Eudocimus ruberscarlet ibis

Af Katherine Phelps

Geografisk rækkevidde

Eudocimus ruberfindes i det nordlige Sydamerika, der strækker sig fra Venezuela til det østlige Brasilien. Det er nomadisk med sæsonbestemte skift og migrationer mellem forskellige kystnære steder og indre vådområder.(Scarlet Ibis, 2001; Hancock, et al., 1992)

  • Biogeografiske regioner
  • neotropisk

Habitat

Eudocimus ruberforetrækker sumpede miljøer som mudderflader og lavvandede bugter. Den har en tendens til at formere sig og yngle på tætte børstebeklædte øer og mangrover nær flodernes udmunding.('Scarlet Ibis', 2001)



  • Habitatregioner
  • tropisk
  • terrestrisk
  • Akvatiske biomer
  • floder og vandløb
  • kystnære
  • brakvand
  • Vådområder
  • marsk
  • sump

Fysisk beskrivelse

Eudocimus ruberer i samme familie som skestorke. Ibiser har let svømmehudsfødder og en tynd, nedbuet næb. De flyver med næbben fremad og nakken holdt lige. Alle ibiser er langbenede og langhalsede vadefugle, menE. ruberkan karakteriseres ved dens fantastiske røde fjerdragt og dens blanke blåsorte vingespidser. Denne lyse røde farve falmer til pink hos fugle i fangenskaber i zoologiske haver, medmindre de får en specifik diæt, som består af høje niveauer af protein og rejekød. Selvom de voksne er farvestrålende, er ungerne matte, med en gråbrun farve og hvide underliv. Hunnerne og hannerne er identiske i farve, men hannens kropsstørrelse og næblængde er meget større. Scarlet ibises vejer mellem 0,772 til 0,935 g, er 55,8 til 76,2 cm lange og har vingefang på 52,1 til 56,1 cm. Deres stofskifte kan nå op på 1432 cm^3 oxygen/time.(Hancock, et al., 1992; 'Ibis', 2001; 'Scarlet Ibis', 2001)



  • Andre fysiske egenskaber
  • endotermisk
  • bilateral symmetri
  • Seksuel dimorfisme
  • køn ens
  • mand større
  • Gennemsnitlig masse
    615 g
    21,67 oz
    AnAge
  • Gennemsnitlig længde
    55,8-76,2 cm
    i
  • Gennemsnitligt vingefang
    52,1-56,1 cm
    i
  • Range basal stofskiftehastighed
    1432 (høj) cm3.02/g/time

Reproduktion

Eudocimus ruberhar et kolonialt og socialt avlssystem. Reder bygges generelt tæt på hinanden med mere end én per træ. Dette gøres højst sandsynligt for at reducere risikoen for prædation. Mænd bruger visninger af pudsning, flyvninger, hovedgnidning og en vuggende bevægelse for at tiltrække kammerater. En hun skal være forsigtig, når den nærmer sig en han, fordi han faktisk kan angribe hende, hvis hun ikke bliver i hans udstillingsområde. Skarlagenrøde ibiser er polygyne, hannerne parrer sig ofte med mere end én hun.(Hancock, et al., 1992; Olmos og Silva, 2001; 'Scarlet Ibis', 2001)

  • Parringssystem
  • polygyn

Eudocimus ruberbegynder at besøge sine koloniale redesteder i midten af ​​september, æglægningen finder sted mellem begyndelsen af ​​november til december. Det første æg lægges 5 til 6 dage efter kopulation, og der er normalt 3 til 5 æg i hver rede. Æg er ikke blanke, men er glatte. Inkubationen varer mellem 19 og 23 dage. Kyllinger flyver efter 35 dage og er uafhængige på 75 dage.(Hancock et al., 1992; Olmos og Silva, 2001)



Barbara Walters hund
  • Vigtige reproduktive funktioner
  • iteroparous
  • sæsonbestemt avl
  • gonokorisk / gonochoristisk / dioecious (kønnene adskilles)
  • seksuel
  • oviparøs
  • Avlsinterval
    Avl sker en gang årligt
  • Parringssæson
    Typisk avl foregår fra september til december
  • Range æg pr. sæson
    3 til 5
  • Gennemsnitlige æg pr. sæson
    2
    AnAge
  • Tid til klækning
    19 til 23 dage
  • Gennemsnitlig flyvealder
    35 dage
  • Gennemsnitlig tid til uafhængighed
    75 dage

