Erethizon dorsatum Nordamerikansk pindsvin

Af Christopher Weber

Geografisk rækkevidde

Nordamerikanske pindsvin,Erethizon dorsatum, har det nordligste udbredelsesområde af alle pindsvin. De bor i store dele af Nordamerika mellem det arktiske hav og det nordlige Mexico. Porcupines findes i det meste af Alaska og Canada, i den nordlige del af Great Lakes-regionen, overalt i de vestlige og nordøstlige regioner af USA. Populationer er blevet undersøgt indgående i de østlige løvskove i New York og Massachusetts, Great Basin Desert og skovene i Texas.(Griesemer, et al., 1998; Ilse og Hellgren, 2001; Roze, 1989; Sweitzer, et al., 1997)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Erethizon dorsatumbruger en bred vifte af levesteder. Med et omfattende udvalg kan pindsvin findes i forskellige klimaer og i forskellige højder. Porcupines lever i åben tundra, løvskove og ørkenchaparral. Porcupine habitat varierer geografisk. I det nordvestlige Stillehav er disse dyr primært jordboende. I New York er pindsvin hovedsageligt træbeboere. I Massachusetts bruger de 13 % af deres tid på jorden. Den tid, pindsvin tilbringer på jorden, er relateret til mængden af ​​bunddække, der findes til fouragering og beskyttelse mod rovdyr. På steder med overbefolkning af hjorte kan bunddække være sparsomt, hvilket holder pindsvin i træerne. Tætheden af ​​rovdyr bestemmer også tiden tilbragt på jorden, fordi de fleste pindsvin rovdyr er ikke-trælevende arter. Pindsvin vil tilbringe vinteren i huler, normalt stenhuler, hvor de er tilgængelige. Når jordhuler ikke er tilgængelige, vælger pindsvin træer at hvile i. Forskellige træer vælges til hvile end til fodring. I østlige levesteder vælges hemlock normalt frem for andre nåletræer til både hvile og fodring. Disse træer har overlegen termisk beskyttelse, synsbeskyttelse (hæmlock har tykt løv), er stærkere og har højere næringsværdi.



Sydlige bestande af pindsvin udviser ingen sæsonbestemt brug af træer. I det sydvestlige Texas hviler og lever porcupinepopulationer både i papirskal pinyon fyrretræer (Fjernpinus), samt i egetræer og andre løvtræarter. Porcupines i Rocky Mountains lever primært af ponderosa fyrretræer og hviler i huler på jorden. Tilsvarende er det blevet observeret, at pindsvin i Great Basin bruger huler i klippefremspring og enebærtræer til dækning om vinteren. De rejser mellem huler og små kystområder for at fouragere på bark, hvilket gør dem modtagelige for rovdyr.(Griesemer, et al., 1998; Ilse og Hellgren, 2001; Roze, 1989; Sweitzer og Berger, 1992)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • polar
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • tundra
  • taiga
  • ørken eller klit
  • savanne eller græsarealer
  • chaparral
  • Skov
  • krat skov
  • bjerge

Fysisk beskrivelse

Erethizon dorsatumer den næststørste gnaver i Nordamerika, kun overdimensioneret afbævere. Individer varierer i længden fra 600 til 900 mm og vejer mellem 5 og 14 kg.

Den er kendetegnet ved sin kraftige, langsomme, tømmende form og ved sin tornede pels. I det hele taget ser pindsvin mørkebrune til sorte ud med rygbeskyttelseshår og rygsøjler, der indeholder gule bånd. Rygge kaldet fjerpinde strækker sig fra hoved til hale på den dorsale overflade. Midten af ​​halen og lænden er markeret med en sort streg. Fjeller på det sorte område er frynset med hvidt. Fordi pindsvin er nataktive, skiller de hvide på sorte markeringer sig ud og advarer deres for det meste farveblinde natlige rovdyr om den fare, de udgør. Dette mønster er synligt efter at pindsvin er tre måneder gamle.



