Equus caballushorse

Af Christopher Clement

Geografisk rækkevidde

På grund af domesticeringen afEquus caballus, og dens udbredte udbredelse efter domesticering, betragtes det naturlige geografiske udbredelsesområde typisk som udbredelsen i den senglaciale periode for 9.500-15.000 år siden. I løbet af denne tid var heste udbredt. Populationer af vilde heste eksisterede i den nordlige spids af Afrika ved siden af ​​det Tyrrhenske hav og Middelhavet, i hele Europa med undtagelse af de nordligste regioner, hvor de skandinaviske lande i øjeblikket eksisterer, og så langt mod øst i den palæarktiske region som Kina og Mongoliet. De strakte sig gennem det nordlige Palæarktis, tværs over Beringia ind i Yukon og så langt sydpå i Nordamerika som Mexico, så langt østpå som Mississippi-floden og så langt mod vest som Stillehavets kystlinje. Det menes, at de vilde heste i Nordamerika uddøde for 8.000 til 10.000 år siden. Tamheste blev derefter introduceret i Nordamerika efter europæisk kolonisering.(Bennett og Hoffmann, 1999)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • introduceret
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
    • hjemmehørende
  • etiopisk
    • introduceret
  • neotropisk
    • introduceret
  • australsk
    • introduceret
  • oceaniske øer
    • introduceret
  • Andre geografiske vilkår
  • holarktisk
  • kosmopolitisk

Habitat

Heste er tilpasningsdygtige og optager en bred vifte af levesteder under domesticering. Foretrukne levesteder er kølige, tempererede græsarealer, stepper og savanner, men de optager også halvørkener, sumpe, moser og skove.(Bennett og Hoffmann, 1999)



dunkin hunden
  • Habitatregioner
  • tempereret
  • polar
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • savanne eller græsarealer
  • Skov
  • Vådområder
  • marsk
  • sump
  • Andre habitatfunktioner
  • landbrugs
  • river

Fysisk beskrivelse

Heste er hovdyr med en ugulgrad fodstilling, encifrede ovale hove, lange haler, kort hår, lange slanke ben, muskuløs og dyb torsobygning, lange tykke halse og store aflange hoveder. Manken er et område med grove hår, som strækker sig langs den dorsale side af halsen hos både tamme og vilde arter. Vilde heste har dog en manke med korte hår, der forbliver oprejst, mens tamheste har længere mankehår, der ikke forbliver oprejst. En mid-dorsal stribe, en mørk stribe, der strækker sig fra manen til halen, er nogle gange til stede, især hos vilde typer. Tænderne er specialiserede til græsning, med hypsodont kindtænder. Dentalformlen er 3/3, 0-1/0-1, 3-4/3-4 og 3/3. Nyfødte heste har krøllede hår og en finere manke end voksne, før de smelter og vokser deres vinterpels. Vinterfrakker begynder at udvikle sig i september og oktober, er fuldt udvokset i december. De begynder at falde om sommeren over en periode på 56 dage for voksne eller 75 dage for nyfødte. Vinterfrakker er typisk tykkere, og toppen af ​​halen udvikler normalt et område med korte hår, der danner en tot.(Bennett og Hoffmann, 1999; Hansen, 1976)



Domestisering af heste har ført til stor variation i hesteracernes egenskaber. Frakker varierer i farve, fra hvid til sort og inkluderer røde, brune og gule, samt en bred vifte af mønstre, såsom pletter og pinto-mønstre. Størrelsen kan variere afhængigt af racen og dens tilsigtede anvendelse, men kan variere fra 227 til 900 kg i masse og 0,9 til 1,7 meter i højden, med potentielle afvigelser. Benlængde, hovedlængde, kropsbygning, pelsfarve, stofskifte osv. varierer på tværs af racer af tamheste. På trods af den store variation i fysiske træk hos heste, kan de generelt skelnes fra andreheste, ved at have længere maner og haler og generelt mangel på striber af zebratypen.(Bennett og Hoffmann, 1999; Ensminger, 1969)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde masse
    227 til 900 kg
    500,00 til 1982,38 lb
  • Rækkevidde
    220 til 280 cm
    86,61 til 110,24 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    0,11 cm3.02/g/time