UngE. ruberer altricial, når de først klækkes, er de hjælpeløse og kan ikke engang holde hovedet i vejret. Begge voksne fugle deler ansvaret for at passe og passe ungerne. Både ruger, giver mad og beskytter også mod rovdyr. For at fodre deres unger griber de voksne fat i den unge fugls næb, som får den til at løfte hovedet, så forælderen kan vinde op i munden. Ungens fødder udvikler sig ret hurtigt; dette gør det muligt for ungerne at flyve så tidligt som 2 uger. Når ungerne er 40 dage gamle, er de i stand til at flyve godt, og ved 75 dage gamle er de i stand til at forsørge sig selv og kan forlade kolonien.(Hancock et al., 1992; Olmos og Silva, 2001)

  • Forældreinvestering
  • ingen forældreinvolvering
  • altrisk
  • forklækning/fødsel
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før fravænning/flygning
    • forsyning
      • han-
      • kvinde
    • beskytter
      • han-
      • kvinde
  • før-uafhængighed
    • forsyning
      • han-
      • kvinde

Levetid/Længde

UngE. ruberhar cirka 50 % dødelighed. Generelt lider kolonier af høje dødeligheder på grund af prædation og mangel på føde. Selvom oplysninger om faktisk levetid påE. ruberer begrænset, data om sin nordamerikanske slægtning,Eudocimus, kan bruges som et tilstrækkeligt skøn.Eudocimuslever normalt i omkring 16 år i naturen og 20 år i fangenskab; det ældste kendte individ i fangenskab levede 31 år.(Hancock, et al., 1992; Hill, 2001; Ricklefs, 2000)

  • Gennemsnitlig levetid
    Status: fangenskab
    33,2 år
    AnAge

Opførsel

Eudocimus ruberer en meget fælles art. Den er social både under redegørelse og ved fødesøgning.Eudocimus rubervil flyve i store flokke mellem forskellige fodrings- og rastepladser. Under flugten vil fuglene svæve og også glide i store højder og hastigheder. Hvis de forstyrres, vil nogle gange alle fuglene i et redeområde flyve på én gang. Territoriale stridigheder mellem mænd afgøres efter størrelse.(Hancock, et al., 1992)



  • Nøgleadfærd
  • fluer
  • glider
  • daglige
  • bevægelig
  • nomadisk
  • territoriale
  • Social
  • koloniale

Hjemmebane

Udvalget forE. ruberer varieret og omfattende på grund af nomadiske bevægelser mellem rede- og fourageringssteder. Forskydninger forekommer mellem de indre vådområder i det nordlige Sydamerika til kystnære steder. Mere specifikt fouragerer fugle mellem de højere og lavere llanos i Sydamerika. Redningen finder derefter sted i det nordvestlige Colombia og langs Atlanterhavskysten og ind i Brasilien, hvor den yngler langs den nordøstlige kyst.(Hancock, et al., 1992)

Kommunikation og perception

Eudocimus ruberproducerer en tutende lyd for at kommunikere forstyrrelser i reden og bruger også støjen i frieri. Ungerne har en skingrende gråd, som de bruger til at fortælle forældrene, at de har brug for mad. Berøring er vigtig under frieri. Hannerne og hunnerne laver hilsener til hinanden og slår derefter om halsen. Hannen producerer den dyttelyd under frieri, mens hunnen producerer mere en hvinende lyd.(Hancock, et al., 1992)

  • Kommunikationskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • Perceptionskanaler
  • visuel
  • røre ved
  • akustisk
  • kemisk

Madvaner

Eudocimus ruberfouragerer efter føde ved enten at sondere i vand med sin lange næb eller hakke efter byttedyr på jordoverflader. Deres hoveddiæt består af krebsdyr og hvirvelløse vanddyr. Krebs og små krabber udgør hovedparten af ​​kosten sammen med akvatiske insekter. Frøer, bløddyr, små slanger og små fisk er også bytte forE. ruber.(Hancock, et al., 1992; Scarlet Ibis, 2001)



  • Primær diæt
  • kødædende
    • insektæder
    • spiser ikke-insekt leddyr
  • Animalske fødevarer
  • padder
  • krybdyr
  • fisk
  • insekter
  • bløddyr
  • vandkrebsdyr

