Equus burchelliiBurchells zebra

Af Liz Colvin og Chad Nihranz

Geografisk rækkevidde

Det geografiske udbredelsesområde for Burchells zebraer spreder sig over hele det sydøstlige Afrika med den højeste befolkningstæthed i Serengeti-Mara-sletten i Kenya og Tanzania. Deres udbredelse når så langt mod nord som det sydlige Etiopien og Sudan, så langt mod vest som Namibia og så langt sydpå som de nordlige regioner i Sydafrika. Der er også befolkninger i Uganda, Rwanda, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Mozambique og Malawi.(Groves, 1974; Grubb, 1981; Holland, 2003; Moehlman, 2002; Nowak, 1991)

  • Biogeografiske regioner
  • etiopisk
    • hjemmehørende

Habitat

Burchells zebraer strejfer rundt på de åbne savanner i det sydøstlige Afrika. De foretrækker åbne græsarealer, åbne skove og åbne kratmiljøer. Lejlighedsvis kan de også bebo højere græsarealer, tungere skovområder og endda bakket land og bjergrige områder op til 4.400 meters højde. Men de undgår tætte skove, ørkener og vådområder.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Groves, 1974; Grubb, 1981; Moehlman, 2002; Nowak, 1991)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Rækkevidde højde
    0 til 4.400 m
    0,00 til ft

Fysisk beskrivelse

Med deres karakteristiske sorte og hvide striber er Burchells zebraer let genkendelige. Mønstrene på deres striber adskiller sig fra andre arter af zebraer. Deres striber er særligt brede og bliver bredere og mere vandrette mod flankerne og bagsiden af ​​kroppen. Striberne på halsen til forbenene er lodrette. Disse halsstriber fortsætter i manken som er kort og stikker lige op. I de fleste populationer strækker striberne sig til maven, hvor de mødes. Striber på lemmerne er smallere og vandrette og fortsætter, indtil de når hovene. Ansigtsstriber er bestilt både vandret og lodret, hvilket skaber smukke mønstre. Ikke alle striber er tydeligt sorte og hvide. Nogle striber kan se svagt brune ud eller kan efterlade en brun 'skygge'-stribe i det hvide område. Inden for arten eksisterer der geografisk variation i stribemønsteret. I de sydlige regioner har befolkningerne en tendens til færre striber, med en forsvinden på ryggen, lemmerne og maven. De har også længere maner og har en tendens til at have striber, der er mere blege og brune i farven. Hvert individs stribemønster er unikt og fungerer som en identificerende egenskab, der ligner fingeraftryk hos mennesker.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Cabrera, 1936; Eltringham, 1979; Groves, 1974; Holland, 2003; Moehlman, 2002; Nowak, 1991)



Burchells zebraer er 217 til 246 cm lange, med halelængder på 47 til 56 cm. Ved skulderen er deres højde 110 til 145 cm. Hannerne er lidt større end hunnerne og har normalt også tykkere halse. Denne seksuelle dimorfisme er dog ikke dyb. Nyfødte føl har tendens til at have pjusket pels med brunlige og brunlige striber i stedet for sort og hvid. En teori for denne forskel fra voksne antyder, at zebraer lettere genkender 'støvede' individer som zebraer. I stedet for nyfødte rent hvide og sorte føl er de brunlige, så de lettere kan identificeres som en zebra. Halerne på Burchells zebraer adskiller sig fra andrehestefordi de er korte og ender med en sort tuf hår.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Cabrera, 1936; Grange, et al., 2004; Groves, 1974; Holland, 2003; Moehlman, 2002; Nowak, 1991)

Burchells zebraer kan skelnes fra andre arter af zebraer, fordi striberne på deres flanker mødes på deres maver. BeggebjergzebraerogGrevys zebraermangler striber på maven. Striberne på både bjergzebraer og Grevys zebraer er også smallere og tættere sammen end dem på Burchells zebraer.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Cabrera, 1936; Grange, et al., 2004; Groves, 1974; Holland, 2003; Moehlman, 2002; Nowak, 1991)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    175 til 385 kg
    385,46 til 848,02 lb
  • Rækkevidde
    217 til 246 cm
    85,43 til 96,85 tommer