Porcupine quills har mikroskopiske modhager på spidsen. De er normalt omkring 75 mm lange og 2 mm brede. Hvert dyr har cirka 30.000 fjerpenne. Hvis en fjerpind sætter sig fast i vævene på en angriber, virker modhagerne til at trække fjerpen længere ind i vævene med angriberens normale muskelbevægelser, der bevæger sig op til flere millimeter på en dag. Rovdyr har været kendt for at dø som følge af fjerpenetrering og infektion.(Kurta, 1995; Roze, 1989; Sweitzer og Berger, 1997; Vaughn, et al., 2000)

Kraniets karakteristika omfatter mangel på hjørnetænder og et tandmønster på 1/1, 0/0, 1/1, 3/3. Det fremtrædende diastema gør, at læberne kan trækkes ind, mens de gnaver. Ligesom andre hystrikomorfer har pindsvin unikke tyggemuskler. Effektive tyggebevægelser er muliggjort af en arm af tyggemusklen, som passerer gennem det infraorbitale foramen.(Vaughn et al., 2000)

Ligesom de pindsvin, der findes i Central- og Sydamerika, har nordamerikanske pindsvin trælevende tilpasninger, herunder lange kløer (fire foran med en rudimental tommelfinger og fem bagpå). Disse kløer giver sammen med ret unikke palmer mulighed for uproblematisk navigation i træer. Pindsvin kan nemt klatre op i store stammer og overraskende små grene. Håndfladerne og sålerne på pindsvin er nøgne med en stenet overflade. Denne tekstur øger overfladearealet og dermed friktionen, mens den er i kontakt med en gren. I forbindelse med denne tilpasning har pindsvin en stærkt udviklet følesans. Dette hjælper dem yderligere i deres natlige navigation. Det gør det også muligt for pindsvin at sikre sig i træer med deres bagfødder, mens de manipulerer mad med deres forreste vedhæng. Endelig forhindrer pindsvinene at glide nedad, mens dyr griber om træer med deres bagfødder. Fjellerne på halen bruges til at stikke træet, hvilket øger fiktionen yderligere og stabiliserer dyret i træet.(Pink, 1989)



En karakteristik unik forE. dorsatum, sammenlignet med sine central- og sydamerikanske slægtninge, er tilpasning til kulde. Ingen andre hystrikomorfer kan modstå så høje temperaturvariationer, som nordamerikanske pindsvin kan tåle.(Roze, 1989; Vaughn, et al., 2000)

Nordamerikanske pindsvin er seksuelt dimorfe, hvor hannerne er større end hunnerne. Størrelsesdimorfien forklares umiddelbart ved de hurtigere vækstrater og længere vækstperioder, som mænd oplever i forhold til hunner. Fordi hanner med større størrelse har større reproduktiv succes end mindre hanner, fremmer seksuel selektion øget mandlig størrelse hos denne art.(Sweitzer og Berger, 1997)

  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • mand større
  • Rækkevidde masse
    5.000 til 14.000 kg
    11,01 til 30,84 lb
  • Rækkevidde
    600 til 900 mm
    23,62 til 35,43 tommer
  • Gennemsnitlig basal metabolisk hastighed
    13.675 watt
    AnAge

Reproduktion

Parringssystemet afE. dorsatumbetragtes som kvindelig forsvarspolygyni. Hanner forsvarer en præ-østrus hun fra 1 til 4 dage før parring. Pindsvin yngler kun én gang om året. Hunpindsvin reklamerer for deres 8 til 12 timers brunstperiode i god tid gennem skedesekret, urinmarkering og høje vokaliseringer. Ved at gøre dette tiltrækker hunnerne mange hanner, der konkurrerer med hinanden for at bestemme dominans. En dominerende han yngler med en række forskellige hunner, men kun når hunnerne er villige. Dette sikrer, at den 'bedste' han får en huns afkom.



Hunnerne opretholder et territorium og forsvarer det mod andre hunner; dog overlapper mandlige territorier typisk flere hunners territorier. De dominerende hanners territorier overlapper sjældent hinanden. Hunnerne opretholder alle territorier af samme størrelse, men mænds territoriums størrelse varierer med alder og dominansstatus. Unge mænd bosætter sig som fastboende i deres fødeområde. De har mindre territorier end voksne, men udvider deres territoriums størrelse, efterhånden som de modnes. Hunnerne spreder sig fra deres fødeområde, før de når modenhed.

Han/hun-par deler nogle gange vinterhuler, selvom denne huledeling ikke er eksklusiv for parrede par. Huledeling betragtes ikke nødvendigvis som en del af porcupins parringssystem.(Griesemer og DeGraaf, 1996; Roze, 1989; Sweitzer og Berger, 1997)



  • Parringssystem
  • polygyn

Hunnerne reklamerer for deres parathed til at parre sig ved vaginalt sekret, urinmarkering og høje vokaliseringer, i god tid før tidspunktet for ægløsning. Det betyder, at flere hanner, der samler sig om en reklamekvinde, skal konkurrere om, og derefter forsvare, hunnen. Parring vil først ske, efter at en hun har valgt en han og er modtagelig for ham.

