Eschrichtius robustusgråhval

Af Travis Kidd

Geografisk rækkevidde

Gråhvaler forekommer i det østlige og vestlige nordlige Stillehav. Gråhvaler i det østlige nordlige Stillehav bruger lavvandede arktiske fødeområder om sommeren, som er placeret i Bering- og Chukchihavet. I løbet af efteråret vandrer de sydpå langs Nordamerikas vestkyst til deres vinterkælvepladser, der ligger i det varme vand ud for Baja Californias kyst. Fire specifikke steder er blevet identificeret som vigtige kælvningspladser for østlige gråhvaler: Laguna Ojo de Liebre, Guerrero Negro, Bahia Magdalena og Laguna San Ignacio. Østlige gråhvaler ses ofte under migration, ud for de vestlige kyster af USA og Britisk Colombia. Under tilbagevandringen om foråret forbliver en lille bestand på omkring 80 individer i mere sydlige canadiske farvande. I forhold til deres østlige modstykker er gråhvaler i det vestlige Stillehav dårligt forstået og omtales ofte som bestanden i det koreanske, vestlige Stillehav eller Okhotskhavet. Deres fødeplads strækker sig fra Okhotskhavet, sydpå langs Ruslands østkyst til sydspidsen af ​​Sydkorea. I løbet af efteråret vandrer de sandsynligvis til Det Sydkinesiske Hav for at føde unger i beskyttede laguner og bugter langs den sydkinesiske kyst. Dette er dog ikke veldokumenteret, da færre undersøgelser har fokuseret på denne population.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Bryant, 1995; Clapham, et al., 1999; Jones, et al., 1984; Rice, et al., 1984 ; Sullivan et al., 1983; Reilly et al., 2008)

En tredje nordatlantisk gråhvalbestand eksisterede så sent som i 1700-tallet og blev beskrevet af hvalfangere og kolonister i Nordamerika, Island, Storbritannien og Skandinavien. De er siden blevet udryddet fra det nordlige Atlanterhav, sandsynligvis på grund af overjagt fra hvalfangere sammen med andre menneskeskabte påvirkninger (f.eks. kystudvikling i deres tidligere kælvningsområder).('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Bryant, 1995; Clapham, et al., 1999; Jones, et al., 1984; Rice, et al., 1984 ; Sullivan et al., 1983; Reilly et al., 2008)



amish hundauktioner
  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • hjemmehørende
  • palæarktisk
    • hjemmehørende
  • Orientalsk
  • det arktiske Ocean
    • hjemmehørende
  • Stillehavet
    • hjemmehørende

Habitat

Gråhvaler lever i lavvandede kystnære farvande med mudret eller sandet bund. De er migrerende og er afhængige af en række forskellige kysthabitater. Om sommeren opholder de sig i vand på op til 60 m dybde og inden for 0,5 km til 166 km fra kysten. I løbet af efteråret vandrer østlige gråhvaler langs Nordamerikas vestkyst og tilbringer vinteren i farvande på mindre end 4 m i dybden. Disse farvande har en tendens til at være hyper-saltholdige og er mellem 15 og 20 grader C. Vinterkælvepladser har normalt mudret eller sandet bund og kan indeholde ålegræsbede eller støde op til mangrovesumpe.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; Jones, et al., 1984)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • polar
  • saltvand eller hav
  • Akvatiske biomer
  • bentisk
  • kystnære
  • Rækkevidde dybde
    <4 to 60 m
    til 196,85 ft

Fysisk beskrivelse

Gråhvaler har plettet grå ryg, en egenskab, der deles mellem flere mysticete-arter. De er ofte værter for tætte angreb af hudparasitter (f.eks. bram og appelsinhvallus), der giver deres hud et ru og pletvis udseende. Hos gråhvaler dækker disse parasitter ofte hele kroppen, men hos andre bardehvaler (højhvaler,Eubalaena australisog pukkelhvaler,Megaptera novaeangliae), er angreb begrænset til bestemte områder af kroppen. Gråhvalkalve vejer mellem 500 kg og 600 kg ved fødslen og er omkring 4,6 m lange. Voksne hunner er lidt større end hanner og er mellem 11,7 m og 15,2 m. Hannerne er mellem 11,1 m og 14,3 m lange. Gråhvaler kan veje helt op til 36.000 kg.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; Jones, et al., 1984; Rice, et al., 1984)