Reproduktion

Burchells zebraer er polygyne; en hanhingst fører og parrer sig med et harem af hunner. Han-han-konkurrencen er ikke signifikant, når først hannerne får en hun, synes der at være en 'gentleman's agreement' mellem hingstene om, at denne hun er blevet taget og ikke kan lokkes væk. På grund af den manglende konkurrence ser hanner og hunner generelt ens ud, idet hannerne kun er lidt større end hunnerne. Hunnerne giver ikke ydre signaler om brunst, bortset fra deres første brunst. Under deres første brunst signalerer hunnerne reproduktiv status til mænd gennem urin. Disse hunner tager særlige holdninger med hovedet opad, svanelignende, ben skrævede og halen opad. Hun bliver derefter bejlet af flere hanner i området, af både dominerende hingste, der allerede fører et harem, og ungkarle hanner, der leder efter et harem. Til sidst kan man forsøge at 'bortføre' hende fra hendes fødselsgruppe, men den dominerende hingst, hendes far, forsøger at beskytte hende og forhindre hende i at tage af sted. Normalt lykkes faderen ikke. Hunnerne har ikke ægløsning under deres første brunst. I de næste to år efter deres første brunst vil de ikke parre sig med hanner og kan drive fra gruppe til gruppe, indtil de slår sig ned på et harem resten af ​​deres liv. Medmindre de konkurrerer om hunner i deres første brunst, investerer hannerne ikke meget i reproduktiv adfærd. Hanzebraer kæmper for adgang til hunnerne i deres første brunst. Resultatet er afgørende, fordi vinderen af ​​kampen opnår parringsmuligheder for livet. Hannerne bider, sparker med deres hove og kredser om deres konkurrenter. Hanner viser også en overdreven kærlig adfærd, såsom pleje, over for disse unge hunner for at overtale dem til at slutte sig til deres harem.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Groves, 1974; Grubb, 1981; Moehlman, 2002; Nowak, 1991)

  • Parringssystem
  • polygyn

Burchells zebraer kan yngle hele året. De fleste føl fødes i regntiden, som opstår fra oktober til marts i Østafrika. Det højeste antal fødsler sker i løbet af januar måned. Hver hoppe føder kun ét føl efter en drægtighedsperiode på lidt over et år. Hopper, der er gravide med tvillinger, aborterer generelt omkring 8 måneder inde i drægtighedsperioden. Når de forbereder sig på at føde, adskiller hopperne sig fra resten af ​​flokken for at gemme sig fra rovdyr. Under fødslen er føl og deres mødre ekstremt sårbare over for prædation. Fravænning er afsluttet efter 7 til 11 måneder, men hunner kan amme op til 16 måneder. Unge opnår selvstændighed efter 1 til 3 år, når de forlader deres fødselsgrupper. Efter 16 til 22 måneder når føl kønsmodenhed, men hverken hanner eller hunner vil parre sig med det samme. I løbet af denne tid får hunnerne deres første brunst og bliver 'bortført' af mænd udefra, der konkurrerer om dem. Hanner vil også forlade fødselsgruppen på dette tidspunkt, når de strejfer sammen med en ungkarlegruppe af hanner. Hvis deres mødre har et andet føl, vil de gå tidligere omkring 1 års alderen, men de fleste hanner tager af sted i en alder af 2 år. Unge mænd i ungkarlegrupper leger og engagerer sig i falske kampe og forbereder sig på fremtidige kampe, når de begynder at søge efter ledige kammerater og starter deres egne harems. Når de bliver 4 år, er hannerne endelig klar til at kæmpe for makker og etablere et harem. Hunnerne kan blive gravide næsten umiddelbart efter fødslen, mens de stadig ammer i en periode, der kaldes en 'følvarme'. En brunst opstår 7 til 9 dage efter fødslen, og 50 % af kvinderne bliver gravide igen i løbet af denne tid. Hvis dette sker, investerer hunnerne i to afkom samtidigt. Mellemfødselsintervallet for Burchells zebraer er generelt to år, men på grund af denne 'følvarme' kan det være så lidt som 13 måneder.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Fischhoff, et al., 2007; Groves, 1974; Nowak, 1991; Pluhacek, et al., 2006)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • befrugtning
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Hunnerne føder hvert 1 til 3 år.
  • Parringssæson
    Burchells zebraer kan yngle hele året, men peak ynglen forekommer i regntiden.
  • Range antal afkom
    1 (høj)
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    360 til 396 dage
  • Interval fravænningsalder
    7 til 11 måneder
  • Tid til uafhængighed
    1 til 3 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    16 til 22 måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    16 til 22 måneder