Reproduktion

Hestens parringssystem ligner andresheste, som er et polygynt parringssystem. Hanner flokker typisk hunner i parringssæsonen og forsvarer dem mod andre hanner, som måske forsøger at parre sig med hunnerne. Hanner flokker og parrer sig typisk ikke med nogen af ​​hans døtre eller nogen hunner, der voksede op med ham i den samme flok. Hanner kæmper med andre hanner gennem spark og bid, tabere underkaster sig og trækker sig tilbage. Denne proces er meget energikrævende og ligner den brunst, der ses ihjortearter. Hierarki i besætninger er påvirkninger af reproduktiv status og alder, hvor hunner og deres nyfødte unge får første adgang til ressourcer, efterfulgt af unge og ikke-reproduktive hunner. Alfa-hanner dominerer adgangen til ressourcer.(Bennett og Hoffmann, 1999; Linklater, et al., 1999)



  • Parringssystem
  • polygyn

Hannerne kan formere sig året rundt, men er mest aktive fra april til juni. Hunnerne er polyestrøse i ynglesæsonen og går i gennemsnit ind i en brunstperiode hver 21. dag, der hver i gennemsnit varer 6,5 dage. Hunnerne har spontan ægløsning en til to dage før brunstperioden er overstået, hvilket er når de er mest fertile. Om efteråret går hunnerne ikke længere gennem brunstperioder, før de nærmer sig næste ynglesæson. Den gennemsnitlige drægtighedsperiode er 335 dage, men varierer fra 287 til 419 dage. Dette brede svangerskabsområde betyder, at fødslen kan være enten foråret eller efteråret det næste år. Hvis føllet ikke er født på det tidspunkt, hvor hoppen ville gå i brunst i ynglesæsonen, kan hun ikke deltage det år. Normalt produceres der kun et føl årligt, og det er sjældent at se tvillingeføl. Hos tamheste overlever kun 14 % af tvillingeføl to uger, og enten den ene eller begge tvillinger fødes underudviklede.(Bennett og Hoffmann, 1999; Ensminger, 1969)

Fødsler sker om natten og på et roligt sted. Vilde hesteføl fødes normalt med en masse på 25 til 30 kg, men den gennemsnitlige fødselsvægt for tamme føl er 40 kg. Føl er født præcociale og veludviklede, som normalt er i stand til at stå inden for en time efter fødslen og gå inden for fire til fem timer for at følge deres mor. Når moderen vender tilbage til flokken, gennemgår hun brunst efter fødslen i normalt syv til ni dage, hvilket er betydeligt mindre end almindelige brunstperioder. Hos tamme heste, der ikke har en flok, sker brunst efter fødslen normalt fem til tolv dage efter fødslen. Føl er i stand til at spise fast føde inden for en uge efter fødslen. Den første måned opholder ungerne sig tæt på deres mor og plejer i korte og hyppige perioder før deres anden måned, hvor de begynder at fouragere på egen hånd. Når de begynder at fouragere selvstændigt, begynder de fravænningsprocessen, som kan tage op til to år for vilde føl. Hos tamme heste fravænnes føl ofte mellem fire og seks måneder gamle.(Bennett og Hoffmann, 1999; Ensminger, 1969)

Følets vægt fordobles hver uge i fire uger, og falder derefter gradvist, efterhånden som de når modenhed. Det tager hunner fire til fem år, og hanner seks til syv år, at nå fuld reproduktiv modenhed. Selvom hunnerne først går i brunst ved enten 11 eller 12 måneder, er de normalt ikke frugtbare før deres andet år. Selv da har hunner svært ved at udvikle fosteret til et føl og føde, uden alvorlige helbredsmæssige komplikationer for sig selv eller føllet, indtil de er fire år gamle.(Bennett og Hoffmann, 1999; Ensminger, 1969)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • brunst efter fødslen
  • Avlsinterval
    Heste må yngle op til en gang om året.
  • Parringssæson
    Heste yngler generelt fra april til juni.
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    en
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    287 til 419 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    335 dage
  • Interval fravænningsalder
    24 (høje) måneder
  • Tid til uafhængighed
    2 til 3 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    11 til 48 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    36 måneder
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    6 år
  • Gennemsnitsalder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    Køn: mand
    973 dage
    AnAge

