Empidonax traillii-pilefluesnapper

Af Emily Brazil og Leila Siciliano Martina

Geografisk rækkevidde

Pilefluesnappere (Empidonax traillii) kan findes i Nord-, Syd- eller Mellemamerika, afhængigt af årstiden. Deres nordamerikanske rækkevidde strækker sig fra det sydlige Canada til hele USA. Pilfluesnappere er ofte fejlidentificeret somalder flycatchers, og selvom disse arter kan findes i overlappende områder, har pilefluesnappere typisk et mere sydligt udbredelsesområde, der primært yngler syd for Canada. Under deres migration findes de i det sydlige USA. Pilefluesnappere overvintrer i Mexico, Mellemamerika og så langt sydpå som det nordlige Columbia.(Crossley, 2011; Kaufman, 1996; Phillips, 1948; Sedgwick, 2000; Sibley, 2003)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • hjemmehørende

Habitat

Pilefluesnappere findes i fugtige miljøer, hvor deres vigtigste byttedyr, flyvende insekter, er rigelige. De kan også findes i semi-tørre landskaber, grænserne til skove, tørre, højlandsområder, bjergenge og flodskove. Pilefluesnappere bebor en række områder, deres foretrukne levested er inden for lavt voksende pilekrat, men de foretrækker også korte, buskede områder. Disse områder er ofte nær en vandkilde, især blandt de truede sydvestlige underarter, som generelt findes nær floder. Deres yngleadfærd forekommer generelt nær områder med børstede krat. I løbet af deres overvintringsperiode findes pilefluesnappere ofte i lysninger nær tropiske sekundære vækstskove.(Alderfer, 2006; Kaufman, 1996; Kaufman, 2000; Sedgwick, 2000; Yong og Finch, 1997)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • Andre habitatfunktioner
  • river

Fysisk beskrivelse

Pilefluesnappere er relativt små sammenlignet med andre spurvefugle, men de er større end mange andre medlemmer af deres slægt (Empidonax). Voksne er generelt 13,3 til 17,0 cm lange, med en gennemsnitlig næbstørrelse på 8,85 mm blandt kvinder og 9,5 mm blandt mænd. Voksne vejer mellem 11,3 og 16,4 g. Der er ingen åbenlyse forskelle i udseende mellem kønnene, med ringe differentiering mellem han- og hunfjerdragt. Selvom deres farve kan variere baseret på en populations rækkevidde, har voksne brunlige olivenrygge, kedelige råhvide bryster og hvide struber. Deres hoved er relativt fladt, med en ret lang næb og en svag hvid øjenring. Deres vingespidser er typisk lange, men selve vingerne er generelt korte. Deres vinger er sorte med to hvide stænger på tværs af toppen og halen er ret lang og tyk. Unge pilefluesnappere har et lignende udseende, selvom de også har råhvide vingesænger. På grund af den lille kam på deres krone ligner pilfluesnappereøstlige skov-pewees, selvom pilefluesnappere har en mindre kropsstørrelse. Ligeledes ligner pilefluesnappere i udseende ekstremt megetalder flycatchers, selvom pilefluesnappere generelt har brunere fjerdragt og en mindre mærkbar øjenring. I begge tilfælde er disse arter bedst kendetegnet ved deres sange.(Alderfer, 2006; Crossley, 2011; Kaufman, 2000; Phillips, 1948; Sedgwick, 2000; Sibley, 2003)



løs knæhætte hos hunde
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    11,3 til 16,4 g
    0,40 til 0,58 oz
  • Gennemsnitlig længde
    8,85 (kvinde); 9,5 (han) mm
    i

Reproduktion

Pilefluesnappere har tendens til at være monogame, men der er et par registrerede tilfælde af polygyni. Polygyne hanner deler normalt deres tid mellem hunner. Sangen er sandsynligvis vigtig, når du opretholder en parbinding. Pilefluesnappere ser ud til at have et ressourcebaseret parringssystem. Når der er rigelige ressourcer på et ynglested, er det til fuglens fordel at blive der i stedet for at søge efter et territorium. Pilfluesnappere vender ofte tilbage til tidligere ynglesteder efter vellykkede yngleår, dog er spredning også almindelig. Det er billigere for hunnerne at sprede sig, fordi de i modsætning til hannerne ikke forsvarer deres territorium.(Sedgwick, 2000; Sedgwick, 2004)