Mødre sørger for den primære omsorg for deres unger, mens hannen har travlt med at beskytte og forsvare haremet. Føl vejer omkring 32 kg ved fødslen og er veludviklede ved fødslen, i stand til at følge moderen tilbage til flokken inden for et par timer. Inden for 10 eller 15 minutter kan føllet stå på egne ben og inden for en time går det rundt og løber endda. Føl begynder at spise græs, når de kun er en uge gamle. Fravænning er afsluttet efter 7 til 11 måneder, men hunner kan amme op til 16 måneder. Under deres tætte samvær danner mødre og føl særligt tætte sociale bånd. I en kort periode efter fødslen vil moderen holde føllet væk fra gruppen, så de andre kan lære at genkende den nyfødte på lugt, syn og lyd. I det første år af sin eksistens bliver føllet ved siden af ​​sin mor og lærer at holde et vågent øje med rovdyr, lærer hvilke græsser man skal spise og lærer de store trækruter, der cykler i den tørre og regnfulde sæson. Unge hanner kan dog også omgås deres hingstefædre og lære mandlig social adfærd i et harem. Hingste tilbyder forældrepleje ved at forsvare gruppen mod rovdyr. Haremet som helhed fungerer også for at forsvare føl mod rovdyr. Når et medlem af gruppen bliver såret, vil Burchells zebraer omringe rovdyret i en cirkel, bidende og sparkende, indtil rovdyret bukker under eller flygter.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Fischhoff, et al., 2007; Groves, 1974; Grubb, 1981; Nowak, 1991; Pluhacek, et al., 2006)



gifte sig med dine kæledyr

Harems er organiseret i et dominanshierarki. Hunner af højere rang har vist sig at producere flere afkom og have kortere mellemfødsler. Hingste viser parringspræference over for disse højt rangerende hunner. Umiddelbart efter fødslen indtager føl en position i dominanshierarkiet på en position under deres mødre.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Fischhoff, et al., 2007; Groves, 1974; Grubb, 1981; Nowak, 1991; Pluhacek, et al., 2006)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • moderens position i dominanshierarkiet påvirker unges status

Levetid/Længde

I naturen lever Burchells zebraer i gennemsnit 9 år. I fangenskab kan de overleve op til 40 år. Befolkningstilvækst og gennemsnitlig levetid er hårdest påvirket af prædation. Hvorimod andre græssende planteædere som f.eksgazelleroggnuerer begrænset af overflod af græs, er zebraer begrænset af overflod af rovdyr. Føl er særligt sårbare, idet 50 % af de unge årligt dør på grund af prædation. Denne høje ungdomsdødelighed skyldes også delvist sygdom, mødres død, lav ernæring og tørke.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Anderson, 1992; Eltringham, 1979; Groves, 1974; Moehlman, 2002; Nowak, 1991; Pluhacek, et al., 2006)

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    20 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    40 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    9 år
  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    35 år
  • Rækkevidde levetid
    Status: fangenskab
    38 (høje) år
    AnAge

Opførsel

Burchells zebraer er sociale og lever i permanente familiegrupper bestående af en hanhingst, 1 til 6 hunner og deres unger. De stærke bånd mellem hunner er de centrale forhold inden for harem. Hvis den dominerende hingst forlader eller aflives, forbliver haremet sammen og venter på, at en anden han tager over. Et dominanshierarki er til stede i harem og anvender en rækkefølge af den dominerende han, efterfulgt af hopperne og derefter føllene. Den dominerende hun bevarer rangordenen ved at lede gruppen i enkelte filbevægelser, hvor hopperne stiller op efter alderskorreleret rang. Følrangen afhænger af moderens rang, de står et sted direkte bag hende i rækken og den nyeste hoppe af et harem indtager den laveste sociale rang og placeres til sidst. Hingsten trækker op bagsiden af ​​linjen og tager en defensiv rolle i tilfælde af rovdyrangreb.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Fischhoff, et al., 2007; Groves, 1974; Grubb, 1981; Nowak, 1991)