Mænd konkurrerer med hinanden ved hjælp af høje vokaliseringer, voldsom bid, og hver bruger sine fjerpenne som våben. Selvom konkurrencen foregår i træer, sker parring udelukkende på jorden. Parret vil parre sig i flere timer, indtil der dannes en skedeprop, som derefter stopper kopulationen og forhindrer yderligere kopulation med andre hanner. Denne prop dannes af enzymatisk virkning i sæden.

Hanpindsvin udviser et mærkeligt frieriritual, som involverer at overdøve hunnen med sin urin. Urinbruserne fortsættes, indtil hunnen er modtagelig for både bruseren og hannen. Ifølge Roze (1989), 'Alt tyder på, at urinen affyres af ejakulation, ikke frigives af normalt blæretryk. Pindsvin med daglige fulde blærer sprøjter ikke deres urin, har ikke erektion og sigter ikke mod hunnerne.'

Ynglen sker i oktober og november. Drægtighed hos denne art er 210 dage, hvorefter en hun føder et enkelt afkom. Nyfødte vejer mellem 400 og 530 g. Unge ammes i omkring 127 dage. De bliver uafhængige af deres mødre ved cirka 5 måneders alderen, men er ikke kønsmodne før i en alder af 25 måneder for kvinder og 29 måneder for mænd.(Roze, 1989; Sweitzer og Berger, 1998; Woods, 1999)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • induceret ægløsning
  • befrugtning
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Nordamerikanske pindsvin yngler kun én gang om året.
  • Parringssæson
    Parring sker i månederne oktober og november.
  • Range antal afkom
    1 til 2
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1
  • Gennemsnitligt antal afkom
    1
    AnAge
  • Drægtighedsperiode
    205 til 217 dage
  • Gennemsnitlig drægtighedsperiode
    210,25 dage
  • Interval fravænningsalder
    127 (lave) dage
  • Tid til uafhængighed
    5 (lave) måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    25 (lave) måneder
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    29 (lave) måneder

Forældreomsorgen varetages af moderen. Hovedsageligt giver en mor sin baby mad. I de første seks uger af et pindsvins liv er dets mor altid tæt på. De mødes kun om natten. I løbet af dagen er barnet gemt på jorden, mens moderen sover i træerne. Efter seks uger følger pindsvinsungen moderen til fodring af træer og venter på hende i bunden. I løbet af de næste par måneder viser hvilestillinger og fourageringsafstande stigende adskillelse mellem det unge pindsvin og dets mor. Moderen fortsætter med at rejse til barnets position hver nat, og følger vartegn og ikke duftspor tilbage til spædbarnet. I midten af ​​oktober mister babyen fuldstændig kontakten med moderen og efterlades til at overleve sin første vinter alene. Faderen bruger ingen energi på at opdrage eller passe afkommet. Hannerne har lidt eller ingen kontakt med deres afkom.(Roze, 1989; Sweitzer og Berger, 1998)

  • Forældreinvestering
  • ingen forældreinvolvering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Pindsvin er relativt langlivede dyr, der kan leve op til 18 år i naturen. Porcupine levetid er sandsynligvis begrænset af levetiden for deres slibende tænder. Porcupine over 12 år viser nedsat fodring og er normalt mindre i størrelse.(Kurta, 1995; Pink, 1989)

Opførsel

Porcupines er ikke særlig sociale væsner, selvom deres sociale struktur er veldefineret. De tilbringer det meste af deres tid alene. Der er nogen deling af huler om vinteren (op til otte i en hule). Også nogle pindsvin fouragerer i grupper på op til tyve i vintermånederne. Planteædere, der lever i grupper, gør det normalt som en reaktion på rovdyr, men med det akutte forsvar fra pindsvin er en ensom tilværelse helt tolerabel.

Både hanner og hunner forsvarer deres territorier, førstnævnte mere end sidstnævnte. Et individ kender sit territorium ret godt og begiver sig normalt ikke for langt fra det; de vigtigste undtagelser er salt- eller æbleudflugter.