Predation

Eudocimus ruberstår over for den største risiko for prædation af store katte (familieFelidae) og rovfugle (ordenFalconiformes). Deres bedste forsvar er det faktumE. ruberholder sammen i store grupper. På den måde kan hannerne bruge deres større størrelse til at forsvare deres unger og deres kvindelige kammerater. Den store gruppering er også nyttig, fordi fuglene frembringer advarselskald for at advare de andre om fare.(Hancock, et al., 1992; Scarlet Ibis, 2001)

Økosystem roller

Eudocimus ruberlever blandt mange andre vadefugle. Mens den kan leve harmonisk med andre arter, forsvarer den også sit individuelle rum meget aggressivt. Andre fugle stjæler ofte æggene afE. ruber, derfor skal den beskytte sit territorium. På grund af dens store kolonistørrelser (som kan have alt fra 20 til 600 reder, og nogle gange endda op til 2000 reder),E. ruberbidrager væsentligt til energistrømmen af ​​organismer i det miljø, den lever i. I et vådområde er det blevet bemærket at være ansvarlig for 10% af energistrømmen gennem samfundet.



Denne art fouragerer efter føde med mange andre typer vadefugle, såsom storke og skestorke og er specifikt set leve med brasilianske vadeænder. En grund til, at arten kan være gensidig med hensyn til at dele foderområder, er, at hvis den giver mulighed for et stort antal fugle at fodre i fællesskab på dens sted, så har den en bedre chance for at gemme sig for rovdyr blandt alle de andre fugle. Også mange vadefugle rører sammen det lave vand og forstyrrer byttet, så de er nemmere at finde og fange.(Hancock, et al., 1992)

Mutualistiske arter
  • Mange andre typer vadefugle, såsom storke, skestorke og brasilianske vadeænder.

Økonomisk betydning for mennesker: Positiv

Vigtigheden afE. ruberdateres tilbage til det 16. århundrede, hvor indianerstammer ville bruge de lyse fjer til udsmykning og også spise fuglens kød.Eudocimus ruberkød og æg bruges stadig som mad af mennesker, og fjerene bliver fortsat brugt som dekorative genstande af mennesker både i og uden for det indiske samfund.(Frederick et al., 1990)

  • Positive påvirkninger
  • mad
  • kropsdele er kilde til værdifuldt materiale

Økonomisk betydning for mennesker: Negativ

Fodersøgningsteknikken, derE. ruberbruger sender den ind i mange forskellige miljøer for at finde dens måltider. Desværre kan deres fouragering føre fuglene til strande, haver, gårdhaver, spillebaner, golfbaner og endda landbrugsmarker, hvor det kan forstyrre menneskers boligliv og aktiviteter. Mens der ikke er rapporteret større økonomiske nedture eller forstyrrelser som følge afE. ruber, mange anser det store antal fugle i disse offentlige områder til nogle gange at være til gene.(Hancock, et al., 1992)

  • Negative påvirkninger
  • husholdningsskadedyr

Bevaringsstatus

Mange miljømæssige og menneskelige trusler eksisterer forE. ruber. Overjagt, høst af æg og salg af unger som kæledyr på åbne markeder er blot tre af de ting, der påvirker befolkningsstørrelser afE. ruber. Andre afgørende aspekter, der truer arten, drejer sig om tab af levesteder. Ødelæggelse af redejord og tab af fouragerings- og foderpladser er alvorlige problemer sammen med kraftig forurening i disse nu begrænsede områder. Forstyrrelse af yngle- og fourageringsområder på grund af rekreative aktiviteter, såsom sejlads, er også en komplikation for kolonier afE. ruber. Der er love og regler, der er blevet udstedt for at beskytteE. ruberlevesteder og beskytter også dyret mod jagt. På mange områder er retshåndhævelsen dog svag. For at opretholde befolkningerne afE. ruber, skal forurening kontrolleres i deres yngle- og fodringsområder, og folk, der bor i landdistrikter, bør oplyses om fuglen. De er beskyttet af US Migratory Bird Treaty Act og er opført som bilag II af CITES.(Frederick et al., 1990)

Bidragydere

Alaine Camfield (redaktør), Animal Agents.

Katherine Phelps (forfatter), University of Michigan-Ann Arbor, Phil Myers (redaktør), Museum of Zoology, University of Michigan-Ann Arbor.