Føl forlader familiegruppen, når de bliver 1 til 4 år. Nogle mænd går tidligt som 9 måneder gamle og slutter sig til bachelorgrupper. Bachelorgrupper kan have op til 16 medlemmer, men er generelt kun sammensat af nogle få mænd. De er normalt dannet af unge ungkarle, men kan også have ældre hingste, der ikke længere er en del af en familieenhed.(Groves, 1974; Grubb, 1981; Nowak, 1991)

puggle-billede

Allogrooming forekommer mellem individer, især hopper og deres føl og hingste og deres foretrukne hopper. Dette opnås, når de plejende zebraer står side om side, hoved mod hale og er effektiv til at fjerne parasitter og styrke sociale bånd.(Grubb, 1981)



Mandligt spædbarns- og fostermord er blevet observeret hos individer i fangenskab afEquus burchelliiog opstår, når en ny han overtager et harem. For at opnå reproduktive fordele vil den nye hingst dræbe unge føl (barnemord) eller tvinge dem til at abortere (fosterdrab) via tvungen parring. Ved at opnå reproduktive rettigheder til et harem er hingsten i stand til at sikre, at han kun investerer forældrenes omsorg i sit eget afkom. Barnemord er dog ikke altid vellykket, og sandsynligheden for, at en hingst dræber et føl, falder med føllets alder.(Pluhacek og Bartos, 2000; PLUHÁČEK og BARTOŠ, 2005)

Flere harems samles for at danne store flokke under deres trækrejser. Forholdet mellem haremerne er relativt hjerteligt, og mænd har en rituel hilsen. Når de mødes, holder hannerne deres ører stående og snuser til hinandens kroppe, især deres halse, næsebor, flanker og hale. Hunner fra andre harems har tendens til at være antagonistiske over for hinanden.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Anderson, 1992; Eltringham, 1979; Holland, 2003; Nowak, 1991; Poole, 2006)

  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • daglige
  • bevægelig
  • vandrende
  • stillesiddende
  • Social
  • dominanshierarkier
  • Områdets størrelse
    300 til 600 km ^ 2

Hjemmebane

Hjemmeområdet for Burchells zebraer er afhængig af nødvendige ressourcer, for det meste tilgængeligheden af ​​ferskvand og græsningsområder. Besætninger er ikke-territoriale og optager overlappende hjemmeområder. Typisk besætter grupper intervaller på 300 til 400 kvadratkilometer i den våde sæson og 400 til 600 kvadratkilometer i den tørre sæson. De rejser op til 13 kilometer dagligt mellem rastepladser i høje græsarealer og græsningsområder i korte græsarealer. Nødvendigheden af ​​ferskvand og græsning fører dog til bevægelser på 100 til 150 km sæsonmæssigt. Burchells zebravandring er velundersøgt i Serengeti-Mara, hvor medblå gnueroggazeller, besætter besætninger den største landvandring i verden.(Groves, 1974; Nowak, 1991)