  • Parringssystem
  • monogam
  • polygyn

Pilefluesnappere har en tendens til at have omkring halvanden måneds vindue, hvor æglægning, udklækning og udflugt forekommer, men det varierer fra sted til sted. Deres koppereder er sammensat af græs, bark og andre plantematerialer og er generelt bygget i løvtræer omkring 1,2 til 4,5 meter fra jorden. De lægger æg fra juni til august og har typisk kløer på 3 til 4 hvidlige æg med brune pletter. Pilefluesnappere ruger deres æg i gennemsnitligt 12 til 14 dage. I nogle tilfælde, såsom i den nordlige Sierra Nevada-region, blev unger observeret så sent som i begyndelsen af ​​september, så der er stor variation i ynglesæsonen, men den er for det meste koncentreret om sommeren til det tidlige efterår.(Kaufman, 1996; Sedgwick, 2000; Sedgwick, 2004)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Parringssæson
    Pilfluesnappere yngler typisk fra juni til august, men det kan variere afhængigt af deres udbredelse.
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    4
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    12 til 14 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    2 til 3 uger

Hunnerne udfører størstedelen af ​​ægrugningen; sidder på æggene for det meste i løbet af dagen, og på et ukendt tidspunkt også siddende på æggene natten over. Mens hunnerne ser på reden, vender de æggene ved hjælp af deres næb og fødder. Når æggene klækkes, fjerner hunnerne æggeskallerne fra reden. Hunnen er den primære tilstedeværelse i reden og skygger for deres altricial nestlings i løbet af de første par dage efter udklækningen. Begge forældre fodrer ungerne, selvom hunnerne gør det med en meget højere frekvens. Indlejringsstadiet kan vare alt fra 13 til 16 dage, efterfulgt af spædestadiet. Ved omkring to ugers alderen er unger i stand til at flyve korte afstande, men forbliver i nærheden af ​​reden i tre til fire dage mere. Unge fugle forlader fødslens territorier 14 til 25 dage efter udklækning.(Sedgwick, 2000)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Der er i øjeblikket meget lidt tilgængelig information om pilefluesnappernes levetid. Levetiden for den truede sydvestlige underart er blevet anslået til 1,02 til 1,63 år. Den ældste kendte pilefluesnapper blev fanget 11 år efter dens oprindelige mærkning, selvom dens alder på mærkningstidspunktet er ukendt. Tilsvarende er flere pilefluesnappere blevet fanget 5 år efter deres første banding.(Finch og Stoleson, 2000)

  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    11 (høje) år
  • Typisk levetid
    Status: vild
    1,02 til 1,63 år

Opførsel

Pilefluesnappere er solitære fugle, der kommer sammen og danner normalt monogame bindinger i ynglesæsonen, selvom der er bemærkede tilfælde af polygyni. De er også relativt aggressive fugle, især når en anden fugl er i umiddelbar nærhed af deres rede. De angriber ofte større fugle, der nærmer sig deres rede, når der er rede. Han pilefluesnappere forsvarer ofte et territorium, der er større end det, de behøver for at overleve. Dette kan rumme muligheden for en pludselig reduktion i føde og/eller en stigning i rovdyr på deres territorium. Hannerne forsvarer territorier, der giver tilstrækkeligt energibehov til alle tilstedeværende i området i yngle- og redesæsonen. Hannerne engagerer sig i en 'sid og vent' fourageringsstrategi, hvor de hviler, søger efter bytte og ser efter ubudne gæster på samme tid. Disse fugle rejser over golfkystens områder for at trække om foråret, generelt fra midten til slutningen af ​​maj. De rejser også i det tidlige efterår, generelt i august og september.(Alderfer, 2006; Kaufman, 1996; Prescott og Middleton, 1988; Sedgwick, 2000)



Westminster Dog Show 2016 annoncør
  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • territoriale
  • Områdets størrelse
    1.000 til 5.000 m^2
  • Gennemsnitlig områdestørrelse
    3.000 m^2

Hjemmebane

Territoriernes størrelse vedligeholdes af pilfluesnappere kan variere meget. Deres rapporterede boligstørrelser spænder fra 3.000 kvadratmeter (+/- 2.000 m2) op til 18.000 m2. Deres overvintringsområde er mindre, generelt omkring 1.100 m2, hvilket gør det muligt at forsvare et specifikt fourageringsområde med mindre energiforbrug.(Prescott og Middleton, 1988; Sedgwick, 2000)