I modsætning til grindehvaler (Megaptera novaeangliae), som de almindeligvis forveksles med, har gråhvaler ikke rygfinner. Snarere har de en stor pukkel i den forreste ende af halestokken, efterfulgt af 7 til 15 knopper eller knoer af aftagende størrelse. Gråhvaler har små, pagajformede svømmefødder sammenlignet med de store hvide svømmefødder hos pukkelhvaler. Halefinnen har 2 brede, grå nisser adskilt af et dybt hak. Deres overkæbe strækker sig forbi underkæben, og de har 2 til 5 halsfolder, som tillader munden og svælget at udvide sig, mens de spiser. Voksne har 130 til 180 cremefarvede baleenplader, der er 5 til 25 cm lange.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; Jones, et al., 1984; Rice, et al., 1984)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • kvinde større
  • Rækkevidde masse
    36000 (høj) kg
    79295.15 (høj) lb
  • Rækkevidde
    11,1 til 15,2 m
    36,42 til 49,87 fod

Reproduktion

Selvom der er lidt kendt om gråhvals parringsadfærd, er der blevet dokumenteret gruppeparringsbegivenheder for tre eller flere individer. Gråhvaler har en høj reproduktionshastighed i forhold til andre bardehvaler.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004)

  • Parringssystem
  • polygynandrøs (promiskuøs)

Gråhvaler parrer sig hele året, dog forekommer de fleste undfangelser under efterårsvandringen. Efter 13 til 14 måneders drægtighed føder hunnerne en enkelt kalv (en forekomst af tvillingefostre blev rapporteret i 1987), som ammer indtil den er 6 til 7 måneder gammel. Østlige gråhvalkalve fødes sidst i januar i det varme kystvand i Baja California, Mexico; dog er tidlig kælvning under efterårstrækket dokumenteret. Selvom mindre information er tilgængelig for vestlige gråhvaler, menes deres vinterkælvningspladser at ligge langs kysten af ​​Det Sydkinesiske Hav og sandsynligvis have karakteristika, der ligner kælvningspladserne for deres østlige modparter. Kalvepladser er typisk i lavvandede laguner, der er mindre end 4 m i dybden og er hyper-saltholdige. Præference for lavt vand under kælvning kan have bidraget til udryddelsen af ​​den nordatlantiske befolkning i midten af ​​1700-tallet.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Sund, 1975)

Seksuel modning hos gråhvaler sker omkring 8 års alderen, men er blevet dokumenteret hos individer helt ned til 5 og så gamle som 11. Ikke desto mindre tyder undersøgelser på, at størrelse kan være en bedre indikator for seksuel modenhed end alder. Hannerne er i gennemsnit 11,1 m lange på tidspunktet for kønsmodning, og hunnerne er i gennemsnit 11,7 meter lange. Tres procent af befolkningen består af seksuelt modne voksne. Den gennemsnitlige generationslængde (antal år mellem et individs fødsel og den alder, hvor de føder) for gråhvaler er 22 år.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; 'Observed and Maximum Rate of Increase in Grey Whales, Eschrichtius robustus', 1984; Rice et al., 1984; Sumich og Harvey, 1986)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Hvert andet år
  • Parringssæson
    Parring året rundt, og de fleste undfangelser finder sted i slutningen af ​​november til begyndelsen af ​​december
  • Range antal afkom
    1 (høj)
  • Drægtighedsperiode
    13 til 14 måneder
  • Interval fravænningsalder
    6 til 7 måneder
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    ukendte år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (kvinde)
    5 til 11 år
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    5 til 11 år

Gråhvaler genopbygger fedtreserverne i løbet af sommeren. Drægtige hunner er især afhængige af disse reserver. Fra det tidspunkt, de forlader sommerens foderpladser om efteråret, til de vender tilbage i forsommeren, er hunnerne afhængige af fedtreserver til energi og mælkeproduktion. I tider med begrænset fødetilgængelighed kan intervallet mellem individuelle kælvningsbegivenheder forlænges.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Jones, et al., 1984; Sullivan, et al., 1983)