Kommunikation og opfattelse

Seks opkald og to ansigtsudtryk bruges i kommunikation mellem individer. Tre af opkaldene bruges som rovdyralarm eller trusselsopkald, et bruges til at kommunikere skade, et andet bruges i nød, og det sidste bruges i kontakt mellem individer. Derudover er Burchells zebraer i stand til visuelt at genkende hinanden baseret på stribemønstre, som er lige så unikke for en individuel zebra, som et fingeraftryk er for et menneske. Hingste fra forskellige grupper hilser på hinanden med ørene oppe. Når de mærker trussel, især i form af kamp, ​​vil de lægge ørene ned. Hilsner opnås også gennem næsesnus, gnidning og lugt af kønsorganer.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Groves, 1974; Grubb, 1981)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Burchells zebraer er planteædere, der primært græsser på græs. De kigger også af og til på urter, blade og kviste. Det meste af deres kost (90%) kommer fra stængler og skeder af korte græsser, især favoriserede erThemeda triandra,Cynodon dactylon,Eragrustis superba, ogCenchrus ciliaris. Burchells zebraer samler græs ved at klippe det med deres overlæbe og nedre fortænder. De er også veludstyrede med store slibemolarer, som er i stand til at bearbejde det seje plantemateriale. Deres kost er lav i protein, men de behandler store mængder mad og bruger bagtarmsgæring til at hjælpe med at fordøje seje plantematerialer.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Groves, 1974; Grubb, 1981; Nowak, 1991)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • Plantefødevarer
  • blade
  • træ, bark eller stængler

Predation

Når de trues af rovdyr, udsender Burchells zebraer et højt alarmopkald med de gentagne to stavelser 'kwa-hi'. Hopper beskytter deres unge føl, mens hingste forsvarer deres harem med kraftige spark, skub og ved at bide i rovdyr. I løbet af natten forbliver mindst et medlem af haremet vågent og gemmer sig i højt græs for at beskytte og holde øje med nærliggende rovdyr. Når individer bliver jagtet, når de hastigheder op til 55 miles i timen. Deres stribede sorte og hvide kropsmønstre er også anti-rov-tilpasninger, der giver camouflage om natten og under svagt lys. Ved at blande sig sammen til at ligne en grå masse på afstand, gør de sorte og hvide striber det også vanskeligt for rovdyr at udpege individer til at angribe inden for flokken, en form for forstyrrende farvning. Et individs striber gør det også svært for rovdyr at skelne mellem zebraens krop og den omgivende vegetation.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; 'African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Groves, 1974; Grubb, 1981; Ruxton, 2002)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Burchells zebraer spiller en vigtig rolle i stabiliteten og dynamikken i græssende samfund, hvor de lever. De er en vigtig del af de østafrikanske hovdyrfaunaer, der foretager store, 483 km lange trækbevægelser tilpasset den varierende regntid. De er de første, der bevæger sig ind under græssuccesen, hvor de hugger ned på gammel vækst og stængler, som holder vegetationen ung og voksende. Dette åbner for græsningsmuligheder forblå gnuer,gazeller, ogtopissom er mere kræsne med hensyn til den vegetation, de spiser. Zebrabesætninger forlader græsningsområdet i den tørre sæson og tramper derved jorden og stimulerer græsvæksten. Dette, sammen med deres valg af græsstængler, øger mængden og kvaliteten af ​​vegetationen til at følge dyrebesætninger. Det store antal af Burchells zebraer giver dem en grundlæggende rolle i græssende samfund. Uden zebraer ville den gamle vegetation ikke blive skåret ned, og andre græssende dyr kunne ikke opnå den nye vækst og højere ernæringsmæssige blade, de har brug for for at overleve. Således er Burchells zebraer vigtige for at bevare den enorme mangfoldighed, der findes i græssende samfund.('African Wildlife Foundation: Burchell's Zebra', 2008; Eltringham, 1979; Moehlman, 2002; Nowak, 1991; Poole, 2006)

Burchells zebraer er vært for flere arter af parasitflaskefluer. Blåfluer afsætter æg i zebraens hud, hvor larverne modnes indtil puppestadiet, hvor de så forlader værtskroppen og fortsætter udviklingen i jorden.(Colwell, et al., 2005)

Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Burchells zebraer, der strejfer omkring på Serengeti-sletten, er karismatiske dyr, der tiltrækker mange mennesker til økoturisme. I visse lande i Afrika, hvor andre indkomstkilder er ustabile, kan økoturisme yde et væsentligt bidrag til den samlede økonomi. På grund af deres karakteristiske striber har zebraskind været historisk værdifulde og tjener som en vigtig handelsvare. Zebrakød giver mad til lokale befolkninger i nød. Desuden er de som en del af den oprindelige hovdyrfauna i Østafrika afgørende for at påvirke vegetationsdynamikken, som menneskekvæg og andre husdyr er afhængige af.(Eltringham, 1979; Moehlman, 2002)

chow chow hvalpe
  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • økoturisme