Føl er præcociale ved fødslen og kan gå på egen hånd kort efter fødslen, men har stadig brug for forældrenes hjælp. Selvom de er præcociale, er de stærkt afhængige af deres mor for beskyttelse mod rovdyr og mad, indtil de begynder at fouragere på egen hånd. Som nyfødt får føl adgang til føderessourcer næst efter flokkens alfahan. Efterhånden som de modnes til unge, får de til sidst adgang til føde efter nyligt fødte føl, men stadig før enlige og ikke-reproduktive hunner. Selvom unge primært lærer ved at observere deres mor i de første par måneder, giver flokken også et læringsmiljø og beskyttelse mod rovdyr. Nogle gange vil hunnerne også nappe deres unger for disciplin. Besætningshierarki undervises også gennem spark, bid, vokalisering og ansigtsbevægelser mellem individer til kommunikation. Selvom unger er præcociale og vokser relativt hurtigt, er de afhængige af den beskyttelse, gruppepleje og læringserfaringer, som flokken tilbyder deres mor til udvikling hos vilde heste. Undersøgelser viser, at vildtlevende heste ikke længere er afhængige af deres fødselsbesætning og har tendens til at sprede sig til andre besætninger i deres 2. eller 3. års alder. Køn er ikke en faktor i den alder, hvor slanger spredes fra deres fødselsbesætning. Domesticerede føl adskilles normalt fra deres mor enten under eller umiddelbart efter fravænningsprocessen er afsluttet.(Bennett og Hoffmann, 1999; Cameron, et al., 2003; Ensminger, 1969)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • han-
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • moderens position i dominanshierarkiet påvirker unges status

Levetid/Længde

Hestens levetid afhænger af flere faktorer, herunder racevariationer og miljø. Typisk har tamheste en levetid på 25 til 30 år, selvom der er opnået et maksimum på 61 år. Den længstlevende hest i naturen i 1974 var 36 år. Faktorer på levetiden afE. caballusomfatter: ernæring, aktivitet, antal reproduktionscyklusser, reproduktionsstatus, sygdom, tandsundhed og fysisk aktivitet.(Bennett og Hoffmann, 1999; Ensminger, 1969)

Opførsel

Heste er sociale pattedyr. I vilde eller vilde populationer danner de flokke med et socialt hierarki. Disse besætninger, også kendt som bands, kan have op til 26 hopper, 5 hingste og forskellige aldre af præ-spredte unger. Typiske besætningsstørrelser vil kun have 5 til 11 hopper og 1 til 4 hingste ud over deres afkom, men disse tal varierer blandt videnskabelige artikler og kan variere med tilgængelighed af føde, miljøforhold og andre faktorer. Dette hierarki består af, at alfahann er dominerende over flokken, hanner dominerer over hunner, hunner med unge dominerende over ikke-reproduktive hunner, og voksne er dominerende over unge. Den dominerende eller alfa-han er betydeligt mere aktiv end andre medlemmer af flokken. Undersøgelser viser, at hos vildtlevende heste, hvor almindelige medlemmer af flokken normalt bruger mindre end 10 % af deres tid på at bevæge sig rundt, flytter dominerende hanner sig fra 25 til 45 % af tiden og sover kun 5 til 6 % af tiden, når andre besætningsmedlemmer bruger normalt 20 til 27 % af tiden i løbet af dagen på at sove. Alfa-hanner bruger også store mængder energi på at runde hunnerne op og forsvare dem mod andre hanner i ynglesæsonen. Alfa-hanner bevæger sig sædvanligvis bagerst i flokken, men vil bevæge sig foran i nærvær af en trussel og signalere til flokken i tilfælde af, at flokken skal flygte. Alfaen kan også angribe en trussel, hvis det er nødvendigt for at forsvare flokken.(Bennett og Hoffmann, 1999; Ensminger, 1969; Linklater, et al., 1999)



dennis hunden

Heste er crepuskulære og har et afbrudt sovemønster, der komplimenterer dette. I løbet af sommeren græsser heste morgen eller aften for at undgå høje temperaturer midt på dagen, og de kan også ses besøge vandkilder om natten. For at tilpasse sig dette fodringsmønster sover de i segmenter hele dagen, som normalt ikke er mere end to timer lange. De undgår også at ligge ned i mere end en time ad gangen, hvis det er muligt, og kan ses sove, mens de står op.(Bennett og Hoffmann, 1999)

