Estrilda astrild almindelig voksnæb

Af Lauren Tarr

Geografisk rækkevidde

Almindelige voksnæbbe (Estrilda astrild) er hjemmehørende i store dele af Afrika syd for Sahara. Arten er blevet introduceret til Amerika, Middelhavsområdet og Oceanien. En høj reproduktionsrate og evnen til at tilpasse sig nye fødekilder har gjort det muligt for almindelige voksnæbbe med succes at naturalisere sig i mange af de områder, hvor de er blevet introduceret. Mens de fleste af disse introduktioner menes at være et resultat af undslippet af individer i bur, har nogle regioner introduceret flokke bevidst.(Oren og Smith, 1981; Reino og Silva, 1998)

  • Biogeografiske regioner
  • nærktisk
    • introduceret
  • palæarktisk
    • introduceret
  • etiopisk
    • hjemmehørende
  • neotropisk
    • introduceret
  • australsk
    • introduceret
  • oceaniske øer
    • introduceret

Habitat

Almindelige voksnæbbe bor i fugtige græsområder og foretrækker dem i nærheden af ​​vådområder. De yngler og yngler blandt rørbede, høje græsser, flodvegetation og tæt busket dække. De kan også findes i en række åbne mesiske levesteder såsom landbrugsområder og parker.(Reino og Silva, 1998)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • savanne eller græsarealer
  • Vådområder
  • marsk
  • Andre habitatfunktioner
  • by
  • forstad
  • landbrugs
  • river

Fysisk beskrivelse

Estrilda astrilder en lille gråbrun farvet finke, kendetegnet ved sin røde koniske næb og ansigtsplet. Regningen ser ud, som om den er blevet dyppet i rød voks, hvilket giver en forklaring på oprindelsen af ​​deres almindelige navn, almindelige voksnæbbe. Kinder, svælg og bug har en hvidgrå farve, mens resten af ​​fjerdragten er fint sprosset og undersiden har en støvende rød. Voksne almindelige voksnæbbe har et vingefang på mellem 12 og 14 cm og en længde på omkring 11,5 cm. De vejer cirka 8,9 g. Arten har en ret lang, slank hale og afrundede vinger. Hunnerne er generelt blegere med mindre røde langs maven. Ungernes fjerdragt er matere end de voksne, med lidt rødt på undermaven og ingen rødt på næbben. Unger har tydelige hvide gabeflanger langs kanterne af deres mund.(Burton og Burton, 2002; Schuetz, 2004a)



Ifølge Traylor et al., har der været 16 anerkendte underarter afEstrilda astrild. Der er dog meget lidt information tilgængelig om disse underarter. Sort-lored voksnæbbe (Estrilda nigriloris), blev engang betragtet som en underart af almindelige voksnæbbe, men er nu anerkendt som sin egen art.(Baillie, et al., 1990; Cottrell, et al., 1987)

hundemad
  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • homoiotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn farvet eller mønstret forskelligt
  • mandlige mere farverige
  • Gennemsnitlig masse
    8,9 g
    0,31 oz
  • Gennemsnitlig længde
    11,5 cm
    4,53 tommer
  • Range vingefang
    12 til 14 cm
    4,72 til 5,51 tommer

Reproduktion

Finker af slægtenStrider monogame, parrer sig med kun én partner. Sang og fremvisning er begge vigtige aspekter af frieri, og pardannelsen begynder normalt med en 'curtsy' og sangudveksling mellem de to potentielle kammerater. Alloprening forekommer hyppigt mellem ægtefællerne. I redebygningen og opfordringsperioden kan både hanner og hunner deltage i stængelfremvisninger til deres kammerater - en form for fremvisning, hvor en stængel holdes i næbbet. Hannen synger et uregelmæssigt mønster under denne opvisning, mens hunnen forbliver tavs. Efter parring skilles de fra den større flok og yngler enkeltvis. De kan dog findes i små territorier, der støder op til andre par.(Kunkel, 1967; Schuetz, 2004a)



Hannerne vil også vise sig for andre hunner i flokken (dem, der ikke er hans makker), men denne visning begynder ikke med en snæversyn og er en form for 'fnuget sang'. Under denne visning placerer hannen sin krop for at præsentere hunnen for sit røde maveplaster. Det gør han ved at placere den ene flanke mod hunnen og strække nakken ud og holde hovedet højt. Han fnuller op med sine bug- og flankefjer, vrider halen mod hunnen og synger højt. Hunnerne flygter næsten altid, når de modtager disse opvisninger, idet de er fremskud fra hanner, som de ikke er parret med. Hanner vil forsøge at parre sig med hunner, som ikke flygter fra hans fremskridt.(Kunkel, 1967)