Unge pindsvin udviser en usædvanlig egenskab med hensyn til spredning. Normalt hos polygyne pattedyr er hunner filopatriske på grund af mængden af ​​ressourcer, der bruges til afkomsproduktion og -pleje. Hos pindsvin er spredningen kvindelige forudindtaget. Dominerende hanner opretholder etablerede yngleterritorier i op til 3 ynglesæsoner. Filopatriske døtre, som normalt er i stand til at parre sig i en alder af 22 måneder, risikerer at parre sig med deres fædre. Udvælgelse ville begunstige kvindelig spredning for at sikre levedygtigt afkom. Fordi hannerne ikke har kontakt med deres afkom, har afkommet og faderen ingen mulighed for at genkende hinanden. For mandlige afkom er chancen for at blive dominerende nok til effektivt at beskytte en reklamekvinde (hans mor) ret lille, da det vil tage år at nå den sociale rang.(Roze, 1989; Sweitzer og Berger, 1998)

  • Nøgleadfærd
  • trælevende
  • scansorial
  • frygtelig
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • territoriale
  • Social
  • dominanshierarkier

Hjemmebane

I Great Basin Desert blev størrelsen på hjemmeområdet hos dominerende hanner fundet at relatere til øgede parringsmuligheder og ikke metaboliske stigninger på grund af den større størrelse. Dominerende hanner spændte over et større område (20,7 ha) end underordnede hanner (12,9 ha) og hunner (8,2 ha). Mandlige hjemmeområder i yngleperioder blev fundet at overlappe dele af 3 til 10 hundyr.(Sweitzer, 2003)

Kommunikation og perception

Porcupines bruger en kombination af akustisk, kemisk, visuel og taktil kommunikation. Hunnerne fortæller om deres parathed til at parre sig ved vaginalt sekret, urinmarkering og høje vokaliseringer. Når et pindsvin er truet, klapper det med tænderne og producerer en kemisk lugt, beregnet til at advare ethvert rovdyr. Mænd konkurrerer med hårde vokaliseringer. Visuelt kommunikerer pindsvinet gaverne af sit våben ved at vise de hvide på sorte markeringer på ryggen og halen. Taktil kommunikation opstår, når fysisk aggression bryder ud, såvel som mellem kammerater og mellem mødre og deres unger.(Pink, 1989; Pink, 2002)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • feromoner
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Porcupines er generalistiske planteædere. Diæter varierer i løbet af året som reaktion på små ændringer i plantekemi. Foderhastigheder ændrer sig også sæsonmæssigt. I løbet af forårs- og sommermånederne, hvor højproteinfødevarer er let tilgængelige, reduceres fodringshastigheden. Men i efteråret stiger foderhastigheden, sandsynligvis som forberedelse til vinterens knaphed på foder af høj kvalitet.

Selvom det typisk er en generalist, har forskning vist en vis selektivitet mellem planter med højere næringsindhold. Mængden af ​​selektivitet nærmer sig dog ikke den, som andre specialiserede planteædere viser.

Selektiviteten varierer mellem populationer, hvor piggsvin i nogle levesteder viser mere selektivitet. Porcupines i Rocky Mountains lever udelukkende af ponderosa pine phloem, sandsynligvis fordi denne art dominerer økosystemet. Pindsvin i østlige løvskove lever dog af en række forskellige træarter. I Massachussettes fandt man sjældent, at pindsvin lever af bark, hvorimod de i Texas stort set fouragerer på bark.(Roze, 1989; Snyder og Linhart, 1997)

Den afgørende ernæringsressource for pindsvin er nitrogen. Vinterkilder til nitrogen omfatter bark, kviste og stedsegrønne nåle. Disse er relativt dårlige kilder til nitrogen, så pindsvin bevæger sig kontinuerligt mod sult og taber sig konstant gennem vinteren.

Porcupines er i stand til at fouragere på fødevarer med lavt nitrogenindhold og højt fiberindhold på grund af deres unikke evne til at tilbageholde nitrogen fra deres føde. Dette gøres ved at reducere tab af fækalt nitrogen. Pindsvins evne til at fordøje meget fiberrige fødevarer bedre end nogle bagtarmsgæringsanlæg og drøvtyggere kan skyldes den længere tid, fødestof forbliver i fordøjelsessystemet.(Felicetti, et al., 2000; Fournier og Thomas, 1997; Roze, 1989)