Gråhvalkøer holder ofte nyfødte kalve til overfladen for at hjælpe dem med at trække vejret og er voldsomt defensive over for deres unger, især mod potentielle rovdyr som spækhuggere (Orcinus spækhugger) og menneskelige hvalfangere. Gråhvaler arver deres mors fødepladser og ses ofte, 1 år efter de er blevet selvstændige, på deres mors fødepladser.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Jones, et al., 1984; Sullivan, et al., 1983)

  • Forældreinvestering
  • præcocial
  • kvindelige forældres omsorg
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • arver moder/fædres område

Levetid/Længde

Oplysninger om gråhvalers levetid er begrænset, men skøn spænder fra 25 til 80 år gamle. Dødeligheden er højest for unge gråhvaler med en gennemsnitlig årlig kalvedødelighed på 5,4 %. Omkring 75 % af førsteårsdødeligheden sker i løbet af de første 2 uger efter fødslen. Dødelighedsregistreringer viser, at kalve repræsenterer omkring 91 % af dødsfaldene på vinterkælvepladser, efterfulgt af etårige (0 til 19,5 %) og voksne (0 til 5 %). Den årlige voksendødelighed skønnes at være mellem 0,1 og 5 % om året. På grund af deres store størrelse og deraf følgende foderbehov kan gråhvaler ikke holdes i fangenskab.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Jones, et al., 1984; Rice, et al., 1984; Sumich og Harvey, 1986)



  • Rækkevidde levetid
    Status: vild
    25 til 80 år

Opførsel

Gråhvaler foretrækker at opholde sig tæt på kysten. Som følge heraf er de en af ​​de mere genkendelige hvalarter. De observeres ofte fra kysten under migration og har været kendt for at komme inden for en armslængde af mange hvalsafaribåde. De har regelmæssige og forudsigelige vejrtrækningsmønstre, der udånder 3 til 5 gange fra deres blæsehul med omkring 15 til 30 sekunders mellemrum. Forud for dykning løfter de deres haleflis op af vandet, hvorefter de kan forblive nedsænket i så længe som 15 minutter.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; Jones, et al., 1984; Sund, 1975)

Ligesom mange hvalarter dyrker gråhvaler 'spyhopping', som går ud på at løfte hovedet op af vandet, mens de blotter hele talerstolen i flere minutter ad gangen. Enkeltpersoner kan spyhop, mens de leder efter rovdyr eller medhvaler. Gråhvaler 'bryder' også (springer op i luften og plasker ned på siden eller ryggen, også kendt som lunging eller cresting), hvilket er blevet fortolket som en form for kommunikation, et forsøg på at fjerne hudparasitter og en form for leg . Gråhvaler lever ofte tæt på kysten i meget lavt vand, hvilket kan føre til, at et individ ser ud til at være strandet.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; Jones, et al., 1984; Sund, 1975)



hundetræningsvideoer på Netflix

Gråhvalkøer er voldsomt beskyttende over for deres unger. Historiske beretninger om hvalfangere, der forsøgte at udnytte deres kælvningslaguner, omtalte ofte køer som 'Djævelfisk'. De omtales også som 'muslingegravere' for deres bundfodringsadfærd.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; Jones, et al., 1984; Sund, 1975)

  • Nøgleadfærd
  • natatorisk
  • bevægelig
  • vandrende

Hjemmebane

Selvom man ikke ved meget om deres faktiske størrelse på hjemmeområdet, vandrer gråhvaler årligt mellem deres polare sommerfødepladser og deres tempererede til tropiske kælvningsområder. De har en af ​​de længste migrationer af enhver pattedyrsart, der rejser fra 16.000 til 22.530 km om året. Under migration svømmer de med en konstant hastighed på 4,8 til 9,6 km i timen.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998)

Kommunikation og opfattelse

Lidt er kendt om perception og kommunikation hos gråhvaler. De fleste hvaler kommunikerer ved hjælp af en række høj- og lavfrekvente 'hvalsange', inklusive langvarige dybe støn. Beviser tyder på, at gråhvaler bruger en simpel række af korte pulser og støn. Korte impulser kan bruges til grundlæggende ekkolokalisering.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Wursig, 1989)