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Burchells zebraer er næsten harmløse for mennesker, bortset fra deres negative virkning på husdyrindustrien i Afrika. Som planteædere konkurrerer de med husdyr om vand, græs og plads. Men de forbedrer også græsarealernes sundhed gennem deres brug af hårdere plantestængler og græs.(Moehlman, 2002; Moehlman, 2002)

Bevaringsstatus

Af alt det vildeheste, Burchells zebraer er den eneste art, der ikke er alvorligt truet eller udryddet. Deres befolkninger er dog faldet i de seneste årtier, især i det sydlige Afrika. Tab af levesteder og ulovlig jagt er de to primære trusler, som Burchells zebraer står over for i dag. Udvidelse af bosættelser og afgrødelandbrug af voksende menneskelige befolkninger ødelægger deres levesteder og blokerer deres cykliske migrationsruter. Dette forårsagede næsten udryddelse af Burchells zebraer fra Sydafrika, Rwanda og Angola. I områder, hvor afgrødevækst er vanskelig, konkurrerer Burchells zebrapopulationer om vand og græs med husdyr. Tilstedeværelsen af ​​zebraer i nærheden af ​​deres husdyr har ført bønder og hyrder til jagt og hegn. Den anden primære trussel, Burchells zebraer står over for, er fra ulovlig jagt. Zebraer jages for kød og deres skind. Zebrakød jages og spises i lokalsamfund, så jagtbranchen er lokalt og ikke internationalt drevet. Fordi zebraer spredes over store områder, er det næsten umuligt at følge og forhindre ulovlig jagt. Jagt har en tendens til at være en større trussel i de nordlige områder af zebraernes områder, hvor politisk uro er mere almindelig. Femoghalvfjerds procent af Burchells zebrabefolkning er i Tanzania og Kenya. Derfor er den globale befolkning sårbar over for disse landes stabilitet. Borgerlige uroligheder og politiske stridigheder i disse lande kan have alvorlige konsekvenser for disse dyrs langsigtede overlevelse. Politisk ustabilitet tærer på infrastrukturen i parken og dyrereservater, der er nødvendige for at opretholde økoturisme og bevarelse. Civile uroligheder fortrænger også folk fra deres hjem, spreder deres husdyrs rækkevidde til zebraterritorium og skaber en større efterspørgsel efter kød fra den illegale handel.(Eltringham, 1979; Moehlman, 2002; Poole, 2006)

Andre kommentarer

Fire hovedteorier har haft til formål at forklare udviklingen af ​​zebrastriber. Den første teori siger, at disse striber har en anti-rov funktion. Striberne kan skabe en 'optisk illusion', som får zebraerne til at virke tættere på, end de i virkeligheden er, og rovdyr springer for tidligt, når de angriber (forstyrrende farve). Også på afstand blander de sorte og hvide farver, og den massive flok fremstår grå, hvilket gør dem i stand til at gemme sig bedre om natten og i svagt lys. Denne blanding gør det også sværere for rovdyr at udskille individer fra flokken. Den anden teori foreslår, at striber udviklede sig på grund af sociale ydelser. Mønstret af striber er unikt for hver enkelt og tjener som et middel til identifikation. Sociale interaktioner er baseret på denne særlige identifikation. Undersøgelser viser, at personer med flere striber får yderligere social opmærksomhed, såsom pleje. Med disse sociale ydelser ville det have været mere fordelagtigt at have flere striber. For det tredje kan striber fungere i termoregulering og fungere som en naturlig solcreme. Forskelle i afkøling af de sorte og hvide striber skaber en roterende brise. Til sidst kan disse karakteristiske striber beskytte modtsetse fluer. En undersøgelse viste, at tsetse-fluer foretrækker stribede objekter med solide vers. Ingen af ​​disse teorier er blevet grundigt testet.(Eltringham, 1979; Ruxton, 2002)

Bidragydere

Liz Colvin (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Chad Nihranz (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør, instruktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor, Tanya Dewey (redaktør) , Dyreagenter.