Diætmønstre for pindsvin er blevet grundigt undersøgt i østlige løvskove. Om foråret fokuserer de deres fødeenergi på knopperne af sukkerahorntræer, en rig kilde til protein. Så snart bladene skylles ud, forlades sukkerahornet, fordi bladene indeholder store mængder tanniner (kemikalier, der er giftige for pindsvin). Porcupines bevæger sig videre til kambium af basswood, asp og ungt bøgetræer. Bøgetræer i underetage indeholder meget mindre tannin end voksne træer, en egenskab, som et pindsvin nemt kan konstatere. Aspen rakler bruges til deres høje niveau af protein. Også aske fodres kraftigt med, fordi den er relativt lette at bestige (sammenlignet med den glatte bark af bøge), og fordi den har relativt lave tanninniveauer. Efterårets fodring ændrer sig brat, når egeagern og bøgenødder bliver tilgængelige. Pindsvin lever af disse næringsstofpakkede måltider, før de er faldet til jorden. Men efter at nødderne er faldet, udkonkurreres pindsvin af hjorte og egern. Mastår i nøddeproducerende træer har en direkte effekt på disse planteædere. Vinter fouragering er fokuseret på floem af hemlock, sukker ahorn, primært inden for baldakinen af ​​disse bevoksninger.

Andre fødevarer, der bruges af pindsvin, omfatter hindbærstængler, græsser, blomstrende urter og en stor mængde æbler. Planteædende har en effekt på natriummetabolismen hos pindsvin, hvilket resulterer i en lyst til salt. Pindsvin vil tygge på træhåndtagene af menneskelige redskaber, andre menneskeskabte træstrukturer og områder med opsamlet vejsaltafstrømning.(Pink, 1989)

Porcupine fodring sker primært om natten. Dette er relateret til ændringer i plante- og bladkemien om natten. Pindsvin drager fordel af de tilførte næringsstoffer, der er tilgængelige under planters metaboliske processer om natten.(Pink, 1989)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
    • træædende
  • Plantefødevarer
  • blade
  • rødder og knolde
  • træ, bark eller stængler
  • frø, kerner og nødder
  • frugt
  • blomster

Predation

Porcupines har et meget unikt forsvarssystem. Et pindsvins første forsvarslinje er at flygte fra fare ved at klatre op i et træ. Men hvis en sådan flugt ikke er mulig, har pindsvinet mange muligheder. Porcupines er det eneste pattedyr i Nordamerika, der bruger fjerpenne til at afskrække rovdyr. Omkring 30.000 fjerpinde er til stede på rygsiden af ​​et pindsvin. Fordi det er meget dyrt for et pindsvin at miste fjerpinde, har disse dyr udviklet adskillige advarselstegn, der går forud for deres brug af deres ultimative våben.

Først er de aposematiske farver på dyret. De hvidtippede fjerpinde på et sort bånd på halen og ryggen skiller sig ud og advarer mulige overfaldsmænd om fare. For det andet udsender pindsvin en auditiv advarsel: en stille klapren med tænderne. Hvis både visuelle og akustiske advarsler fejler, vil et pindsvin rejse sine fjerpenne og samtidig frigive en grim duft. Fjeller bruges kun, hvis truslen ikke er blevet afskrækket af disse andre midler.(Pink, 1989; Pink, 2002; Sweitzer og Berger, 1992)

hunde, der spiser snegle

Pindsvin bruger deres fjerpinde på to måder, defensivt (som et skjold lavet af modhager) og offensivt (når de bliver drevet ind i rovdyret). Ved kontakt skal pindsvinet hurtigt adskilles fra fjerpenne og dermed skilles fra fjenden, så de har udviklet unikke fjerpennefrigivelsessystemer. Oprejste fjerpene slipper lettere fra pindsvinet, efter at fjerpen er blevet skubbet ind i den kommende overfaldsmands krop. Kraften leveres af kontakten med det kommende rovdyr. Afslappede fjerpen viser ingen forskel i den nødvendige frigivelsesenergi.

Fjeller har et design, der fremmer deres bevægelse dybere ind i et rovdyr, når de er blevet indlejret. Fjellerne er ikke hule, men er fyldt med en svampet matrix, som gør dem meget stive og lette.(Pink, 1989; Pink, 2002)

Fjeller udgør nogle farer for pindsvin. At falde ud af træer er ret almindeligt for pindsvin, og selvimplementering er bestemt en fare. Også den kraft, der er nødvendig for at fjerne fjerpindene fra pindsvinet, efter at de er indlejret i overfaldsmanden, kan være større end vægten af ​​pindsvinet, så det kan være problematisk at adskille dem.(Pink, 2002)