  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • omkvæd
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • ekkolokalisering
  • kemisk

Madvaner

Gråhvaler er mysticetes (dvs. filterfødere) og er den eneste store hval, der primært er kendt som bundfødere. De lever på lavt vand med mudret eller sandet bund eller i tangbede. For at fodre dykker de ned til havbunden og fylder deres mund med et stort volumen af ​​sediment. De tvinger sedimentet gennem deres balleplader, som fanger en lang række krebsdyr (Krebsdyr) inklusive amfipoder (Amphipoda) og spøgelsesrejer (Neotrypaea californiensis), samt polychaete orme (Polychaeta), sildeæg (Clupea pallasii) og forskellige former for larver. Madvarer skrabes af balentallerkener med deres store tunge og indtages.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Heyning og Mead, 1997; Obst og Hunt, 1990; Oliver og Slattery, 1985; Rice, et al., 1984; Sund , 1975; Weitcamp, et al., 1992)

Gråhvaler betragtes som opportunistiske foderstoffer og bruger gruppefodringsstrategier på stimer af småfisk under deres sydlige migration. Under fodringsepisoder indfanger tre til fire hvaler en fiskestime, da en enkelt hval svømmer op gennem skolen med mundvig. Hovedet på den fødende hval kommer ud af vandet og forbliver i denne position i op til et par minutter. Hver hval i gruppen gentager denne proces, indtil fiskestimen er blevet betydeligt udtømt.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Heyning og Mead, 1997; Obst og Hunt, 1990; Oliver og Slattery, 1985; Rice, et al., 1984; Sund , 1975; Weitcamp, et al., 1992)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • fiskeædende
    • spiser æg
    • spiser ikke-insekt leddyr
    • bløddyr
    • vermivore
    • spiser andre marine hvirvelløse dyr
  • Animalske fødevarer
  • fisk
  • æg
  • bløddyr
  • akvatiske eller marine orme
  • vandkrebsdyr
  • cnidarians
  • andre hvirvelløse havdyr
  • zooplankton
  • Forsøgende adfærd
  • filtertilførsel

Predation

Det eneste ikke-menneskelige rovdyr af gråhvaler er spækhuggeren, også kendt som spækhuggeren (Orcinus spækhugger). Næsten 18 % af alle gråhvaler viser tegn på spækhuggerangreb, hvor unge er de mest sårbare. Spækhuggeren jager i bælg og kan adskille en kalv fra sin mor. Når spækhuggeren er adskilt fra sin mor, drukner den kalven ved at holde fast i dens svømmefødder og haleflis med tænderne. Voksne gråhvaler placerer sig ofte mellem deres kalv og potentielle rovdyr. Når de er under angreb, kan voksne også svømme mod lavt vand eller tangsenge, hvor spækhuggere typisk ikke kommer ind.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Baldridge, 1972; Darling og Taber, 2001)

Økosystem roller

Gråhvaler er værter for mange endo- og ekto-parasitter, herunder bram og hvalus. De er store rovdyr af bentiske amfipoder (Amphipoda) og andre hvirvelløse havdyr, herunder spøgelsesrejer (Palaemoneter). Det vides ikke, om gråhvaler bidrager med en betydelig grad af top-down kontrol på disse byttearter. Gråhvaler er primært bundfødere, der forstyrrer mudret havbund og efterlader fødegrave, som derefter koloniseres af andre organismer. Under fodringsbegivenheder følger store mudderfaner hvalerne til overfladen og bærer mange hvirvelløse dyr med sig, som derefter spises af havfugle og fisk. Fugle, der almindeligvis forbindes med gråhvaler, omfatter nordlige havmuler (Fulmarus glacialis), røde phalaropes (Phalaropus fulicarius), sortbenede kitti-våger (Rissa tridactyla), og tyknæbbede murre (Uria lomvia). Gråhvaler spiser også sildeæg og gyder (Clupea pallasii) langs deres kystvandringsruter og anses for at være opportunistiske foderstoffer, der også lever af stimer af små agnfisk.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Eschrichtius robustus, Grey Whale', 1998; Obst and Hunt, 1990; Oliver og Slattery, 1985; Rice, et al. , 1984; Sund, 1975; Weitcamp, et al., 1992)