  • Nøgleadfærd
  • cursorial
  • frygtelig
  • tusmørke
  • bevægelig
  • nomadisk
  • Social
  • dominanshierarkier
  • Områdets størrelse
    0,59 til 17,68 km ^ 2

Hjemmebane

Vilde heste holder sig generelt tæt på vandkilder, men i overgangen mellem forår og sommer, hvor der er mest mad, kan heste rejse langt fra deres adgangspunkter til vandet. En undersøgelse i en vild befolkning i New Zealand viste, at hjemmeområdets størrelse var mellem 0,96 og 17,68 kvadratkilometer med en tæthed på 0,48 til 3,22 individer pr. kvadratkilometer. Besætningsstørrelse og hjemmeområde er positivt korreleret, hvor en større besætning optager et større hjemmeområde. Nogle undersøgelser af vilde eller vildtlevende heste viser, at der er sæsonbestemte bevægelser og variation i hjemmeområdet. Disse sæsonbestemte bevægelser er typisk forbundet med regelmæssige sæsonbestemte nedbørsændringer, fødevaretilgængelighed, temperaturer og topografi. Om vinteren bevæger populationer sig væk fra lavere højder, der var udsat for usædvanligt køligere temperaturer på grund af frostinversionslag, men ville vende tilbage før foling eller parringssæsonen. Vinterhjemsområderne i vilde populationer er større end sommerhusområderne i gennemsnit, men disse områder varierer betydeligt. Ægte vilde hestebestande er begrænset til forskellige reservater og genindførelsessteder for deres beskyttelse.(Bennett og Hoffmann, 1999; Boyd og King, 2014; Linklater, et al., 1999; Linklater, et al., 2000)



Kommunikation og opfattelse

Hos heste har næsebor, næseparti, knurhår og kinder alle knurhår, der bruges til at opfatte miljøet gennem berøring. Syn er det primære middel til at opfatte miljøet hos heste. Ørerne er lange, slanke og opretstående, hvilket hjælper med auditiv perception. Selvom deres lugtesans er vigtig, er den ikke det vigtigste middel til perception og giver en mindre rolle end synet eller de følsomme receptorer på næsebor, næseparti, knurhår eller kinder.(Bennett og Hoffmann, 1999)

Det primære middel til at kommunikere med andre heste er gennem vokaliseringer og gestus, især ansigtsbevægelser. I ynglesæsonen kan hannerne grynte eller skrige ad hinanden, ud over at de stamper og poter i jorden på en aggressiv måde. Hanner kan naboe til hunner i brunst, og hunner kan hvine og sparke, hvis de nægter en brunstende han. Gryntende og aggressive gestus, herunder bid, skub og spark, kan forekomme blandt flokmedlemmer for at etablere eller forstærke hierarkistrukturen og udtrykke dominans. Underdanige personer vil lade vinderen lægge hovedet på taberens bagside, hvilket ses iheste.(Bennett og Hoffmann, 1999)

Ud over kropsbevægelser har heste en række ansigtsbevægelser. Positive reaktioner omfatter hævning af læberne for at blotlægge de øvre tænder, svarende til et smil, og hovedet vipper eller peger ørerne fremad og oprejst. Aggressive ansigtsbevægelser omfatter, at ørerne lægges tilbage og næseborene lukkes, mens de samme tænder blotlægges.(Bennett og Hoffmann, 1999)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Primært blade af natur, heste græsser primært på ægte græsser. Tamheste fodres ofte med forskellige mængder korn, bl.ahavre,byg,majs,hvede,hør,sojabønner,lucerne,kløver,Timothy der, ogJohnson græs. Ud over denne diæt kan de også få vitamin- og mineraltilskud. Vildtlevende heste spiser en lignende kost, bl.arussisk tidsel,dropseed græsser,mesquite,præriejunegræs,grøn sprangtop, ogsaltbusk, og varierer sandsynligvis afhængigt af sted og sæson.(Bennett og Hoffmann, 1999; Ensminger, 1969; Hansen, 1976)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • blade
  • Plantefødevarer
  • blade
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder

