

Macaya-brystpletfrøer er nogle af de mindste padder i verden, med en gennemsnitlig snude-vent-længde (SVL) på 12 til 15 mm. Deres kroppe er slankere end deres hoveder, og de er længere i længden, end de er i bredden. Macaya-brystpletfrøer har brun og orange farve, der passer ind i deres terrestriske omgivelser. Da de er kritisk truede, er der ikke meget information om deres udseende i naturen, men hunner og hanner ser ud til at dele de fleste af de samme egenskaber. Macaya-brystpletfrøer har mørke, plettede mønstre på deres hoveder, ryg og endda deres bryster, hvilket er hvor de får deres kaldenavn.(Sartore, 2020; 'Taxonomy browser (Eleutherodactylus thorectes)', 2010)



  • Andre fysiske egenskaber
  • ektotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde
    12 til 15 mm
    0,47 til 0,59 tommer

Udvikling

Macaya-brystpletfrøer gennemgår direkte udvikling. De klækkes fra æg, der ligner en mindre version af voksne og vokser, indtil de når deres modne størrelse på omkring 12 til 15 mm. Køn bestemmes i en homomorf proces, hvilket betyder, at køn bestemmes i de tidlige udviklingsstadier.

De fleste padder, inklusive Macaya-brystpletfrøer, kan skifte fra det ene køn til det andet ved stimulering med kønssteroider. Disse frøers køn kan ændres på relativt kort tid, hvis miljøbelastningen kræver enten flere hunner eller hanner for at balancere en befolkning.('Taxonomy browser (Eleutherodactylus thorectes)', 2010)



  • Udvikling - Livscyklus
  • metamorfose
  • ubestemt vækst

Reproduktion

Macaya-brystpletfrøer er polygynandrøse, hvilket betyder, at både hanner og hunner har flere forskellige kammerater inden for en levetid. Hunnerne lægger deres æg på den fugtige skovbund. Forskere har opdaget, at Macaya-brystpletfrøer er den mindste af alle æglæggende padder.(Green and Sessions, 1991; Hedges, 1988)

catgalaxy
  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Der er næppe nogen information om parringsvanerne for Macaya-brystpletfrøer. Det er ekstremt svært at observere dem i naturen på grund af deres kritisk truede status og deres meget lille størrelse. Ved fødslen er ungerne umiddelbart selvstændige.('Taxonomy browser (Eleutherodactylus thorectes)', 2010)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • Avlsinterval
    Tænkes at være flere gange om året i varmere årstider.
  • Parringssæson
    Specifikt er ukendt.
  • Range antal afkom
    1 til 3

Macaya-brystpletfrøer udviser ingen forældreinvestering. Efter at hun har lagt sine æg, vil mødre gå og ikke vende tilbage. Når æg klækkes, skilles afkom fra deres søskende og udvikler sig til voksne og parrer sig på egen hånd.('Eleutherodactylus thorectes Hedges, 1988', 2020; Hedges, et al., 2010)



bull terrier hudallergier
  • Forældreinvestering
  • ingen forældreinvolvering
  • forklækning/fødsel

Levetid/Længde

Man ved ikke meget om Macaya-brystpletfrøernes levetid, da de er meget svære at spore og observere over lange perioder. Macaya-brystpletfrøer er kritisk truet, primært på grund af tab af levesteder. Dette tab af levesteder skyldes presset på Haiti for at producere trækul, tømmer og landbrugsjord. Statistiske data fra 2016 angav, at der ville være et fald på 80% i bestanden af ​​Macaya-brystpletfrøer i de næste 10 år.(Hedges, 1988; Hedges, et al., 2010)

  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    1 til 5 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    2,5 år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    5 til 10 år
  • Typisk levetid
    Status: fangenskab
    2 til 5 år

Opførsel

Macaya bryst-plet frøer er en solitær art. De har lange, muskuløse ben, som hjælper dem med at bevæge sig gennem deres omgivelser. Macaya-brystfrøer kan hoppe næsten 20 gange deres egen kropslængde. Om natten fouragerer de, flytter til sikrere grunde eller lægger æg.('Eleutherodactylus thorectes Hedges, 1988', 2020; Smith og Sutherland, 2014; 'Taxonomy browser (Eleutherodactylus thorectes)', 2010)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • saltatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme

Hjemmebane

Macaya-brystfrøer lever i bjergkæden Massif de la Hotte i Haiti. Da de er så små, dækker de ikke en stor mængde jord i deres levetid. Ud fra hvad forskere siger, er Macaya-brystpletfrøer i stand til at leve i en række med andre frøer af samme art.(Hedges og Powell, 1998; Moore, 2008; Rittmeyer, et al., 2012)



Kommunikation og perception

Macaya-brystpletfrøer bruger primært akustisk kommunikation, men dette er for det meste begrænset til parringsopkald. Disse parringskald kan kun frembringes af hanner og ligner et blødt kluk, der produceres med en hurtig frekvens.(Moore, 2008)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duetter
  • Perceptionskanaler
  • visuel

Madvaner

Kosten for Macaya-brystpletfrøer består hovedsageligt af små insekter, der også opholder sig i Massif de la Hotte-regionen i Haiti. De fouragerer natligt og behøver ikke særlig foder ofte.



  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • insekter

Predation

Den ekstremt lille størrelse af Macaya bryst-plet frøer er deres største anti-rovdyr tilpasning. De er i stand til at blande sig i det omgivende terræn og kan ikke ses af rovdyr. I løbet af dagen bruger Macaya-brystfrøer deres omgivelser til at gemme sig på land og hvile, mens de er daglige rovdyr.(Hedges og Powell, 1998; Rittmeyer, et al., 2012)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk
  • Kendte rovdyr
    • Specifikke rovdyr er ukendte.

Økosystem roller

Den effekt, som Macaya-brystpletfrøer spiller på deres miljø, er svær at måle. Da Massif de la Hotte-regionen i Haiti er truet af kulminedrift og slash and burn landbrug, er deres habitat allerede under stress og forandring. Uden et stabilt miljø kan forskelle i økosystemet lavet af en lille art ikke bestemmes, på grund af de større skalaændringer, der sker samtidigt.

Kommensale/snyltede arter
  • muligvis parasitære nematoder

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Macaya-brystfrøer spiller en lille rolle i den enorme mangfoldighed af Massif de la Hotte-bjergkæden. De bringer øko-turister ind fra hele verden, der leder efter en oplevelse i det naturlige habitat. Nu hvor dette levested bliver ødelagt, er turismen faldende og skaber en økonomisk forskel for de virksomheder og virksomheder, der er afhængige af indtægter fra øko-turister.('Taxonomy browser (Eleutherodactylus thorectes)', 2010)

  • Positive påvirkninger
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er ingen kendte negative økonomiske virkninger af Macaya-brystpletfrøer.

forbudt hundemad

Bevaringsstatus

Macaya-brystpletfrøer er en kritisk truet art ifølge IUCNs rødliste. Deres befolkning er ikke blevet talt siden et stykke tid mellem 1980 og 1990. Der har dog været forudsigelser om massivt fald i de resterende paddebestande i bjergregionen Massif de la Hotte. Forskere tror, ​​at mere end 80 % af Macaya-brystpletfrøen er uddød siden 1990.

Øvrige bemærkninger

Der er ikke meget information om Macaya-brystfrøer, fordi de er ekstremt svære at observere i naturen. De fleste af de oplysninger, der er kendt om dem, er fra indfangning, observation og forskning i laboratorieforhold.

Bidragydere

Anna Waddell (forfatter), Colorado State University, Brooke Berger (redaktør), Colorado State University, Galen Burrell (redaktør).