Euchoreutes nasolong-eared jerboa

Af Nicole Swanson

Geografisk rækkevidde

Langørede jerboer findes i den palæarktiske region. De forekommer fra det sydligste Mongoliet til Takla-Makan-ørkenen, Mengxin, Aerijin-bjerget og Qing-Zang-plateauet i det nordvestlige Kina.(Rogovin og Shenbrot, 1995; Wilson og Reeder, 2005; Xiang, et al., 2004)

  • Biogeografiske regioner
  • palæarktisk
    • hjemmehørende

Habitat

Eksemplarer af langørede jerboaer er blevet indsamlet i sandede dale, der er dækket af lavtvoksende buske. Deres rækkevidde omfatter Mengxin- og Aerjin-bjergregionerne, som er tørre og klassificeret som ørken eller halvørken. Deres rækkevidde strækker sig også ind i Qing-Zang Plateau-regionen, et koldt, højtliggende ørkenområde. Plantediversiteten er lav i disse områder,Haloxylon ammodendroner en lavtvoksende busk, der er blevet dokumenteret på nogle fangststeder.(Nowak, 1999; Rogovin og Shenbrot, 1995)



  • Habitatregioner
  • tempereret
  • terrestrisk
  • Terrestriske biomer
  • ørken eller klit

Fysisk beskrivelse

Langøret jerboa-halelængde er 150 til 162 mm, kropslængde er fra 70 til 90 mm. Halen er dækket af korte hår, der ligner farven på resten af ​​kroppen bortset fra den endelige tott, som er hvid og sort. Øvre dele er rødgule til en lys rødbrun farve. Maven er hvid. Bagfoden er 40 til 46 mm lang, med fem cifre. De to laterale cifre er kortere end de tre centrale. De centrale metatarsaler er smeltet sammen i en lille afstand. Fødderne er dækket af totter af strittende hår. Langørede jerboaer har ører, der er 1/3 længere end deres hoveder. Fortænderne er tynde og hvide. En lille præmolar kan findes på hver side af overkæben. Hunnerne har otte mammae.(Nowak, 1999)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • heterotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • Rækkevidde
    70 til 90 mm
    2,76 til 3,54 tommer

Reproduktion

Parringssystemer for langørede jerboaer kendes ikke. Dog parringssystemer af nært beslægtede arter i familienDipodidaetyder på, at de kan være polygyne.(Heske, et al., 1995)

For nogle nært beslægtedejerboaartsparring sker normalt kort tid efter opvågning fra vinterhi. En hun yngler to gange i sommersæsonen og opdrætter mellem 2 og 6 unger. Drægtighedstiden er mellem 25 og 35 dage.(Macdonald, 1999)



  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • viviparøs
  • Avlsinterval
    Avl kan forekomme to gange hver sæson.
  • Parringssæson
    Ynglen begynder kort efter at være vågnet fra dvale.
  • Range antal afkom
    2 til 6
  • Drægtighedsperiode
    25 til 35 dage

Lidt er kendt om forældrenes investering i langørede jerboaer. Ligesom de fleste pattedyr plejer hunner og plejer deres unger i det mindste indtil de er fravænnet.

  • Forældreinvestering
  • forbefrugtning
    • forsyning
    • beskytter
      • kvinde
  • forklækning/fødsel
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • kvinde
    • beskytter
      • kvinde

Levetid/Længde

Langøret jerboas levetid er ikke kendt. Dog gennemsnitlig levetid påjerboaser 2 til 3 år.(Macdonald, 1999)

Opførsel

Langørede jerboer formodes hovedsageligt at være nataktive, ligesom andrejerboas. Relateredejerboaslaver ofte fire forskellige typer huler. En midlertidig sommerdaggrav bruges til dækning under jagt i dagslys. De vil have en anden, midlertidig hule, der bruges til jagt om natten. De vil også have to permanente huler, en til sommer og en til vinter. Den permanente sommergrav bruges aktivt hele sommeren og ungerne opdrættes der.Jerboasdvale om vinteren og bruge den permanente vintergrav til dette. Midlertidige huler er kortere i længden end permanente huler.(Macdonald, 1999; Shenbrot, et al., 1999)



hund ridning
  • Nøgleadfærd
  • frygtelig
  • fossorial
  • saltatorisk
  • natlige
  • bevægelig
  • stillesiddende
  • dvale

Hjemmebane

Hjemmeområder af langørede jerboaer kendes ikke.

Kommunikation og perception

Præcise former for kommunikation i langørede jerboaer kendes ikke. Dog mange arter inden for familienDipodidaedeltage i støvbadning. Støvbadning er ofte en måde at bruge kemisk kommunikation på. Deres skarpe hørelse tyder på, at de kan bruge lyde eller vibrationer til at kommunikere.(Ebensperger, 2000)

hund grave seng

Langørede jerboer spiser flyvende insekter og bruger lyd til at lokalisere insekter og fange dem ved at udføre hurtige spring op i luften.(Nowak, 1999)



  • Kommunikationskanaler
  • akustisk
  • kemisk
  • Andre kommunikationstilstande
  • duftmærker
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Langørede jerboer er insektædende. De spiser ofte flyvende insekter ved at bruge lyd til at lokalisere dem og derefter fange dem ved at udføre hurtige spring op i luften.(Kelt, et al., 1999; Kelt, et al., 1996; Shenbrot, et al., 1999)

  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
  • Animalske fødevarer
  • insekter

Predation

Små ugler (Athene ugle) er rovdyr af nogle arter i familienDipodidaei Centralasien. De fleste arter i denne familie drager fordel af deres fremragende hørelse for at undgå prædation fra natlige rovdyr. Jerboaer er også kryptisk farvede.(Lay, 1974)



  • Tilpasninger mod rovdyr
  • kryptisk

Økosystem roller

Langørede jerboer er insektædende og påvirker insektpopulationer inden for deres rækkevidde.(Shenbrot, et al., 1999)

Kommensale/snyltede arter
  • Helicobacter

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Langørede jerboer er vigtige medlemmer af deres oprindelige økosystemer.

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Helicobacterarter blev fundet i afføringen af ​​langørede jerboaer, hvilket tyder på, at de kunne bære og overføre denne sygdom.(Kazuo, et al., 2004)

  • Negative påvirkninger
  • skader mennesker
    • bærer menneskers sygdom

Bevaringsstatus

Den største trussel mod langørede jerboaer er ifølge IUCN vedvarende menneskelig forstyrrelse. IUCN oplyser, at befolkningen har gennemgået en observeret eller sandsynlig reduktion på mindst firs procent i løbet af de sidste ti år på grund af enten et fald i belægningsareal, omfang af forekomst og/eller kvaliteten af ​​deres habitat.(Baillie, 2006)

Bidragydere

Tanya Dewey (redaktør), Animal Agents.

Nicole Swanson (forfatter), University of Wisconsin-Stevens Point, Chris Yahnke (redaktør, instruktør), University of Wisconsin-Stevens Point.