Kommunikation og perception

Der er tre vokaliseringer, der typisk bruges af pilfluesnappere, inklusive lyde som 'fitz-bew', 'creet' og 'fizz-bew'. Mænd vokaliserer hovedsageligt; dog reagerer hunner på kammerater og vokaliserer, når de opfatter en trussel. Pilfluesnappere udfører et tydeligt kald, når de først ankommer om foråret, gennem sæsonen før yngletiden. Når parringssæsonen begynder, bruges et nyt kald. Sæsonen begynder med lange opkald, eller sange, og som sæsonen skrider frem, bliver sangene kortere. Deres ynglekald er relateret til magetiltrækning, og de synger sjældent, mens de trækker.(King, 1955; Sedgwick, 2000)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Pilefluesnappere er hovedsageligt insektædende luftfoderagere med op til 96 % insektædende kost. Deres andre diætkomponenter omfatter generelt bær såsom hindbær, brombær og kornelbær. Deres vigtigste byttedyr er bier, hvepse, myrer, fluer, sommerfugle og møl, med specifikke arter, der adskiller sig efter territoriums placering. For at fange bytte udfører de generelt enten en aborre til bytte eller svævende adfærd. Under aborre til bytte-adfærd flyver fugle fra deres aborre ned til bytte. Pilfluesnappere ses ofte på jagt i nærheden af ​​børstede levesteder.(Bakian, et al., 2012; Sedgwick, 2000; Sibley, 2003)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • insekter
  • Plantefødevarer
  • frugt

Predation

Pilefluesnappere kan blive forfanget af forskellige pattedyr, fugle og krybdyr. Deres æg er blevet fundet i maveindholdet af dissekeretmælkeslangerogalmindelige kongeslanger.Coopers høge,store hornugler,langhalede væsler,musmus, ogalmindelige ravneer også kendte rovdyr, selvom deres specifikke pattedyrrovdyr kan variere afhængigt af territoriets placering. Når pilefluesnappere støder på yngelparasitternebrunhovedet kofugle, de jagter dem ofte og vokaliserer mindre.(Cain, et al., 2003; Sedgwick, 2000)

Økosystem roller

Pilefluesnappere snyltes afbrunhovedet kofugle, som lægger deres æg i pilefluesnappere. Når kofugle med succes snylter deres reder, bygger fluesnappere en ny rede direkte over kofugleæggene, forlader reden og bygger en ny, eller af og til opdrætter kofuglen og fluesnapperen sammen. Ligeledes fluesnappere fra slægtenEmpidonaxkan være parasiteret af mider og flåter. Ved at indtage bær kan pilefluesnappere også fungere som mindre frøspredere.(Hamer, et al., 2012; Sedgwick, 2000; Skoracki, et al., 2008; Uyehara og Narins, 1995; Willson og Whelen, 1993)



hundeparade
Kommensale/snyltede arter
  • brunhovedede kofugle (Molothrus ater)
  • mider (Syringophilopsis)
  • krydser (Acarina)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Der er kun få oplysninger om pilfluesnappernes positive økonomiske betydning, selvom de på grund af deres primært insektædende kost kan hjælpe med at bekæmpe skadedyrspopulationer.(Prescott og Middleton, 1988)

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Der er kun få tilgængelige oplysninger om de negative økonomiske virkninger af pilefluesnappere.

Bevaringsstatus

I øjeblikket betragtes pilfluesnappere som en art, der giver mindst bekymring ifølge IUCNs røde liste over truede arter, selvom deres samlede befolkningstendens er faldende. De største bekymringer for arten er yngelparasitisme og ødelæggelse af levesteder. Mens den samlede befolkning forbliver stabil, er den sydvestlige underart (Empidonax traillii) er i øjeblikket truet.(Alderfer, 2006; BirdLife International, 2013; Sedgwick, 2000; Sibley, 2003)

Andre kommentarer

Pilefluesnappere bliver ofte forvekslet medalder flycatchers. Selvom disse arter har forskellige sange, findes i forskellige levesteder og ikke blander sig, blev de betragtet som en enkelt art indtil 1970'erne.(Fergus, 2003)

Bidragydere

Emily Brazil (forfatter), Northern Michigan University, Leila Siciliano Martina (forfatter, redaktør), Animal Agents Staff, Alec Lindsay (redaktør), Northern Michigan University.