Predation

Naturlige rovdyr af vilde heste har sandsynligvis primært væretulve,prærieulve, ogbjerg løver. Rovdyr jager hovedsageligt ældre, syge eller unge dyr. Når en flok er truet af et rovdyr, kan alfahannen angribe den ved at bide og sparke med hovene. Hunnerne beskytter deres unger på samme måde.Menneskerer også rovdyr af heste, både historisk og aktuelt. Vilde bestande blev sandsynligvis jaget af mennesker og hestekød indtages nogle steder.(Bennett og Hoffmann, 1999)

Økosystem roller

Tamning af heste bidrog til udviklingen af ​​landbrugssamfund og ændrede mobiliteten og de politiske forhold mellem forskellige menneskelige befolkninger. Som græssende dyr påvirker heste mangfoldigheden og strukturen af ​​de økosystemer, de lever i. Nogle steder har heste været vigtige for frøspredning af visse træer. Der er over 150 arter af parasitter dokumenteret hos heste.(Bennett og Hoffmann, 1999; Hardin, 1997)

k9 flex
Mutualistiske arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Heste er økonomisk meget vigtige for mennesker nu og historisk. De er blevet brugt som en fødevarekilde, har været kritiske i transport af mennesker og varer, har spillet vigtige roller i militære kampagner, i sport og rekreation og i landbrugsudvikling. Heste er også elskede selskabsdyr og udbredt i terapeutiske tilgange. I landbruget bruges heste til at trække plove og vogne, og deres gødning er en vigtig gødning. Hestehår bruges i forskellige produkter.(Ensminger, 1969)

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • forskning og uddannelse
  • producerer gødning

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Vildhestepopulationer kan være forstyrrende for økosystemer, der ikke er tilpasset tilstedeværelsen af ​​storehestefamiliengræssere. De kan konkurrere med andre græssende dyr om ressourcer og forårsage for stor skade på den oprindelige vegetation. Undersøgelser viser, at heste med succes udkonkurrerer andre græssende arter. Vilde, vildtlevende og tamheste kan også overføre zoonotiske sygdomme, som kan forårsage negative konsekvenser for lokale dyrearter, landbrug og mennesker.('Risikovurdering af skadedyr: Vildhest (Equus caballus)', 2009; Bennett og Hoffmann, 1999)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
  • forårsager eller bærer husdyrsygdomme

Bevaringsstatus

Tamme heste er rigeligt i mange områder rundt om i verden. Deres nærmeste pårørende,Przewalskis vilde hestevar opført som truet på IUCN's rødliste, truet i henhold til U.S. Endangered Species Act og på appendiks I til CITES. Nogle ældre undersøgelser angiver, at domesticering og frigivelse af tamheste førte til dette fald i Przewalskis vilde hestepopulationer, og man mente, at de ikke længere eksisterede i naturen. Den nuværende bevaringsindsats i Przewalskis vilde heste omfatter lovlig beskyttelse af arten i Mongoliet samt genindførelsesbestræbelser i flere områder.(Bennett og Hoffmann, 1999; Boyd og King, 2014)

Andre kommentarer

Det er vigtigt at bemærke, at der har været nogle taksonomiske ændringer, som kan påvirke validiteten af ​​oplysninger i den ældre litteratur om heste. Mange ældre litteraturkilder overvejerPrzewalskis vilde hestesom den vilde underart af heste, og omtaler den somE. c. Przewalskii; nyere kilder og IUCNs rødliste overvejer dogPrzewalskis vilde hestesomEquus ferus przewalskiiog foreslår detE. f. Przewalskiier ikke stamfader tilE. caballuspå grund af en forskel i kromosomtal. Det menes, at de stammer fra forskellige slægter, men denne taksonomiske debat er i gang. Det er vanskeligt at foretage denne afklaring på grund af den nærme udryddelse afPrzewalskis vilde heste, der producerer en flaskehals i genetisk diversitet. Den nuværende befolkning påPrzewalskis vilde hestenedstammer fra 13 individer i fangenskab, en er en tamhest og en er en hybrid mellem en tamhest og enPrzewalskis vilde hest. I mellemtiden skelner meget ældre litteratur ikke mellem vildeE. caballusogPrzewalskis vilde heste. Meget tilgængelig information kan faktisk være for begge underarter.(Bennett og Hoffmann, 1999; Boyd og King, 2014; Wallner, et al., 2003)

Bidragydere

Christopher Clement (forfatter), University of Alaska Fairbanks, Laura Prugh (redaktør), University of Washington, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.