Selv med denne komplicerede forsvarsmekanisme bliver pindsvin byttet ud af et par co-tilpassede rovdyr. Der findes adskillige rovdyr, som i det mindste har været kendt for at dræbe et pindsvin. Listen omfatter los, bobcats, prærieulve, ulve, jærve og store hornugler. Vigtige rovdyr omfatter bjergløver og fiskere. Fiskere vil angribe forfra gentagne gange og undgå halefjærene, indtil de er i stand til at vende et pindsvin på ryggen og angribe den ubeskyttede ventrale overflade. Bjergløver gør angiveligt intet forsøg på at undgå pindsvins fjer; i stedet angriber de efter forgodtbefindende og håndterer konsekvenserne. Rovdyr har en tendens til at jage og dræbe pindsvin for det meste i åbne levesteder.(Sweitzer og Berger, 1992; Sweitzer, et al., 1997)

  • Tilpasninger mod rovdyr
  • aposematisk

Økosystem roller

Porcupines of the Rocky Mountains foretrækker levesteder på klippefyldte, sydvendte skråninger. Dette bringer dem i kontakt med skovflåter, der deler samme levested. Skovflåter,Dermacentor andersoni, er vært for Colorado Tick Fever-virus; dog gør pindsvin ikke meget for at sprede denne virus. Det skyldes, at det kun er voksne flåter, der binder sig til pindsvin, og voksne flåter spreder ikke virussen. I en undersøgelse gav 18 pindsvin i alt 448 flåter.(McLean, et al., 1993)

Pindsvin kan generere stress på deres miljø, selvom deres overordnede skadelige virkning normalt i vid udstrækning er overbetonet (normalt fokuseret på deres uforfærdede saltudflugter). Et eksempel på pindsvin, der tilføjer en stress til deres miljø, er i Texas, hvor de i vid udstrækning lever af barken af ​​pinyon fyrretræer. Det er blevet foreslået, at på grund af pindsvins fouragering er disse træer blevet gjort mere sårbare over for angreb af barkbiller.(Ilse og Hellgren, 2001; Pink, 1989)

Adskillige faktorer har ført til stress på porcupine populationer. I det store bassin blev en tæt udryddelse af en bestand af pindsvin opdaget at være et direkte resultat af øget prædation af bjergløver. Øget prædation kan have været et resultat af lave bestande af muldyr i området. Øget prædation på pindsvin kan også være en konsekvens af rovdyrskifte, når antallet af sneskoharer falder. Øget stress fra naturlige rovdyr indikerer den skrøbelige dynamik mellem pindsvin og deres miljø. Historiske undersøgelser har indikeret en meget cyklisk udsving i bestande af pindsvin.(Keith og Cary, 1991; Sweitzer, et al., 1997)

I det nordlige Michigan, Fisherstirsdag pennantiblev genindført for at begrænse porcupine population væksten og næsten elimineret arten fra området. Begrænsede hulepladser (stående hule hager), forårsaget af skovhugstpraksis, øgede piggsvins eksponering for fiskere. I den nordøstlige del, hvor hemlock spiller en stor rolle i pindsvinets vintersøgning, er skadedyr såsom hemlock wooly adelgid,Adelges tsugae, sammen med øget logning af hemlock kan udgøre problemer for fremtidige porcupine habitat.(Griesemer, et al., 1998)

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Porcupines blev engang æret af indianske kulturer over hele kontinentet som en fødekilde, en kilde til fjerpene til dekoration og legendarisk status. I dag betragtes de dog mest som et skadedyr. Dusører, store forgiftningsindsatser og ureguleret drab er først for nylig blevet afbrudt. Nogle vil hævde, at pindsvins iboende værdi er artens lethed og tilgængelighed til forskning og undersøgelse.(Pink, 1989)

  • Positive påvirkninger
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Pindsvin har to konfliktområder med mennesker. Deres salttrang får dem ofte til at tygge på boligkonstruktioner, biler og alt, der er lavet af krydsfiner eller med saltrester (normalt fra vejafisningssalt). De har også en negativ indvirkning på træindustrien. Træer, der er blevet fodret på af pindsvin, har en tendens til at have hæmmet vækst og snoede ondt udseende kroner, hvilket sædvanligvis gør træet uegnet til brug som tømmer.(Ilse og Hellgren, 2001; Pink, 1989)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr
  • husholdningsskadedyr

Bevaringsstatus

Denne art er ikke et særligt bevaringsproblem.

Bidragydere

Nancy Shefferly (redaktør), Animal Agents.

Christopher Weber (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør, instruktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.