  • Parringssystem
  • monogam

Yngletiden forEstrilda astrildfinder sted i midsommer, undtagen i vinterregnområder (såsom det sydlige Afrika), hvor ynglesæsonen er mellem september og januar. Reden er en vævet, kugleformet græsmasse med en smal indgang. Reder er generelt på eller nær jorden, skjult i lignende, græsklædt vegetation. De har en koblingsstørrelse på mellem 4 og 6 æg og kan opdrætte flere yngel om året. Inkubationsperioden varer 11 til 12 dage, hvor begge køn arbejder med at ruge æggene. Flytning tager 17 til 21 dage, og i løbet af denne tid fodrer og passer begge forældre ungerne. Almindelige voksnæbsunger når reproduktiv modenhed mellem 6 måneder og 1 års alderen.(Burton og Burton, 2002)

  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • avl året rundt
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Almindelige voksnæbbe kan rejse flere yngel om året.
  • Parringssæson
    Almindelige voksnæbbe parrer sig om midsommeren de fleste steder og mellem januar og september i områder med vinterregn.
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    4 til 6
  • Gennemsnitlig tid til klækning
    11 til 12 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    17 til 21 dage
  • Alder ved seksuel eller reproduktiv modenhed (mandlig)
    6 til 12 måneder

Almindelige voksnæve bygger kugleformede reder af tørt græs og holder dem skjult i siv tæt på jorden. Hunnen laver det meste af redebygningen, men hannen hjælper med at dekorere den og beklæde indersiden med fjer. Begge forældre spreder skuredyr i reden gennem hele redeperioden som en måde at aflede rovdyr. Et unikt træk ved almindelige voksnæbereder er dannelsen af ​​en separat 'hanered' placeret på toppen af ​​hovedboen. Ingen er sikker på, hvad formålet med denne sekundære rede er, men det ser ud til at være et hvilested for den forælder, der ikke ruger reden.(Kunkel, 1967; Schuetz, 2004b)



Både han- og hunvoksnæb ruger og fodrer de hjælpeløse, altriciale unger. Rederne af almindelige voksnæbbe udnyttes ofte af yngelparasitter såsom pin-tailed whydahs (Enke makroura), og voksnæbbeforældrene tager sig ivrig af disse parasitære unger sammen med deres egne.(Schuetz, 2004b)

  • Forældreinvestering
  • altrisk
  • mandlige forældres omsorg
  • kvindelige forældres omsorg
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

Almindelig voksnæbbe lever i gennemsnit 4 år i naturen.(Burton og Burton, 2002)

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: vild
    4 år

Opførsel

Estrilda astrildFinker er meget sociale, både i sang og fremvisning. De samles i løbet af dagen i flokke på 20 til 40 for at fouragere sammen i siv. I løbet af aftenen danner de en endnu større gruppe til raster. I ynglesæsonen vil individer adskilles i par og forblive monogame. De er kontaktfugle, og kammerater deltager ofte i gensidig pleje, kendt som alloprening.(Kunkel, 1967)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • daglige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • ensomme
  • Social

Hjemmebane

Områdestørrelse for almindelige voksvinger er i øjeblikket ukendt.

Kommunikation og perception

Almindelige voksnæb bruger både sang og kropssprog til at kommunikere. Sangen afEstrilda astrilder et blødt, enkelt opkald med noter, der kun varierer lidt i tonehøjde og længde fra kontaktnoten. En almindelig kropsbevægelse for denne art er en 'curtsy', hvor kroppen er sammenkrøbet med hovedet let drejet, akkompagneret af blød sang. Hunnerne synger mere jævnt under denne visning, mens hannerne synger i en kortere række toner. For at imponere en kvinde, fnug hannerne deres fjer, peger deres næb opad og placerer deres kroppe, så deres røde underliv vises tydeligt. Stærke sidebevægelser med halen bruges også af begge køn under en række forskellige sociale møder. Makker vil udføre gensidig prægning for at etablere eller styrke deres parbinding. Som alle fugle opfatter almindelige voksnæbbe deres omgivelser gennem visuelle, taktile, auditive og kemiske stimuli.(Kunkel, 1967)