  • Økosystempåvirkning
  • skaber levesteder
  • jordbeluftning
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Gråhvaler er blevet jaget i tusinder af år af oprindelige befolkninger langs kysten af ​​Nordamerika og Rusland. Kommerciel hvalfangst efter baleen, spæk, olie og kød har fundet sted sporadisk siden 1900; I løbet af de sidste 400 år har overjagt imidlertid reduceret mængden af ​​gråhval betydeligt. Selvom kommerciel hvalfangst er ulovlig, er indfødte jagt til forsørgelse tilladt i Nordamerika og Rusland. Endelig er økoturisme og hvalsafari vigtige komponenter i lokale økonomier langs gråhvals migrationsruter.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Draft Environmental Assessment on Issuing a Quote to the Makah Indian Tribe for a Substance Hunt on Grey Whales for the Years 2001 and 2002' , 2001; Darling og Taber, 2001; Jones, et al., 1984)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale
  • økoturisme
  • forskning og uddannelse

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Gråhvaler har ingen kendt negativ indvirkning på mennesker; Fremtidige bevaringsindsatser kan dog begrænse udviklingen af ​​kysterne.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; Clapham, et al., 1999)

Bevaringsstatus

I 2003 fastsatte Den Internationale Hvalfangstkommission (IWC) en indfødt jagtgrænse på 620 gråhvaler over fem år, og der må ikke tages mere end 140 individer på et enkelt år. I 2005 anslog IWC, at 400 individer kunne tages bæredygtigt på et hvilket som helst år. Derudover er de store ynglende laguner i den østlige Stillehavsbefolkning beskyttet af deres optagelse i El Vizcaino Biosphere Reserve, hvilket begrænser forstyrrelser fra sejlsport, fiskeri og kystudvikling.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Observed and Maximum Rate of Increation in Grey Whales, Eschrichtius robustus', 1984; 'US Fish and Wildlife Service - Species Profile ( Grey Whale, Eschrichtius robustus)', 1994; Bryant, 1995; Clapham, et al., 1999; Jones, et al., 1984; Reilly, et al., 2008)

Komitéen for status for truede vilde dyr i Canada udpegede den østlige nordlige Stillehav gråhval som en art af 'særlig bekymring'. Efter international beskyttelse mod kommerciel hvalfangst oplevede gråhvalbestanden en årlig vækststigning på 2,5 % indtil 1998, hvor bestanden toppede med omkring 27.000 individer. I løbet af de følgende fire år faldt befolkningen dog med mere end en tredjedel, muligvis på grund af mangel på føde på deres foderpladser om sommeren. Siden 2002 er bestanden af ​​gråhvaler i det østlige nordlige Stillehav steget støt. United States Fish and Wildlife Service angiver gråhvalbestanden i det vestlige nordlige Stillehav som 'truet' og angiver, at bestanden i det østlige nordlige Stillehav blev afnoteret i 1994. Når bestandene i det vestlige og østlige Stillehav betragtes som en enkelt bestand, betragter IUCN dem som en en art af 'mindst bekymring'. Imidlertid er den vestlige Stillehavsbefolkning særskilt opført som 'kritisk truet'.('COSEWIC Assessment and Status Report on the Grey Whale Eschrichtius robustus Eastern North Pacific Population in Canada', 2004; 'Observed and Maximum Rate of Increation in Grey Whales, Eschrichtius robustus', 1984; 'US Fish and Wildlife Service - Species Profile ( Grey Whale, Eschrichtius robustus)', 1994; Bryant, 1995; Clapham, et al., 1999; Jones, et al., 1984; Reilly, et al., 2008)

Bidragydere

Travis Kidd (forfatter), Northern Michigan University, Alec Lindsay (redaktør), Northern Michigan University, John Berini (redaktør), Animal Agents Staff, Tanya Dewey (redaktør), University of Michigan-Ann Arbor.