  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Almindelige voksnæbbe er granædere, der lever på en diæt, der hovedsageligt består af frø fra græsgange og hirse. Af disse er guinea græsser (Panik maksimalt) er måske de vigtigste kostkomponenter til voksnæbbe, da de har frøhoveder til rådighed året rundt. Andre vigtige frøproducenter inkluderer crabgrass (Digitaria horizontalis) ogEchinochloaarter. Afhængigt af en plantes struktur kan almindelige voksnæbbe enten sidde på paniklen, mens de plukker frø, eller vil trække panikken til jorden, holde planten med den ene fod og holde sig på jorden med den anden. Frøfjernelse sker med regningen i begge tilfælde. De fouragerer i flokke på 2 til 20 i løbet af dagen og fodrer mest tidligt om morgenen og sent på eftermiddagen.(Kunkel, 1967; Oren og Smith, 1981)

  • Primær diæt
  • planteæder
    • granivore
  • Plantefødevarer
  • frø, kerner og nødder

Predation

Almindelige voksnæbbeunger har en øget risiko for prædation som følge af, at deres reder er placeret så tæt på jorden. Mus og slanger er eksempler på de typer rovdyr, der vil målrette mod almindelige voksnæbbeæg og -unger. Som en defensiv reaktion på dette spredte forældrene kødædende scat i og omkring redestedet for at afskrække rovdyr. Den mest brugte scat kommer fra servals (Leptailurus serval), en type stor, afrikansk kat. Lugten fra slyngen virker muligvis både på at afskrække rovdyr fra at nærme sig området og også på at maskere lugten af ​​æg og unger selv.(Schuetz, 2004b)

  • Kendte rovdyr
    • Mus
    • Slanger

Økosystem roller

Almindelige voksnæbbe har forskellige økologiske roller afhængigt af deres placering. I deres oprindelige afrikanske landskab har de en minimal indvirkning på de plantearter, de spiser. Dette er dog ikke tilfældet i nogle af de regioner, hvor de er blevet indført. I Kap Verde og Seychellerne, for eksempel, har invasive almindelige voksnæbbepopulationer vist sig at have en ødelæggende indvirkning på de afgrøder, de spiser. Som granædere spiller almindelige voksnæbbe sandsynligvis en væsentlig rolle i frøspredning for planter, de spiser.(Silva, et al., 2002)

På trods af dens rolle som en invasiv art, er der ingen rapporter, der viser, at almindelige voksnæbbe vil tjene til at fortrænge hjemmehørende arter. I Brasilien er et relativt nyt sortiment tilEstrilda astrild, er de rapporteret at fodre mest af indførte græsarter, som kun spises sparsomt af hjemmehørende brasilianske fuglearter. Derfor anses det for usandsynligt, at almindelige voksnæbbe vil fortrænge nogen hjemmehørende fuglearter i det pågældende område.(Oren og Smith, 1981)

Rederne for almindelige voksnæbbe er kendte værtssteder for nålehale hvorfor (Enke makroura), en velkendt yngelparasit. Pin-tailed whydah-unger har udviklet gapemønstre, der nøjagtigt matcher gapemønstrene hos almindelige voksnæbbeunger, så de er mere tilbøjelige til at blive accepteret af voksnæbbeforældre. Dette forhold er skadeligt for ynglesuccesraten for almindelige voksnæbbe, men essentielt for overlevelsen af ​​pin-tailed whydahs.(Schuetz, 2004b)

  • Økosystempåvirkning
  • spreder frø
Kommensale/snyltede arter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Estrilda astrildFinker holdes ofte i bur som sangfugle for menneskers nydelse.

  • Positive påvirkninger
  • kæledyrshandel

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Almindelige voksnæbbe kan være skadelige for afgrøder i nogle områder. Dette synes at være oftest rapporteret i regioner, hvor voksnæbbe ikke er hjemmehørende. Tomatafgrøder i Kap Verde er et dokumenteret tilfælde, somEstrilda astrildbefolkninger havde en direkte negativ indflydelse.(Silva, et al., 2002)

  • Negative påvirkninger
  • planteskadedyr

Bevaringsstatus

Almindelig voksnæbbe er ikke en truet art. De udvider i stedet deres sortiment og befolkninger til nye regioner.(Reino og Silva, 1998)

Bidragydere

Lauren Tarr (forfatter), Northern Michigan University, Alec Lindsay (redaktør), Northern Michigan University, Rachelle Sterling (redaktør), Special Projects.